Opšta bolnica ST Medica

Registruj se
Prijavi se
Opšta bolnica ST Medica
LOKACIJE

Estetska hirurgija

Plastična hirurgija će učiniti da bolje izgledate, da se bolje osećate, uopšte doprineće poboljšanju kvaliteta Vašeg života.
Studije su dokazale postojanje veoma jake veze izmedju plastične hirurgije i pojačanog samopouzdanja.
Hirurzi kažu da su najbolji kandidati za estetske operacije pacijenti, žene i muškarci, koji su psihički zdravi, psihološki stabilni sa realnim očekivanjima koji zbog svog novog izgleda očekuju da se osećaju bolje.
Psihološki gledano estetska operacija je deo paketa, odnosno ako je sve ostalo u redu, ako je pacijent zdrav i stabilan i samo misli da stari prebrzo, onda će takva operacija biti pun pogodak.
Trend u savremenoj plastičnoj hirurgiji je takozvano oduzimanje godina.
Ne postoje godine za koje bi se moglo reći da su prave za operaciju - sve zavisi od individualnih predispozicija pacijenata.
Pre nego što se odlučite za intervenciju obavezno popričajte sa Vašim hirurgom o tome šta Vi očekujete i kakav će rezultat biti.
Kada hirurg od pacijenta sazna njihove želje, mora sebi postaviti dva pitanja: Može li ispuniti njihova očekivanja i može li to sigurno učiniti?
Ako je jedan od odgovora “NE” onda ne treba raditi operaciju.
Ako mislite da je lepim i atraktivnim ljudima lakše u životu, u pravu ste.
Istraživanja su pokazala da zgodni ljudi imaju prednost u odnosu na one prosečnog izgleda.
U ovom našem svetu izgled je važan.
Možda to nije pošteno ali je istina.
U svakom aspektu vašeg života važno je kako izgledate.
Hirurzi na sve ovo dodaju da pacijentova očekivanja moraju biti realna i da plastična hirurgija ne može rešiti sve njihove probleme.
Estetska hirurgija lica: Uklanjanje ožiljaka od akni (dermoabrazija), Korekcija ušiju, Korekcija očnih kapaka, Podebljavanje usana, Korekcija nosa.

Transplantacija kose

Transplantacija kose.
Naša najveća vrednost su naši zadovoljni pacijenti, vrhunski obučeni stručni saradnici i inovativna medicinska tehnika u presađivanju kose.
Naš cilj je postizanje najboljih rezultata prilagođenih individualnim potrebama naših korisnika.
Mi stalno ulažemo u nove obuke za nove tehnike kako lekara tako i tehničara kako bi postupak prilagodili pojedinačnim potrebama potencijalnih kandidata.
Ovaj nivo pažnje na individualne potrebe svakog kandidata je garancija bezbednosti, komfora, rezultata i zadovoljstva krajnjeg korisnika presađene kose.
Mi ne samo da vozimo mi testiramo.
Pre nego što bilo koji od naših članova tima počinje rad sa korisnicima usluga, oni prolaze kroz rigorozan process testiranja kako bi se obezbedila bezbednost, komfor, rezultat i zadovoljstvo krajnjeg korisnika.
FUT metoda presađivanja kose.
FUT metod je hiruški invazivna procedura.
Kod ove metode lekar hirurški odstranjuje traku skalpa (kosa se uzima sa zadnjeg dela glave gde koža biva hirurški isecana zajedno sa kosom).
Hirurški rez pravi ranu koja se zatim ušije hiruškim koncem.
To mesto kasnije ostavlja linearan ožiljak na koži glave korisnika i kod ove metode se to ne može izbeći.
Nošenjem malo duže kose, odnosno frizure, može se kamuflirati.
Dalje, isečeni deo skalpa se podeli u trake zatim u graftove, a zatim se prave rupice skalpelom na mestu gde kosa nedostaje.
Nakon toga se pincetama ubacuju graftovi u rupice.
Nakon završene procedure korisnik odlazi sa zavojem oko glave, konci se skidaju oko 10-og dana nakon intervencije, kada rana zaraste ali ožiljak ostaje.
Moguća komplikacija je osećaj da je skalp preuzak kao i osećaj stalne utrnutosti u oblasti gde je koža odstranjena.

Opšta hirurgija

Opšta hirurgija.
Hirurgija je grana kliničke medicine koja se bavi proučavanjem i lečenjem bolesti koje se moraju lečiti radom ruku lekara hirurga i primenom instrumenata.
Za uspešan rad potrebno je, osim manuelne spretnosti hirurga, poznavanje tehnike i tehnologije, ali i široko medicinsko obrazovanje i stalno usavršavanje.
Stručni tim naše bolnice pored ogromnog znanja i iskustva, usavršava se u primeni brojnih novih operativnih tehnika, kako bi našim pacijentima mogli da pružimo najbolje medicinske uslluge iz ove oblasti.
Razvojem novih hiruških disciplina i poddisciplina, iz hirurgije se izdvajaju brojne grane hirurgije.
Za svaku od njih imamo eminentne stručnjake, koji svojim iskustvom garantuju kvalitet i uspeh obavljenih operacija.
Naše operacione sale, dnevna bolnica i stacionar su opremljeni vrhunskom opremom najboljeg kavaliteta, koja pruža izuzetne uslove za rad hirurzima, ali u isto vreme i bezbednost i udobnost za pacijenta.
Hiruške usluge i operacije: URASLI NOKTI, AMPUTACIJA PRSTIJU, OPERATIVNO LEČENJE PERIANALNIH ABSCESA, FISURA, FISTULA, CISTA, OPERACIJA HEMOROIDA, OPERACIJA VENA, OPERACIJA KILA, OPERACIJA ŽUČNE KESE, KLASIČNO i LAPAROSKOPSKI, OPERACIJA ŽUČNIH PUTEVA, PANKREASA i JETRE, OPERATIVNO LEČENJE BOLESTI ŽELUCA, OPERATIVNO LEČENJE BOLESTI TANKOG i DEBELOG CREVA.

Ginekološke ordinacije

Ginekologija.
Dugogodišenje iskustvo i stručnost našeg osoblja, kao i tehnička opremljenost najsavremenijim ultrazvučnim aparatima za dijagnostikovanje, garancija su za vrhunsku profesionalnu uslugu, uz najveći mogući komoditet pacijenata.
Budućim mamama, osim otkrivanja i praćenja trudnoće, ultrazvučne i druge dijagnostike, u našoj bolnici posvećujemo posebnu pažnju, vodeći brigu o zdravlju i razvoju bebe, ali i o njiihovom ukupnom zdravstvenom stanju.
Prevencija u oblasti ginekologije je svetski trend, tako da mnoge zemlje, pa i naša imaju strategije i nacionalne programe za borbu protiv karcinoma dojke i grlića materice.
Svoj doprinos tom trendu dajemo i mi, savetujući pacijentkinje i obavljajući redovne sistematske preglede.
Preporučujemo redovne ultrazvučne preglede dojke, ultrazvučne preglede male karlice, kolposkopiju i Papanikolau test.
Ginekološke usluge: GINEKOLOŠKI PREGLEDI, GINEKOLOŠKE INTERVENCIJE, GINEKOLOŠKI ULTRAZVUK i KOMPLETNA DIJAGNOSTIKA, OTKRIVANJE i PRAĆENJE TRUDNOĆE, GINEKOLOŠKO SAVETOVALIŠTE, GINEKOLOŠKE OPERACIJE.

Laser centar

LASER CENTAR.
Laserska operacija vena, Laserom protiv znojenja, Laserska epilacija, Tretmani Laserom, Uklanjanje tetovaža, Kombinovana primena Er:YAG i Nd:YAG lasera.
Endovenski laserski tretman (EVLA).
Endovenski laserski tretman (EVLA) je minimalno invazivna procedura za lečenje proširenih vena.
Princip rada su savremene minimalno invazivne procedure, koje garantuju najbolji mogući rezultat uz minimalnu traumu za pacijenta.
Moderan tretman bolesti proširenih vena nudi velike prednosti pacijentima.

Internističke ordinacije

Interna medicina.
Interna medicina je oblast medicine koja se bavi proučavanjem, sprečavanjem i lečenjem unutrašnjih bolesti odraslih osoba, kao što su: bolesti srca i kardiovaskularnog sistema, bolesti pluća, šećerne bolesti, oboljenja štitne žlezde, bolesti bubrega, bolesti digestivnog trakta.
U našoj bolnici posebnu pažnju posvećujemo prevenciji kroz sisitematske i redovne specijalističke preglede, kao i savetovalište.
Mnoga hronična i teška oboljenja se, redovnim pregledima, na vreme mogu otkriti i lečiti sa velikim uspehom.
Možemo vam preporučiti pakete preventivnih medicinskih usluga, bilo da je reč o pojedincima ili kompanijama.
Opremljeni smo i za lečenje pogoršanja stanja kod hroničnih bolesnika, kojima možemo ponuditi brzu dijagnostiku, dnevnu bolnicu ili bolničko ležanje, adekvatnu terapiju i nastavak lečenja i zdravstvene nege.
Stalno zaposleni specijalisti interne medicine i konsultanti profesori i docenti Medicinskog fakulteta u Beogradu, kao i ostalo ljubazno osoblje naše bolnice, poštujući osnovni princip interne medicine, da se čovekovo telo leči kao celina, a ne samo pojedinačni organi, pružiće vam svu potrebnu pažnju i pristupiti sistematskom lečenju.

Ultrazvučna dijagnostika

ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
Ultrazvuk ABDOMENA, SRCA, DOJKI.
Ultrzvuk ŠTITNE ŽLEZDE.
KOLOR DOPLER KRVNIH SUDOVA GLAVE i VRATA, KOLOR DOPLER BUBREŽNIH ARTERIJA.
OSTALI ULTRAZVUČNI PREGLEDI

Kardiološke ordinacije

KARDIOLOŠKE ORDINACIJE.
KARDIOLOGIJA.
Stalno zaposleni kardiolozi i konsultanti profesori i docenti Medicinskog fakulteta u Beogradu, kao i ostalo ljubazno osoblje naše bolnice, poštujući osnovni princip medicine, da se čovekovo telo leči kao celina, a ne samo pojedinačni organi, pružiće vam svu potrebnu pažnju i pristupiti sistematskom lečenju.

Endokrinologija

ENDOKRINOLOGIJA.
Stalno zaposleni endokrinolozi i konsultanti profesori i docenti Medicinskog fakulteta u Beogradu, kao i ostalo ljubazno osoblje naše bolnice, poštujući osnovni princip medicine, da se čovekovo telo leči kao celina, a ne samo pojedinačni organi, pružiće vam svu potrebnu pažnju i pristupiti sistematskom lečenju.

Nefrologija

NEFROLOGIJA.
Stalno zaposleni nefrolozi i konsultanti profesori i docenti Medicinskog fakulteta u Beogradu, kao i ostalo ljubazno osoblje naše bolnice, poštujući osnovni princip medicine, da se čovekovo telo leči kao celina, a ne samo pojedinačni organi, pružiće vam svu potrebnu pažnju i pristupiti sistematskom lečenju.

Gastroenterologija

GASTROENTEROLOGIJA.
Stalno zaposleni gastroenterolozi i konsultanti profesori i docenti Medicinskog fakulteta u Beogradu, kao i ostalo ljubazno osoblje naše bolnice, poštujući osnovni princip medicine, da se čovekovo telo leči kao celina, a ne samo pojedinačni organi, pružiće vam svu potrebnu pažnju i pristupiti sistematskom lečenju.

Reumatologija

REUMATOLOGIJA.
Stalno zaposleni reumatolozi i konsultanti profesori i docenti Medicinskog fakulteta u Beogradu, kao i ostalo ljubazno osoblje naše bolnice, poštujući osnovni princip medicine, da se čovekovo telo leči kao celina, a ne samo pojedinačni organi, pružiće vam svu potrebnu pažnju i pristupiti sistematskom lečenju.

Neurologija

NEUROLOGIJA.
Stalno zaposleni neurolozi i konsultanti profesori i docenti Medicinskog fakulteta u Beogradu, kao i ostalo ljubazno osoblje naše bolnice, poštujući osnovni princip medicine, da se čovekovo telo leči kao celina, a ne samo pojedinačni organi, pružiće vam svu potrebnu pažnju i pristupiti sistematskom lečenju.

Bolnice

Opšta bolnica ST Medica.
ST Medica opšta bolnica u Beogradu je privatna zdravstvena ustanova koja je počela sa radom kao Specijalna bolnica za plastičnu hirurgiju davne 1995 godine.
Krajem 2007 godine završena je izgradnja nove bolnice na preko 500 kvm na lokaciji Kumodraška 241v u Beogradu.
Bolnica je izgrađena prema svim standardima koji važe za zdravstvene ustanove uz korišćenje najnovijih materijala i tehnoloških rešenja.
Takodje uz već postojeću opremu koja je u radu nabavljena je nova, savremena oprema.
Bolnica se sastoji od: Prijemnog hola u prizemlju sa kartotekom, polikliničkog dela sa 5 ordinacija i jednim previjalištem na prvom spratu, stacionara sa tri apartmana (svi sa LCD televizorima, SAT TV, LAN, kupatilom, tušem i wc-om) i potpono odvojenim OP blokom sa dve operacione sale, sterilizacijom, intenzivnom negom na drugom spratu.
Sve bolesničke sobe, intenzivna nega i operativne sale opremljene su centralnim razvodom medicinskih gasova.
Lokacije
    Lokacija
  1. Beograd Voždovac Kumodraška 241v
    +381 11 2460697; +381 11 2472946; +381 11 3970351;
Back to Top