Gastroenterologija Voždovac

Registruj se
Prijavi se
Gastroenterologija Voždovac
bel-medic-opsta-bolnica-i-dom-zdravlja-gastroenterologija
GASTROENTEROLOGIJA BEOGRAD BEL MEDIC OPŠTA BOLNICA I DOM ZDRAVLJA Internisti - gastroenterolozi specijalisti su za funkcionalne i organske poremećaje sistema organa za varenje. Uz kompletnu laboratorijsku dijagnostiku, timu naših gastroenterologa na raspolaganju su i ultrazvučna i endoskopska dijagnostika (gastroskopija, MSCT kolonografija). Pregled interniste gastroenterologa, Ultrazvuk abdomena, Gastroskopija u lokalnoj i opštoj anesteziji, Kolonoskopija bez i u opštoj anesteziji, MSCT kolonografija, Biopsija jetre - Biopsija jetre se izvodi u lokalnoj anesteziji, pod kontrolom ultrazvuka, tako što se uz pomoć igle uzmima uzorak jetrinog tkiva. Uzorak tkiva se analizira u histopatološkoj laboratoriji i po prispeću dijagnoze, lekar sugeriše dalji postupak.
opsta-bolnica-una-gastroenterologija

Opšta bolnica Una

Beograd, Voždovac, Vojvode Skopljanca 19 011 7858777
Gastroenterologija predstavlja disciplinu medicine.
Bavi se proučavanjem bolesti probavnog sistema i to kako bolesti jednjaka, želuca, tankog crijeva, debelog creva, tako i bolesti, Pankreasa i Peritoneuma.
Kolonoskopija je pregled donjeg dela gastrointestinalnog trakta, koji se još naziva i kolon ili debelo crevo, to jest creva.
Kolonoskopija je bezbedna procedura kojom se dobijaju nalazi koji drugim testovima ne bi mogli da se pokažu.
Pacijenti kojima je potrebna kolonoskopija su obično zabrinuti i imaju pitanja u vezi procedure.
Kolonoskopiju izvodi endoskopist, lekar koji je specijalizovan za izvođenje procedure endoskopije.
Kolonoskop se uvodi kroz anus i prolazi kroz celo crevo (do cekuma), a moguće je i kroz manji deo tankog creva.
Procedura obično traje od dvadeset minuta do sat vremena.
opsta-bolnica-st-medica-gastroenterologija

Opšta bolnica ST Medica

Beograd, Voždovac, Kumodraška 241v 011 2460697 |
011 2472946 |
GASTROENTEROLOGIJA.
Stalno zaposleni gastroenterolozi i konsultanti profesori i docenti Medicinskog fakulteta u Beogradu, kao i ostalo ljubazno osoblje naše bolnice, poštujući osnovni princip medicine, da se čovekovo telo leči kao celina, a ne samo pojedinačni organi, pružiće vam svu potrebnu pažnju i pristupiti sistematskom lečenju.
opsta-bolnica-medicinski-sistem-beograd-msb-gastroenterologija
Gastroenterologija: klinički pregled, UZ abdomena – trbuha, gastroscopija, kolonoscopija
poliklinika-nera-gastroenterologija

Poliklinika Nera

Beograd, Voždovac, Pazinska 20 011 3975728 |
063 235370 |
GASTROENTEROLOGIJA BEOGRAD POLIKLINIKA NERA Gastroenterolozi savetuju osobe od pedeset godina života da prekontrolišu stanje digestivnog trakta / želudca i creva.
Danas se živi brzo, jedemo u hodu često nekvalitetnu hranu sumnjivog porekla, nekad bogatu hemikalijama i tu je najvažnija prevencija.
U poliklinici radimo Kolonoskopiju i Gastroskopiju sa anestezijom i bez anestezije što su važne dve dijagnostičke metode.
Pored prevencije radimo i lečenje oboljenja digestivnog trakta / ulcus želudca i duodenuma, ulcerozne promene creva i dr
Gastroenterološki problemi su u današnjem užurbanom svetu sve učestaliji. Probavni sistem je skup organa koji organizmu probavom i apsorpcijom hranjivih materija daje potrebnu energiju. Gastroenterologija je nauka koja proučava i leči bolesti puteva za varenje, jednjaka, želudca, tankog i debelog creva. Pored detaljnog gastroenterološkog pregleda, koji podrazumeva i iscrpan razgovor sa obolelim o njegovim tegobama, često je za dijagnostiku bolesti puteva za varenje neophodno uraditi i endoskopiju ili radiografske preglede trbuha, od kojih je ultrazvučni pregled (EHO abdomena) najčešće korišćen u praksi. Poslednjih godina razjašnjen je uzrok najčešćeg gastroenterološkog oboljenja, čira na želudcu i dvanaestopalačnom crevu, a to je bakterija Helicobacter pylori, koja se dijagnostikuje ureaza testom obavljenim u toku gastroskopije, kultivacijom bioptata želudca ili ureaza izdisajnim testom. Nemojte ignorisati bol u stomaku, ni kod sebe ni kod svog deteta, nego se obratite stručnjaku na vreme i dozvolite da vam reši tegobe.
Back to Top