Medicinska kozmetika Novi Sad

Registruj se
Prijavi se
Medicinska kozmetika Novi Sad
mezoestetika-medicinska-kozmetika

Mezoestetika

Novi Sad, Stevana Musića 11 021 3008288 |
060 3006015 |
MEDICINSKA KOZMETIKA BEOGRAD 3D LIFTING MEZONITIMA je neoperativna medicinska procedura kojom se postiže odličan efekat podmlađivanja i zatezanja kože.
Pomoću fine, gipke igle pod kožu se ubacuju niti od biorazgradivog materijala, koje snažno aktiviraju regenerativne procese u koži i indukuju stvaranje kolagena. O bezednosti materijala od koga su napravljene mezoniti (polydioxanone), govori činjenica da je to materijal koji se koristi u dečijoj kardiohirurgiji.
Same mezoniti ostaju u koži 6 do 8 meseci, zatim potpuno nestaju, a efekat traje oko 2 godine.
Sama mezonit, kada se unese, predstavlja mehaničku potporu tkivu i odmah daje vidljiv efekat, a zatim se pokreću procesi angiogeneze (stvaranje novih krvnih sudova), poboljšava se lokalna mikrocirkulacija i limfna drenaža, aktiviraju fibroblasti, što dovodi do zatezanja i poboljšanja kvaliteta kože.
Pravi efekat nastaje nakon nekoliko meseci, kada se formira novi kolagen. Mezonitima se mogu tretirati sve zone lica i tela.
Uspešno se koriguju horizontalne bore na čelu, vrat, dekolte, oval lica- opuštena koža lica, ruku, kolena, podvaljak… Tretman mezonitima je moguće kombinovati sa drugim estetskim procedurama, kao što su botoks, fileri, PRP (faktori rasta), mezoterapija… Tretman je minimalno invazivan i bezbedan za pacijenta, naravno ukoliko je sproveden od strane lekara edukovanog za primenu estetskih procedura.
Medicinska kozmetika je više od obične kozmetike, a manje od dermatološkog leka. Ne leči bolesti kože, ali je često neophodna za svakodnevnu negu obolele kože. Kao što su za uspešno lečenje bolesti srca i krvnih sudova neophodni odgovarajuća ishrana i fizička aktivnost, tako je za uspešno lečenje kožnih oboljenja neophodna pravilna nega, često uz pomoć medicinske kozmetike. Osim toga ona može rešiti neke blaže kožne probleme koji se ne mogu svrstati medju dermatološka oboljenja. Za razliku od obične kozmetike koja se može kupiti i u prodavnicama robe široke potrošnje, medicinska kozmetika se kupuje isključivo u apotekama. Od obične kozmetike izdvaja je to što je izradjena od pažljivo odabranih sastojaka, koji imaju veoma mali potencijal da izazovu iritacije kože. Medicinska kozmetika je namenjena osetljivoj koži, kao i medicinski ugroženoj koži, sklonoj alergijskim reakcijama, ekcemima, psorijazi, atopijskom dermatitisu. Ovu vrstu kozmetike izdvajaju klinička ispitivanja koja se vrše pre puštanja u promet, kao i kod lekova. Najkraće rečeno, to je ona kozmetika koju kupujete u apoteci, ili dermatološkoj ordinaciji, a koju koristite uz savet farmaceuta ili dermatologa. Slabija od leka, jača od kozmetike, pomaže kod posebnih stanja kože, i odlična je kao redovna nega.
Back to Top