Internističke ordinacije Savski venac

Registruj se
Prijavi se
Internističke ordinacije Savski venac
poliklinika-fizikus-internisticke-ordinacije

Poliklinika Fizikus

Beograd, Savski venac, Deligradska 27 011 2643242 |
011 2645554 |
INTERNA MEDICINA, reumatološki pregledi, kardiološki pregledi, imunološki i alergološki, gastroenterološki, pulmološki pregledi.
Internistički deo Poliklinike vodi njen osnivač, mr sc dr med Miloš Obrenović
protekal-poliklinika-internisticke-ordinacije

Protekal Poliklinika

Beograd, Savski venac, Dr Ive Popovića Đanija 3a 011 4140781 |
011 2664252 |
cena: Cenovnik
Interna medicina se bavi prevencijom i lečenjem oboljenja unutrašnjih organa.
Oblast interne medicine je vrlo široka i obuhvata različite subspecijalnosti kao što su: kardiologija, gastroenterologija, hematologija, nefrologija i druge.
Pre odlaska kod lekara subspecijaliste neophodno je da se obavi sveobuhvatni internistički pregled kako bi se ustanovio problem i eventualna potreba za daljim pregledima i ispitivanjima.
U poliklinici Protekal pacijentima je omogućen pregled lekara interniste, kao i dijagnostika neophodna za lečenje i sagledavanje celokupnog zdravstvenog stanja pacijenta.
Stanja u kojima se pacijent obraća lekaru specijalisti interne medicine su: problemi sa srcem, organima za disanje, organima za varenje, žlezdama sa unutrašnjim lučenjem, problemima vezanim za krv, limfne žlezde i bubrege, radi procene zdravstvenog stanja, otkrivanja uzroka tegoba i lečenja.
Poliklinika Protekal poseduje najsavremeniji ultrazvučni aparat, uz pomoć kojih lekar internista stiče pravi uvid o stanju srca, krvnih sudova, jetre, bubrega, slezine, mokraćne bešike i žlezda sa unutrašnjim lučenjem kao i limfnih žlezda.
Pored UZ pregleda u velikoj meri proceni zdravstvenog stanja pacijenta pomaže EKG pregled, kao i laboratorijske analize.
U našoj poliklinici posebnu pažnju posvećujemo prevenciji zdravlja kroz redovne sistematske specijalističke preglede, kao i kroz savetovalište.
Redovnim pregledima se na vreme mogu otkriti i lečiti sa velikim uspehom mnoga hronična i teška oboljenja.
Internistički pregled predstavlja jedan od najsveobuhvatnijih pregleda u domenu medicine odraslog doba.
On podrazumeva: Anamnezu (uvid u zdravstveno stanje pacijenta kroz razgovor); Pregled pacijenta; Merenje krvnog pritiska; EKG; Postavljanje dijagnoze i određivanje terapije; Predlaganje dopunskih ispitivanja, ukoliko su potrebna (UZ pregled, laboratorijske analize, pregled lekara subspecijaliste).
dom-zdravlja-clinicanova-internisticke-ordinacije

Dom zdravlja Clinicanova

Beograd, Savski venac, Višegradska 26 011 7151777 |
060 3980808 |
INTERNISTIČKE ORDINACIJE.
Interna medicina je oblast, koja se bavi dijagnostikovanjem i lečenjem bolesti odraslih osoba.
Lekar interne medicine (internista), čoveka posmatra kao celinu i često biva konsultovan, od strane lekara drugih specijalnosti, u rešavanju zdravstvenih problema, naročito nejasnih stanja ili bolesti.
Bavi se brigom o zdravlju pacijenta, edukovanjem pacijenta, pomaže razumevanju značaja preventive, zloupotrebe medicinskih supstanci, mentalnog zdravlja i ostalih nedoumica.
Internista može biti specijalizovan za lečenje svih unutrašnjih organa ili izabrati neku od subspecijalnosti interne medicine.
poliklinika-gracia-medika-internisticke-ordinacije

Poliklinika Gracia Medika

Beograd, Savski venac, Koče Popovića 7 011 3285140 |
011 3285145 |
Interna medicina je grana medicine koja se bavi problemima i bolestima unutrašnjih organa, u čije grane spadaju endokrinologija, kardiologija, pulmologija, gastroenterologija, reumatologija, alergologija, hematologija, nefrologija, onkologija, kao i higijena ishrane i dijetetika.
Interna medicina je grana medicine koja se bavi problemima i bolestima unutrašnjih organa ( bolesti srca, krvi i krvnih sudova, organa za varenje, pluća...). Samim tim, ukratko se može reći da se interna medicina bavi opštim zdravljem i dobrobiti odrasle osobe. Odgovornosti lekara interniste, jeste da obrazuje i usmeri pacijenta kako da modifikuje svoj način života, da ga psihološki posavetuje, da daje lekove i uputi pacijenta kako da koristi prepisane lekove. Naravno internista treba da brine o pacijentu u bolničkim uslovima i da traži savete lekara drugih specijalnosti u cilju prevencije i izlečenja. Razvojem medicine u okviru interne medicine izdvojile su se posebne subspecijalističke grane koje se bave samo odredjenim sistemom unutrašnjih organa. Preporuka je da se pre odlaska kod lekara subspecijaliste obavi sveobuhvatni internistički pregled kako bi se ustanovio problem i eventualna potreba za daljim pregledima i ispitivanjem. Održavanje normalne telesne težine, zdrava, uravnotežena ishrana, izbegavanje stresnih situacija, prestanak pušenja, kao i svakodnevna polučasovna fizička aktivnost pomažu u prevenciji bolesti. Preporuka lekara je da se na redovne lekarske preglede ide jednom godišnje ili jednom u dve godine, u zavisnosti od starosne dobi, zdravstvenog stanja i faktora rizika.
Back to Top