Poliklinika Holimed Plus

Registruj se
Prijavi se
Poliklinika Holimed Plus
LOKACIJE

Poliklinike

POLIKLINIKA.
U prijatnom ambijentu u centru Batajnice nalazi se Poliklinika HOLIMED.
Njenim otvaranjem svaki žitelj Batajnice je sada bogatiji za medicinske usluge po najvišim međunarodnim JCI standardima korišćenjem najsavremenije tehnologije i ekpertskog znanja i iskustva sa ciljem da pacijent dobije vrhunsku uslugu pod jednim krovom.
Poseban akcent usmeren je ka brizi o pacijentu i kvalitetu usluga sa namerom da taj kvalitet permanentno unapređujemo i težimo stalnom dostizanju svetskih kriterijuma u ovoj oblasti.
Kvalitet usluga naše poliklinike predstavlja ukupnost pozitivnih iskustava pacijenta od prvog telefonskog poziva do poslednjeg kontrolnog pregleda.
Osoblje koje je posvećeno brizi o pacijentima je pažljivo odabrani tim koji predstavlja spoj mladosti i iskustva a posebno ističemo afirmisane lekare eksperte iz svih grana interne medicine sa Vojno medicinske akademije kao i profesore sa Univerzitetske dečije klinike i Instituta za majku i dete.
Poliklinika HOLIMED počinje rad sa svim granama interne medicine, pedijatrijom i dermatologijom laboratorijskom dijagnostikom uz mogućnost konsultantskih pregleda otorinolaringologa, urologa, psihijatra, psihoterapeuta, neurologa.

Sportska medicina

SPORTSKA MEDICINA.
OBAVEŠTENJE ZA SVE SPORTISTE, SPORTSKE KLUBOVE i SPORTSKA UDRUŽENJA.
U našoj poliklinici Holimed vršimo preglede sportista i ispunjavamo sve kadrovske uslove i uslove opreme na osnovu novog PRAVILNIKA koji je donet na osnovu Zakona o sportu i na osnovu Zakona o zdravstvenoj zaštiti (koji vam šaljemo u nastavku teksta).
Ranije smo sportske preglede radili u ordinaciji "CEA" a sada bismo želeli da nastavimo saradnju u poliklinici Holimed u kojoj imamo lekara Sportske medicine i pružamo identično iste uslove kao u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije i Sportskom centru Tašmajdan.
Najkasnije 2 dana pre zakazanog pregleda sportista, trener ili neko drugo lice zaduzeno za njih treba doci u polikliniku po obrazac koji treba popuniti sportista (do 16g potpisuje ga roditelj ili staratelj) I doneti ga popunjenog na pregled kod naseg lekara.
Takodje cemo sportisti, treneru, objasniti sta je jos potrebno da donesu od medicinske dokumentacije i lekarskih analiza.
Preglede vršimo u ordinaciji ili u vašem sportskom klubu u zavisnosti od dogovora.

Pedijatrijske ordinacije

PEDIJATRIJSKA ORDINACIJA, PEDIJATRIJA.
Lekarski pregled zbog akutnih i hroničnih bolesti male dece, školske dece i omladine, Sistematski i kontrolni pregledi, Pregledi pred upis u vrtić, Izdavanje potvrda za vrtić, Izdavanje opravdanja za školu, Davanje injekcija i previjanje, Inhalacije, Davanje vakcina, Obrada pupka, Obilazak beba, Saveti o ishrani, Ultrazvuk kukova sa kompletnim pregledom lokomotornog aparata kod beba.
Tretmani sledecih stanja kod dece: ADHD, Astma, Autizam, Hronična gušenja, Infekcije uva, Тeškoće u učenju, Usporeni psihomotorni razvoj, Oštećenja izazvana vakcinama, Neželjeni efekti duge upotrebe lekova

Internističke ordinacije

INTERNISTIČKA ORDINACIJA.
INTERNA MEDICINA: Kardiologija, Endokrinologija, Gastroenterologija, Nefrologija, Reumatologija, Pulmologija, Hematologija

Ginekološke ordinacije

GINEKOLOŠKA ORDINACIJA.
GINEKOLOŠKI PREGLEDI.

Opšta hirurgija

HIRURGIJA.
U okviru poliklinike Holimed nudimo Vam konsultantske preglede Mr sci med dr Đokovića.
specijaliste opšte hirurgije.
Pored pregleda i sitnih hirurskih intervencija koje mozete uraditi u našoj poliklinici tako što ćete zakazati pregled ili intervenciju naša poliklinika Vam može omogućiti da preko nas a po povoljnijim uslovima zakažete i veće hirurske intervencije u privatnoj bolnici Medicinski sistem Beograd.
U našoj poliklinici možete biti operisani od manjih hirurških intervencija kao što su: masna tkiva, urasli nokti, mladeži, lojna tkiva, manje povrede kože, rasekotine itd ili možete biti pregledani i lečeni ukoliko imate problema sa bilo kakvim hirurškim oboljenjima.
Pregledajte se kod hirurga ukoliko imate sledećih problema: HERNIJE (kile, bruh) - (preponske, postoperativne, ventralne i recidivi, postoperativni bolovi), JETRA i ŽUČNI PUTEVI (povrede, benigni i maligni tumori, ehinokokne i obične ciste, zapaljenja žučne kese, opstruktivne žutice sa kamencima i tumorima žučnih puteva, Slepo crevo, Tumori digestivnog trakta, Tumori kože i mekih tkiva, Sinus pilonidalis (urasla dlaka), Urasli nokti, Lipomi (masna tkiva), Ateromi (lojna tkiva), Mladeži, Fimoze i parafimoze, Vodene kile, Hemoroidi (najnovije bezbolne metode operacija)

Ortopedija

ORTOPEDIJA.
Iz oblasti ortopedije u Poliklinici HOLIMED Plus se radi: ortopedski pregledi i dijagnostika povreda i bolnih stanja u prostoru Poliklinike ili u kucnoj poseti, lečenje zglobova intraartikularnim injekcijama (injekcije u obolele zglobove: koleno, lakat, rame ili male zglobove), lečenje bolnih sindroma (bolno rame, bolna peta, sindrom karpalnog tunela i dr), lečenje povreda: repozicija i gipsana imobilizacija, lečenje ulcusa crurisa i dijabetičnog stopala izuzetno efikasnom, novom metodom, hirurške intervencije kao što su: urastao nokat, krivi prsti, čukljevi, burse.
Ultrazvučni pregledi u ortopediji.
Ultrazvučni pregled kukova kod beba.
Osim kliničkog pregleda, ultrazvučni pregled koji se radi krajem prvog meseca života, zatim u trećem i šestom mesecu, daje potpuni uvid u stanje kukova deteta što je presudno za dijagnostiku i eventualno lečenje.
Propuštena mogućnost lečenja razvojnog poremećaja kuka dovodi do iščašenja kukova i invaliditeta, pa je jasno da je prevencija od ogromnog značaja.
Ostale indikacije za ultrazvučni pregled u ortopediji.
Promene koje se nalaze potkožno, u mišićima, na tetivama ili zglobovima se ne vide na RTG snimku kao što se vidi kost, pa je zato tu ultrazvučni pregled dragocen.

Urološke ordinacije

U urološkoj ambulanti možete obaviti: Specijalistički pregled urologa, PSA (markeri za utvrđivanje karcinoma prostate), UZV mokraćne bešike, UZV bubrega, UZV prostate.
Urologija se bavi otkrivanjem i lečenjem bolesti bubrega, prostate, mokraćne besike i testisa.
Bolesti bubrega: akutna i hronična upala, zatajivanje bubrega - insuficijencija, kamenci u bubregu i mokraćovodima, ciste bubrega.
Bolesti mokraćne besike: akutne i hronične upale besike, dobroćudni i zloćudni tumori mokraćne bešike, kamenci u mokraćnoj bešici.
Bolesti prostate: akutne i hornične upale prostate , dobroćudno uvećanje prostate (adenom prostate, hipertrofija prostate), rak prostate.
U obradi bolesti prostate izvodimo: digitorektalni pregled prostate ali samo uz prethodni dogovor s pacijentom (pipanje prostate prstom), ultrazvuk prostate ( transabdominalno – preko trbuha), od testova iz krvi koristi se marker karcinoma prostate - PSA.
Sama vrednost PSA nije dovoljna u proceni da li se radi o raku već taj nalaz treba kombinovati sa digitorektalnim pregledom prostate i ultrazvukom prostate.

Fizikalna terapija

Fizijatrija i fizikalne terapije.
ODELENJE ZA FIZIKALNU MEDICINU i REHABILITACIJU POLIKLINIKE HOLIMED PLUS BAVI SE PREVENCIJOM i LEČENJEM POVREĐENIH i OBOLELIH.
Terapija bolnih stanja (spondiloza, išijas, artroza, glavobolje, neuralgije), Cervicalni i lumbalni sindrom, Discus hernia, Reumatske bolesti (zapaljenske i degenerativne), Terapija posle preloma i sportskih povreda, Stanja posle operativnih zahvata, Pareze i paralize n.facialis-a kao i drugih perifernih nerava, Fizikalna terapija i prevencija osteoporoze, Lečenje deformiteta kičmenog stuba i ravnih stopala kod dece, Masaže opšte i parcijalne.
ORDINACIJA JE OPPREMLJENA NAJSAVREMENIJIM APARATIMA ZA: Elektroterapiju, Elektromagnetnu terapiju, Lasero terapiju, Ultrazvučnu terapiju.
Ordinaciija raspolaže opremljenom salom za kineziterapiju.
Ordinaciju vodi dr Snezana Perović- Gojković - specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije sa dvadesetogodišnjim iskustvom, dr Mira Đorđević - specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije sa dvadesetogodišnjim iskustvom i viši fizioterapeut Aleksandar Đurić sa višegodišnjim iskustvom.
Moguće je zakazati i preglede u kući pacijenata kao i sprovođenje adekvatne fizikalne terapije.

Dermatološke ordinacije

DERMATOLOGIJA.
Dermatologija je grana medicine koja se bavi istraživanjem, dijagnostikom i lečenjem patoloških zbivanja koja zahvataju kožu i njena adneksa (mirisne žlezde,znojne zlezde, lojne zlezde, mlečne žlijezde, dlake i nokti) kao vidljive sluznice.
Promene na koži mogu se pojavljivati samostalno, bez istovremenih promena na unutrasnjim organima ili su posledica oštećenja funkcije unutrasnjih organa.
Koža je s jedne strane "prozor" kroz koji se gleda unutrašnjost organizma, a s druge strane je "ogledalo" na kojem se odražavaju zbivanja u našem organizmu.
Venerologija se bavi istraživanjem, dijagnostikom i lečenjem polnih bolesti.
Polne bolesti ne prenose se isključivo polnim kontaktom, nego i kontaktom bolesnika i inficiranih predmeta, a ređe putem krvi kao i s majke na dete u trudnoći i tokom porodjaja Simptomatologija polnih bolesti nije uvek nužno vezana uz promene na polnom organu.
Promene se mogu pojaviti i na ostaloj koži i sluznicama, koje mogu da budu ulazno mesto infekcije ili su promene kože i sluznica deo kliničke slike sistemske bolesti koja se manifestuje poremećajem funkcije različitih organskih sistema.
Dermatovenerologija: Dijagnostika i lečenje bolesti kože dece i odraslih, Dijagnostika i lečenje polnih bolesti, Dermatoloska onkologija.
Dermatologija, Bolesti kože, Opadanje kose, Oboljenja nokatne ploče, Promene na polnim organima iz domena venerologije, Sveobuhvatni tretman akni, Krio terapija tečnim azotom uz primenu najsavremenijeg kriouredjaja(Brymmill cryo gun), HF elektrohirurške inetrvencije otklanjanje tumora, kapilara polnih vulgarnih bradavica i drugih izraslina na koži(Hyferecator), Lečenje proširenih vena i posledica hronične venske slabosti uz ultrazvučna kolordopler dijagnostiku bolesti vena, Najsavremenije lečenje venskih ulkusa, Tretman dijabetičkog stopala, Dečja dermatologija

Neurologija

Neurologija je grana medicine koja se bavi proučavanjem bolesti živčanog sistema.
Stanja kojima se bavimo: Moždani udar, Vrtoglavica, nesvestica, Stanje poremećene ravnoteže, Epilepsija, Bolesti kičme, Glavobolje i migrene, Pareza facijalnog živca, Neuralgija trigeminusa, Neuroalgije posle zostera, Multipla skleroza, Parkinsonova bolest, Polineuropatija, Poremećaj govora.
Usluge Neurološke ambulante, Specijalistički neurološki pregled i savetovanje, Color dopler krvnih sudova glave i vrata, Transkranijski dopler (TCD)

Psihijatrijske ordinacije

Psihijatrijski pregled je specijalistički pregled psihijatra koji na temelju detaljne anamneze i razgovora postavlja tačnu dijagnozu psihijatrijskih poremećaja i propisuje adekvatnu terapiju.U psihijatrijskoj ambulanti vršimo dijagnostiku i lečenje sledećih poremećaja: poremećaji raspoloženja (depresivni poremećaj, poremećaj raspoloženja zbog opsteg zdravstvenog stanja), anksiozni poremećaj (panični poremećaj, socijalna fobija, opsesivno-kompulzivni poremećaj, stresni poremećaj), poremećaji spavanja, seksualni poremećaji i poremećaji polnog identiteta, poremećaji hranjenja (anoreksija, bulimija), somatoformni poremećaji (psihosomatske smetnje, konverzivni poremećaj, hipohondrija), poremećaji komunikacije, poremećaji pažnje, poremećaji ponašanja

Ultrazvučna dijagnostika

ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
Omogućavamo vam brzu i kvalitetnu dijagnostiku kao i pregled od strane stručnjaka iz svih oblasti interne medicine.
ULTRAZVUK: ultrazvuk srca i krvnih sudova, ultrazvuk štitaste žlezde, ultrazvuk dojki, ultrazvuk abdomena, ultrazvuk mekih tkiva vrata, ultrazvuk male karlice i urotrakta, ultrazvuk kukova kod beba.
DOPPLERI, Color doppler je ultrazvučni pregled kojim stičemo uvid u oblik, stanje zidova krvnih sudova (vena i arterija) i kvalitetet cirkulacije.

Nutricionisti, dijetičari

Nutricionističko savetovalište.
Nova usluga u našoj polikliničkoj delatnosti ishrana različitih kategorija zdravih i bolesnih ljudi pod nadzorom nutricioniste.Usluge koje pružamo su: Procena stanja uhranjenosti, Analiza sastava organizma (određivanje BMI – indeks telesne uhranjenosti, sadržaja masnog tkiva, skeletno-mišićnog tkiva,određivanje potreba osnovnog metabolizma), Nutricionista propisuje i prilagođava dijetu svakom pacijentu posebno na osnovu obavljenog pregleda, zdravstvenog stanja, labaratorijskih analiza, fizičke aktivnosti i opštih prehrambenih navika pacijenta.
Dijetoterapija kod različitih kategorija bolesnih ljudi: Lečenje gojaznosti (propisivanje adekvatnih redukcionih dijeta, praćenje i kontrole), Dijetoterapija kod obolelih od šećerne bolesti, Dijetoterapija kod povišenog holesterola i triglicerida, Dijetoterapija kod povišenog krvnog pritiska, Dijetoterapija kod bolesti probavnog sistema gastritisa, (ulkusa) čira na želudcu i dvanaestopalačnom crevu, zapaljenskih procesa na crevima (kolitisa) raznih dijagnoza, Dijetoterapija kod oboljenja jetre, pankreasa, bolesti bubrega, Dijetoterapija kod gihta, Dijetoterapija kod glutenske enteropatije (celijakije).
Usluge: Pregled nutricioniste, obrada pacijenta i propisivanje dijete , Pregled nutricioniste, obrada pacijenta, propisivanje dijete sa primerima jelovnika, Pregled nutricioniste, obrada pacijenta, propisivanje dijetoterapije kod raznih patoloških stanja, Kontrola nutricioniste (na dve, tri ili četiri nedelje).
Informacije za pacijente prilikom zakazivanja prvog pregleda: Prvi pregled podrazumeva otvaranje kartona, antropometrijska merenja (TV-telesna visina, obim struka, obim kuka, obim nadlaktice, izračunavanje bodi mas indeksa odnosno indeksa telesne uhranjehosti); TM se meri na vagi sa bioelektričnim potencijalom za šta pacijent mora biti bos ukoliko pacijent ima ugrađen neki metalni implant, pejsmejker, trudnoća merenje se obavlja na klasičnoj vagi sa visinometrom, Pacijent se meri samo u vešu za šta se odbija 300gr od izmerene vrednosti, Pacijent bi na prvi pregled trebao poneti neku krvnu sliku i biohemiju ne stariju od 6 meseci po mogućnosti staru do 7 dana, Izveštaj lekara specijaliste ukoliko se radi o nekom patološkom stanju i potrebi za propisivanjem dijetoterapije, Dalje se obavlja procena stanja uhranjenosti i propisivanje dijetoterapije

Kardiološke ordinacije

KARDIOLOGIJA.
Bolesti srca i krvnih sudova su najčešće bolesti savremenog čoveka i najčešći uzrok smrti danas.
Prevencija, rano otkrivanje i adekvatno lečenje su od velikog značaja i sprovodi ih internista – kardiolog.
Bolesti srca i krvnih sudova: Ishemijska bolest srca (Angina pektoris, Akutni infarkt miokarda),Arterijska hipertenzija – visok krvni pritisak, Arterijska hipotenzija – nizak krvni pritisak, Sinkopa - iznenadni, prolazni gubitak svesti, Reumatska groznica, Valvularne mane srca (Mitralna stenoza, Mitralna insuficijencija, Prolaps mitralne valvule, Aortna stenoza, Aortna insuficijencija, Trikuspidna stenoza, Trikuspidna insuficijencija, Pulmonalna stenoza, Pulmonalna insuficijencija), Miokarditis, Kardiomiopatije (Dilatativna kardiomiopatija, Hipertrofična kardiomiopatija, Restriktivna kardiomiopatija), Perikarditis, Srčana insuficijencija, Infektivni endokarditis, Kongenitalne (urođene) bolesti srca, Plućno srce, Embolija pluća, Poremećaji srčanog ritma, Oboljenja perifernih arterija, Oboljenja aorte, Funkcionalne bolesti perifernih arterija, Bolesti vena.
Najčešći simptomi kod oboljenja srca i krvnih sudova: palpitacije (lupanje srca, preskakanje i sl.), prekordijalni bolovi (bol iza grudne kosti), dispneja (osećaj nedostatka vazduha, teško disanje)

Endokrinologija

ENDOKRINOLOGIJA i BOLESTI METABOLIZMA.
Bolesti žlezda sa unutrašnjim lučenjem i metabolizma: Bolesti hipotalamusa, Bolesti hipofize: Hipofizni tumori, Hiperprolaktinemija, Hipersekrecijahormona rastaHipopituitarizam, Diabetes insippidus.
Bolesti tireoidne (štitne) žlezde: Hipotireoza, Hipertireoza (Graves – Bazedovljeva bolest, Nodozna toksična struma, Struma, Tumori tireoideje, Tireoiditisi.
Bolesti paratireoidne žlezde: Hipofunkcija paratireoidne žlezde, Hiperfunkcija paratireoidne žlezde (Primarni i sekundarni paratireoidizam).
Bolesti nadbubrežne žlezde: Hiperfunkcija kore nadbubrežne žlezde (Hiperkorticizam – Cushing – ov sindrom, Primarni hiperaldosteronizam – Conn – ov sindrom, Adrenogenitalni sindrom), Hipofunkcija kore nadbubrežne žlezde (Hronični hipokorticizam – Primarni – Adisonova bolest, Sekundarni i tercijerni hipokorticizam, Akutna nadbubrežna insuficijencija), Bolesti srži nadbubrežne žlezde (Feohromocitom).
Bolesti polnih žlezdi – gonada.
Šećerna bolest – Diabetes mellitus: Diabetes mellitus tip I, Diabetes mellitus tip II, Gestacijski dijabetes, Drugi specifični oblici dijabetesa

Gastroenterologija

GASTROENTEROLOGIJA.
Bolesti organa digestivnog trakta: Bolesti jednjaka: Refluksna bolest jednjaka, Hijatus hernija, Karcinom jednjaka.
Bolesti želuca: Gastritis, Atrofični gastritis i perniciozna anemija, Ulkus želuca, Ulkus duodenuma, Zollinger – Ellison – ov sindrom, Karcinom želuca, Dispepsija.
Bolesti tankog creva: Celijačna bolest, Tropski spru, Crohn – ova bolest, Tumori tankog creva, Karcinoid.
Bolesti debelog creva: Sindrom iritabilnog kolona, Ulcerozni kolitis, Tumori kolona (Kolorektalni polipi, Karcinom kolona), Angiodisplazija, Bakterijske infekcije i parazitarne infestacije debelog creva (Antibiotski i pseudomembranozni kolitis, Amebijaza, Šistozomijaza, Trihiurijaza, Enterobijaza).
Bolesti pankreasa: Akutni i hronični pankreatitis, Karcinom pankreasa, Neuroendokrini tumor pankreasa

Nefrologija

NEFROLOGIJA.
Bolesti bubrega i mokraćnih puteva: Sindromi od značaja, Hronična bubrežna slabost, Nefrotski sindrom, Nefritični sindrom, Akutni glomeronefritis, Rapidno – progresivni glomerulonefritis, Infekcija mokraćnih puteva, Defekti bubrežnih tubula, Hepatorenalni sindrom, Opstrukcija mokraćnih puteva, Nefrolitijaza, Hipertenzija.
Poremećaji mokrenja, Dizurija, Polakisurija, nikturija, Enureza, Inkontinencija, Poliurija, Oligurija, Anurija, Proteinurija, Hematurija.
Poremećaji elektrolita i acido – baznog statusa, Hiponatremija, Hipernatremija, Hipokalijemija, Hiperkalijemija, Metabolička acidoza, Metabolička alkaloza.
Glomerulske bolesti, Primarne glomerulske bolesti (Minimalne glomerulske abnormalnosti, Fokalnosegmentne lezije, Difuzni glomerulonefritisiNeklasifikovani glomerulonefritisi), Glomerulonefritisi u sklopu sistemskih bolesti, Glomerulonefritisi u toku vaskularnih bolesti, Glomerulopatije u toku metaboličkih oboljenja, Nasledne glomerulopatije, Različite glomerulopatije (u toku trudnoće – preeklamptična nefropatija, Radijacioni nefritis), Sklerotični bubreg, Glomerulopatije transplantiranog bubrega.
Tubulointersticijske bolesti, Akutni tubulointersticijski nefritis, Hronični tubulointersticijski nefritis.
Infekcije mokraćnih puteva, Cistitis, Akutni pijelonefritis, Hronični pijelonefritis, Nefrolitijaza

Reumatologija

REUMATOLOGIJA, Reumatske bolesti: Difuzne bolesti vezivnog tkiva: Reumatoidni artritis, Juvenilni artritis, SLE (Sistemski eritemski lupus), SSc (Sistemska skleroza), Difuzni fascitis sa eozinofilijom, Poliomiozitis, Vaskulitisi, Sjogrenov sindrom, Sindromi preklapanja.
Spondiloartritisi, Ankilozirajući, Reiterov sindrom, Psorijazni artritis, Artritis povezan sa inflamatornim bolestima creva.
Osteoartritisi (Degenerativne bolesti zglobova), Primarni, sekundarni i erozivni.
Reumatski sindromi vezani za infektivne agense, Direktni i imunoreaktivni.
Metaboličke i endokrine bolesti povezane sa reumatskim stanjima, Giht, Pseudogiht, Hidroksiapatitna artropatija, Hemofilija, Amiloidoza.
Neoplazme (primarne i sekundarne).
Neurovaskularne bolesti, Charcotov zglob, Raznaudov fenomen.
Bolesti kosti i hrskavice, Osteoporoza, Osteomalacija, Pagetova bolest, Tietzov sindrom – kostohondritis.
Vanzglobne bolesti, Burzitis, Entezopatije, Poremećaj intervertebralnog diska.
Razne bolesti povezane sa zglobnim manifestacijama

Pulmološke ordinacije

PULMOLOGIJA.
Oboljenja pluća i medijastinuma: Oboljenja donjih disajnih puteva i pluća izazvana infektivnim agensima: Akutni bronhitis, Pneumonija, Apsces pluća, Tuberkuloza, Bronhiektazije, Mikoze pluća.
Bronhijalna astma, Hronična opstruktivna bolest pluća, Respiratorna insuficijencija.
Tumori bronha i pluća: Benigni tumori pluća, Primarni maligni tumori pluća, Sekundarni (metastatski) tumori pluća.
Hitna stanja u pulmologiji: Strano telo u disajnim putevima, Embolija i infarkt pluća, Pneumotoraks, Masivne hemoptizije, Akutni respiratorni distress sindrom.
Ehinokokoza pluća, Intersticijske bolesti pluća: Sarkoidoza, Idiopatska fibroza pluća, Deskvamativna intersticijska pneumonija, Intersticijska bolest pluća udružena sa respiratornim bronhiolitisom, Nespecifični intersticijski pneumonitis, Akutni intersticijski pneumonitis, Idiopatski obliterišući bronhiolitis sa pneumonitisom u organizaciji, Limfocitni intersticijski pneumonitis.
Atelektaza pluća, Oboljenja pleure: Pleuralni izliv, Tumori pleure.
Oboljenja medijastinuma: Tumori i ciste medijastinuma, Medijastinitis

Hematologija

HEMATOLOGIJA, Bolesti krvi i krvotvornih organa: Poremećaji eritrocitne loze, Anemije (Izazvane poremećajima matične ćelije hematopoeze, Sideropenijske, Sideroblastne, Megaloblastne, Hemolizne, Anemije u hroničnim bolestima, Mijeloftizne), Povećanja broja eritrocita (Prava policitemija – rubra vera, Apsolutna i relativna eritrocitoza).
Poremećaji leukocitne loze, Poremećaji morfologije ćelija leukocitne loze, Promene broja leukocita (Neutrofilija, Leukemoidna reakcija, Eozinofilija, Bazofilija, Neutropenija, Agranulocitoza).
Maligne bolesti krvi: Leukemije (akutne i hronične), Limfomi (Hodgkin – ova bolest, Nehočkinski limfomi), Bolesti plazmocitne loze (Plazmocitom – Multipni mijelom, primarna makroglobulinemija, Bolest teških lanaca).
Poremećaji hemostaze, Hemoragijski sindromi zbog promena trombocita, Hemoragijski sindromi zbog poremećaja krvnih sudova (Vaskulopatije), Poremećaji koagulacije krvi (Hemofilija A, Hemofilija B, Fon Vilebrandova bolest, Primarna patološka fibrinogenoliza, Diseminovana intravaskularna koagulacija DIK, Trombozna trombocitopenijska purpura, Tromboza).
Bolesti slezine: Hipersplenizam, Hiposplenizam.
Mijelofibroza

Orl ordinacije

ORL ORDINACIJA.
PREGLEDI ORL SPECIJALISTE.
Lokacije
    Lokacija
  1. Beograd Batajnica Pukovnika Milenka Pavlovića 14
    +381 11 4123536; +381 11 4123537; +381 69 4123536; +381 11 8480509; +381 11 8489156;
Back to Top