Internističke ordinacije Beočin

Registruj se
Prijavi se
Internističke ordinacije Beočin
poliklinika-ns-lab-internisticke-ordinacije

Poliklinika NS LAB

Beočin, 16. oktobra 18a 021 872790
INTERNISTIČKA ORDINACIJA.
Interna medicina se ne bez razloga naziva „kraljicom medicine", jer predstavlja osnovu mnogih daljih subspecijalizacija (kardiologija, endokrinologija, gastroenterologija i sl).
Pacijent se obraća lekaru specijalisti interne medicine kada ima probleme sa srcem, disajnim organima, organima za varenje, žlezdama sa unutrašnjim lučenjem, krvi i lifmim žlezdama ili bubrezima radi procene zdravstvenog stanja ili otkrivanja uzroka tegoba, a potom i lečenja.
Specijalisti interne medicine prate celokupno zdravstveno stanje pacijenata, praveći preglede kod akutnih i hronicnih bolesti.
U okviru Poliklinike sa laboratorijama NS- Lab, našim pacijentima je omogućen pregled interniste kao i dijagnostika neophodna za lečenje i sagledavanje celokupnog zdravstvenog stanja.
Naša internistička služba poseduje i savremene ultrazvucne aparate kojima obavljamo preglede, a koji daju važan uvid o stanja krvnih sudova, jetre, bubrega,slezine, mokraćne bešike i žlezda sa unutrašnjim lučenjem kao i limfnih žlezda.
Primena ultrazvuka zajedno sa elektrokardiografijom (EKG-om) i provera krvnog pritiska spadaju u neškodljive, brze i veoma dragocene dijagnostičke postupke u savremenoj medicini.
Interna medicina je grana medicine koja se bavi problemima i bolestima unutrašnjih organa ( bolesti srca, krvi i krvnih sudova, organa za varenje, pluća...). Samim tim, ukratko se može reći da se interna medicina bavi opštim zdravljem i dobrobiti odrasle osobe. Odgovornosti lekara interniste, jeste da obrazuje i usmeri pacijenta kako da modifikuje svoj način života, da ga psihološki posavetuje, da daje lekove i uputi pacijenta kako da koristi prepisane lekove. Naravno internista treba da brine o pacijentu u bolničkim uslovima i da traži savete lekara drugih specijalnosti u cilju prevencije i izlečenja. Razvojem medicine u okviru interne medicine izdvojile su se posebne subspecijalističke grane koje se bave samo odredjenim sistemom unutrašnjih organa. Preporuka je da se pre odlaska kod lekara subspecijaliste obavi sveobuhvatni internistički pregled kako bi se ustanovio problem i eventualna potreba za daljim pregledima i ispitivanjem. Održavanje normalne telesne težine, zdrava, uravnotežena ishrana, izbegavanje stresnih situacija, prestanak pušenja, kao i svakodnevna polučasovna fizička aktivnost pomažu u prevenciji bolesti. Preporuka lekara je da se na redovne lekarske preglede ide jednom godišnje ili jednom u dve godine, u zavisnosti od starosne dobi, zdravstvenog stanja i faktora rizika.
Back to Top