Poliklinika Eginski

Registruj se
Prijavi se
Poliklinika Eginski
LOKACIJE

Poliklinike

Poliklinika Eginski je zdravstvena ustanova sa višegodišnjom tradicijom.
Tokom više od jedne decenije postojanja, naše usluge koristilo je hiljade zadovoljnih pacijenata.
Iskusan i stručan tim lekara preuzeće brigu o Vama, a Vaše zdravstvene poteškoće biće otklonjene lako i brzo.
Poliklinika raspolaže savremenom opremom.

Sportska medicina

Sportska medicina.
ultrazvuk mišićno-tetivnih struktura, procena konačne visine, identifikacija talenta, sportska ishrana i suplementacija, punkcija zgloba, grupni sportsko – medicinski pregledi.
Sport i fizička aktivnost imaju važnu ulogu u svim područjima ljudskog života.
Fizička aktivnost pozitivno utiče na usvajanje zdravog načina života, unapređuje zdravlje i kvalitet života.
Sport je danas "medij" kojim se šire poruke mira, jednakosti i prijateljstva među ljudima.
Redovna fizička aktivnost jedan je od ključnih faktora za zdrav život.
Nemoguće je nabrojati sve pozitivne aspekte fizičke aktivnosti, no bez sumnje neke od njih su: unapređenje zdravlja i kvaliteta života, produžuje očekivano trajanje života i smanjuje rizik za hronično nezaraznih bolesti kao što su bolesti srca i krvnih sudova, šećerna bolest, maligne bolesti i sl.
Pozitivni aspekti redovne fizičke aktivnosti uočavaju se kod fizičkog i mentalnog zdravlja, kao i psihosocijalnog razvoja.
Nikada nije prerano da se započne s usvajanjem zdravih navika i edukacijom o važnosti fizičke aktivnosti: studije pokazuju da većina dece koja se bave sportom i fizički su aktivna u detinjstvu, zadrže takve navike i kasnije kad odrastu.
Sport ima pozitivan učinak na razvoj osobenosti - deca koja se od malena bave nekom sportskom aktivnošću, već u ranoj životnoj dobi razvijaju radne navike i samodisciplinu.
Sport sa druge strane ima pozitivnu ulogu i u emocionalnom razvoju dece budući da olakšava i proces njihove socijalizacije.

Ultrazvučna dijagnostika

Ultrazvučna dijagnostika.
Ultrazvuk je zvuk čija je frekvencija iznad gornje granice čujnosti za normalno ljudsko uvo, a koja iznosi 20 kHz.
Ultrazvuk se u medicini koristi na osnovu saznanja iz fizike da se zvuk veće frekvencije od 20.000 herca (ultrazvuk) nejedako prostire kroz različite sredine i odbija (reflektuje) od "granice" između sredina različitih gustina.
Ultrazvučni talasi emituju se pomoću sondi (koje mogu biti raznih oblika i veličina), a posle odbijanja talasa od unutrašnjih organa na ekranu se dobija slika unutrašnjih organa.
U poliklinici Eginski, pored specijalističkih pregleda, moguće je uraditi i sledeće ultrazvučne preglede: Ultrazvuk Abdomena, Ultrazvuk Male karlice, Ultrazvuk Urotrakta, Ultrazvuk Dojki i pazušnih regija, Ultrazvuk Mekih tkiva i zglobova, Ultrazvuk Štitne žlezde, Ultrazvuk Karotida.

Internističke ordinacije

Interna medicina je oblast medicine koja se bavi problemima i bolestima unutrašnjih organa, u čije grane spadaju endokrinologija, kardiologija, pulmologija, gastroenterologija, reumatologija, alergologija, hematologija, nefrologija i onkologija.
Službu interne medicine dopunjuje biohemijska i mikrobiološka laboratorija naše Poliklinike gde se brzo mogu uraditi sve analize od krvne slike, biohemijskih analiza, pregleda urina do svih tumor markera, homonskih analiza, imunoloških pregleda krvi i svih mikrobioloških pregleda uzoraka

Endokrinologija

Endokrinologija je grana medicine koja se zanima endokrinim sistemom čoveka.
Oboljenja endokrinog sistema izazvana su oboljenjima njegovih sastavnih delova tj žleda i/ili poremećajem materija koje one luče to jest hormona.
Endokrini sistem jedan je od sistema ljudskog organizma zadužen za kontrolu, komunikaciju i koordinaciju svih procesa u organizmu.
Endokrini sistem zajedno sa nervnim i reproduktivnim sistemom, bubrezima, crevima, jetrom i pankreasom kontroliše: nivo telesne energije, reprodukciju, rast i razvoj, unutrašnju ravnotežu organizma, tj homeostaza, odgovor na okruženje, stres i povrede.
U Poliklinici Eginski se obavlja: pregled specijaliste endokrinologa, lečenje i praćenje poremećaja kao što su: poremećaj lipidnog statusa (trigliceridi, holesterol, HDL, LDL); Diabetes mellitus tip 1 i tip 2 (šećerna bolest); bolesti štitne žlezde (hipertireoza i hipotireoza, Hašimoto tireoiditis); gojaznost; metabolički sindrom i dr U lečenju većine endokrinoloških oboljenja ključnu ulogu ima rano otkrivanje i uzrok nastanka bolesti.
Naša ustanova je opremljena tako da na komforan i siguran način možete proveriti rad svojih žlezda i hormona koje one luče, dijagnostikovati oboljenje i započeti lečenje.

Ginekološke ordinacije

GINEKOLOGIJA.
GINEKOLOŠKI PREGLED.
Ginekološki pregled se sastoji iz pregleda spekulumom i bimanuelnog pregleda.
Pregled se vrši na ginekološkoj stolici.
Prilikom pregleda pod spekulumom se uzimaju brisevi za razne testove kao što su Papanikolau test, bakteriološke analize, virusološke analize i analize na prisustvo gljivica.
Papanikolau test se radi jednom godišnje tokom redovnog ginekološkog pregleda.
Dobija se uzimanjem brisa sa grlića materice i iz grlića materice.
Služi za otkrivanje premalignih i malignih promena, odnosno služi da se pronađu eventualno promenjene ćelije.
Papanikolau test je relativno jednostavan metod i kratko traje.
Najčešći pregledi koje možete obaviti u poliklinici Eginski: Brisevi - (Cervikalni bris, vaginalni bris, sa candidom, Cervikalni bris na ureaplazmu,mikoplazmu, chlamidiu), Folikulometrija - Ultrazvučna folikulometrija podrazumeva seriju transvaginalnih ultrazvučnih pregleda da bi se pratio rast folikula.
Rast folikula se može najbolje pratiti ultrazvukom, obezbeđujući efikasnost od 40-70%.
Papa- nikolau test, Ultrazvučni transabdominalni pregled, Aplikacija spirale, Bimanuelni pregled, Testovi trudnoće, Kontrola trudnoće, Kolposkopija, Kontrola menopauze, Kontracepcija, Operacije kondiloma, Ultrazvučni pregled trudnoće, Ultrazvuk dojki.

Gastroenterologija

Gastroenterologija je grana interne medicine koja se bavi lečenjem digestivnog sistema (bolesti jednjaka, želuca, dvanaestopalačnog creva, tankog i debelog creva, bolestima jetre, pankreasa, žučne kese i žučnih puteva).
Pregled vrši internista gastroenterolog.
Poliklinika Eginski vam nudi pored pregleda gastroenterologa i ordiniranja terapije i sledeće dijagnostičke procedure: ultrazvuk stomaka koji obuhvata pregled jetre, slezine, pankrasa, žučne kesice i žučnih puteva, limfnih čvorova abdomena, abdominalni deo aorte, bubrega, mokraćne bešike, endoskopsku dijagnostiku: gastroskopija (heliko test), kolonoskopija, rektoskopija.

Hematologija

Hematologija je grana interne medicine koja se bavi urodjenim i stečenim poremećajima krvi, poremećajem zgrušavanja krvi i malignim bolestima krvi.
Najčešći simptomi zbog kojih se pacijenti javljaju službi za hematologiju su slabost, malaksalost, zujanje u ušima, vrtoglavica, lupanje srca, noćni grčevi u mišićima ruku i nogu, gubitak apetita, muka, gadjenje, glavobolja, poremećaj vida, povišena temperatura, promene na koži u vidu modrica, pad imuniteta i sklonost ka infekcijama, bolovi u kostima, tromboze dubokih vena i otoci ekstremiteta, produženo krvarenje nakon povrede.
Lekar subspecijalista hematolog obavlja razgovor sa pacijentom i sprovodi detaljan klinički pregled, a zatim sprovodi dalja ispitivanja u prvom redu laboratorijska, a ako je potrebno i ispitivanje kostne srži, limfnih žlezda, i spitivanje hemostaze i koagulacije.

Kardiološke ordinacije

Kardiologija je grana medicine koja se bavi lečenjem bolesti srca i krvnih sudova.
Poliklinika Eginski je opremljena najsavremenijom opremom za dijagnostikovanje i kontrolu svih bolesti srca i krvnih sudova, kao što su najčešće: Angina pectoris, povišen krvni pritisak, kardiomiopatije, pormećaji srčanog ritma, stečene i urođene srčane mane, hronične bolesti miokarda i perikarda, kao praćenje bolesnika posle preležanog infarkta miokarda i dr U Poliklinici Eginski možete uraditi: EKG, ehokardiografiju (ultrazvuk srca i karotida), Color doppler srca i krvnih sudova, kompletne hematološke, imunološke i biohemijske analize.
Za srčana oboljenja i oboljenja krvnih sudova pored pravilnog načina života (što podrazumeva pravilnu ishranu, bavljenje fizičkom aktivnošću, smanjenje stresa, odsudstvo loših životnih navika (alkohol, cigarete, droge i sl)) značajno je redovno kontrolisanje opšteg zdravlje i pravovremena dijagnostika.
Ukoliko osetite bol u grudima, lupanje i preskakanje srca, gušenje, zamaranje, bilo kakvu nelagodnost u predelu grudnog koša,bol i oticanje nogu i trbuha su samo neka od stanja na osnovu kojih se može posumnjati na bolesti kardiovaskularnog sistema.
Kardiološki pregled kao i kompletan internistički pregled, kompletno opremljena laboratorija, savremeni aparati uz stručno osoblje i pravu terapiju su rešenje koje vam nudimo.
Ultrazvuk srca (ehokardiografija) je dijagnostička metoda koja koristi ultrazvučni talas za vizuelizaciju srčanih struktura.
Izvodi se posebnom sondom koja se prislanja i pokreće preko prednjeg zida grudnog koša, te se ova metoda stručno zove transtorakalni ultrazvuk srca.
Metoda je neinvazivna, bezbolna, pre pregleda nije neophodna posebna priprema, nema štetnih dejstava i može se primenjivati u najranijoj životnoj dobi.
Ultrazvukom srca (Eho srca) dobijaju se značajni podaci o morfologiji i funkciji srčanog mišića, srčanih zalistaka, dimenzijama srčanih šupljina i brzini protoka krvi kroz srce i velike krvne sudove.
Kolor Dopler tehnika omogućava vizuelizaciju u boji toka krvi kroz srčane šupljine i krvne sudove, na osnovu čega je procena stanja i stepena oštećenja znatno preciznija.
Velike su mogućnosti ultrazvučne dijagnostike u sledećim stanjima: Primarne kardiomiopatije - bolesti srčanog mišića (dilatativne, hipertrofične, restrikcijske i infiltrativne).
Bolesti srčanih zalistaka (stenoze - „suženja", prolapsi, regurgitacije itd).
Urođene srčane mane (pretkomorski, komorski i septalni defekti, sve njihove varijante i kombinacije, tetralogija i pentalogija Fallot itd).
Intrakardijalne promene (tumori i ciste perikara i srčanog mišića, ehinokokne ciste, pretkomorski i komorski krvni ugrušci itd).
Ultrazvuk srca (Eho srca) bi trebalo uraditi bez obzira na godine života i postojanje tegoba.
Metoda je neinvazivna, bezbolna, nije potrebna posebna priprema, nema štetnih dejstava i može se primenjivati u najranijoj životnoj dobi.
Ultrazvuk srca (Eho srca) se savetuje mladim ljudima, sportistima, svima koji su izloženi stresu, ili imaju dodatne faktore rizika kao što su povišene masnoće u krvi, dijabetes, pušenje.
Ultrazvučni pregled srca (Eho srca) treba vršiti kod: dugogodišnjeg povišenog krvnog pritiska, stezanja, bola u grudima, bolesnika sa infarktom srca radi procene zahvaćenosti zone, snage srčanog mišića, ozbiljnosti nalaza i preporuka o daljem lečenju bolesti srčanih zalistaka (stenoza-”suženje”, prolapsi, regurgitacije itd), kontrola postoperativnog stanja srca, kardiomiopatija-slabosti srčanog mišića, urođenih srčanih mana.
Ultrazvuk srca (Eho srca) treba uraditi svim pacijentima koji imaju simptome angine pectoris ili su preboleli akutni infarkt miokarda, kao i pacijentima koji su imali neku hiruršku intervenciju na koronarnim krvnim sudovima.
Ultrazvuk srca (Eho srca) treba uraditi i pacijentima koji se brzo zamaraju i znaju za aritmiju srca.
Ovim pregledom gledamo kakva je pokretljivost pojedinih segmenata srčanog mišića na osnovu čega zaključujemo kakva je ishrana srčanog mišića, procenjujemo snagu srčanog mišića, gledamo veličinu srčanih šupljina kao i prisustvo stranih masa u njima.

Pulmološke ordinacije

Pulmologija je medicinska specijalnost koja se bavi bolestima pluća i respiratornog sistema.
U poliklinici Eginski možete obaviti pulmološki pregled, oksimetriju i dodatne specijalističke preglede u cilju dijagnoze i terapije bolesti pluća (HOBP, asthma, bronchitis, pneumonia , TBC i druge bolesti pluća).
Pregled vrši specijalista interne medicine pneumoftiziolog.

Reumatologija

Reumatologija.
Pregled specijaliste interne medicine reumatologa, kontrola, terapija, dijagnoza, ultrazvučni pregled: Reumatoidni artritis, GIHT, Osteoartritis, Spodiloza, Tendosinovitis, Burzitis, Lumbago, Išijas, Sindrom bolnog ramena, Mišićni reumatizam i ostale reumatoidne bolesti.
Najčešći simptomi reumatskih bolesti: bolovi u kostima, zglobovima i mišićima, bolovi u leđima, povišena temperatura, umor i brzo zamaranje, pogoršanje tegoba na hladnoći i kod pogoršanja vremenskih prilika.
U većini slučajeva potrebno je uraditi: specijalistički pregled interniste reumatologa: ultrazvučni Dopplerski pregled zahvaćenog zgloba, mišića, tetivea, meniskusa, cista i drugih reumatoloških promena; punkcija cista ili vodenih kolekcija zglobova/najčeće kod kolena sa evakuacijom sadržaja i ubacivanje ili instilacijom odgovarajućeg leka u obolelo mesto Diprofos, Artros, Ortovisc, davanje th ili tzv blokada kod bolnih stanja kičme i mišića, propisivanje specifične terapije za različita reumatološka obolenja, određivanje drugih mera kao npr ulošci u obuću, različite pomoćne vežbe, saveti, određivanje smernica daljeg dejstva i procedura za odgovarajuću bolest.
Lokacije
    Lokacija
  1. Beograd Kanarevo Brdo Vukasovićeva 50a
    +381 11 3513737; +381 11 3513467; +381 63 7178304;
Back to Top