Proizvodnja betona Melenci

Registruj se
Prijavi se
Proizvodnja betona Melenci
ekogradnja-proizvodnja-betona

Ekogradnja

Zrenjanin, Industrijska zona Bagljaš 023 741260
PROIZVODNJA BETONA.
Proizvodnja transportnog betona.
Jedna od glavnih delatnosti Ekogradnje je proizvodnja i transport betona sve sve aplikacije u građevinarstvu.
Ekogradnja je kompanija koja već više od deset godina isporučuje i ugrađuje beton na gradilištima u Zrenjaninu i okolini i uspešno pokriva veliki deo tržišta u ovoj oblasti.
Beton se proizvodi u dve betonske baze kapaciteta 50 m3/h, od kojih je jedna locirana u Melencima, a druga u industrijskoj zoni u Zrenjaninu.
Za transport betona do gradilišta koristimo vlastita sredstva transporta, u koje spadaju 8 miksera kapaciteta od 8 do 10 m3, kao i autopumpa.
U savremenom građevinarstvu spravljanje betonske mešavine vrši se isključivo mašinskim putem, pri čemu se ovaj postupak svodi na mešanje i doziranje komponenti materijala u cilju dobijanja homogene mase. Ova operacija se izvodi u specijalno organizovanim građevinskim punktovima pri gradilištu ili u posebnim fabrikama betona, koje su u stanju da snabdeju i više od jednog gradilišta betonom. Odvojeno mešanje smeše je pokazalo da mešanje cementa i vode u pastu pre dodavanja agregata povećava čvstoću betona na pritisak. Pasta bi trebalo da se meša pri velikim brzinama u posebnim mikserima. A kasnije tako napravljena pasta da se sjedini sa agregatom i ostatkom vode, u klasičnim mikserima. U građevinarstvu beton se proizvodi na bazi prethodno utvrđene recapture, tj. na bazi projekta betonske mešavine koji treba da sadrži sve usvojene količine komponentnih materijala. Receptura betona zavisi od vrste građevine, kao i od njenih elemenata,a i od primenjene tehnologije građenja.
Back to Top