Gastroenterologija Banovo brdo

Registruj se
Prijavi se
Gastroenterologija Banovo brdo
ordinacija-interne-medicine-nada-gastroenterologija
GASTROENTEROLOGIJA.
Gastroskopija je pregled želuca iznutra putem sonde koja se kroz usta i jednjak plasira u želudac.
Na ovaj načina otkriva se čir na želucu ili dvanaestopalačnom crevu, upala sluzokože kod infekcije sa Helicobacter pylori, dobroćudni i zloćudni tumori, želudačna kila, kao i efekat lečenja.
Pregled traje nekoliko minuta i može da se izvrši i u anesteziji.
GASTROENTEROLOGIJA. Gastroskopija je jedini validni pregled jednjaka želuca i dvanaestopalačnog creva. Metoda je savremena, bezbolna, po malo neprijatna za pacijente koji su gadljivi ali kratkotrajna – tek par minuta traje. Aparat je oblika tankog creva sa lampicom na vrhu i plasira se kroz usta u kojima je štitnik od mekane plastike pod kontrolom oka sve do krajadvanaestopalačnog creva, te se lepo može videti jednjak, želudac, spojevi na prelazu jednjaka u želudac i spojni prelaz iz želuca u dvanaestopalačno crevo. Najvažnije je slušati lekara i sestru koji timski izvode ovaj pregled i uskladiti disanje. Aparat ide gde ide i hrana tako da slobodno možete disati i na nos i na usta. Svaka i najmanja promena na sluznici se jasno vidi i već prema nalazu se može uzeti biopsija ako se nađe neka promena tipa čira i sl. Biopsija za brzi ureaza test kojim za 24h sa sigurnošću znate da li imate Helicobacter infekciju ili ne u decembru uz gastroskopski pregled za vas je besplatna.
artcor-klinika-gastroenterologija

Artcor Klinika

Beograd, Banovo brdo, Osiječka 37a 011 4207372
Gastroenterologija je grana interne medicine koja se bavi bolestima digestivnog sistema.
Naziv joj potiče od grčkih reči gastros (stomak) i enteron (creva), te se dijagnostika i lečenje fokusiraju na abdomen i poremećaje rada sistema za varenje.
Back to Top