Gastroenterologija Savski venac

Registruj se
Prijavi se
Gastroenterologija Savski venac
euromedik-bolnica-dom-zdravlja-poliklinika-gastroenterologija
GASTROENTEROLOGIJA.
Gastroskopija je jedini validni pregled jednjaka želuca i dvanaestopalačnog creva.
Metoda je savremena, bezbolna, po malo neprijatna za pacijente koji su gadljivi ali kratkotrajna – tek par minuta traje.
Aparat je oblika tankog creva sa lampicom na vrhu i plasira se kroz usta u kojima je štitnik od mekane plastike pod kontrolom oka sve do krajadvanaestopalačnog creva, te se lepo može videti jednjak, želudac, spojevi na prelazu jednjaka u želudac i spojni prelaz iz želuca u dvanaestopalačno crevo.
Najvažnije je slušati lekara i sestru koji timski izvode ovaj pregled i uskladiti disanje.
Aparat ide gde ide i hrana tako da slobodno možete disati i na nos i na usta.
Svaka i najmanja promena na sluznici se jasno vidi i već prema nalazu se može uzeti biopsija ako se nađe neka promena tipa čira i sl.
Biopsija za brzi ureaza test kojim za 24h sa sigurnošću znate da li imate Helicobacter infekciju ili ne u decembru uz gastroskopski pregled za vas je besplatna.
dom-zdravlja-clinicanova-gastroenterologija

Dom zdravlja Clinicanova

Beograd, Savski venac, Višegradska 26 011 7151777
Gastroenterologija.
Tim eminentnih stručnjaka, gastroenterologa, u Domu zdravlja ”Clinicanova” bavi se prevencijom, dijagnostikom i lečenjem oboljenja: želuca i creva (čir na želucu, gastritis, tumori, upalne bolesti-Kronova bolest i ulcerozni kolitis), pankreasa (pankreatitis i tumori), jetre i žučne kese (upale, bolesti, kamen u žučnoj kesi i žučnim putevima, benigni i maligni tumori trbušne maramice), metaboličkih oboljenja.
Sistematski pregled Vašeg digestivnog trakta se, u savremenom svetu, savetuje najmanje jednom godišnje.
Pod gastroenterološkim oboljenjima podrazumevaju se oboljenja želuca, dvanaestopalačnog creva, tankog i debelog creva i rektuma.
PREGLED INTERNISTE GASTROENTEROLOGA, ULTRAZVUK ABDOMENA, GASTROSKOPIJU, KOLONOSKOPIJU.
Gastroskopija uključuje direktno posmatranje jednjaka, želuca i duodenuma pomoću savitljivog fibroptičkog instrumenta promera oko 9 mm koji se naziva endoskop.
Pacijenti su budni iako im se može dati sedativ.
Traje oko 15 minuta.
Pacijent se postavlja u levi bočni položaj, u usta mu se postavi šuplji deo kroz koji se uvodi instrument, a koji štiti usne i zube.
Endoskop se kroz usta uvlači u jednjak, želudac i duodenum.
Posmatra se građa sluznice, važne strukture i traže sumnjive promene kao čirevi, erozije, polipi, suženja, tumori, prošireni krvni sudovi, mesta krvarenja itd.
Malom štipaljkom i četkicom se lako može uzeti uzorak za analizu tkiva, ćelija i mikroorganizama.
Back to Top