Internističke ordinacije Vračar

Registruj se
Prijavi se
Internističke ordinacije Vračar
poliklinika-panacea-internisticke-ordinacije

Poliklinika Panacea

Beograd, Vračar, Velimira Bate Živojinovića 5 011 7857555
cena: Cenovnik
INTERNISTIČKA ORDINACIJA.
Interna medicina predstavlja medicinsku specijalnost koja se bavi proučavanjem, lečenjem i sprečavanjem unutrašnjih bolesti, kao što su bolesti srca, pluća, krvi i krvnih sudova, organa za varenje, bubrega i sl.
Samim tim, ukratko se može reći da se interna medicina bavi opštim zdravljem i dobrobiti odrasle osobe.
Lekar čija je specijalnost interna medicina, naziva se internistom.
Internista koristi sve anamnestičke podatke koje dobija od pacijenata ili njegove rodbine, fizikalni pregled i dijagnostičke procedure koje se obavljaju radi prevencije ili dijagnostike oboljenja.
Odgovornosti lekara interniste, jeste da obrazuje i usmeri pacijenta kako da modifikuje svoj način života, da ga psihološki posavetuje, da daje lekove i uputi pacijenta kako da koristi prepisane lekove.
Naravno internista treba da brine o pacijentu u bolničkim uslovima i da traži savete lekara drugih specijalnosti u cilju prevencije i izlečenja.
poliklinika-as-medicus-biorezonanca-internisticke-ordinacije
INTERNISTIČKE ORDINACIJE BEOGRAD POLIKLINIKA AS MEDICUS BIOREZONANCA U okviru odeljenja interne medicine u poliklinici AS MEDICUSmogu se obaviti specijalistički pregledi iz sledećih oblasti: Kardiologija, Gastroenterologija, Endokrinologija, Reumatologija, Hematologija, Alergologija, Pulmologija, Nefrologija, Urologija, Onkologija.

Poliklinika Intertim

Beograd, Vračar, Svetog Save 41 011 3447488
Specijalistička internistička služba. Internističku službu čini čitav niz subspecijalnosti uključujući kardiologiju, nefrologiju, reumatologiju, gastroenterologiju, endokrinologiju, hematologiju, infektologiju i pulmologiju. Ova služba se bavi prevencijom, dijagnostikom i lečenjem praktično svih oboljenja unutrašnjih organa. U ovoj službi rade lekari sa ogromnim i dugim kliničkim iskustvom stečenim u našim najeminentnijim zdravstvenim ustanovama kao što su Vojnomedicinska akademija i Klinički centar Srbije. Pored individualne stručne kompetentnosti kvalitet više u radu ove službe predstavlja timski rad koji danas predstavlja imperative u pravilnom dijagnostikovanju i lečenju bolesnika sa oboljenjima unutrašnjih organa. Pored dijagnostikovanja i lečenja različitih internističkih oboljenja, posebna pažnja se poklanja prevetivnom radu koji podrazumeva rano otkrivanje i korigovanje faktora rizika koji su osnov za nastanak vrlo ozbiljnih oboljenja kao što su infarct srca, šečerna bolest, tumori debelog creva itd. Ova aktivnost Poliklinike Intertim promovisana je kroz izuzetno povoljne pakete sistematskih pregleda. Internistička služba raspolaže sa savremenom dijagnostičkom opremom uključujući: EKG, aparat za ultrazvučne preglede sa mogućnošću kolor dopler dijagnostike, bicikl ergometar, holter EKG i holter krvnog pritiska, aparat za endoskopske dijagnostičke procedure kao što su gastroskopija, kolonoskopija i anoskopija.
INTERNISTIČKA ORDINACIJA. U poliklinici MEDIKOM možete uraditi specijalističke i subspecijalističke preglede iz svih oblasti interne medicine: pregled,kardiologija, endokrinologija, pulmologija, gastroenterologija, reumatologija, nefrologija. Naš tim čine profesori i docenti, subspecijalisti interne medicine koji ukoliko je potrebno zajedno mogu da postave dijagnozu. Istovremeno, ukoliko je potrebno moguće je uraditi sve dijagnostičke internističke procedure
sb-medic-internisticka-ordinacija-internisticke-ordinacije
INTERNISTIČKA ORDINACIJA.
INTERNISTIČKI PREGLED.
Uključuje kompletan pregled specijaliste interne medicine (auskultacija srca i pluća, pregled abdomena, određivanje granice jetre i slezine, sukusijabubrežnih loza, palpacija štitaste žlezde, palpacija perifernih limfnih žlezdi, palpacija perifernih pulseva na ekstremitetima): EKG nalaz sa interpretacijom, Ambulantno merenje krvnog pritiska i pulsa, Određivanje BMI (TT, TV) koji je bitan kao factor rizika od srčanih oboljenja, Predlog potrebnih laboratorijskih analiza, Pregled uključuje savet za terapiju i ishranu
poliklinika-antamedica-internisticke-ordinacije

Poliklinika Antamedica

Beograd, Vračar, Nebojšina 30 011 3441515
INTERNISTIČKA ORDINACIJA.
PREGLED LEKARA INTERNISTE.
poliklinika-medix-internisticke-ordinacije

Poliklinika Medix

Beograd, Vračar, Novopazarska 30 011 3085805
INTERNISTIČKA ORDINACIJA.
Pregled lekara interniste u poliklinici Medix
poliklinika-dr-roncevic-internisticke-ordinacije
Interna medicina.
Pregled interniste je jedan od specijalističkih pregleda koji se sastoji od anamneze,kliničkog pregleda, dijagnostičkih i terapijskih procedura.
Internista je specijalista za unutrašnje bolesti i posmatra čoveka kao jedinku što znači da se kod interniste mogu pregledati pacijenti koji imaju probleme sa bolestima jednog ili više organskih sistema: bolesti srca i krvnih sudova.
Digestivne bolesti ili bolesti organa za varenje, bolesti ostalih stomačnih organa, bolesti endokrinih i egzokrinih žlezda, bolesti ishrane i metabolizma, pankreas, šećerna bolest, poremećaj masti, osteoporoza, štitasta, paraštitasta žlezda, nadbubreg ,hipofiza, bolesti krvi i limfnih žlezda,bolesti i poremećaji bubrežne funkcije, organa za disanje, organa za kretanje, reumatološke bolesti i bolesti starenja.
U Poliklinici Dr Rončević vršimo sledeće preglede iz oblasti interne medicine.
Važnost internističkog pregleda je zbog toga velika jer bolesti napadaju najčešće više organskih sistema.
Internista će pregledati čoveka kao celinu, uraditi dodatnu potrebnu dijagnostiku i sprovesti odgovarajuće terapijske procedure.
Kod interniste na prvoj liniji biće rešene ove i većina drugih bolesti.
Back to Top