Gastroenterologija Beograd

Registruj se
Prijavi se
Gastroenterologija Beograd
Ukoliko imate problema sa nekim od organa za varenje, Vaše jedino rešenje je poseta gastroenterološke ordinacije.
U Beogradu možete naći gastroenterološke ordinacije koje će Vam odraditi sve analize, i pronaći najbolje rešenje za rešavanje Vašeg problema. Gastroenterologija je grana medicine koja je izuzetno važna za zdrav i normalan život ljudi.
Samim tim Beograd Vam nudi veliku ponudu gastroenteroloških ordinacija koje možete posetiti. Nemojte ignorisati znakove gastroenteroloških problema.
poliklinika-nova-pazova-gastroenterologija

Poliklinika Nova Pazova

Nova Pazova, Despota Stefana Lazarevića 110 063 8439070
cena: Cenovnik
GASTROENTEROLOŠKA ORDINACIJA U NOVOJ PAZOVI.
Pregled lekara specijaliste gastroenterologa
specijalna-hiruska-bolnica-aesculap-gastroenterologija

Specijalna hiruška bolnica Aesculap

Beograd, Kumodraž, Gunjak 20b, kod instituta Torlak 011 3947871
cena: Cenovnik
GASTROENTEROLOGIJA.
Gastroskopija, kolonoskopija, ultrazvuk abdomena
poliklinika-as-medicus-biorezonanca-gastroenterologija
GASTROENTEROLOGIJA - POLIKLINIKA AS MEDICUS BIOREZONANCA Gastroenterologija je grana interne medicine kojom se ispituju bolesti jednjaka, želuca, tankog i debelog creva, kao i jetre i bilijarnog sistema, pankreasa i peritoneuma.
poliklinika-intermed-plus-gastroenterologija
GASTROENTEROLOGIJA BEOGRAD POLIKLINIKA INTERMED PLUS Gastroenterologija je oblast interne medicine koja se bavi proučavanjem sistema organa za varenje, kao i dijagnostikom i lečenjem oboljenja ovog organskog sistema.
Specijalista gastroenterolog dijagnostikuje i leči oboljenja koja uključuju sve organe gastrointestinalnog trakta počevši od usta, zatim jednjaka, želuca, tankog i debelog creva, završno sa anusom.
Gastroenterolog se bavi takođe i oboljenjima jetre, žučnih puteva i pankreasa.
U svom radu koristi razne vrste laboratorijskih analiza, RTG i ultrazvučnu dijagnostiku, kao i određene pretrage kao što su gastroskopija ili kolonoskopija.
poliklinika-mb-gastroenterologija

Poliklinika MB

Beograd, Batajnica, Matrozova bb 011 7870084
cena: Cenovnik
GASTROENTEROLOGIJA BEOGRAD POLIKLINIKA MB Poliklinika MB postoji i radi od 1998.godine, nudeći Vam na jednom mestu široku paletu pregleda iz različitih oblasti savremene medicine.
U prijatnom ambijentu naše poliklinike dočekaće Vas tim vodećih stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom, kao i profesionalno i ljubazno osoblje koje Vam uvek stoji na raspolaganju.

Klinika Impuls

Beograd, Karaburma, Višnjička 91a 011 2970702
GASTROENTEROLOGIJA. Gastroenterologija se bavi lečenjem digestivnog trakta (bolesti jednjaka, želuca, dvanaestopalačnog, tankog i debelog creva), kao i bolestima jetre, žučnih puteva, žučne kese i pankreasa. U dijagnostici bolesti gastrointestinalnog sistema i hepatobilijarnog sistema koristimo najsavremenije metode endoskopiju. Pregled spec gastroenterologa. Pregled spec gastroenterologa – hepatologa. Gastroskopija u lokalnoj ili opštoj anesteziji. Kolonoskopija u lokalnoj ili opštoj anesteziji. Ultrazvučni pregled trbuha (abdomena). RTG abdomena nativni. Skener abdomena (CT abdomena)

Poliklinika Intertim

Beograd, Vračar, Svetog Save 41 011 3447488
GASTROENTEROLOGIJA. Gastroenterološka služba bavi se prevencijom i lečenjem širokog spektra oboljenja probavnog trakta (jednjaka, želudac, dvanaestopalačno crevo, tanko crevo i debelo crevo), jetre, žučne kese i pankreasa. U dijagnostičke procedure koje se rade u Poliklinici spadaju: Pregled gastroenterologa i hepatolog, Kompletne laboratorijske analize, Ultrasonografski pregled, Kolor dopler angiografsija portne vene, Endoskopski pregledi (gastroskopija, kolonoskopija, anoskopija), Endoskopski pregledi se rade u lokalnoj anesteziji ali i u analgosedaciji koja obezbeđuje potpuno odustvo bola i neprijatnosti tokom pregleda. Analgosedacija izvode anesteziolog i anestetičar uz monitoring vitalnih funkcija. Tokom endoskopskih procedura po potrebi se rade biopsije i uklanjanja (elektroresekcija) manjih polipa sa histološkim pregledima. Posebna pažnja se posvećuje skrining endoskopskim pregledima čiji je cilj rano otkrivanja polipa na debelom crevu, Berettovog jednjaka, Helibakter pozitivnih gastritisa i drugih prekancerskih stanja.
ordinacija-interne-medicine-nada-gastroenterologija
GASTROENTEROLOGIJA.
Gastroskopija je pregled želuca iznutra putem sonde koja se kroz usta i jednjak plasira u želudac.
Na ovaj načina otkriva se čir na želucu ili dvanaestopalačnom crevu, upala sluzokože kod infekcije sa Helicobacter pylori, dobroćudni i zloćudni tumori, želudačna kila, kao i efekat lečenja.
Pregled traje nekoliko minuta i može da se izvrši i u anesteziji.
zdravstvena-ustanova-mr-cukarica-gastroenterologija

Zdravstvena ustanova MR Čukarica

Beograd, Žarkovo, Vodovodska 124 011 2390247
GASTROENTEROLOGIJA.
Gastroenterološki problemi su u današnjem užurbanom svetu sve učestaliji.
Gastrointestinalni sistem je skup organa koji organizmu varenjem i apsorpcijom hranljivih materija daje potrebnu energiju.
Gastroenterologija je deo interne medicine koji se bavi bolestima donjeg dela digestivnog sistema koji čine jednjak, želudac, dvanaestopalačno, debelo i tanko crevo, jetra, žučna kesa, žučni kanal i pankreas.
Gastroenterološki pregled sastoji se od razgovora s bolesnikom, detaljnog kliničkog pregleda, obično se uradi i ultrazvuk trbuha.
Potom se prema dogovoru lekara i pacijenta mogu uraditi i dodatni pregledi - kolonoskopija, gastroskopija, laboratorija i radiološke pretrage.
GASTROENTEROLOŠKE USLUGE U ZDRAVSTVENOJ USTANOVI MR ČUKARICA SU: specijalistički pregled, ultrazvuk abdomena, gastroskopija, kolonoskopija, biopsija kod endoskopije sa PH nalazom, MDCT abdomena, MR abdomena.
Gastroenterologija je grana interne medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti digestivnog trakta (želudac, tanko i debelo crevo, jetra i pankreas). U Medikomu lekari subspecijalisti gastroenterolozi rade pregled, ultrazvučni pregled abdomena, a ukoliko je potrebno rade se gastroskopija i kolonoskopija. ZAKAŽITE PREGLED KOD GASTROENTEROLOGA
GASTROENTEROLOGIJA, Gastroenterološki pregled. Gastroenterološki pregled je specijalistički pregled koji na osnovu anamneze, kliničkog pregleda te dopunskih pregleda omogućava dijagnostiku i lečenje bolesti organa za varenje: jetre, žučne kese i žučnih puteva, creva, pankreasa. Dodatna ispitivanja koja se koriste su: Ultrazvuk stomaka koji detaljno prikazuje: jetru, žučnu kesu, žučne puteve, pankreas, slezinu, bubrege, trbušnu aortu, eventualno nakupljanje tečnosti u trbuhu. Gastroskopija se radi tankim instrumentom (fiberoptički endoskop) koje se uvlači kroz usta u jednjak, želudac do dvanaestopalačnog creva.
poliklinika-antamedica-gastroenterologija

Poliklinika Antamedica

Beograd, Vračar, Nebojšina 30 011 3441515
GASTROENTEROLOGIJA – GASTROENTEROLOG.
Bolesti organa digestivnog trakta.
Bolesti jednjaka: Refluksna bolest jednjaka, Hijatus hernija, Karcinom jednjaka.
Bolesti želuca: Gastritis, Atrofični gastritis i perniciozna anemija, Ulkus želuca, Ulkus duodenuma, Zollinger – Ellison – ov sindrom, Dispepsija.
Bolesti tankog creva: Celijačna bolest, Tropski spru, Crohn – ova bolest, Tumori tankog creva, Karcinoid.
Bolesti debelog creva: Sindrom iritabilnog kolona, Ulcerozni kolitis, Tumori kolona (Kolorektalni polipi, Karcinom kolona), Angiodisplazija, Bakterijske infekcije i parazitarne infestacije debelog creva (Antibiotski i pseudomembranozni kolitis, Amebijaza, Šistozomijaza, Trihiurijaza, Enterobijaza).
bel-medic-opsta-bolnica-i-dom-zdravlja-gastroenterologija

Bel Medic Opšta bolnica i Dom zdravlja

Beograd, Voždovac, Koste Jovanovića 87 011 3091000
GASTROENTEROLOGIJA BEOGRAD BEL MEDIC OPŠTA BOLNICA I DOM ZDRAVLJA Internisti - gastroenterolozi specijalisti su za funkcionalne i organske poremećaje sistema organa za varenje. Uz kompletnu laboratorijsku dijagnostiku, timu naših gastroenterologa na raspolaganju su i ultrazvučna i endoskopska dijagnostika (gastroskopija, MSCT kolonografija). Pregled interniste gastroenterologa, Ultrazvuk abdomena, Gastroskopija u lokalnoj i opštoj anesteziji, Kolonoskopija bez i u opštoj anesteziji, MSCT kolonografija, Biopsija jetre - Biopsija jetre se izvodi u lokalnoj anesteziji, pod kontrolom ultrazvuka, tako što se uz pomoć igle uzmima uzorak jetrinog tkiva. Uzorak tkiva se analizira u histopatološkoj laboratoriji i po prispeću dijagnoze, lekar sugeriše dalji postupak.
poliklinika-i-laboratorija-labomedica-gastroenterologija
GASTROENTEROLOGIJA.
Kompletne preglede, ultrazvučnu diagnostiku, ordiniranje terapije vrši profesorka Dr gastroenterohepatolog: Gastroskopija (helicon test), Colonoskopija Rektoskopija, Biopsije, Ulkusna bolest želuca i dvanaestopalačnog creva, Bolesti tankog creva Bolesti debelog creva, Bolesti gušterače, Bolesti jednjaka, Bolesti žučne kesice i žučih puteva.
Gastroenterologija je grana interne medicine koja se bavi lečenjem digestivnog sistema (bolesti jednjaka, želuca, dvanaestopalačnog creva, tankog i debelog creva, bolestima jetre, pankreasa, žučne kese i žučnih puteva). Millenium Medic vam nudi pored pregleda gastroenterologa i ordiniranja terapije i sledeće dijagnostičke procedure: ultrazvuk stomaka koji obuhvata pregled jetre, slezine, pankrasa, žučne kesice i žučnih puteva, limfnih čvorova abdomena, abdominalni deo aorte, bubrega, mokraćne bešike; endoskopsku dijagnostiku: gastroskopija sa ili bez anestezije (i heliko test), kolonoskopija, rektoskopija, biopsije. Sva biohemijska, ultrazvučna i endoskopska ispitivanja vrše se u jednom danu. Posebna pažnja se posvećuje skrining endoskopskim pregledima u cilju ranog otkrivanja prekanceroznih promena (polip na debelom crevu, ulkus želuca i dr) i drugih bolesti debelog i tankog creva, želuca i jednjaka. Biohemijski parametri, tumor markeri i ultrazvučna vizualizacija sa color doppler pregledom takođe nam omogućavaju rano otkrivanje i blagovremeno lečenje različitih oboljenja.

EUROMEDIK Bolnica Dom zdravlja Poliklinika

Beograd, Savski venac, Višegradska 20 011 3650660 |
011 3650700 |
GASTROENTEROLOGIJA. Gastroskopija je jedini validni pregled jednjaka želuca i dvanaestopalačnog creva. Metoda je savremena, bezbolna, po malo neprijatna za pacijente koji su gadljivi ali kratkotrajna – tek par minuta traje. Aparat je oblika tankog creva sa lampicom na vrhu i plasira se kroz usta u kojima je štitnik od mekane plastike pod kontrolom oka sve do krajadvanaestopalačnog creva, te se lepo može videti jednjak, želudac, spojevi na prelazu jednjaka u želudac i spojni prelaz iz želuca u dvanaestopalačno crevo. Najvažnije je slušati lekara i sestru koji timski izvode ovaj pregled i uskladiti disanje. Aparat ide gde ide i hrana tako da slobodno možete disati i na nos i na usta. Svaka i najmanja promena na sluznici se jasno vidi i već prema nalazu se može uzeti biopsija ako se nađe neka promena tipa čira i sl. Biopsija za brzi ureaza test kojim za 24h sa sigurnošću znate da li imate Helicobacter infekciju ili ne u decembru uz gastroskopski pregled za vas je besplatna.
dr-zutic-gastroenterologija

Dr Žutić

Novi Beograd, Antifašističke borbe 21a 011 3018333
Gastroenterologija.
Endoskopske preglede (jednjaka, želuca- gastroskopija, dvanaestopalačnog creva, debelog creva- kolonoskopija).
Ultrazvučne preglede (srca, stomaka, štitaste žlezde).

VANNA CARE poliklinika

Novi Beograd, Bulevar Milutina Milankovića 188 011 6130000
Gastroenterologija. Specijalistički pregled interniste gastroenterologa, Ultrazvučni pregled abdomena, Ultrazvučni kolor dopler pregled krvnih sudova abdomena, Intravenska i intramuskularna terapija
opsta-bolnica-una-gastroenterologija

Opšta bolnica Una

Beograd, Voždovac, Vojvode Skopljanca 19 011 7858777
Gastroenterologija predstavlja disciplinu medicine.
Bavi se proučavanjem bolesti probavnog sistema i to kako bolesti jednjaka, želuca, tankog crijeva, debelog creva, tako i bolesti, Pankreasa i Peritoneuma.
Kolonoskopija je pregled donjeg dela gastrointestinalnog trakta, koji se još naziva i kolon ili debelo crevo, to jest creva.
Kolonoskopija je bezbedna procedura kojom se dobijaju nalazi koji drugim testovima ne bi mogli da se pokažu.
Pacijenti kojima je potrebna kolonoskopija su obično zabrinuti i imaju pitanja u vezi procedure.
Kolonoskopiju izvodi endoskopist, lekar koji je specijalizovan za izvođenje procedure endoskopije.
Kolonoskop se uvodi kroz anus i prolazi kroz celo crevo (do cekuma), a moguće je i kroz manji deo tankog creva.
Procedura obično traje od dvadeset minuta do sat vremena.
artcor-klinika-gastroenterologija

Artcor Klinika

Beograd, Banovo brdo, Osiječka 37a 011 4207372
Gastroenterologija je grana interne medicine koja se bavi bolestima digestivnog sistema.
Naziv joj potiče od grčkih reči gastros (stomak) i enteron (creva), te se dijagnostika i lečenje fokusiraju na abdomen i poremećaje rada sistema za varenje.
poliklinika-eginski-gastroenterologija

Poliklinika Eginski

Beograd, Kanarevo Brdo, Vukasovićeva 50a 011 3513737
Gastroenterologija je grana interne medicine koja se bavi lečenjem digestivnog sistema (bolesti jednjaka, želuca, dvanaestopalačnog creva, tankog i debelog creva, bolestima jetre, pankreasa, žučne kese i žučnih puteva).
Pregled vrši internista gastroenterolog.
Poliklinika Eginski vam nudi pored pregleda gastroenterologa i ordiniranja terapije i sledeće dijagnostičke procedure: ultrazvuk stomaka koji obuhvata pregled jetre, slezine, pankrasa, žučne kesice i žučnih puteva, limfnih čvorova abdomena, abdominalni deo aorte, bubrega, mokraćne bešike, endoskopsku dijagnostiku: gastroskopija (heliko test), kolonoskopija, rektoskopija.
alfa-medica-poliklinika-gastroenterologija

Alfa MEDICA poliklinika

Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 106a 011 3118591
Gastroenterologija predstavlja granu interne medicine.
Bavi se proučavanjem bolesti sistema organa za varenje, pa se samim tim bavi bolestima jednjaka, želuca, tankog creva, debelog creva, kao i bolestima bilijarnog sistema, pankreasa i peritoneuma.
Gastroskopija (peroralna fiberpanendoskopija).
Gastroskopijom se pregleda gornji digestivni trakt – jednjak, želudac i dvanaestopalačno crevo, pa se zato naziva i peroralna fiberpanendoskopija.
Najčešće primenjuje u slučajevima bola u gornjem stomaku, otežanog gutanja, učestalog povraćanja, ili krvarenja u digestivnom traktu.
Ova metoda se može primeniti i u terapijske svrhe, na primer za uklanjanje polipa ili zaustavljanja krvarenja.
Ultrazvuk abdomena predstavlja ultrazvučni prikaz: jetre, žučne kese i žučnih puteva, pankreasa, slezene, bubrega, mokraćne bešike, ginekoloških organa, abdominalne aorte i drugih većih krvnih sudova u trbuhu.
poliklinika-dr-roncevic-gastroenterologija
GASTROENTEROLOGIJA, pregled kod gastroentrologa, gastroskopija ili endoskopija odnosno pregled jednjaka, želuca i dudenuma ezofago-gastro-duodenoskopija, kolonoskopija ili endoskopski pregled debelog creva, bezbolni pregledi u analgosedaciji, dijagnostika i lečenje bolesti analne regije, anoskopija i rektoskopija, hemorodi i druge promene.
GASTROSKOPIJA je dijagnostičko terapijski postupak se ispituje gornji deo sistema organa za varenje: jednjak, želudac i tanko crevo-duodenum, skraćenica naziv je EGDS ili samo gastroskopija.
Ovo je najbolji i najtačniji pregled jednjaka, želuca i dvanestopalačnog creva.
Pri pomeni ovog snimanja mnogi pacijenti imaju strah za koji nema razloga jer pregled traje kratko, malo je neprijatan za pacijenta ali nije bolan i potpuno je bezbedan.Današnji aprati imaju tanke sonde manjeg promera od normalnog zalogaja tako da nema razloga za strah i izbegavanje ovog pregleda kada je to potrebno.
Pred pregled se pacijentu može dati sedativ i lokalni anestetik-sprej u grlo.
Pregled se može se raditi i u anagosedaciji ali najčeće za to nema potrebe.
Kod pregleda je najbitnije da pacijent postupa po instrukcijama med.sestre i lekara koji rade pregled.
poliklinika-medilek-tim-gastroenterologija

Poliklinika Medilek tim

Beograd, Zvezdara, Koste Trifkovića 1 011 2862372
GASTROENTEROLOGIJA.
PREGLED LEKARA SPECIJALISTE GASTROENTEROLOGA.

Poliklinika Holimed Plus

Beograd, Batajnica, Pukovnika Milenka Pavlovića 14 011 4123536 |
011 4123537 |
GASTROENTEROLOGIJA. Bolesti organa digestivnog trakta: Bolesti jednjaka: Refluksna bolest jednjaka, Hijatus hernija, Karcinom jednjaka. Bolesti želuca: Gastritis, Atrofični gastritis i perniciozna anemija, Ulkus želuca, Ulkus duodenuma, Zollinger – Ellison – ov sindrom, Karcinom želuca, Dispepsija. Bolesti tankog creva: Celijačna bolest, Tropski spru, Crohn – ova bolest, Tumori tankog creva, Karcinoid. Bolesti debelog creva: Sindrom iritabilnog kolona, Ulcerozni kolitis, Tumori kolona (Kolorektalni polipi, Karcinom kolona), Angiodisplazija, Bakterijske infekcije i parazitarne infestacije debelog creva (Antibiotski i pseudomembranozni kolitis, Amebijaza, Šistozomijaza, Trihiurijaza, Enterobijaza). Bolesti pankreasa: Akutni i hronični pankreatitis, Karcinom pankreasa, Neuroendokrini tumor pankreasa
opsta-bolnica-st-medica-gastroenterologija

Opšta bolnica ST Medica

Beograd, Voždovac, Kumodraška 241v 011 2460697
GASTROENTEROLOGIJA.
Stalno zaposleni gastroenterolozi i konsultanti profesori i docenti Medicinskog fakulteta u Beogradu, kao i ostalo ljubazno osoblje naše bolnice, poštujući osnovni princip medicine, da se čovekovo telo leči kao celina, a ne samo pojedinačni organi, pružiće vam svu potrebnu pažnju i pristupiti sistematskom lečenju.
opsta-bolnica-medical-centar-gastroenterologija

Opšta bolnica Medical Centar

Beograd, Palilula, Mije Kovačevića 10 011 2084242
Gastroenterologija.
Ulkusna bolest dvanaestopalačnog creva i želudca.
Ulkus (čir), je prekid kontinuiteta (defekt) na sluznici želuca i/ili dvanaestopalačnog creva.
Danas se smatra, da se radi u oba slučaja o jednoj, ulkusnoj bolesti.
Postoje plitki defekti sluznice, koji se nazivaju erozije, i razlikuju se po veličini, dubini oštećenja sluznice i po načinu nastanka od pravih ulkusa.
Čak 80% ulkusa želuca i do 98% ulkusa na dvanaestopalačnom crevu, povezani su sa H.
Pylori hroničnim gastritisom.
Lekovi veoma često izazivaju čir (NSAR,ASPIRIN, ostali).
Simptomi erozija i čira mogu potpuno izostati, i svi se mogu manifestovati samo krvarenjem iz organa za varenje (povraćanje krvi i/ili crna stolica).
Ostali simptomi su: bol u trbuhu, mučnina, povraćanje, gubitak apetita, gorušica, nadimanje, prolivi.
Dijagnoza erozija i ulkusne bolesti se postavlja endoskopijom ili pomoću kontrastnog snimanja na rentgenu.
Lekari opšte prakse ili internisti, mogu posumnjati na čir ili erozije na osnovu simptoma, ali dijagnozu postavlja gastroenterolog (gastroskopijom) ili rentgenolog.
Lečenje čira i/ili erozija se sprovodi dijetetskim režimom i lekovima koje ordinira gastroenterolog.
Ponekada je potrebno i hirurško lečenje.
Gastroskopija, Izraz endoskopija znači "pogled u unutrašnjost".
Iako se ovaj pregled gornjeg digestivmog sistema često naziva samo gastroskopija, puni naziv je ezofago-gastro-duodenoskopija (EGDS) jer se njom može pregledati jednjak (ezofagus), želudac (gaster) i dvanaestopalačno crevo (duodenum).
Ovo nije samo dijagnostička već i terapijska metoda jer se njome mogu obaviti manji terapijski zahvati.
Endoskopija gornjeg digestivnog sistema uključuje direktno posmatranje jednjaka, želuca i duodenuma pomoću savitljivog fibroptičkog instrumenta promera oko 9 mm koji se naziva endoskop.
Pacijenti su obično budni iako im se može dati sedativ.
Obavlja se u posebno opremljenoj prostoriji za endoskopiju ili na krevetu u jedinici intenzivne nege.
Traje 5-15 minuta.
Pacijent se postavlja u levi bočni položaj, u usta mu se postavi šuplji deo kroz koji se uvodi instrument, a koji štiti usne i zube.
Endoskop se kroz usta uvlači u jednjak, želudac i duodenum.
opsta-bolnica-medicinski-sistem-beograd-msb-gastroenterologija
Gastroenterologija: klinički pregled, UZ abdomena – trbuha, gastroscopija, kolonoscopija

Poliklinika Dr Hadžagić

Beograd, Bežanijska Kosa, Vajara Živojina Lukića 53 011 2270564 |
063 361732 |
Gastroenterologija. Pregledi specijaliste gastroenterologa, Gastroskopija, Kolonoskopija, Sigmoidoskopija, Rektoskopija, Ultrazvučna dijagnostika stomaka u ordinaciji i u kući bolesnika, Testovi na Helycobacter pylori, Biopsija sa patohistološkom dijagnostikom
egzakta-medika-gastroenterologija

Egzakta Medika

Beograd, Zemun, Ulica 22. oktobra br. 16 065 2615544
GASTROENTEROLOGIJA - EGZAKTA MEDIKA Sistematski pregled vašeg digestivnog trakta se, u savremenom svetu, savetuje najmanje jednom godišnje.
Pod gastroenterološkim oboljenjima podrazumevaju se oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog i debelog creva i rektuma.
west-medic-gastroenterologija-116884

West Medic

Beograd, Senjak, Bulevar Vojvode Putnika 30-34 065 2535291
GASTROENTEROLOGIJA - WEST MEDIC Usluge iz oblasti gastroenterologije Beograd.
Gastroenterološki problemi su u današnjem užurbanom svetu sve učestaliji. Probavni sistem je skup organa koji organizmu probavom i apsorpcijom hranjivih materija daje potrebnu energiju. Gastroenterologija je nauka koja proučava i leči bolesti puteva za varenje, jednjaka, želudca, tankog i debelog creva. Pored detaljnog gastroenterološkog pregleda, koji podrazumeva i iscrpan razgovor sa obolelim o njegovim tegobama, često je za dijagnostiku bolesti puteva za varenje neophodno uraditi i endoskopiju ili radiografske preglede trbuha, od kojih je ultrazvučni pregled (EHO abdomena) najčešće korišćen u praksi. Poslednjih godina razjašnjen je uzrok najčešćeg gastroenterološkog oboljenja, čira na želudcu i dvanaestopalačnom crevu, a to je bakterija Helicobacter pylori, koja se dijagnostikuje ureaza testom obavljenim u toku gastroskopije, kultivacijom bioptata želudca ili ureaza izdisajnim testom. Nemojte ignorisati bol u stomaku, ni kod sebe ni kod svog deteta, nego se obratite stručnjaku na vreme i dozvolite da vam reši tegobe.
Back to Top