Gastroenterologija Ruma

Registruj se
Prijavi se
Gastroenterologija Ruma
poliklinika-ginako-gastroenterologija
U gastroenterološkoj ordinaciji Poliklinike Ginako se pružaju usluge iz oblasti dijagnostike i lečenja svih bolesti sistema organa za varenje.
Ujedno se daju i preporuke u pogledu prevencije pojedinih tegoba vezanih za ove organe.
U gastroenterološkoj ordinaciji se mogu obaviti: Gastroskopija sa uzimanjem materijala za dodatnu histološku analizu i Kolonoskopija, takođe sa uzimanjem materijala za dodatnu histološku analizu
Gastroenterološki problemi su u današnjem užurbanom svetu sve učestaliji. Probavni sistem je skup organa koji organizmu probavom i apsorpcijom hranjivih materija daje potrebnu energiju. Gastroenterologija je nauka koja proučava i leči bolesti puteva za varenje, jednjaka, želudca, tankog i debelog creva. Pored detaljnog gastroenterološkog pregleda, koji podrazumeva i iscrpan razgovor sa obolelim o njegovim tegobama, često je za dijagnostiku bolesti puteva za varenje neophodno uraditi i endoskopiju ili radiografske preglede trbuha, od kojih je ultrazvučni pregled (EHO abdomena) najčešće korišćen u praksi. Poslednjih godina razjašnjen je uzrok najčešćeg gastroenterološkog oboljenja, čira na želudcu i dvanaestopalačnom crevu, a to je bakterija Helicobacter pylori, koja se dijagnostikuje ureaza testom obavljenim u toku gastroskopije, kultivacijom bioptata želudca ili ureaza izdisajnim testom. Nemojte ignorisati bol u stomaku, ni kod sebe ni kod svog deteta, nego se obratite stručnjaku na vreme i dozvolite da vam reši tegobe.
Back to Top