Školice sporta Beograd

Registruj se
Prijavi se
Školice sporta Beograd
Školice sporta za decu Beograd puno se traže pošto svi znamo koliko je važno da se deca bave sportom i da pravilno rastu i razvijaju se.
U beogradskim školicama sporta deca na treninzima uče osnove svih sportova.
Treninzi uključuju: atletiku, gimnastiku,borilačke sportove, zatim osnove sportova sa loptom: košarku, odbojku, rukomet i fudbal.
Deca su u školici sporta stalno aktivna, što je veoma značajno s obzirom koliko su današnje dečije igre statične i roditelji stalno brinu zato što im deca previše vremena provode ispred komjutera ili televizora.
U školici sporta iz Beograda za koju se odlučite vaše dete će zavoleti sport i otkrićete prema kom sportu ima najviše afiniteta.
Upišite dete u školicu sporta i neka zdravo raste i razvija se!
bushido-kids-skolica-sporta-skolice-sporta

Bushido kids školica sporta

Beograd, Košutnjak, Kneza Višeslava 72 060 3758302
Cilj školice sporta.
Perspektivno posmatrano, kod dece treba stvarati osnovu za dobro zdravlje, pravilan rast i razvoj, korisne navike, znanja, veštine i dobre radne sposobnosti, ali ne kao cilj po sebi, već u funkciji stvaranja pozitivnog stava o potrebi za vežbanjem kao paradigme načina života.
Osnovni program za decu od 4 do 10 godina obuhvata tri časa nedeljno u velikoj fiskulturnoj sali. Dva časa u trajanju od 60 minuta usmerena na razvoj motorike i koordinacije dece kroz osnove bazičnih sportova (gimnastika, atletika…), sportova sa loptom, ritmike i plesa kao i borenja. Treći čas u trajanju od 30 minuta obuhvata korektivnu gimnastiku (vežbe jačanja, istezanja i korektivne vežbe). Program za trogodišnjake obuhvata 2 časa nedeljno usmerena na razvoj motorike i koordinacije, u trajanju od 30 minuta. Na svakom času sa decom radi od 3 do 6 profesora fizičkog vaspitanja sa velikim iskustvom u radu sa decom. Tokom cele godine organizuju se izleti koji imaju bogat i interesantan sportski sadržaj, a uz to i značajnu vaspitno obrazovnu ulogu. Godišnji ciklus obuhvata: Bazične sportove ( gimnastika, atletika…) Osnove sportova sa loptom ( fudbal, košarka, rukomet…) Ritmika i ples Osnove borenja Dodatne aktivnosti Obuka vožnje rolera, bicikla Alpinizam Streljaštvo Orijentiring Obuka jahanja Obuka klizanja osnovniprogram PRIJAVA ZA UPIS PREDNOST OVOG PROGRAMA: Prednost ovog programa je što detetu daje svestranost, to jest veliku širinu u smislu motorike i koordinacije, što predstavlja daleko veći kvalitet u odnosu na usmeravanje deteta u samo jednu sportsku disciplinu. U radu sa decom zastupljen je metod igre i sve aktivnosti su prilagođene uzrastu i sposobnostima dece. SENZITIVNI PERIODI U RAZVOJU DETETA. Senzitivni periodi predstavljaju periode kada je jedino moguće uticati na razvoj koordinacije i pojedinih motoričkih sposobnosti. Najčešća greška roditelja je rano usmeravanje dece na određeni sport, jer u tom slučaju, dete nema priliku da dobije dobru motoričku bazu bez koje u periodu svoje sportske zrelosti ne moze da dostigne svoj maksimum. Sa pedagoškog aspekta posebno je značajno to što se senzitivni periodi u razvoju javljaju kao periodi posebne pogodnosti za aktivni uticaj na razvoj i, u određenom smislu, kao period jedinomogućeg aktivnog uticanja na razvoj koji, ako izostane, nije moguće ostvariti izvan ovih perioda. KARAKTERISTIKE MOTORIČKOG RAZVOJA Skolica sporta (10) Za motorički razvoj od najranijeg perioda, u toku prve, druge i treće godine, načelno se može reći da se osnovne promene ostvaruju u uspostavljanju kontrole doživljaja, a zatim i aktivnom razvoju karakteristika kretanja.
Od treće do šeste godine ( predškolski period) brzo se razvijaju karakteristike kretanja i to se ogleda kroz razvoj koordinacije i uspostavljanje viših ciljeva kretanja.
Period od sedme do jedanaeste godine, karakterističan je kao period u kojem je moguće posebno korisno podsticati razvoj kretanja, harmonizaciju u celini i manifestacije motorne aktivnosti. U toku razvoja, deca prolaze kroz faze koje se razlikuju po intenzitetu i obimu promena. RAZVOJ KOORDINACIJE KOD DECE.
Temeljna aktivnost za razvijanje koordinacije jeste upravo: 1.
Različite igre ( jednostavne elementarne igre), 2.
Vežbe s loptom (npr.
manipulacije s loptom u mestu), 3.
Primena elementarnih oblika kretanja (kotrljanja, puzanja, poligoni). Inicijacija – Faza ubrzanog rasta (6 – 10 godina) Ova faza predstavlja najbolji period za razvoj bazične koordinacije. Tokom ove faze vrlo je bitno da dete bude izloženo višestranom razvoju koordinacije. To će biti važno zato što će dete na taj način steći široku bazu koordinacijskih sposobnosti, koje će mu kasnije u specifičnom programu razvoja koordinacije omogućiti lakše i brže savladavanje složenih motoričkih kretnji izabranog sporta. KVANTITATIVNO I KVALITATIVNO RAZLIČITE FAZE.
Nazivaju se faze ubrzanog i usporenog razvoja.
Sa aspekta aktivnog uticaja na razvoj motoričkih sposobnosti značajno je istaći da je u fazama ubrzanog razvoja moguće više uticati na razvoj nego u fazama usporenog razvoja.
Dakle, faze ubrzanog razvoja motoričkih sposobnosti su faze povoljne za uticaje sistematskog, dobro isplaniranog fizičkog vežbanja. U toku povećane osetljivosti, u toku senzitivnih perioda za razvoj pojedinih aspekata motoričkih sposobnosti, postoje periodi u kojima mora doći do pozitivnog uticaja vežbanja, to su tzv.
kritični periodi u razvoju.
U periodu do 5.godine života razvijenost koordinacije dostiže 60% od maksimalno mogućeg razvoja, u periodu 5 – 12.
dostiže 90% od maksimalnog mogućeg razvoja.
skola-sporta-sporticus-skolice-sporta

Škola sporta Sporticus

Novi Beograd, Bulevar Milutina Milankovića 148 065 3082667
Program škole sporta Sporticus namenjen je deci predškolskog i mlađeg školskog uzrasta (3-11 godina).
Program omogućuje da deca steknu znanja iz oblasti sporta (učenje tehnika, osnove taktike i pravila sportova obuhvaćenih programom) i da, pritom, što bolje razviju motoričke sposobnosti (stvaranje široke, stabilne motoričke baze za dalju sportsku specijalizaciju). program skole sporta Treninzi u sportskoj sali Tokom perioda 1.
septembar - 31.
maj, osnovni deo programa škole sporta Sporticus se sprovodi kroz treninge u sali.
U radu, na ovim treninzima, sprovodi se obučavanje elemenata atletike, gimnastike, košarke, fudbala, odbojke, rukometa i borilačkih veština.
Takođe, na svakom treningu se koriste raznovrsne elementarne igre, kao i vežbe jačanja posturalne muskulature (koja je danas vrlo slaba kod dece, što ima za posledicu često javljanje telesnih deformiteta). Treninzi u prirodi Uz treninge u sali koje sprovodimo radnim danima, svake subote organizujemo treninge u prirodi za svoje sportiste.
Treninge u prirodi praktikujemo od kako je Sporticus počeo sa sprovođenjem programa škole sporta, a u tome istrajavamo jer smatramo da je to izuzetno važan deo trenažnog procesa, sportskog obrazovanja i zdravog razvoja uopšte. Letnji trenažni ciklus U periodu 1.
jun - 31.
avgust svi treninzi u Sporticusovoj školi sporta se sprovode na otvorenom, a na treninzima se obrađuju elementi atletike, tenisa, sportova sa loptom, vožnja rolera i bicikla. Dodatne aktivnosti: - Sportski kampovi (skijaški kamp, letnji kamp na planini, letnji kamp na moru) - Planinarske akcije (jesenje i prolećne jednodnevne planinarske akcije) - Logorovanje (boravak pod šatorima u prirodi).
Univerzalna škola sporta predstavlja sekciju sportskog kluba "Sporticus", za rad sa najmlađom decom na najširem sportskom obrazovanju.
Škola se bavi vaspitno - sportskim radom sa decom predškolskog i mlađeg školskog uzrasta (3- 11 godina). Osnovni oblik rada je jednočasovni trening u sali (tri puta sedmično).
Dopunski oblici rada su treninzi na bazenu, u prirodi, izleti, šetnje, izlasci u bioskop, pozorište... Tokom proleća i leta, akcenat je na radu na otvorenom, u prirodi (Ada i Košutnjak).
Osnovne aktivnosti uključuju prirodne i izvedene oblike kretanja - hodanje, trčanje, rad sa loptom, vežbe oblikovanja, penjanja, puzanja..., kao i pripremu za učenje plivanja i školu plivanja.
Osim što ovim načinom rada ostvarujemo osnovne ciljeve škole, takođe želimo i da kod dece razvijemo ljubav prema prirodi, kao i zdrave navike boravka i aktivnosti u njoj. Plan i program univerzalne škole sporta je osmišljen od strane stručnog kadra, uz savetodavnu pomoć profesora Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.
Aktivnosti škole se temelje na funkcionalnoj igri, osnovama bazičnih sportskih grana (gimnastika, atletika, plivanje), kao i osnovnim elementima sportskih igara (odbojka, rukomet, košarka, fudbal) i borenja.
U radu se neguje individualni pristup, u zavisnosti od uzrasta i sposobnosti deteta. Ciljevi rada u univerzalnoj školi sporta: Prevencija stečenih posturalnih deformiteta, koji se sve učestalije javljaju kod dece (skolioza, lordoza, kifoza, X i O noge, ravna i izdubljena stopala); Smanjenje rizika od pojave gojaznosti kod dece i poremećaja koji je prate (hipertenzija, dijabetes...); Svestrani razvoj funkcionalnih, motoričkih i psihičkih sposobnosti; Adekvatna socijalizacija dece; Rano otkrivanje i podsticanje talentovanosti za sport; Prevencija loših posledica jednostranih, specijalizovanih treninga; Razvoj interesovanja i ljubavi prema sportu; Usvajanje zdravih životnih navika; Očuvanje i unapređenje zdravlja;
skolica-sporta-sport-kids-skolice-sporta

Školica sporta Sport kids

Novi Beograd, Bulevar Mihala Pupina 165a 064 1679897
Školice sporta za decu.
Program škole sporta Sport kids namenjen je deci uzrasta od 3.5-11 godina.
Program podrazumeva aktivnosti kroz koja deca stiču znanja iz oblasti sporta a da pritom što bolje razviju svoje motoričke sposobnosti.
Deca su podeljena u grupe po uzrasnim i motoričkim kategorijama.
Od septembra pa do juna meseca deca imaju dva časa nedeljno motoričkog razvoja.
Treći čas nedeljno, u zavisnosti od meseca, su sledeće aktvnosti: obuka plivanja, obuka klizanja, aktivnosti u prirodi. MOTORIČKI RAZVOJ.
Aktivnosti koje se sprovode u školi sporta su: osnove atletike, osnove gimnastike, aktivnosti sa loptom (elementi iz košarke, fudbala, odbojke, rukometa…), elementarne igre, vežbe korektivne gimnastike.
Aktivnosti koje su navedene sprovode se na časovima motoričkog razvoja koji se održavaju se dva puta nedeljno u trajanju od 60 minuta.
Časovi motoričkog razvoja organizuju se tokom čitave godine i sprovode se u fiskulturnim salama. Škola sporta Sport kids osnovana je 2011.godine u Beogradu.
Sportsku školu osnovala je grupa profesora fizičkog vaspitanja i apsolvenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu sa ciljem da svoja znanja prenesu budućim mladim sportistima.
Škola sporta Sport kids namenjena je deci uzrasta 3.5-11 godina.
Radi se o deci mlađeg školskog uzrasta, kojoj je fizička aktivnost neophodna za pravilan razvoj kako motoričkih tako i intelektualnih sposobnosti.
Škola sporta Sport kids će kroz stručni rad profesora fizičkog vaspitanja raditi na: vežbama korektivne gimnastike, elementarnim igrama, poligonima za razvoj motoričkih sposobnosti, osnovama gimnastike, atletike, sportske igre (fudbal, košarka, odbojka, rukomet, tenis…), obukama plivanja, klizanja… Škola će svakog meseca odlaziti do nekih od Beogradskih izletišta, gde će sa decom održavati časove u prirodi (elementarne igre, pešačke ture, prelazak preko prirodnih prepreka, časovi orjentacije u prirodi, upoznavanje sa biljnim i životinjskim svetom koji se nalazi na tim lokalitetima…).
deciji-sportski-centar-judoka-skolice-sporta

Dečiji sportski centar Judoka

Beograd, Vidikovac, Pilota Mihajla Petrovića 75a 063 8144728
cena: Cenovnik
ŠKOLICE SPORTA - DEČJI CENTAR JUDOKA Cilj školice sporta Judoka kod dece predškolskog i mlađeg školskog uzrasta je da u sistemu celokupnog vaspitanja doprinese celovitom razvoju ličnosti, prvenstveno razvoju fizičkih, funkcionalnih i motoričkih sposobnosti, očuvanju i unapređenju zdravlja, sadržajnijem i korisnijem provođenju vremena i razvoju pozitivnih osobina ličnosti.
Osnovni cilj školi sporta za najmladje je da se deca na adekvatan i uzrastu primeren način uvedu u sport i zavole ga. Program je nadasve zanimljiv, zabavan ali i edukativan. Kroz carstvo igre, uz lopte, osnovom gimnastike i stazom atletike deca trče ka stvaranju zdravih životnih navika. Perspektivno posmatrano, kod dece treba stvarati osnovu za dobro zdravlje, pravilan rast i razvoj, korisne navike, znanja, veštine i dobre radne sposobnosti, ali ne kao cilj po sebi, već u funkciji stvaranja pozitivnog stava o potrebi za vežbanjem kao paradigme načina života. Senzitivni periodi predstavljaju periode kada je jedino moguće uticati na razvoj koordinacije i pojedinih motoričkih sposobnosti. Fizička aktivnost svakog deteta neophodna za pravilan razvoj kako motoričkih tako i intelektualnih sposobnosti. Za malu decu je posebno važno da prvo razviju niz bazičnih veština, fizičku spremnost i spretnost kao osnovu, pa tek onda da se opredele i izaberu neki konkretan sport. Školica sporta - prvi korak ka aktivnom i zdravom životu.
Back to Top