Internističke ordinacije Pančevo

Registruj se
Prijavi se
Internističke ordinacije Pančevo
poliklinika-md-dr-milutinovic-internisticke-ordinacije
INTERNISTIČKI PREGLED.
INTERNA MEDICINA.
To je specijalistička grana medicine koja se bavi prevencijom, dijagnostikom i lečenjem bolesti odraslih osoba.
Iako sam naziv interna medicina upućuje na unutrašnje organe, internista – lekar specijalista interne medicine leči čoveka kao celinu, a ne samo pojedinačne organe.
Pregled kod interniste se počinje anamnezom razgovor sa pacijentom o njegovim tegobama u kome iskusni lekar navodi pacijenta da mu na pravi način saopšti svoje tegobe kako bi na najbrži način postavio dijagnozu bolesti odnosno uzrok pacijentovih tegobe.
Fizikalni pregled koji sledi, lekaru daje još više informacija koje će doprineti postavljenom cilju – OTKRITI UZROK PACIJENTOVIH TEGOBA i zatim ga lečiti na pravilan način. Naravno, potrebno je uraditi i različita dijagnostička ispitivanja, ali veoma ciljano, po postavljenim medicinskim indikacija i redosledom koji predloži inetrnista.
U dijagnostičke metode spadaju u svakom slučaju laboratorijske analize, ultrazvučni pregledi, ginekološki pregled, pregledi subspecijalista interne medicine – kardiologa, gastroenterologa, hematologa, alergologa, endokrinologa, nefrologa, pulmologa, rendgen dijagnostika, CT, NMR.
Internistički pregledi rade se kako u našoj poliklinici, tako i u kućnim posetama kod pacijenata koji su nepokretni ili koji ne mogu ili ne žele da dodju u polikliniku.
Velika prednost naše poliklinike je ta da pacijenti mogu ući u invalidskim kolicima ili na nosilima postoji pristup bez stepenika i preprek
Back to Top