Gastroenterologija Vračar

Registruj se
Prijavi se
Gastroenterologija Vračar
poliklinika-as-medicus-biorezonanca-gastroenterologija
GASTROENTEROLOGIJA - POLIKLINIKA AS MEDICUS BIOREZONANCA Gastroenterologija je grana interne medicine kojom se ispituju bolesti jednjaka, želuca, tankog i debelog creva, kao i jetre i bilijarnog sistema, pankreasa i peritoneuma.

Poliklinika Intertim

Beograd, Vračar, Svetog Save 41 011 3447488
GASTROENTEROLOGIJA. Gastroenterološka služba bavi se prevencijom i lečenjem širokog spektra oboljenja probavnog trakta (jednjaka, želudac, dvanaestopalačno crevo, tanko crevo i debelo crevo), jetre, žučne kese i pankreasa. U dijagnostičke procedure koje se rade u Poliklinici spadaju: Pregled gastroenterologa i hepatolog, Kompletne laboratorijske analize, Ultrasonografski pregled, Kolor dopler angiografsija portne vene, Endoskopski pregledi (gastroskopija, kolonoskopija, anoskopija), Endoskopski pregledi se rade u lokalnoj anesteziji ali i u analgosedaciji koja obezbeđuje potpuno odustvo bola i neprijatnosti tokom pregleda. Analgosedacija izvode anesteziolog i anestetičar uz monitoring vitalnih funkcija. Tokom endoskopskih procedura po potrebi se rade biopsije i uklanjanja (elektroresekcija) manjih polipa sa histološkim pregledima. Posebna pažnja se posvećuje skrining endoskopskim pregledima čiji je cilj rano otkrivanja polipa na debelom crevu, Berettovog jednjaka, Helibakter pozitivnih gastritisa i drugih prekancerskih stanja.
Gastroenterologija je grana interne medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti digestivnog trakta (želudac, tanko i debelo crevo, jetra i pankreas). U Medikomu lekari subspecijalisti gastroenterolozi rade pregled, ultrazvučni pregled abdomena, a ukoliko je potrebno rade se gastroskopija i kolonoskopija. ZAKAŽITE PREGLED KOD GASTROENTEROLOGA
poliklinika-antamedica-gastroenterologija

Poliklinika Antamedica

Beograd, Vračar, Nebojšina 30 011 3441515
GASTROENTEROLOGIJA – GASTROENTEROLOG.
Bolesti organa digestivnog trakta.
Bolesti jednjaka: Refluksna bolest jednjaka, Hijatus hernija, Karcinom jednjaka.
Bolesti želuca: Gastritis, Atrofični gastritis i perniciozna anemija, Ulkus želuca, Ulkus duodenuma, Zollinger – Ellison – ov sindrom, Dispepsija.
Bolesti tankog creva: Celijačna bolest, Tropski spru, Crohn – ova bolest, Tumori tankog creva, Karcinoid.
Bolesti debelog creva: Sindrom iritabilnog kolona, Ulcerozni kolitis, Tumori kolona (Kolorektalni polipi, Karcinom kolona), Angiodisplazija, Bakterijske infekcije i parazitarne infestacije debelog creva (Antibiotski i pseudomembranozni kolitis, Amebijaza, Šistozomijaza, Trihiurijaza, Enterobijaza).
Gastroenterologija je grana interne medicine koja se bavi lečenjem digestivnog sistema (bolesti jednjaka, želuca, dvanaestopalačnog creva, tankog i debelog creva, bolestima jetre, pankreasa, žučne kese i žučnih puteva). Millenium Medic vam nudi pored pregleda gastroenterologa i ordiniranja terapije i sledeće dijagnostičke procedure: ultrazvuk stomaka koji obuhvata pregled jetre, slezine, pankrasa, žučne kesice i žučnih puteva, limfnih čvorova abdomena, abdominalni deo aorte, bubrega, mokraćne bešike; endoskopsku dijagnostiku: gastroskopija sa ili bez anestezije (i heliko test), kolonoskopija, rektoskopija, biopsije. Sva biohemijska, ultrazvučna i endoskopska ispitivanja vrše se u jednom danu. Posebna pažnja se posvećuje skrining endoskopskim pregledima u cilju ranog otkrivanja prekanceroznih promena (polip na debelom crevu, ulkus želuca i dr) i drugih bolesti debelog i tankog creva, želuca i jednjaka. Biohemijski parametri, tumor markeri i ultrazvučna vizualizacija sa color doppler pregledom takođe nam omogućavaju rano otkrivanje i blagovremeno lečenje različitih oboljenja.

EUROMEDIK Bolnica Dom zdravlja Poliklinika

Beograd, Vračar, Alekse Nenadovića 7 011 2448008 |
011 2444111 |
GASTROENTEROLOGIJA. Gastroskopija je jedini validni pregled jednjaka želuca i dvanaestopalačnog creva. Metoda je savremena, bezbolna, po malo neprijatna za pacijente koji su gadljivi ali kratkotrajna – tek par minuta traje. Aparat je oblika tankog creva sa lampicom na vrhu i plasira se kroz usta u kojima je štitnik od mekane plastike pod kontrolom oka sve do krajadvanaestopalačnog creva, te se lepo može videti jednjak, želudac, spojevi na prelazu jednjaka u želudac i spojni prelaz iz želuca u dvanaestopalačno crevo. Najvažnije je slušati lekara i sestru koji timski izvode ovaj pregled i uskladiti disanje. Aparat ide gde ide i hrana tako da slobodno možete disati i na nos i na usta. Svaka i najmanja promena na sluznici se jasno vidi i već prema nalazu se može uzeti biopsija ako se nađe neka promena tipa čira i sl. Biopsija za brzi ureaza test kojim za 24h sa sigurnošću znate da li imate Helicobacter infekciju ili ne u decembru uz gastroskopski pregled za vas je besplatna.
poliklinika-dr-roncevic-gastroenterologija
GASTROENTEROLOGIJA, pregled kod gastroentrologa, gastroskopija ili endoskopija odnosno pregled jednjaka, želuca i dudenuma ezofago-gastro-duodenoskopija, kolonoskopija ili endoskopski pregled debelog creva, bezbolni pregledi u analgosedaciji, dijagnostika i lečenje bolesti analne regije, anoskopija i rektoskopija, hemorodi i druge promene.
GASTROSKOPIJA je dijagnostičko terapijski postupak se ispituje gornji deo sistema organa za varenje: jednjak, želudac i tanko crevo-duodenum, skraćenica naziv je EGDS ili samo gastroskopija.
Ovo je najbolji i najtačniji pregled jednjaka, želuca i dvanestopalačnog creva.
Pri pomeni ovog snimanja mnogi pacijenti imaju strah za koji nema razloga jer pregled traje kratko, malo je neprijatan za pacijenta ali nije bolan i potpuno je bezbedan.Današnji aprati imaju tanke sonde manjeg promera od normalnog zalogaja tako da nema razloga za strah i izbegavanje ovog pregleda kada je to potrebno.
Pred pregled se pacijentu može dati sedativ i lokalni anestetik-sprej u grlo.
Pregled se može se raditi i u anagosedaciji ali najčeće za to nema potrebe.
Kod pregleda je najbitnije da pacijent postupa po instrukcijama med.sestre i lekara koji rade pregled.
Back to Top