Opšta hirurgija, Hirurgija Beograd

Registruj se
Prijavi se
Opšta hirurgija, Hirurgija Beograd
Potrebna Vam je pomoć hirurga u Beogradu?
Hirurgija je grana kliničke medicine koja se u Beogradu praktikuje u zdravstvenim ustanovama: bolnicama, domovima zdravlja na klinikama i u specijalističkim hiruškim ordinacijama.
Ne znate gde se nalaze ni koje zdravstvene usluge tačno pružaju?
Najjednostavnije je da uz našu pomoć nadjete hirurške klinike, hiruška odeljenja u bolnicami ili hiruše ordinacije i jednim pozivom proverite da li vrše usluge koje su Vama potrebne.
Beograd je preveliki grad da biste ga obilazili i kucali na vrata hirurških ordinacija i hiruških klinika u potrazi za pravom, a za tim nema ni razloga, jer kod nas možete naći najsavremenije i najprofesionalnije hirurške ordinacije, hiruške klinike i bolnice sa hiruškim odeljenjima u Beogradu.
specijalna-bolnica-hirurgija-dr-draskovic-opsta-hirurgija
OPŠTA HIRURGIJA.
Centar za rane, Centar za vene, Centar za hemoroide, Centar za vaskularne pristupe za hemodijalizu, Radio talasna hirurgija.
Hirurgija je grana medicine koja se bavi istrazivanjem i lecenjem bolesti za koje je neophodan rad rukom od strane hirurga i za koju je potrebna primena mehaničkih instrumenata.
Kada govorimo o osnovnim zadacima hirurgije, onda je onaj glavni da je u bilo kojim uslovima neophodno pomoći povređnom ili obolelom pacijentu.U zavisnosti od uslova iz okruženja, medicinski radnici su ti koji pacijentu moraju pružiti adekvatnu pomoć.
Osnovni princip hirurgije kao i cele medicine kao grane jeste da se pacijentu nikada ne sme nauditi.
Hirurske intervencije u bolnici.
U okviru Specijalne bolnice Hirurgija dr Drašković, postoje centri hirurgije koji se bave različitim vrstama hirurških intervencija.
specijalna-hiruska-bolnica-aesculap-opsta-hirurgija

Specijalna hiruška bolnica Aesculap

Beograd, Kumodraž, Gunjak 20b, kod instituta Torlak 011 3947871
cena: Cenovnik
OPŠTA HIRURGIJA.
Hirurški pregledi: žučna kesa, kile, upala slepog creva.
CENTAR ZA HIRURGIJU DOJKE.
HIRURGIJA ŠTITASTE ŽLEZDE Uslov uspešne tireoidne hirurgije je pravilna indikacija za hirurško lečenje, iskusan hirurški tim, i otvorena komunikacja i saradnja hirurga i endokrinologa.
Indikacije za operaciju su funkcionalni i morfološki poremećaji štitaste žlezde.
Naročito kod funkcionalnih oboljenja (hipertireoza) rukovodimo se principom da predlog za operaciju treba da potekne od endokrinologa, a on je i taj koji sprovodi preoperativnu tireosupresivnu terapiju i postoperativni nadzor funkcije žlezde.
Standardna operacija kod difuznog hipertireoidizma je subtotalna tireoidektomija, sa poštedom oko 2ccm tkiva, obično u gornjem polu jednog od režnjeva.
bel-medic-opsta-bolnica-i-dom-zdravlja-opsta-hirurgija

Bel Medic Opšta bolnica i Dom zdravlja

Beograd, Voždovac, Koste Jovanovića 87 011 3091000
OPŠTA HIRURGIJA BEOGRAD BEL MEDIC OPŠTA BOLNICA I DOM ZDRAVLJA Opšta i vaskularna hirurgija. Opšta bolnica Bel Medic u svom sastavu ima dve kompletno opremljene operacione sale za izvođenje hirurških intervencija u lokalnoj i opštoj anesteziji, intenzivnu negu i komforne apartmane za premedikaciju kao i za postoperativno praćenje. Pre hirurške intervencije u opštoj anesteziji neophodno je da pacijent uradi pre-opeartivnu pripremu koja podrazumeva laboratorijske analize, pregled interniste sa EKG-om i rendgenski snimak pluća, kao i pregled anesteziologa. Kompletna preoperatiivna priprema obavlja se u Bel Medic-u. Uz renomiranu hiruršku ekipu, Bel Medic ima veoma iskusne anesteziologe koji i postoperativno prate pacijenta. Nakon intervencije, pacijent se smešta u intenzivnu negu sa kompletnim monitoringom ili u apartman u kome je pod stalnim nadzorom lekara i sestre.
opsta-bolnica-una-opsta-hirurgija

Opšta bolnica Una

Beograd, Voždovac, Vojvode Skopljanca 19 011 7858777
Hirurgija predstavlja granu kliničke medicine koja se striktno bavi proučavanjem i lečenjem bolesti koje se leče radom ruku hirurga i primenom mehaničkih sredstava to jest instrumenata.
Operativna hirurgija, prema pristupu lečenja se može podeliti u grupe: reparacija rana, ekstirpacija obolelih delova ili celih tkiva i organa, rekonstruktivna hirurgija i fiziološka hirurgija Kako bi mogao da se ostvari uspešan rad, pored manuelne spretnosti za hirurga, neophodno je da ima široko medicinsko obrazovanje, kao i poznavanje tehnike i tehnologije.
Zbog napredka same hirurgije i sve većeg obima znanja i razvoja brojnih operativnih tehnika, a u cilju pružanja bolje medicinske usluge pacijentima, hirurzi se sve više specijalizuju za određene grane hirurgije, tako da dolazi do razvoja novih hirurških disciplina ili njihovih poddisciplina.
urologija-vuk-opsta-hirurgija

Urologija Vuk

Beograd, Voždovac, Borisavljevićeva 58 011 2474918
Urološka Hirurgija.
Uigran operacioni tim UROLOGIJA VUK čine internacionalno renomirani urološki hirurzi koji sa saradnicima izvode sve urološke operacije prateći najnovije svetske trendove i preporuke Evropskog udruženja Urologa (EAU) i Američkog udruženja Urologa (AUA), čiji su aktivni članovi.
Razbijanje, litotripsija kamena u bubregu.
Razbijanje litotripsija kamena u mokraćnom kanalu.
Razbijanje litotripsija kamena u mokraćnoj bešici.
Endoskopska TUR operacija tumora mokraćne bešike.
Endoskopska TUR operacija prostate.
Laparoskopska operacija obolele ili tumorski promenjene nadbubrežne zležde.
Laparoskopske operacije bubrega.
Laparoskopska operacija bubrežne karlice i mokracnog kanala.
Laparoskopska operacija mokraćne bešike.
Laparoskopska operacija ciste bubrega.
Punkcija i sklerozacija ciste bubrega.
Laparoskopska varikocelektomija.
Sakralna kolpopeksija

Klinika Impuls

Beograd, Karaburma, Višnjička 91a 011 2970702
Opšta hirurgija. Klinika IMPULS raspolaže odeljenjem za hirurgiju za pacijente čije zdravstveno stanje zahteva bolničko lečenje tj hirurško lečenje. U okviru hirurškog odeljenja nalazi se operacioni blok sa dve savremeno opremljene operacione sale (sala za laparoskopsku hirurgiju, sala za opštu i ostale grane hirurgije), intenzivnom i poluintenzivnom negom, odeljenje sa preko 20 postelja. Hirurške intervencije koje se obavljaju u Našoj bolnici su od minimalno invanzivnih do komplesnih operacija kao što su operacije žučne kese i žučnih puteva, operacije hernije (kila) ventralnih i ingvinalnih, operacije slepog creva, analne i perianalne regije, gde se stavlja akcenat na dnevnoj hirurgiji (brz postoperativni oporavak- 24h) do estetsko rekonstruktivnih operacija, maksilofacijalne hirurgije. Od skoro je uvedena najsavremenija metoda operacije hemoroida THD metoda. Hirurške intervencije klinike IMPULS: Operacija obostrane i jednostrane ingvinalne (preponske) kile, Operacija umbilikalne (pupčane) kile, Operacija ventralne (prednji trbušni zid) kile, Operacija žučne kese (laparoskopska i klasična metoda), Operacija slepog creva (laparoskopska i klasična metoda), Laparoskopska eksploracija
specijalna-hiruska-bolnica-hirurgija-dr-djokovic-opsta-hirurgija
OPŠTA HIRURGIJA.
Bavimo se operacijama opšte hirurgije, vaskularne, kolorektalne, hepatobilijarne, onkološke hirurgije.
Najčesće operacije su operacije kila, hemoroida, laparoskopske operacije žučnih kesa, slepih creva, vena, operacije tumora digestivnog trakta, estetske operacije trbuha, operacije štitaste žlezde ali i male hirurške operacije kao što su masna tkiva, urasli nokti, operacije mladeža povrede, posekotine i slične.
Stručni tim čine najpoznatija imena srpske hirurgije i drugi specijalisti koji su se dokazali svojim radom u oblastima kojima se bave.
Prilikom svih operativnih zahvata koristimo se principima koji se primenjuju na najpoznatijim klinikama ovog tipa u svetu i to pre svega zahvaljujući pirmeni najnovijih tehnologija i primeni lasera sto omogucuje sigurniji ishod i mnogo brži oporavak nego sto je to posle klasičnih metoda.

VANNA CARE poliklinika

Novi Beograd, Bulevar Milutina Milankovića 188 011 6130000
HIRURGIJA. Specijalistički hirurški pregled grudnog koša, trbuha i ekstremiteta, Dijagnostika i tretman povreda i rana, Uklanjanje stranih tela iz kože, Uklanjanje mladeža i drugih promena na koži, Uklanjanje lipoma, ateroma, fibroma i drugih promena u potkoži, Lečenje uraslog nokta, kurijeg oka i žuljeva, Lečenje hemoroida i analnih fisura, Dermatohirurške intervencije, Konsultativni pregledi u vezi sa lečenjem težih oboljenja. Hirurške interevncije su manjeg obima i obavljaju se u lokalnoj anesteziji

Poliklinika Holimed Plus

Beograd, Batajnica, Pukovnika Milenka Pavlovića 14 011 4123536 |
011 4123537 |
HIRURGIJA. U okviru poliklinike Holimed nudimo Vam konsultantske preglede Mr sci med dr Đokovića. specijaliste opšte hirurgije. Pored pregleda i sitnih hirurskih intervencija koje mozete uraditi u našoj poliklinici tako što ćete zakazati pregled ili intervenciju naša poliklinika Vam može omogućiti da preko nas a po povoljnijim uslovima zakažete i veće hirurske intervencije u privatnoj bolnici Medicinski sistem Beograd. U našoj poliklinici možete biti operisani od manjih hirurških intervencija kao što su: masna tkiva, urasli nokti, mladeži, lojna tkiva, manje povrede kože, rasekotine itd ili možete biti pregledani i lečeni ukoliko imate problema sa bilo kakvim hirurškim oboljenjima. Pregledajte se kod hirurga ukoliko imate sledećih problema: HERNIJE (kile, bruh) - (preponske, postoperativne, ventralne i recidivi, postoperativni bolovi), JETRA i ŽUČNI PUTEVI (povrede, benigni i maligni tumori, ehinokokne i obične ciste, zapaljenja žučne kese, opstruktivne žutice sa kamencima i tumorima žučnih puteva, Slepo crevo, Tumori digestivnog trakta, Tumori kože i mekih tkiva, Sinus pilonidalis (urasla dlaka), Urasli nokti, Lipomi (masna tkiva), Ateromi (lojna tkiva), Mladeži, Fimoze i parafimoze, Vodene kile, Hemoroidi (najnovije bezbolne metode operacija)
opsta-bolnica-st-medica-opsta-hirurgija

Opšta bolnica ST Medica

Beograd, Voždovac, Kumodraška 241v 011 2460697
Opšta hirurgija.
Hirurgija je grana kliničke medicine koja se bavi proučavanjem i lečenjem bolesti koje se moraju lečiti radom ruku lekara hirurga i primenom instrumenata.
Za uspešan rad potrebno je, osim manuelne spretnosti hirurga, poznavanje tehnike i tehnologije, ali i široko medicinsko obrazovanje i stalno usavršavanje.
Stručni tim naše bolnice pored ogromnog znanja i iskustva, usavršava se u primeni brojnih novih operativnih tehnika, kako bi našim pacijentima mogli da pružimo najbolje medicinske uslluge iz ove oblasti.
Razvojem novih hiruških disciplina i poddisciplina, iz hirurgije se izdvajaju brojne grane hirurgije.
Za svaku od njih imamo eminentne stručnjake, koji svojim iskustvom garantuju kvalitet i uspeh obavljenih operacija.
Naše operacione sale, dnevna bolnica i stacionar su opremljeni vrhunskom opremom najboljeg kavaliteta, koja pruža izuzetne uslove za rad hirurzima, ali u isto vreme i bezbednost i udobnost za pacijenta.
Hiruške usluge i operacije: URASLI NOKTI, AMPUTACIJA PRSTIJU, OPERATIVNO LEČENJE PERIANALNIH ABSCESA, FISURA, FISTULA, CISTA, OPERACIJA HEMOROIDA, OPERACIJA VENA, OPERACIJA KILA, OPERACIJA ŽUČNE KESE, KLASIČNO i LAPAROSKOPSKI, OPERACIJA ŽUČNIH PUTEVA, PANKREASA i JETRE, OPERATIVNO LEČENJE BOLESTI ŽELUCA, OPERATIVNO LEČENJE BOLESTI TANKOG i DEBELOG CREVA.
specijalisticka-ordinacija-dr-milutin-novakovic-opsta-hirurgija
OPŠTA HIRURGIJA.
Hirurške intervencije.
U ordinaciji „Dr Milutin Novaković“, iz oblasti opšte hirurgije radimo sve intervencije, koje se mogu izvesti lokalnoj anesteziji.
Ordinacija poseduje radio hiruršli nož visoke frekvencije i time se sprečava nepotrebna ili prekomerna trauma tkiva, i obezbeđuej se minimalno krverenje.
Oblasti kojima se posebno bavimo: Svi tumori kože i potkožnog tkiva (adenomi, lipomi); Mladeži; Maligni melanom; Kondilomi; Urasli nokti, njihova obrada ili uklanjanje celini (ablatio); Biopsije prormena kože, potožnog , promena na dojci; Biopsije i uklanjanje limfnog čvora te njegovo slanje na patohistološku analizu.
HIRURGIJA Sve hirurške procedure rade se radio- hirurškim nožem visoke frekvencije, što umanjuje traumu tkiva i vrši zaustavaljanje krvarenja (koagulaciju), na tačno predviđenu dubinu ne oštećčujući tkivo u dubini.Hirurške intrevencije: Otklanjanje mladeža; Maligni melanom; Tumori kože i potkožnog tkiva (bradavice, izrasline, „masno tkivo“); Urasli nokti; Ablacija/otklanjanje nokta u celosti; Biopsije; Opekotine; Hirurška obrada rana.
OPŠTA HIRURGIJA. URASLI NOKTI, OPERATIVNO LEČENjE PERIANALNIH ABSCESA, FISTULA, FISURA, CISTA. HEMOROIDI i LEČENjE
opsta-bolnica-medical-centar-opsta-hirurgija

Opšta bolnica Medical Centar

Beograd, Palilula, Mije Kovačevića 10 011 2084242
OPŠTA HIRURGIJA.
LAPARASKOPSKE OPERACIJE, ŽUČNE KESE, KILE (bruh), SLEPO CREVO.
HIRURŠKE INTERVENCIJE, ŠTITNE ŽLEZDE.
Laparoskopska operacija, Jedno od naučestalijih hirurških oboljenja modernog čoveka je upaljena žučna kesica sa kamencima.
Može da se javi kao hronična upala-povremene tegobe u smislu bolova pod desnim rebarnim lukom praćeno nadimanjem i povraćanjem, ili kao akutno stanje gde je pored intenzivnog bola prisutna febrilnost, povećani leukociti sa progresivnim pogoršanjem opšteg stanja kada je neophodna hitna hirurška intervencija.
Laparoskopska operacija omogućava manju invazivnost- manje štete od hirurškog noža na trbušnom zidu pacijenta i precizniji rad (radi se sa 16x uvećanjem).
Oporavak pacijenta je brži u odnosu na klasičnu operaciju tako da se ova vrsta operacija odvija kao jednodnevna hirurgija sa mogućnošću vraćanja na lakše poslove već za 10-15dana zavisnosti od pojedinačne tolerancije bola, a na teže poslove nakon 4 nedelje.
Opšta hirurgija, Endokrina hirurgija, Vaskularna hirurgija, Ginekološka hirurgija, Onkološka hirurgija, Ortopedska hirurgija, Urološka hirurgija. Specijalistički pregledi opšteg hirurga u ordinaciji i kućnoj poseti: Primarna hirurška obrada svežih povreda u lokalnoj anesteziji, Klinički pregledi trbuha, dojki, Hirurško uklanjanje promena na koži (mladeži) i potkožnih promena (ateromi i lipomi) u lokalnoj anesteziji, Oboljenja arterija i vena ruku i nogu, Lečenje hroničnih rana (rana koje dugo ne zarastaju, venskih ulkusa, dijabetičnih rana) Urasli nokti, žuljevi, kurije oko ( u lokalnoj anesteziji), Lečenje hemoroida i drugih bolesti rektuma i anusa
opsta-bolnica-medicinski-sistem-beograd-msb-opsta-hirurgija
OPŠTA HIRURGIJA.
Onkološka hirurgija, Preventiva i rana dijagnostika, funkcionalna jednodnevna hirurgija sa minimumom traume.
Urološka hirurgija, Otvorena, Endoskopska, Eswel, Termoterapija prostate.
Ginekološka hirurgija, Operacije malignih tumora vulve, vagine, grlića, materice i jajnika.
Genitalna hirurgija i hirurgija promene pola, Operacije na muškim i ženskim genitalijama, kao i operacije.
Opšta i abdominalna hirurgija, Endokrina hirurgija, ORL hirurgija, Vaskularna hirurgija.

Poliklinika Dr Hadžagić

Beograd, Bežanijska Kosa, Vajara Živojina Lukića 53 011 2270564 |
063 361732 |
OPŠTA HIRURGIJA. Hiruško uklanjanje površnih izraslina (masno tkivo, fibromi, ožiljci, keloidi). Plastična hirurgija lica, dojki, raznih deformiteta. Hiruško lečenje uraslih noktiju, panaricija, parohinija. Vaskularna hirurgija (dijagnostika i lečenje proširenih vena, ulkus crurisa)
klinika-renova-opsta-hirurgija
OPŠTA HIRURGIJA BEOGRAD KLINIKA RENOVA Klinika “RENOVA” pruža usluge u vidu specijalistickih pregleda iz oblasti hirurgije i kompletnu laboratorijsku dijagnostiku.
poliklinika-medicor-opsta-hirurgija

Poliklinika Medicor

Novi Beograd, Bulevar umetnosti 15/1 011 2137311
OPŠTA HIRURGIJA BEOGRAD POLIKLINIKA MEDICOR Hirurgija zastupa neverovatno veliku regiju u savremenoj medicini i skoro da nema oblasti u kojoj nije zastupljenja počev od rekonstruktivne hirurgije, preko ortopedsko traumatološke, hirurgije oko, grla, uha i nosa, uroloških, vaskularnih i torakalnih hirurgija do najkomplikovanijih operacija mozga, srca i transplantacione hirurgije.
U ovom poglavlju više pažnje ćemo posvetiti onim hirurškim disciplinama koje su prisutne u Poliklinici Medicor kao i hirurškim postupcima koji su na raspolaganju.
Sve hirurške intervencije u našoj Poliklinici izvode se u lokalnoj anesteziji pa nije potrebno da to ponavljamo uz opis pojedinih procedura.
Hirurgija je posebna disciplina i veština medicine koja se bavi lečenjem oboljenja i povreda manuelnim postupcima ili operacijama. Kada govorimo o osnovnim zadacima hirurgije, onda je onaj glavni da je u bilo kojim uslovima neophodno pomoći povredjenom ili obolelom pacijentu. U zavisnosti od uslova iz okruženja, medicinski radnici su ti koji pacijentu moraju pružiti adekvatnu pomoć. Osnovni princip hirurgije kao i cele medicine kao grane jeste da se pacijentu nikada ne sme nauditi. Brojni hirurzi su tokom istorije svojim umećem i ingenioznošću doveli do razvoja hirurgije u današnjem obimu, kao i napredkom tehnologije. Hirurgija budućnosti ide u smeru što manje traume tkiva i organizma, kao i na poljima mikrohirurgie, fetalne, endoskopske, transplantacione hirurgije, implantacije veštačkih organa i tkiva koja se dobijaju na tkivnim kulturama. U današnje vreme, mnogi pacijenti se odlučuju za privatne hirurške ordinacije, što zbog čekanja na intervencije, što zbog loših bolničkih uslova.Najpopularnija grana hirurgije je svakako plastična hirurgija.
Back to Top