Gastroenterologija Vračar

Registruj se
Prijavi se
Gastroenterologija Vračar
poliklinika-panacea-gastroenterologija
Gastroenterologija predstavlja disciplinu Interne medicine.
Naziv gastroenterologije potiče od grčkih reči “gastros” što znači stomak, “enteron” su creva i “logos” je nauka.
Bavi se proučavanjem bolesti probavnog sistema, pa se samim tim bavi bolestima Jednjaka, želuca, tankog creva, debelog creva, ali i bolesti bilijarnog sistema, Pankreasa i Peritoneuma.
Najvažniji simptomi kod oboljenja probavnog trakta su disfagija, odinofagija, melena, haematochesis, bol u abdomenu, nagon na povraćanje, ali i septični sindromi izazvani različitim bakterijskim infekcijama.
GASTROENTEROLOŠKI PREGLED je pregled interniste gastroenterologa koji na osnovu anamneze, kliničkog pregleda i dijagnostičkih procedura postavlja preciznu dijagnozu i propisuje terapiju.
ULTRAZVUK ABDOMENA, predstavlja ultrazvučni prikaz: jetre, žučne kese i žučnih puteva, pankreasa, slezene, bubrega, abdominalne aorte.
Priprema za pregled: Dan pre pregleda ne bi trebalo jesti hranu koja nadima (pasulj, kupus, grašak i sl).
Ne treba jesti niti piti kafu 4-5 sati pre pregleda (inače žučna kesa bude prazna i ne vidi se dobro).
Idealno bi bilo uraditi pregled ujutro, na prazan stomak, posle pražnjenja creva.
GASTROSKOPIJOM se pregleda gornji digestivni trakt – jednjak, želudac i dvanaestopalačno crevo.
Pregled se obavlja pomoću endoskopa – dugačke, tanke (debljine malog prsta), fleksibilne cevi na kojoj se nalaze kamera i izvor hladnog svetla, a koja se preko usne duplje uvodi u jednjak i dalje do dvanaestopalačnog creva.
Gastroskopski pregled se najčešće primenjuje u slučajevima bola u gornjem stomaku, otežanog gutanja, učestalog povraćanja, ili krvarenja u digestivnom traktu.
Ova metoda se može primeniti i u terapijske svrhe, na primer za uklanjanje polipa.
Endoskop omogućava i uzimanje malog uzorka tkiva, biopsiju, za potrebe histopatološke analize.
poliklinika-as-medicus-biorezonanca-gastroenterologija
GASTROENTEROLOGIJA - POLIKLINIKA AS MEDICUS BIOREZONANCA Gastroenterologija je grana interne medicine kojom se ispituju bolesti jednjaka, želuca, tankog i debelog creva, kao i jetre i bilijarnog sistema, pankreasa i peritoneuma.
poliklinika-intertim-gastroenterologija

Poliklinika Intertim

Beograd, Vračar, Svetog Save 41 011 3447488
GASTROENTEROLOGIJA.
Gastroenterološka služba bavi se prevencijom i lečenjem širokog spektra oboljenja probavnog trakta (jednjaka, želudac, dvanaestopalačno crevo, tanko crevo i debelo crevo), jetre, žučne kese i pankreasa.
U dijagnostičke procedure koje se rade u Poliklinici spadaju: Pregled gastroenterologa i hepatolog, Kompletne laboratorijske analize, Ultrasonografski pregled, Kolor dopler angiografsija portne vene, Endoskopski pregledi (gastroskopija, kolonoskopija, anoskopija), Endoskopski pregledi se rade u lokalnoj anesteziji ali i u analgosedaciji koja obezbeđuje potpuno odustvo bola i neprijatnosti tokom pregleda.
Analgosedacija izvode anesteziolog i anestetičar uz monitoring vitalnih funkcija.
Tokom endoskopskih procedura po potrebi se rade biopsije i uklanjanja (elektroresekcija) manjih polipa sa histološkim pregledima.
Posebna pažnja se posvećuje skrining endoskopskim pregledima čiji je cilj rano otkrivanja polipa na debelom crevu, Berettovog jednjaka, Helibakter pozitivnih gastritisa i drugih prekancerskih stanja.
poliklinika-medikom-gastroenterologija

Poliklinika Medikom

Beograd, Vračar, Braničevska 12a 011 3443781
Gastroenterologija je grana interne medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti digestivnog trakta (želudac, tanko i debelo crevo, jetra i pankreas).
U Medikomu lekari subspecijalisti gastroenterolozi rade pregled, ultrazvučni pregled abdomena, a ukoliko je potrebno rade se gastroskopija i kolonoskopija.
ZAKAŽITE PREGLED KOD GASTROENTEROLOGA
poliklinika-antamedica-gastroenterologija

Poliklinika Antamedica

Beograd, Vračar, Nebojšina 30 011 3441515
GASTROENTEROLOGIJA – GASTROENTEROLOG.
Bolesti organa digestivnog trakta.
Bolesti jednjaka: Refluksna bolest jednjaka, Hijatus hernija, Karcinom jednjaka.
Bolesti želuca: Gastritis, Atrofični gastritis i perniciozna anemija, Ulkus želuca, Ulkus duodenuma, Zollinger – Ellison – ov sindrom, Dispepsija.
Bolesti tankog creva: Celijačna bolest, Tropski spru, Crohn – ova bolest, Tumori tankog creva, Karcinoid.
Bolesti debelog creva: Sindrom iritabilnog kolona, Ulcerozni kolitis, Tumori kolona (Kolorektalni polipi, Karcinom kolona), Angiodisplazija, Bakterijske infekcije i parazitarne infestacije debelog creva (Antibiotski i pseudomembranozni kolitis, Amebijaza, Šistozomijaza, Trihiurijaza, Enterobijaza).
poliklinika-i-laboratorija-millenium-medic-gastroenterologija
Gastroenterologija je grana interne medicine koja se bavi lečenjem digestivnog sistema (bolesti jednjaka, želuca, dvanaestopalačnog creva, tankog i debelog creva, bolestima jetre, pankreasa, žučne kese i žučnih puteva).
Millenium Medic vam nudi pored pregleda gastroenterologa i ordiniranja terapije i sledeće dijagnostičke procedure: ultrazvuk stomaka koji obuhvata pregled jetre, slezine, pankrasa, žučne kesice i žučnih puteva, limfnih čvorova abdomena, abdominalni deo aorte, bubrega, mokraćne bešike; endoskopsku dijagnostiku: gastroskopija sa ili bez anestezije (i heliko test), kolonoskopija, rektoskopija, biopsije.
Sva biohemijska, ultrazvučna i endoskopska ispitivanja vrše se u jednom danu. Posebna pažnja se posvećuje skrining endoskopskim pregledima u cilju ranog otkrivanja prekanceroznih promena (polip na debelom crevu, ulkus želuca i dr) i drugih bolesti debelog i tankog creva, želuca i jednjaka.
Biohemijski parametri, tumor markeri i ultrazvučna vizualizacija sa color doppler pregledom takođe nam omogućavaju rano otkrivanje i blagovremeno lečenje različitih oboljenja.
euromedik-bolnica-dom-zdravlja-poliklinika-gastroenterologija
GASTROENTEROLOGIJA.
Gastroskopija je jedini validni pregled jednjaka želuca i dvanaestopalačnog creva.
Metoda je savremena, bezbolna, po malo neprijatna za pacijente koji su gadljivi ali kratkotrajna – tek par minuta traje.
Aparat je oblika tankog creva sa lampicom na vrhu i plasira se kroz usta u kojima je štitnik od mekane plastike pod kontrolom oka sve do krajadvanaestopalačnog creva, te se lepo može videti jednjak, želudac, spojevi na prelazu jednjaka u želudac i spojni prelaz iz želuca u dvanaestopalačno crevo.
Najvažnije je slušati lekara i sestru koji timski izvode ovaj pregled i uskladiti disanje.
Aparat ide gde ide i hrana tako da slobodno možete disati i na nos i na usta.
Svaka i najmanja promena na sluznici se jasno vidi i već prema nalazu se može uzeti biopsija ako se nađe neka promena tipa čira i sl.
Biopsija za brzi ureaza test kojim za 24h sa sigurnošću znate da li imate Helicobacter infekciju ili ne u decembru uz gastroskopski pregled za vas je besplatna.
poliklinika-dr-roncevic-gastroenterologija
GASTROENTEROLOGIJA, pregled kod gastroentrologa, gastroskopija ili endoskopija odnosno pregled jednjaka, želuca i dudenuma ezofago-gastro-duodenoskopija, kolonoskopija ili endoskopski pregled debelog creva, bezbolni pregledi u analgosedaciji, dijagnostika i lečenje bolesti analne regije, anoskopija i rektoskopija, hemorodi i druge promene.
GASTROSKOPIJA je dijagnostičko terapijski postupak se ispituje gornji deo sistema organa za varenje: jednjak, želudac i tanko crevo-duodenum, skraćenica naziv je EGDS ili samo gastroskopija.
Ovo je najbolji i najtačniji pregled jednjaka, želuca i dvanestopalačnog creva.
Pri pomeni ovog snimanja mnogi pacijenti imaju strah za koji nema razloga jer pregled traje kratko, malo je neprijatan za pacijenta ali nije bolan i potpuno je bezbedan.Današnji aprati imaju tanke sonde manjeg promera od normalnog zalogaja tako da nema razloga za strah i izbegavanje ovog pregleda kada je to potrebno.
Pred pregled se pacijentu može dati sedativ i lokalni anestetik-sprej u grlo.
Pregled se može se raditi i u anagosedaciji ali najčeće za to nema potrebe.
Kod pregleda je najbitnije da pacijent postupa po instrukcijama med.sestre i lekara koji rade pregled.
Back to Top