Sportska medicina Kanarevo Brdo

Registruj se
Prijavi se
Sportska medicina Kanarevo Brdo
poliklinika-eginski-sportska-medicina

Poliklinika Eginski

Beograd, Kanarevo Brdo, Vukasovićeva 50a 011 3513737
Sportska medicina.
ultrazvuk mišićno-tetivnih struktura, procena konačne visine, identifikacija talenta, sportska ishrana i suplementacija, punkcija zgloba, grupni sportsko – medicinski pregledi.
Sport i fizička aktivnost imaju važnu ulogu u svim područjima ljudskog života.
Fizička aktivnost pozitivno utiče na usvajanje zdravog načina života, unapređuje zdravlje i kvalitet života.
Sport je danas "medij" kojim se šire poruke mira, jednakosti i prijateljstva među ljudima.
Redovna fizička aktivnost jedan je od ključnih faktora za zdrav život.
Nemoguće je nabrojati sve pozitivne aspekte fizičke aktivnosti, no bez sumnje neke od njih su: unapređenje zdravlja i kvaliteta života, produžuje očekivano trajanje života i smanjuje rizik za hronično nezaraznih bolesti kao što su bolesti srca i krvnih sudova, šećerna bolest, maligne bolesti i sl.
Pozitivni aspekti redovne fizičke aktivnosti uočavaju se kod fizičkog i mentalnog zdravlja, kao i psihosocijalnog razvoja.
Nikada nije prerano da se započne s usvajanjem zdravih navika i edukacijom o važnosti fizičke aktivnosti: studije pokazuju da većina dece koja se bave sportom i fizički su aktivna u detinjstvu, zadrže takve navike i kasnije kad odrastu.
Sport ima pozitivan učinak na razvoj osobenosti - deca koja se od malena bave nekom sportskom aktivnošću, već u ranoj životnoj dobi razvijaju radne navike i samodisciplinu.
Sport sa druge strane ima pozitivnu ulogu i u emocionalnom razvoju dece budući da olakšava i proces njihove socijalizacije.
Back to Top