Internističke ordinacije Beograd

Registruj se
Prijavi se
Internističke ordinacije Beograd
S obzirom da interna medicina obuhvata široki spektar bolesti unutrašnjih oragana, internističke ordinacije možete naći na svakom ćošku u Beogradu.
Svi se mi plašimo na neki način lekara, ali internista specijalista nam je neophodan radi očuvanja našeg zdravlja.
U internističkim ordinacijama možete uraditi neophodne provere i preglede Vašeg zdravlja, a ukoliko ima potrebe internista će Vas uputiti na pregled kod subspecijaliste interne medicine, koje Vam, naravno Beograd može ponuditi.
Nemojte se igrati sa zdravljem i ignorisati simptome, već zakažite pregled u internističkoj ordinaciji što pre...
poliklinika-panacea-internisticke-ordinacije

Poliklinika Panacea

Beograd, Vračar, Velimira Bate Živojinovića 5 011 7857555
cena: Cenovnik
INTERNISTIČKA ORDINACIJA.
Interna medicina predstavlja medicinsku specijalnost koja se bavi proučavanjem, lečenjem i sprečavanjem unutrašnjih bolesti, kao što su bolesti srca, pluća, krvi i krvnih sudova, organa za varenje, bubrega i sl.
Samim tim, ukratko se može reći da se interna medicina bavi opštim zdravljem i dobrobiti odrasle osobe.
Lekar čija je specijalnost interna medicina, naziva se internistom.
Internista koristi sve anamnestičke podatke koje dobija od pacijenata ili njegove rodbine, fizikalni pregled i dijagnostičke procedure koje se obavljaju radi prevencije ili dijagnostike oboljenja.
Odgovornosti lekara interniste, jeste da obrazuje i usmeri pacijenta kako da modifikuje svoj način života, da ga psihološki posavetuje, da daje lekove i uputi pacijenta kako da koristi prepisane lekove.
Naravno internista treba da brine o pacijentu u bolničkim uslovima i da traži savete lekara drugih specijalnosti u cilju prevencije i izlečenja.
poliklinika-as-medicus-biorezonanca-internisticke-ordinacije
INTERNISTIČKE ORDINACIJE BEOGRAD POLIKLINIKA AS MEDICUS BIOREZONANCA U okviru odeljenja interne medicine u poliklinici AS MEDICUSmogu se obaviti specijalistički pregledi iz sledećih oblasti: Kardiologija, Gastroenterologija, Endokrinologija, Reumatologija, Hematologija, Alergologija, Pulmologija, Nefrologija, Urologija, Onkologija.
bel-medic-opsta-bolnica-i-dom-zdravlja-internisticke-ordinacije

Bel Medic Opšta bolnica i Dom zdravlja

Beograd, Voždovac, Koste Jovanovića 87 011 3091000
INTERNISTIČKE ORDINACIJE BEOGRAD BEL MEDIC OPŠTA BOLNICA I DOM ZDRAVLJA Ordinacija interne medicine. Interna medicina je grana medicine koja se bavi problemima i bolestima unutrašnjih organa, u čije grane spadaju endokrinologija, kardiologija, pulmologija, gastroenterologija, reumatologija, alergologija, hematologija, nefrologija, onkologija, kao i higijena ishrane i dijetetika. Na specijalistički pregled ne morate da čekate.

Poliklinika Intertim

Beograd, Vračar, Svetog Save 41 011 3447488
Specijalistička internistička služba. Internističku službu čini čitav niz subspecijalnosti uključujući kardiologiju, nefrologiju, reumatologiju, gastroenterologiju, endokrinologiju, hematologiju, infektologiju i pulmologiju. Ova služba se bavi prevencijom, dijagnostikom i lečenjem praktično svih oboljenja unutrašnjih organa. U ovoj službi rade lekari sa ogromnim i dugim kliničkim iskustvom stečenim u našim najeminentnijim zdravstvenim ustanovama kao što su Vojnomedicinska akademija i Klinički centar Srbije. Pored individualne stručne kompetentnosti kvalitet više u radu ove službe predstavlja timski rad koji danas predstavlja imperative u pravilnom dijagnostikovanju i lečenju bolesnika sa oboljenjima unutrašnjih organa. Pored dijagnostikovanja i lečenja različitih internističkih oboljenja, posebna pažnja se poklanja prevetivnom radu koji podrazumeva rano otkrivanje i korigovanje faktora rizika koji su osnov za nastanak vrlo ozbiljnih oboljenja kao što su infarct srca, šečerna bolest, tumori debelog creva itd. Ova aktivnost Poliklinike Intertim promovisana je kroz izuzetno povoljne pakete sistematskih pregleda. Internistička služba raspolaže sa savremenom dijagnostičkom opremom uključujući: EKG, aparat za ultrazvučne preglede sa mogućnošću kolor dopler dijagnostike, bicikl ergometar, holter EKG i holter krvnog pritiska, aparat za endoskopske dijagnostičke procedure kao što su gastroskopija, kolonoskopija i anoskopija.
ordinacija-interne-medicine-nada-internisticka-ordinacija
Ordinacija Interne medicine Nada-a nalazi se u Beogradu, na Banovom brdu.
Ordinacija pruža usluge iz svih oblasti Interne medicine: specijalistički pregledi, dijagnostičke procedure i lečenje, kao i savete iz hirurških grana medicine.
Poseduje savremenu opremu za dijagnostikovanje i lečenje bolesti srca, krvnih sudova, pluća, dojke, želuca i creva, jetre, bubrega, prostate, krvi, kostiju i zglobova.
Konsultanti su specijalisti iz Vojno-medicinske Akademije: profesori, docenti i primarijusi, koji imaju dugogodišnje kliničko iskustvo u lečenju vrlo teških i složenih bolesti.
internisticka-kardioloska-ordinacija-zora-internisticka-ordinacija
INTERNISTIČKI PREGLED.
KONSULTANTSKI PREGLEDI, SISTEMATSKI PREGLEDI, ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA, ENDOSKOPSKA DIJAGNOSTIKA, SPIROMETRIJA, ALERGOLOŠKA TESTIRANJA.
Gastroskopija je pregled želuca iznutra putem sonde koja se kroz usta i jednjak plasira u želudac.
Najčešće tegobe koje zahtijevaju gastroskopiju su: otežano gutanje, bol u stomaku, podrigivanje, gorušica, nadimanje, pečenje iza grudne kosti ili paraumbilikalno, mučnina, povraćanje, neobjašnjeni gubitak u telesnoj težini, crna stolica, malokrvnost.
Na ovaj način otkriva se čir na želucu ili dvanaestopalačnom crevu, upala sluzokože kod infekcije sa Helicobacter pylori, dobroćudni i zloćudni tumori, želudačna kila, a prate se i efekti lečenja.
Pregled traje nekoliko minuta, neprijatan je, ali bezbolan.
Standardno se radi sa lokalnim anesteziranjem ždrela, ali se može raditi i u kratkotrajnoj intravenskoj anesteziji (sedO analgeziji).
Uvođenjem manjeg instrumenta kroz gastroskop omogućava se uzimanje materijala za patohistološku analizu.
Uvođenjem manjeg instrumenta sa omčom omogućava se uklanjanje polipa.
kardioloska-ordinacija-pavlovic-kardiologija-internisticka-ordinacija
INTERNISTIČKI PREGLED.
Ultrazvučna dijagnostika Internističkih stanja, Ultrazvuk abdomena, Ultrazvuk štitne žlezde, Ultrazvuk krvnih sudova vrata, Ultrazvuk gornji i donjih ekstremiteta, Ultrazvuk mekih tkiva.
Endokrinologija, Pulmologija, Hematologija, Gastroenterologija, Reumatologija, Imunologija – Alergologija.
internisticka-ordinacija-kardiovita-internisticka-ordinacija
INTERNISTIČKI PREGLED.
S obzirom da su naši lekari specijalisti interne medicine tako smo u mogućnosti da Vam ponudimo i kompletan internistički pregled, pored kardiološkog pregleda.
Internistički pregled obuhvata kompletan pregled: glave i vrata, grudnog koša, abdomena, ekstremiteta, palpaciju perifernih pulseva na ekstremitetima, auskultaciju i perkusiju grudnog koša, abdomena, određivanje granica jetre i slezine, perkusiju bubrežnih loža.
ordinacije-cardial-group-internisticka-ordinacija

Ordinacija Cardial group

Beograd, Makenzijeva 79 011 2454453
Poremećaji zdravlja i znaci oboljenja otkriveni sistematskim pregledima kod zdravih građana, kao i bol građana koji su došli sa određenim zdravstvenim problemom ili oboljenjem, dijagnotički se obrađuju kod nas.
U Odseku se primenjuju standarne medicinske procedure koje obuhvataju opšte medicinske preglede, kliničko-biohemijske pretrage, specijalističke preglede iz interne medicine, hirurgije, pedijatrije, stomatologije, subspecijalističke preglede iz oblasti kardiohirurgije, gasteroenterologije, urologije, nefrologije, pulmologije, alergologije, endokrinologije, hematologije i drugih disciplina u skladu sa potrebama. Pregledi su praćeni odgovarajućim imidžing tehnikama, koje pored radiološke dijagnostike, obuhvataju i ultrazvučne preglede abdomena, dojke i štitne žlezde, ultrazvučne kardiološke preglede i ultrazvučne preglede krvnih sudova i ekstremiteta.
Po potrebi, pregledi se obavljaju i u kući pacijenata u okviru kućnih poseta.
internisticka-ordinacija-kardiotonus-internisticka-ordinacija
INTERNA MEDICINA.
Ordinacija KARDIOTONUS je specijalistička internistička ordinacija osnovana sa ciljem da svojim pacijentima pruži kompletnu dijagnostiku, lečenje i adekvatno praćenje iz oblasti interne medicine sa naglaskom na područje kardiovaskularnih bolesti.
Naši stručni konsultanti su renomirani specijalisti sa značajnim kliničkim iskustvom, iz oblasti kardilogije,angiologije i endokrinologije.
Vaši zdravstveni problemi kao što su povišeni krvni pritisak, poremećaji srčanog ritma, oboljenja srčanih zalistaka, srčana slabost, problemi sa arterijskim i venskim krvnim sudovima, oboljenja štitne žlezde i dijabet uspešno će biti prepoznati, lečeni i korigovani od strane naših lekara.
Naš moto je da uspešno lečenje pored profesionalnosti lekara, adekvatnog prostora, vremena i medicinske aparature zahteva i postojanje ličnog odnosa i poverenja između pacijenta i lekara.
Trudićemo se da po tome budemo prepoznatljivi.
internisticka-ordinacija-cardio-mm-internisticke-ordinacije
INTERNISTIČKA ORDINACIJA.
U svakodnevi rad uključene su i preventivne mere u cilju korigovanja faktora rizika koji su osnov za nastanak vrlo kompleknih , po život opasnih oboljenja kao što su Infarkt srca, šećerna bolest, tumori.
U tome nam pomaže i savremena sofisticirana oprema, aparatura od EKG-a, 24-satnog Holter-EKG, 24-satnog Holter- krvnog pritiska, prostornim –EKG-om-Vektorkardiogramom te aparatom za ultrazvučni pregled sa mogućnošću Color Doppler dijagnostike svih unutrašnjih organa.
Tako sertifikovana, inovativna oprema je i prilagođena za rad kako bi lekari na najbrži i najprecizniji način utvrdili dijagnozu.
U ordinaciji je stalno prisutan internista sa dugogodišnjim kliničkim iskustvom sa velikim brojem stručnih i naučnih pulikacija iz oblasti interne medicine.
Obezbeđujemo konsultante i iz drugih specijalnosti po izboru pacijenta.
Tako su stvoreni uslovi za timski rad gdje je to neophodno u konačoj dijagnostici i uspešnom lečenju.
U cilju poboljšanja kvaliteta života i produženja životnog veka ordinacija se bavi i preventivnim radom.
internisticka-ordinacija-dr-petric-internisticke-ordinacije
INTERNISTIČKA ORDINACIJA.
Pregled interniste sa EKG u ordinaciji i na terenu (kućna poseta).
Gastro-enterološki pregled.

Klinika Impuls

Beograd, Karaburma, Višnjička 91a 011 2970702
Interna medicina. U klinici IMPULS pacijentima je omogućen pregled interniste kao i dijagnostika neophodna za lečenje i sagledavanje celokupnog zdravstvenog stanja. Pregled specijaliste interne medicine je potreban pacijentima koji imaju probleme sa srcem, disajnim organima, organima za varenje, krvi i lifmnim žlezdama ili radi procene zdravstvenog stanja ili otkrivanja uzroka tegoba, a potom i lečenja. Internistički pregled obuhvata: anamnezu, perkusiju, palpaciju, auskultaciju i EKG. U okviru internističke ambulante posedujemo savremene ultrazvučne aparate kojima obavljamo preglede, a koji daju važan uvid o stanju srca, krvnih sudova, jetre, bubrega, slezine, mokraćne bešike i žlezda sa unutrašnjim lučenjem kao i limfnih žlezda. Osim ultrazvučne dijagnostike posedujemo i dodatne dijagnostičke metode: Test opterećenja, Holter EKG-a(24 satno snimanje EKG- a), Holter krvnog pritiska (24 satno snimanje krvnog pritiska), Spirometrija, Endoskopski pregled
opsta-bolnica-una-internisticke-ordinacije

Opšta bolnica Una

Beograd, Voždovac, Vojvode Skopljanca 19 011 7858777
Interna medicina.
Medicina (latinski ars medicinae — umetnost lečenja) je nauka i veština lečenja koja se bavi dijagnostikom, preventivom i terapijom bolesti čoveka.
Interna medicina je grana medicine koja se bavi problemima i bolestima unutrašnjih organa.
INTERNISTIČKA ORDINACIJA. U poliklinici MEDIKOM možete uraditi specijalističke i subspecijalističke preglede iz svih oblasti interne medicine: pregled,kardiologija, endokrinologija, pulmologija, gastroenterologija, reumatologija, nefrologija. Naš tim čine profesori i docenti, subspecijalisti interne medicine koji ukoliko je potrebno zajedno mogu da postave dijagnozu. Istovremeno, ukoliko je potrebno moguće je uraditi sve dijagnostičke internističke procedure
cardiopraxis-internisticko-kardioloska-ordinacija-internisticke-ordinacije
INTERNISTIČKA ORDINACIJA.
Internistički pregled.
Pregled počinje razgovorom sa pacijentom o njegovim tegobama kako bi se postavila dijagnoza bolesti.
Akademik Prof Dr Svetomir Stožinić internista – kardiolog; Dr sci med Radosav Vidaković, internista kardiolog
sb-medic-internisticka-ordinacija-internisticke-ordinacije
INTERNISTIČKA ORDINACIJA.
INTERNISTIČKI PREGLED.
Uključuje kompletan pregled specijaliste interne medicine (auskultacija srca i pluća, pregled abdomena, određivanje granice jetre i slezine, sukusijabubrežnih loza, palpacija štitaste žlezde, palpacija perifernih limfnih žlezdi, palpacija perifernih pulseva na ekstremitetima): EKG nalaz sa interpretacijom, Ambulantno merenje krvnog pritiska i pulsa, Određivanje BMI (TT, TV) koji je bitan kao factor rizika od srčanih oboljenja, Predlog potrebnih laboratorijskih analiza, Pregled uključuje savet za terapiju i ishranu
poliklinika-antamedica-internisticke-ordinacije

Poliklinika Antamedica

Beograd, Vračar, Nebojšina 30 011 3441515
INTERNISTIČKA ORDINACIJA.
PREGLED LEKARA INTERNISTE.
poliklinika-profmedika-simeunovic-internisticke-ordinacije
INTERNISTIČKA ORDINACIJA.
PREGLED LEKARA INTERNISTE.
dr-zutic-internisticke-ordinacije

Dr Žutić

Novi Beograd, Antifašističke borbe 21a 011 3018333
Interna medicina predstavlja široku granu medicine koja se bavi prevencijom i lečenjem oboljenja unutrašnjih organa.
Internistički pregled predstavlja jedan od najsveobuhvatnijih pregleda u domenu medicine odraslog doba.
On podrazumeva: anamnezu, uvid u zdravstveno stanje pacijenta kroz razgovor, klinički pregled, merenje krvnog pritiska, EKG, postavljanje dijagnoze i određivanje terapije, predlaganje dopunskih ispitivanja, ukoliko su potrebna.
Preporuka je da se pre odlaska kod lekara subspecijaliste obavi sveobuhvatni internistički pregled kako bi se ustanovio problem i eventualna potreba za daljim pregledima i ispitivanjima.
U našoj kući možete obaviti internistički pregled kao i sve druge specijalističke i subspecijalističke preglede iz oblasti interne medicine.
Pored klasičnih pregleda možete obaviti i dijagnostičke procedure neophodne za postavljanje dijagnoze i preduzimanje adekvatne terapije: EKG, spirometriju (merenje kapaciteta pluća) ultrazvucne preglede (srca, stomaka, štitaste žlezde), kontinuirano praćenje EKG-a i krvnog pritiska (Holter 24h), endoskopske preglede (jednjaka, želuca-gastroskopija, dvanaestopalačnog creva, debelog creva-kolonoskopija), anoskopija, punkciju štitaste žlezde.
Svi pregledi obavljaju se od strane eminentinih lekara na savremenim dijagnostičkim aparatima.
poliklinika-milmedic-internisticke-ordinacije

Poliklinika Milmedic

Beograd, Autokomanda, Zvečanska 4 011 2644100
Interna medicina.
Specijalisti interne medicine prate celokupno zdravstveno stanje pacijenta.
U okviru internističke službe Poliklinike Milmedic pacijentima je omogućen: Internistički pregled radi odobrenja planirane operacije, EKG; Rana dijagnostika, konsultacije, savetovanje, kontrolni pregledi.
Potrebne dijagnostičke procedure i internističku pripremu za intervencije obavljamo odmah, bez dodatnog zakazivanja i čekanja.
Rezultati potrebne dijagnostike će biti gotovi veoma brzo, te tako skraćujemo vreme od momenta početka pripreme za intervenciju do završetka same intervencije.
Sve intervencije obavljaju se uz dobru internističku pripremu, koju obavlja tim vrhunskih stručnjaka, te se naši pacijenti mogu pouzdati u to da se nalaze u sigurnim rukama.
poliklinika-medix-internisticke-ordinacije

Poliklinika Medix

Beograd, Vračar, Novopazarska 30 011 3085805
INTERNISTIČKA ORDINACIJA.
Pregled lekara interniste u poliklinici Medix

Poliklinika Fizikus

Beograd, Savski venac, Deligradska 27 011 2643242 |
011 2645554 |
INTERNA MEDICINA, reumatološki pregledi, kardiološki pregledi, imunološki i alergološki, gastroenterološki, pulmološki pregledi. Internistički deo Poliklinike vodi njen osnivač, mr sc dr med Miloš Obrenović
poliklinika-eginski-internisticke-ordinacije

Poliklinika Eginski

Beograd, Kanarevo Brdo, Vukasovićeva 50a 011 3513737
Interna medicina je oblast medicine koja se bavi problemima i bolestima unutrašnjih organa, u čije grane spadaju endokrinologija, kardiologija, pulmologija, gastroenterologija, reumatologija, alergologija, hematologija, nefrologija i onkologija.
Službu interne medicine dopunjuje biohemijska i mikrobiološka laboratorija naše Poliklinike gde se brzo mogu uraditi sve analize od krvne slike, biohemijskih analiza, pregleda urina do svih tumor markera, homonskih analiza, imunoloških pregleda krvi i svih mikrobioloških pregleda uzoraka
alfa-medica-poliklinika-internisticke-ordinacije

Alfa MEDICA poliklinika

Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 106a 011 3118591
INTERNISTIČKA ORDINACIJA.
Interna medicina je oblast medicine koja se bavi problemima i bolestima unutrašnjih organa, u čije grane spadaju: endokrinologija, kardiologija, pulmologija, gastroenterologija, reumatologija, alergologija, hematologija, nefrologija
protekal-poliklinika-internisticke-ordinacije

Protekal Poliklinika

Beograd, Savski venac, Dr Ive Popovića Đanija 3a 011 4140781
cena: Cenovnik
Interna medicina se bavi prevencijom i lečenjem oboljenja unutrašnjih organa.
Oblast interne medicine je vrlo široka i obuhvata različite subspecijalnosti kao što su: kardiologija, gastroenterologija, hematologija, nefrologija i druge.
Pre odlaska kod lekara subspecijaliste neophodno je da se obavi sveobuhvatni internistički pregled kako bi se ustanovio problem i eventualna potreba za daljim pregledima i ispitivanjima.
U poliklinici Protekal pacijentima je omogućen pregled lekara interniste, kao i dijagnostika neophodna za lečenje i sagledavanje celokupnog zdravstvenog stanja pacijenta.
Stanja u kojima se pacijent obraća lekaru specijalisti interne medicine su: problemi sa srcem, organima za disanje, organima za varenje, žlezdama sa unutrašnjim lučenjem, problemima vezanim za krv, limfne žlezde i bubrege, radi procene zdravstvenog stanja, otkrivanja uzroka tegoba i lečenja.
Poliklinika Protekal poseduje najsavremeniji ultrazvučni aparat, uz pomoć kojih lekar internista stiče pravi uvid o stanju srca, krvnih sudova, jetre, bubrega, slezine, mokraćne bešike i žlezda sa unutrašnjim lučenjem kao i limfnih žlezda.
Pored UZ pregleda u velikoj meri proceni zdravstvenog stanja pacijenta pomaže EKG pregled, kao i laboratorijske analize.
U našoj poliklinici posebnu pažnju posvećujemo prevenciji zdravlja kroz redovne sistematske specijalističke preglede, kao i kroz savetovalište.
Redovnim pregledima se na vreme mogu otkriti i lečiti sa velikim uspehom mnoga hronična i teška oboljenja.
Internistički pregled predstavlja jedan od najsveobuhvatnijih pregleda u domenu medicine odraslog doba.
On podrazumeva: Anamnezu (uvid u zdravstveno stanje pacijenta kroz razgovor); Pregled pacijenta; Merenje krvnog pritiska; EKG; Postavljanje dijagnoze i određivanje terapije; Predlaganje dopunskih ispitivanja, ukoliko su potrebna (UZ pregled, laboratorijske analize, pregled lekara subspecijaliste).
poliklinika-park-medica-internisticke-ordinacije
INTERNISTIČKA ORDINACIJA.
Interna medicina je grana medicine koja se bavi problemima i bolestima unutrašnjih organa.
U okviru interne medicine postoji nekoliko grana medicine: Endokrinologija, Kardiologija, Hematologija, Gastroenterologija, Pulmologija, Nefrologija.
U Poliklinici Park Medica imamo stalno zaposlenog internistu.

Poliklinika Holimed Plus

Beograd, Batajnica, Pukovnika Milenka Pavlovića 14 011 4123536 |
011 4123537 |
INTERNISTIČKA ORDINACIJA. INTERNA MEDICINA: Kardiologija, Endokrinologija, Gastroenterologija, Nefrologija, Reumatologija, Pulmologija, Hematologija
opsta-bolnica-st-medica-internisticke-ordinacije

Opšta bolnica ST Medica

Beograd, Voždovac, Kumodraška 241v 011 2460697
Interna medicina.
Interna medicina je oblast medicine koja se bavi proučavanjem, sprečavanjem i lečenjem unutrašnjih bolesti odraslih osoba, kao što su: bolesti srca i kardiovaskularnog sistema, bolesti pluća, šećerne bolesti, oboljenja štitne žlezde, bolesti bubrega, bolesti digestivnog trakta.
U našoj bolnici posebnu pažnju posvećujemo prevenciji kroz sisitematske i redovne specijalističke preglede, kao i savetovalište.
Mnoga hronična i teška oboljenja se, redovnim pregledima, na vreme mogu otkriti i lečiti sa velikim uspehom.
Možemo vam preporučiti pakete preventivnih medicinskih usluga, bilo da je reč o pojedincima ili kompanijama.
Opremljeni smo i za lečenje pogoršanja stanja kod hroničnih bolesnika, kojima možemo ponuditi brzu dijagnostiku, dnevnu bolnicu ili bolničko ležanje, adekvatnu terapiju i nastavak lečenja i zdravstvene nege.
Stalno zaposleni specijalisti interne medicine i konsultanti profesori i docenti Medicinskog fakulteta u Beogradu, kao i ostalo ljubazno osoblje naše bolnice, poštujući osnovni princip interne medicine, da se čovekovo telo leči kao celina, a ne samo pojedinačni organi, pružiće vam svu potrebnu pažnju i pristupiti sistematskom lečenju.
artcor-klinika-internisticke-ordinacije

Artcor Klinika

Beograd, Banovo brdo, Osiječka 37a 011 4207372
INTERNISTIČKE ORDINACIJE.
Specijalističke ordinacije poliklinike Artcor-Clinic se mogu podeliti na osnovu grana interne medicine jer su gotovo svi naši lekari i konsultanti internisti uže stručni za pojedinu oblast kojom se već dugo godina bave.
poliklinika-dr-roncevic-internisticke-ordinacije
Interna medicina.
Pregled interniste je jedan od specijalističkih pregleda koji se sastoji od anamneze,kliničkog pregleda, dijagnostičkih i terapijskih procedura.
Internista je specijalista za unutrašnje bolesti i posmatra čoveka kao jedinku što znači da se kod interniste mogu pregledati pacijenti koji imaju probleme sa bolestima jednog ili više organskih sistema: bolesti srca i krvnih sudova.
Digestivne bolesti ili bolesti organa za varenje, bolesti ostalih stomačnih organa, bolesti endokrinih i egzokrinih žlezda, bolesti ishrane i metabolizma, pankreas, šećerna bolest, poremećaj masti, osteoporoza, štitasta, paraštitasta žlezda, nadbubreg ,hipofiza, bolesti krvi i limfnih žlezda,bolesti i poremećaji bubrežne funkcije, organa za disanje, organa za kretanje, reumatološke bolesti i bolesti starenja.
U Poliklinici Dr Rončević vršimo sledeće preglede iz oblasti interne medicine.
Važnost internističkog pregleda je zbog toga velika jer bolesti napadaju najčešće više organskih sistema.
Internista će pregledati čoveka kao celinu, uraditi dodatnu potrebnu dijagnostiku i sprovesti odgovarajuće terapijske procedure.
Kod interniste na prvoj liniji biće rešene ove i većina drugih bolesti.
Interna medicina je grana medicine koja se bavi problemima i bolestima unutrašnjih organa, u čije grane spadaju endokrinologija, kardiologija, pulmologija, gastroenterologija, reumatologija, alergologija, hematologija, nefrologija, onkologija, kao i higijena ishrane i dijetetika.

Opšta bolnica Analife

Beograd, Zemun, Skadarska 5 011 3196808 |
011 3196809 |
INTERNA MEDICINA. PREGLED LEKARA INTERNISTE. SVI INTERNISTČKI PREGLEDI.
Interna medicina je specijalistička grana medicine koja se bavi prevencijom, dijagnostikom i lečenjem bolesti odraslih osoba. Grana medicine koja ima više subspecijalističkih grana : kardiologija, gastroenterologija, endokrinologija, hematologija, alergologija, pulmologija, reumatologija, nefrologija i onkologija. Lekari specijalisti interne medicine se bave lečenjem pacijenata koji mogu imati izolovane zdravstvene probleme određenih unutrašnjih organa ili nediferencirane ili multisistemske procese ili oboljenja. U svom radu koriste savremene medicinske aparate za dijagnostiku i svojim pacijentima omogućavaju kompletan uvid u njihovo zdravstveno stanje kao i dalje praćenje. U Poliklinici Beograd izuzetnu pažnju poklanjamo i prevenciji koja se sprovodi putem redovnih specijalističkih i sistematskih pregleda kako za pojedince tako i za grupe. Tim naših eminentnih stručnjaka pruža kontinuiranu brigu svakom pacijentu počev od prvog susreta koji je obično u obliku fizikalnog pregleda, zatim dijagnostike i utvrđivanja trenutnog zdravstvenog stanja do savetovanja, određivanja adekvatne terapije i daljeg praćenja ukoliko postoji potreba. Sve procedure je moguće obaviti u Poliklinici Beograd, ali i na vašem radnom mestu ili kod kuće, dvadeset četiri sata dnevno sedam dana u nedelji.
opsta-bolnica-medicinski-sistem-beograd-msb-internisticke-ordinacije
INTERNA MEDICINA.
U svom sastavu imamo najmodernije opremljene ambulante za internu medicinu (kardiologija, pulmologija, nefrologija, reumatologija, endokrinologija, gastroenterologija, hematologije itd).
egzakta-medika-internisticke-ordinacije

Egzakta Medika

Beograd, Zemun, Ulica 22. oktobra br. 16 065 2615544
INTERNISTIČKE ORDINACIJE - EGZAKTA MEDIKA - Kardiologija - Pulmologija - Endokrinologija - Reumatologija - Gastroenterologija - Hematologija - Alergologija
Interna medicina je grana medicine koja se bavi problemima i bolestima unutrašnjih organa ( bolesti srca, krvi i krvnih sudova, organa za varenje, pluća...). Samim tim, ukratko se može reći da se interna medicina bavi opštim zdravljem i dobrobiti odrasle osobe. Odgovornosti lekara interniste, jeste da obrazuje i usmeri pacijenta kako da modifikuje svoj način života, da ga psihološki posavetuje, da daje lekove i uputi pacijenta kako da koristi prepisane lekove. Naravno internista treba da brine o pacijentu u bolničkim uslovima i da traži savete lekara drugih specijalnosti u cilju prevencije i izlečenja. Razvojem medicine u okviru interne medicine izdvojile su se posebne subspecijalističke grane koje se bave samo odredjenim sistemom unutrašnjih organa. Preporuka je da se pre odlaska kod lekara subspecijaliste obavi sveobuhvatni internistički pregled kako bi se ustanovio problem i eventualna potreba za daljim pregledima i ispitivanjem. Održavanje normalne telesne težine, zdrava, uravnotežena ishrana, izbegavanje stresnih situacija, prestanak pušenja, kao i svakodnevna polučasovna fizička aktivnost pomažu u prevenciji bolesti. Preporuka lekara je da se na redovne lekarske preglede ide jednom godišnje ili jednom u dve godine, u zavisnosti od starosne dobi, zdravstvenog stanja i faktora rizika.
Back to Top