Gastroenterologija Novi Beograd

Registruj se
Prijavi se
Gastroenterologija Novi Beograd
bel-medic-opsta-bolnica-i-dom-zdravlja-gastroenterologija
GASTROENTEROLOGIJA BEOGRAD BEL MEDIC OPŠTA BOLNICA I DOM ZDRAVLJA Internisti - gastroenterolozi specijalisti su za funkcionalne i organske poremećaje sistema organa za varenje. Uz kompletnu laboratorijsku dijagnostiku, timu naših gastroenterologa na raspolaganju su i ultrazvučna i endoskopska dijagnostika (gastroskopija, MSCT kolonografija). Pregled interniste gastroenterologa, Ultrazvuk abdomena, Gastroskopija u lokalnoj i opštoj anesteziji, Kolonoskopija bez i u opštoj anesteziji, MSCT kolonografija, Biopsija jetre - Biopsija jetre se izvodi u lokalnoj anesteziji, pod kontrolom ultrazvuka, tako što se uz pomoć igle uzmima uzorak jetrinog tkiva. Uzorak tkiva se analizira u histopatološkoj laboratoriji i po prispeću dijagnoze, lekar sugeriše dalji postupak.
GASTROENTEROLOGIJA. Gastroskopija je jedini validni pregled jednjaka želuca i dvanaestopalačnog creva. Metoda je savremena, bezbolna, po malo neprijatna za pacijente koji su gadljivi ali kratkotrajna – tek par minuta traje. Aparat je oblika tankog creva sa lampicom na vrhu i plasira se kroz usta u kojima je štitnik od mekane plastike pod kontrolom oka sve do krajadvanaestopalačnog creva, te se lepo može videti jednjak, želudac, spojevi na prelazu jednjaka u želudac i spojni prelaz iz želuca u dvanaestopalačno crevo. Najvažnije je slušati lekara i sestru koji timski izvode ovaj pregled i uskladiti disanje. Aparat ide gde ide i hrana tako da slobodno možete disati i na nos i na usta. Svaka i najmanja promena na sluznici se jasno vidi i već prema nalazu se može uzeti biopsija ako se nađe neka promena tipa čira i sl. Biopsija za brzi ureaza test kojim za 24h sa sigurnošću znate da li imate Helicobacter infekciju ili ne u decembru uz gastroskopski pregled za vas je besplatna.
dr-zutic-gastroenterologija

Dr Žutić

Novi Beograd, Antifašističke borbe 21a 011 3018333
Gastroenterologija.
Endoskopske preglede (jednjaka, želuca- gastroskopija, dvanaestopalačnog creva, debelog creva- kolonoskopija).
Ultrazvučne preglede (srca, stomaka, štitaste žlezde).

VANNA CARE poliklinika

Novi Beograd, Bulevar Milutina Milankovića 188 011 6130000
Gastroenterologija. Specijalistički pregled interniste gastroenterologa, Ultrazvučni pregled abdomena, Ultrazvučni kolor dopler pregled krvnih sudova abdomena, Intravenska i intramuskularna terapija
alfa-medica-poliklinika-gastroenterologija

Alfa MEDICA poliklinika

Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 106a 011 3118591
Gastroenterologija predstavlja granu interne medicine.
Bavi se proučavanjem bolesti sistema organa za varenje, pa se samim tim bavi bolestima jednjaka, želuca, tankog creva, debelog creva, kao i bolestima bilijarnog sistema, pankreasa i peritoneuma.
Gastroskopija (peroralna fiberpanendoskopija).
Gastroskopijom se pregleda gornji digestivni trakt – jednjak, želudac i dvanaestopalačno crevo, pa se zato naziva i peroralna fiberpanendoskopija.
Najčešće primenjuje u slučajevima bola u gornjem stomaku, otežanog gutanja, učestalog povraćanja, ili krvarenja u digestivnom traktu.
Ova metoda se može primeniti i u terapijske svrhe, na primer za uklanjanje polipa ili zaustavljanja krvarenja.
Ultrazvuk abdomena predstavlja ultrazvučni prikaz: jetre, žučne kese i žučnih puteva, pankreasa, slezene, bubrega, mokraćne bešike, ginekoloških organa, abdominalne aorte i drugih većih krvnih sudova u trbuhu.
Back to Top