Gastroenterologija Zemun

Registruj se
Prijavi se
Gastroenterologija Zemun
poliklinika-intermed-plus-gastroenterologija
GASTROENTEROLOGIJA BEOGRAD POLIKLINIKA INTERMED PLUS Gastroenterologija je oblast interne medicine koja se bavi proučavanjem sistema organa za varenje, kao i dijagnostikom i lečenjem oboljenja ovog organskog sistema.
Specijalista gastroenterolog dijagnostikuje i leči oboljenja koja uključuju sve organe gastrointestinalnog trakta počevši od usta, zatim jednjaka, želuca, tankog i debelog creva, završno sa anusom.
Gastroenterolog se bavi takođe i oboljenjima jetre, žučnih puteva i pankreasa.
U svom radu koristi razne vrste laboratorijskih analiza, RTG i ultrazvučnu dijagnostiku, kao i određene pretrage kao što su gastroskopija ili kolonoskopija.
GASTROENTEROLOGIJA. Gastroskopija je jedini validni pregled jednjaka želuca i dvanaestopalačnog creva. Metoda je savremena, bezbolna, po malo neprijatna za pacijente koji su gadljivi ali kratkotrajna – tek par minuta traje. Aparat je oblika tankog creva sa lampicom na vrhu i plasira se kroz usta u kojima je štitnik od mekane plastike pod kontrolom oka sve do krajadvanaestopalačnog creva, te se lepo može videti jednjak, želudac, spojevi na prelazu jednjaka u želudac i spojni prelaz iz želuca u dvanaestopalačno crevo. Najvažnije je slušati lekara i sestru koji timski izvode ovaj pregled i uskladiti disanje. Aparat ide gde ide i hrana tako da slobodno možete disati i na nos i na usta. Svaka i najmanja promena na sluznici se jasno vidi i već prema nalazu se može uzeti biopsija ako se nađe neka promena tipa čira i sl. Biopsija za brzi ureaza test kojim za 24h sa sigurnošću znate da li imate Helicobacter infekciju ili ne u decembru uz gastroskopski pregled za vas je besplatna.
egzakta-medika-gastroenterologija

Egzakta Medika

Beograd, Zemun, Ulica 22. oktobra br. 16 065 2615544
GASTROENTEROLOGIJA - EGZAKTA MEDIKA Sistematski pregled vašeg digestivnog trakta se, u savremenom svetu, savetuje najmanje jednom godišnje.
Pod gastroenterološkim oboljenjima podrazumevaju se oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog i debelog creva i rektuma.
Back to Top