Ultrazvučna dijagnostika Beograd

Registruj se
Prijavi se
Ultrazvučna dijagnostika Beograd
Ultrazvučna dijagnostika Beograd - ultrazvuk abdomena Beograd, ultrazvuk štitne žlezde, ultrazvuk prostate, ultrazvuk dojke, ultrazvuk srca, ako ovo tražite i zanima Vas cena ultrazvučnog pregleda i gde u Beogradu može da se uradi eho abdomena i ostala ultrazvučna dijagnostika, ovo je strana za Vas.
Privatne ordinacije i dijagnostički centri u Beogradu koji nude preglede: eho abdomena, eho štitne žlezde, eho prostate, ehokardiografski pregled srca, ultrazvuk dojki i pazušnih regija.
Sumnjate da imate pesak ili kamen u bubregu ili kamen u žučnoj kesi?
Kako se pripremiti za ultrazvučni pregled?
Šta se dijagnostikuje i koji organi se vide ultrazvučnim pregledom abdomena?
Pregledi ultrazvukom su neinvanzivna dijagnostička metoda kojom se pregledaju parenhimatozni organi: jetra, žučna kesa, žučni putevi, pankreas, slezina, bubrezi, mokraćni putevi, bešika i prostata.
specijalna-hiruska-bolnica-aesculap-ultrazvucna-dijagnostika

Specijalna hiruška bolnica Aesculap

Beograd, Kumodraž, Gunjak 20b, kod instituta Torlak 011 3947871
cena: Cenovnik
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
ULTRAZVUČNI PREGLEDI
poliklinika-as-medicus-biorezonanca-ultrazvucna-dijagnostika
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA BEOGRAD POLIKLINIKA AS MEDICUS BIOREZONANCA Danas se ultrazvučna dijagnostika smatra jednom od osnovnih i najednostavnijih metoda za postavljanje dijagnoze neke bolesti. Ona je našla svoje mesto u kardiologiji i dijagnostici oboljenja digestivnog trakta, kao i u endokrinologiji, bolestima dojke i krvnih sudova.
U Poliklinici As Medicus vršimo sledeće vrste ultrazvučnih pregleda:Ultrazuvuk srca i krvnih sudova, Ultrazuvuk štitaste žlezde, Ultrazuvuk dojki, Ultrazuvuk abdomena, Ultravuk zglobova, Ultrazuvuk mekih tkiva vrata, Ultrazuvuk male karlice i urotrakta, Ultrazuvuk kukova kod beba.
poliklinika-nova-pazova-ultrazvucna-dijagnostika

Poliklinika Nova Pazova

Nova Pazova, Despota Stefana Lazarevića 110 063 8439070
cena: Cenovnik
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA, Ultrazvuk.
ULTRAZVUK ABDOMENA, ULTRAZVUK MALE KARLICE, ULTRAZVUK ŠTITNE ŽLEZDE, ULTRAZVUK MEKIH TKIVA, ULTRAZVUK DOJKI, ULTRAZVUK SRCA, DOPLER KRVNIH SUDOVA VRATA, DOPLER EKSTREMITETA, ULTRAZVUK KUKOVA BEBE
poliklinika-panacea-ultrazvucna-dijagnostika

Poliklinika Panacea

Beograd, Vračar, Velimira Bate Živojinovića 5 011 7857555
cena: Cenovnik
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
Ultrazvuk je aparat namenjen za korišćenje snimanja unutrašnjih organa.
To su talasi koji se iz sonde usmeravaju ka unutrašnjim organima i kada naidju na prepreku tj organ koji se snima na ekranu se prikazuje slika posmatranog dela tela.
Sa ovom metodom se može snimiti većina organa u telu, kao što su štitna žlezda, dojka, srce, jetra i slezina, žučni putevi, pankreas, mokraćna bešika, bubrezi i bubrežni putevi, genitalni organi kod žena, kod muškaraca prostata, ureteri, kukovi i centralni nervni sistem kod beba, kao i ligamenti, tetive i mišići.
Snimanje je u potpunosti bezbolno, bez štetnog efekta i zračenja.
Pomoću ultrazvuka sa lakoćom se otkrivaju kamen u žučnoj kesici i žučnim putevima, kamen u bubregu, prati i kontroliše trudnoća, rast i razvoj bebe u stomaku, otkrivaju se tumorske promene, krvarenje ili slobodna tečnost u stomaku.
Kada se pregleda protok kroz krvne sudove glave, vrata, ruku ili nogu, tada se radi COLOR DOPLER ULTRAZVUK.
U poloklinici Panacea možete obaviti sledeće ultrazvučne preglede.
dijagnosticki-centar-zemun-ultrazvucna-dijagnostika
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
Dijagnostika ultrazvukom je metoda koja se primenjuje u medicinskoj dijagnostici već preko 60 godina.
Za sve to vreme ona se razvija, usavršava, proširuje oblasti primene i poboljšava dijagnostičke rezultate.
bel-medic-opsta-bolnica-i-dom-zdravlja-ultrazvucna-dijagnostika

Bel Medic Opšta bolnica i Dom zdravlja

Beograd, Voždovac, Koste Jovanovića 87 011 3091000
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA BEOGRAD BEL MEDIC OPŠTA BOLNICA I DOM ZDRAVLJA Ultrazvučni pregledi: srca, abdomena, štitne žlezde, dojke, testisa mekih tkiva, zglobova, vrata, ultrazvuk centralnog nervnog sistema (mozga) - bezbolna, neinvazivna dijagnostika koja radiologu omogućava vizuelizaciju, moždanog tkiva i komora i registrovanje urođenih i stečenih anomalija mozga, Dopler ultrazvučna dijagnostika svih krvnih sudova i transkranijalni dopler. Ultrazvuk srca (ehokardiografija) sa Color Doplerom. Ultrazvuk srca (ehokardiografija) je dijagnostička metoda koja koristi ultrazvučni talas za vizuelizaciju srčanih struktura. Izvodi se posebnom sondom koja se prislanja i pokreće preko prednjeg zida grudnog koša, te se ova metoda stručno zove transtorakalni ultrazvuk srca.
ordinacija-za-ultrazvucnu-dijagnostiku-medicus-ultrazvucna-dijagnostika
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
Osnovna delatnost ordinacije je kompletna ultrazvučna dijagnostika koja se sprovodi na dva savremena ultrazvučna aparata sa doplerom od kojih je jedan sa 4D opcijom.
U specijalističkoj ordinaciji MEDICUS se obavljaju kompletni ultrazvučni pregledi stomaka što obuhvata preglede jetre, žučne kese, žučnih puteva i pankreasa kao funkcionalne organske celine, zatim bubrega, mokraćne bešike, prostate i seminalnih vezikula kod muškaraca i ginekoloških organa kod žena, takođe kao funkcionalne organske celine ultrazvučni pregled slezine, dubokih limfnih žlezda stomaka i velikih krvnih sudova abdomena (stomaka) sa akcentom na pregled stomačne aorte kada se preventivnim rutinskim ultrazvučnim pregledom može pronaći patološko proširenje aorte (ANEURZMA) kao slučajni nalaz koga pacijent ne oseća kao problem, a koja može da rupturira (prsne) i ugrozi u kratkom vremenskom periodu život pacijenta.
ordinacija-za-ultrazvucnu-dijagnostiku-hrast-dr-popovic-ultrazvucna-dijagnostika
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
Ultrazvuk abdomena, Ultrazvuk na terenu, Ultrazvuk srca, Ultrazvuk srca kod dece, Ultrazvuk dojki, Ultrazvuk štitne žlezde, Urološki ultrazvuk, Ultrazvuk prostate, Ultrazvuk testisa i penisa, Ultrazvuk zglobova, mišića, Ultrazvuk mekih tkiva, Ultrazvuk pazuha, prepona, Ultrazvuk pleuralnih izliva, Ultrazvuk za sportiste, Ultrazvučni pregled kila.
Ordinacija HRAST DR POPOVIĆ osnovana je u aprilu 2012 godine, a ostvarenje je želje jednog doktora da on i njegove koleginice doktorke i kolege doktori uz dijagnostički ultrazvuk podare svojim pacijentima strpljenje, pažnju i vreme.
poliklinika-mb-ultrazvucna-dijagnostika

Poliklinika MB

Beograd, Batajnica, Matrozova bb 011 7870084
cena: Cenovnik
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA BEOGRAD POLIKLINIKA MB Sa željom da Vaše zdravlje uvek bude na zavidnom nivou, nastojimo da Vam omogućimo brzu, preciznu i kvalitetnu uslugu po pitanju pregleda i dijagnostike Vašeg zdravstvenog stanja.
Za dobro zdravlje svakako da su najvažniji preventivni pregledi, kao i praćenje zdravstvenog stanja kod obolelih osoba, zbog čega Vam poliklinika MB nudi pouzdanu uslugu i vrhunski tim stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u radu.
zdravstvena-ustanova-mr-cukarica-ultrazvucna-dijagnostika

Zdravstvena ustanova MR Čukarica

Beograd, Žarkovo, Vodovodska 124 011 2390247
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA Pregled ultrazvukom predstavlja osnovnu metodu pregleda solidnih organa abdomena, (jetre, slezine, bubrega i pankreasa) žučne kese, organa male karlice i mokraćne bešike kod žena, mokraćne bešike i prostate kod muškaraca.
ultrazvuk Pregledom se mogu dijagnostikovati i uvećani limfni čvorovi, fokalne promene nadbubrežnih žlezda, patološke promene velikih krvnih sudova trbuha i karlice, patološke promene dubokih mekih tkiva smeštenih uz kičmeni stub.
Pregled ultrazvukom je standardna metoda pregleda štitaste žlezde, mekih tkiva vrata, dojki, testisa i perifernih mekih tkiva.
Utvrđuje se postojanje fokalnih ili dr promena, na osnovu čega se po potrebi radi dalja dijagnostika i konsultacija specijaliste (gastroenterologa, hirurga, nefrologa, urologa, ginekologa, endokrinologa, ortopeda).
ULTRAZVUK DOJKI.
Ultrazvučni pregled je neinvazivna medicinska metoda u dijagnostici medicinskih stanja.
U današnjem svetu, prepunom virusa, bolesti i ostalih zdravstvenih tegoba, bolest ne pita i ne bira, a najbolja odbrana od tumora i karcinoma leži u redovnim pregledima koji mogu na vreme otkriti problem i omogućiti jednostavno lečenje.
Naime, uz sva čuda savremene medicine svaka deseta žena oboli od raka dojke koji je najčešći rak kod nežnijeg pola.
Upravo iz tog razloga, rana i pouzdana dijagnoza je izuzetno važna, a sve što vam je potrebno za temeljan pregled pronaći ćete u MR Čukarici gde vas čeka uz dojki, mamografija i MR dojki sa iskusnim i dokazanim lekarima Onkološkog institute Srbije.
eurodijagnostika-dijagnosticki-centar-ultrazvucna-dijagnostika

Eurodijagnostika - dijagnostički centar

Beograd, Zvezdara, Čingrijina 16 011 3822272
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
Ultrazvuk.
U našem centru moguće je obaviti sve vrste ultrazvučnih pregleda: Abdomena i male karlice, Ultrazvuk Štitne žlezde, Ultrazvuk Mekih tkiva, Ultrazvuk Zglobova, Ultrazvuk Dojke.

Poliklinika Intertim

Beograd, Vračar, Svetog Save 41 011 3447488
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA. Ultrazvučni pregled stomaka. Ultrazvučni pregled stomaka (ultrasonografija abdomena) se koristi za dijagnostiku oboljenja solidnih organa u stomaku kao što su jetra, žučna kesa, gušteraća, stomačna aorta, nadbubrežne žlezde, bubrezi, mokraćna bešika i prostate. Ovim pregledom se može utvrditi veličina i struktura organa, postojanje cističnih i tumorskih formacija, postojanje kamenaca itd. Pregled je neinvazivan, bezbolan i relativno jeftin pa se, bez ikakve štete po bolesnika, može ponavljati više puta. Za izvođenje ovog pregleda potrebno je da bolesnik preskoči prethodni obrok, a kod gojaznih pacijenata ponekad je potrebna i primena laksativa (sredstava za čišćenje creva). Na pregled treba doći sa punom mokraćnom bešikom. Pregled traje 20 do 30 minuta.
dijagnosticki-centar-hram-ultrazvucna-dijagnostika

Dijagnostički centar Hram

Beograd, Vračar, Skerlićeva 22 011 3441886
cena: Cenovnik
Ultrazvučna dijagnostika.
U našem centru moguće je obaviti sve vrste ultrazvučnih pregleda: Ultrazvuk Abdomena i male karlice, Ultrazvuk Štitne žlezde, Ultrazvuk Mekih tkiva, Ultrazvuk Zglobova, Ultrazvuk Dojke.
radioloska-ordinacija-ultramedika-ultrazvucna-dijagnostika
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
U ORDINACIJI ULTRAMEDIKA preglede radi isključivo Doc Dr sci med Tihomir Mihailović sa iskustvom od 30 godina u ultrazvučnoj dijagnostici svih oblasti koje se primenjuju u svetskoj medicini.
Tu se na prvom mestu misli dijagnostika tumora DOJKI, MATERICE, JAJNIKA, PROSTATE, organa trbušne duplje (jetre, pankreasa, bubrega slezine, želudca, debelog i tankog creva) itd.
Ovi pregledi su jedinstveni u SRBIJI tj u ovoj ordinaciji, jer se za njihov kvalitet brine ultrazvučna tomografija, xMATRIX 4D, i SONOELASTOGRAFIJA.
Senzitivna sonoelastografija u EPIQ-u 7 je sigurno,pored kvalitetne ultrazvučne slike, garancija najpreciznije dijagnostike tumora i procena stepena njihove malignosti organa kao što su: DOJKE, ŽENSKI i MUŠKI POLNI ORGANi, ŠTITNA ŽLEZDA, PANKREAS, JETRA, BUBREZI, itd.
Ako je ultrazvučni aparat premium klase i poseduje xMATRIX 4D i senzitivnu Elastografiju a doktor ima iskustva i znanja, a poseduje linearne sonde od 12-5 i 18-5 MHz kao što je slučaj u ordinaciji ULTRAMEDIKA.
internisticka-ordinacija-cardio-mm-ultrazvucna-dijagnostika
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
Pregled ultrazvukom.
internisticka-ordinacija-dr-petric-ultrazvucna-dijagnostika
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
Ultrazvuk srca, ultrazvuk trbuha, ultrazvuk mekih tkiva (dopler krvnih sudova vrata, dopler krvnih sudova nogu i ruku), ultrazvuk štitaste zležde, ultrazvuk dojke, ultrazvuk prostate.

Klinika Impuls

Beograd, Karaburma, Višnjička 91a 011 2970702
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA. Ultrazvuk je neinvazivna dijagnostička metoda koja omogućava direktno i neposredno posmatranje parenhimatoznih organa, mekih tkiva, limfnih žlezda, krvnih sudova kao i protoka krvi. U današnje vreme je nemoguće zamisliti pregled bez ultrazvuka kao dopunske dijagnostičke metode koja nam pokazuje određena stanja i bolesti, a nekada služi kao smernica u kom pravcu treba tragati za dijagnozom. Ultrazvuk abdomena (stomaka) sa kolor doplerom: Urološki ultrazvuk, Ultrazvuk štitaste žlezde.
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA. U poliklinici MEDIKOM je moguće uraditi ultrazvučne i dopler preglede unutrašnjih organa na dva savremena nova ultrazvučna aparata. Pregledi se zakazuju, u najbržem mogućem roku, najčešće za isti dan kada je pregled upućen ili u toku narednih dan ili dva. Ultrazvuk je aparat koji se koristi za snimanje unutrašnjih organa. To su talasi koji se iz sonde usmeravaju ka unutrašnjim organima i kada naidju na prepreku (organ koji se snima) na ekranu se prikazuje slika posmatranog dela tela. Ovom metodom može se snimiti većina organa u telu: štitna žlezda (tireoidea), dojka, srce, jetra i slezina, žučni putevi, pankreas, mokraćna bešika, bubrezi i bubrežni putevi, genitalni organi kod žena, prostata kod muškaraca, ureteri, kukovi i centralni nervni sistem kod beba, kao i ligamenti, tetive i mišići. Snimanje je potpuno bezbolno, bez štetnog efekta i zračenja. Ultrazvukom se sa lakoćom otkrivaju kamen u žučnoj kesici i žučnim putevima, kamen u bubregu, prati i kontroliše trudnoća, rast i razvoj bebe u stomaku, otkrivaju se tumorske promene, krvarenje ili slobodna tečnost u stomaku. Ukoliko je potrebno da se pregleda protok kroz krvne sudove glave, vrata, ruku ili nogu, tada se radi COLOR DOPLER ULTRAZVUK.
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA. Ultrazvuk krvnih sudova vrata, Ultrazvuk abdominalne aorte sa viscelarnim granama, Ultrazvuk krvnih sudova donjih ekstremiteta, Ultrazvuk krvnih sudova gornjih ekstremiteta, Ultrazvuk štitaste žlezde, Ultrazvuk dojke, Ultrazvuk abdomena, Ultrazvuk urotrakta i male karlice Ultrazvuk zglobova
specijalisticka-ordinacija-dr-milutin-novakovic-ultrazvucna-dijagnostika
Ultrazvuk male karlice, Ultrazvuk adbomena, Ultrazvuk urotrakta, Ultrazvuk dojke, Ultrazvuk štitaste žlezde i vrata, Ultrazvuk srca, Ultrazvuk mekih tkiva i zglobova.
Ultrazvučna dijagnostika.
Ultrazvučna dijagnostika predstavlja veoma modernu i rasprostranjenu dijagnostičku proceduru kojom se, na potpuno bezbolan i neškodljiv način, mogu dijagnostikovati različita oboljenja.
Primena UZ u kardiologiji, gastroenterologiji, urologiji, endokrinologiji, ginekologiji, onkologiji, reumatologiji, ortopediji, itd.
olakšava postavljanje pravilne dijagnoze.
Primena Color Doppler-a, nazvanog još ultrazvuk u boji, mere se brzine protoka krvi kroz arterijske i venske krvne sudove i šupljine srca, krvne sudove koji ishranjuju, na primer, tumor, i na taj način omogućava rano postavljanje dijagnoze što je najbitnije za pravilno lečenje.
cardiopraxis-internisticko-kardioloska-ordinacija-ultrazvucna-dijagnostika
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
Ultrazvuk srca i stomaka.
Pregled je neinvazivan, bezbolan i relativno jeftin te se, bez ikakve štete po pacijenta, može ponavljati više puta.
sb-medic-internisticka-ordinacija-ultrazvucna-dijagnostika
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
ULTRAZVUK REALNIH ARTERIJA, ULTRAZVUK SRCA, ULTRAZVUK ŠTITASTE ŽLEZDE.
ULTRAZVUK ABDOMENA.
Uz abdomena je neinvazivna dijagnostička metoda i jedna je od osnovnih metoda ispitivanja u internoj medicini.
UZ abdomena podrazumeva pregled unutrašnjih organa: pankreasa, jetre, žučne kese i žučnih puteva, slezine, bubrega, nadbubrežne žlezde, mokraćne bešike, prostate, abdominalne aorte.
Pregled je potreban kod bolova u abdomenu, u predelu bubrežnih loža, kod hipertoničara, u slučaju da su laboratorijske analize ukazale na potrebu za ovim pregledom a po preporuci lekara.
Situacije u kojima se obavezno savetuje ultrazvučni pregled stomaka su: Bol u stomaku i/ili leđima, Mučnina i povraćanje, Naglo uvećanje trbuha, Povrede u predelu trbuha, Nejasna febrilna stanja.
poliklinika-antamedica-ultrazvucna-dijagnostika

Poliklinika Antamedica

Beograd, Vračar, Nebojšina 30 011 3441515
Ultrazvuk abdomena, male karlice i vrata, ginekoloski i uroloski ultrazvuk i ultrazvuk trudnica.
Šta je ultrazvuk?
Metoda koja za prikaz unutrašnjih organa koristi prolaz ultrazvučnh talasa kroz telo.
Ultrazvučni talasi su zvučni talasi visokih frekvencija koji su iznad praga čujnosti ljudskog uha.
Osnovni princip rada ultrazvuka se temelji na svojstvu piezoelektričnog kristala koji se nalazi unutar ultrazvučne sonde.
Dovodom električne struje dolazi do deformacije kristala, pri čemu se oslobađaju ultrazvučni talasi koji se odašilju u kratkim implusima.
Odaslani ultrazvučni talasi se usmeravaju iz sonde prema unutrašnjim organima uz istovremeno registrovanje odbijenih ultrazvučnih talasa iz tela.
Što je veći broj kristala u ultrazvučnim sondama, to je kvalitet slike bolji i samim tim preciznost dijagnostikovanja mogućih abnormalnosti, pa današnji najmoderniji ultrazvučni aparati imaju i do nekoliko stotina piezoelektričnih kristala u sondi.
S obzirom na gustinu tkiva i pojedinh organa zvučni talasi se različito reflektuju (odbijaju) nazad i stvaraju sliku.
Tkiva koja imaju veću gustinu, kao vezivno tkivo ili kamenci imaju najbolji odjek, na slici stvaraju hiperehogenu zonu (svetlo područje slike) dok se tečnost vidi kao hipoehogena zona (tamno gotovo crno područje slike).
Primena ultrazvuka u dijagnostici.
Ultrazvuk je danas nezamenljiv pregled u dijagnostici bolesti jetre i žučnih puteva, pregledu dojke, dijagnostici morfologije i funkcije (hemodinamike) srca, prikazu krvnih sudova i protoka u njima, otkrivanju poremećaja i bolesti genitalnih organa i abnormalnosti trudnoće, u dijagnostici patologije lokomotornog aparata (prikaza mišića i ligamenata) i uopšte u dijagnostici tumora.
poliklinika-profmedika-simeunovic-ultrazvucna-dijagnostika
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
Ultrazvuk srca sa kolor doplerom za decu i odrasle.
Doppler karotidnih arterija, Doppler perifernih krvnih sudova, Holter EKG-a, Holter krvnog pritiska, Test fizičkim opterećenjem, Ultrazvuk abdomena i urotrakta, Ultrazvuk mekih tkiva, Ultrazvuk štitaste žlezde, Ultrazvuk kolena.
poliklinika-i-laboratorija-labomedica-ultrazvucna-dijagnostika
Ultrazvučna dijagnostika Abdomena, Ultrazvučna dijagnostika Male karlice, Urotrakta, Ultrazvučna dijagnostika Dojki, Ultrazvučna dijagnostika Mekih tkiva, Zglobova, Ultrazvučna dijagnostika Štitne žlezde, Kariotida, Ultrazvučna dijagnostika Srca, Krvnih sudova, Ultrazvučna dijagnostika Donjih i gornjih ekstremiteta, Transkranijalni dopler.
Metoda koja za prikaz unutrašnjih organa koristi prolaz ultrazvučnh talasa kroz telo.
Ultrazvučni talasi su zvučni talasi visokih frekvencija koji su iznad praga čujnosti ljudskog uha.
Osnovni princip rada ultrazvuka se temelji na svojstvu piezoelektričnog kristala koji se nalazi unutar ultrazvučne sonde.
Dovodom električne struje dolazi do deformacije kristala, pri čemu se oslobađaju ultrazvučni talasi koji se odašilju u kratkim implusima.
Odaslani ultrazvučni talasi se usmeravaju iz sonde prema unutrašnjim organima uz istovremeno registrovanje odbijenih ultrazvučnih talasa iz tela.
Što je veći broj kristala u ultrazvučnim sondama to je kvalitet slike bolji i samim time preciznost dijagnostikovanja mogućih abnormalnosti, te današnji najmoderniji ultrazvučni aparati imaju i do nekoliko stotina piezoelektričnih kristala u sondi.
S obzirom na gustoću tkiva i pojedinih organa zvučni talasi se različito reflektuju (odbijaju) ka sondi i stvaraju sliku.
Tkiva koja imaju veću gustinu kao vezivno tkivo ili kamenci imaju najbolji odjek, na slici stvaraju hiperehogenu zonu (svetlo područje slike) dok zrak koji ima najmanju gustoću se vidi kao hipoehogena zona (tamno gotovo crno područje slike).
Ultrazvuk je danas nezamenjiv u dijagnostici bolesti jetre i žučnih puteva, pregledu dojke, dijagnostici morfologije i funkcije (hemodinamike) srca, prikazu krvnih sudova i protoka u njima, otkrivanju poremećaja i bolesti genitalnog trakta i abnormalnosti trudnoće u dijagnostici patologije lokomotornog sistema (prikaza mišica i ligamenata) tako i uopštenom dijagnostikovanju tumora.
Takođe se razlikuju standarni crno-beli ultrazvuk i tzv ultrazvuk u boji odnosno Color Dopller ultrazvuk koji omogućava prikaz protoka u krvnim sudovima, što je važno za preciznu dijagnozu eventualnih suženja krvnog suda (karotidne arterije, bubrežne arterije ili aorte) prikaz patoloških vaskularizacija tumora (karcinom jajnika), bolesti srčanih zalistaka (aortna stenoza) i procene hemodinamike srca (procena srčane funkcije).
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA. U poliklinici Millenium Medic, pored specijalističkih pregleda moguće je uraditi i sledeće ultrazvučne preglede: Ultrazvuk Abdomena, Ultrazvuk Male karlice, Ultrazvuk Urotrakta, Ultrazvuk Dojki i pazušnih regija, Ultrazvuk Mekih tkiva i zglobova, Štitne žlezde, Ultrazvuk Karotida, Ultrazvuk Srca, Kolor dopler krvnih sudova, Donjih i gornjih ekstremiteta.

EUROMEDIK Bolnica Dom zdravlja Poliklinika

Beograd, Savski venac, Višegradska 20 011 3650660 |
011 3650700 |
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA. Ultrazvuk urotrakta, Ultrazvuk štitaste žlezde i mekih tkiva vrata, Ultrazvuk ginekološki, Ultrazvuk abdomena, Kolor dopler magistralnih arterija vrata, Kolor dopler arterija baze mozga, Ultrazvuk srca, Ultrazvuk male karlice, Ultrazvuk dojke, Ultrazvuk mekih tkiva, Ultrazvuk zglobova, Kolor dopler vena ruku i nogu, Folikulometrija ultrazvuk, Ekspertski ultrazvuk. Šta je urološki ultrazvučni pregled? Urološki ultrazvučni pregled je bezbolna i neinvazivna dijagnostička metoda kojom se vrši pregled bubrega, mokraćne bešike, nadbubrežnih žlezda, kao i prostate i testisa kod muškaraca. Kako se radi ultrazvuk urotrakta?Kada je potrebno izvršiti ovaj pregled? Eho urotrakta je neophodno učiniti kod osoba koje imaju tegobe vezane za mokrenje, pojavu krvi u mokraći, kod kamenja u mokraćnim kanalima, kod muskaraca koji su primetili izrasline na testisima, kao i kod onih koje nemaju tegobe, ali imaju više od 50 godina radi ranog dijagnostiovanjabenigne hiperplazije prostate. Kod žena su česti cistitisi, odnosno zapaljenja mokraćne bešike, kao i pojava kamenja u mokraćnim putevima koji treba da budu evaluirani eho pregledom.
poliklinika-eginski-ultrazvucna-dijagnostika

Poliklinika Eginski

Beograd, Kanarevo Brdo, Vukasovićeva 50a 011 3513737
Ultrazvučna dijagnostika.
Ultrazvuk je zvuk čija je frekvencija iznad gornje granice čujnosti za normalno ljudsko uvo, a koja iznosi 20 kHz.
Ultrazvuk se u medicini koristi na osnovu saznanja iz fizike da se zvuk veće frekvencije od 20.000 herca (ultrazvuk) nejedako prostire kroz različite sredine i odbija (reflektuje) od "granice" između sredina različitih gustina.
Ultrazvučni talasi emituju se pomoću sondi (koje mogu biti raznih oblika i veličina), a posle odbijanja talasa od unutrašnjih organa na ekranu se dobija slika unutrašnjih organa.
U poliklinici Eginski, pored specijalističkih pregleda, moguće je uraditi i sledeće ultrazvučne preglede: Ultrazvuk Abdomena, Ultrazvuk Male karlice, Ultrazvuk Urotrakta, Ultrazvuk Dojki i pazušnih regija, Ultrazvuk Mekih tkiva i zglobova, Ultrazvuk Štitne žlezde, Ultrazvuk Karotida.
alfa-medica-poliklinika-ultrazvucna-dijagnostika

Alfa MEDICA poliklinika

Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 106a 011 3118591
Ultrazvučna dijagnostika Alfa MEDICA poliklinike na potpuno neinvazivan način, bez štetnih efekata na organizam i tkiva, daje veoma lak i tačan uvid u stanje organa koji se nalaze u trbuhu, izgled štitaste žlezde, testisa, promena u potkožnom sloju kože i vrata.
Kod nas, na jednom mestu, bez čekanja možete obaviti pregled organa abdomena: jetre, žučne kese, žučnih kanala, pankreasa i slezine.
Takođe, možete obaviti preglede bubrega, mokraćne bešike i prostate kod muškaraca.
Ultrazvukom se sa lakoćom otkrivaju kamen u žučnoj kesici i žučnim putevima, kamen u bubregu, prati i kontroliše trudnoća, rast i razvoj bebe u stomaku, otkrivaju se tumorske promene, krvarenje ili slobodna tečnost u stomaku.
Kod pojedinih stanja veoma je važno prikazati eventualno postojanje uvećanih limfnih žlezda u stomaku, prisustvo ascita, odnosno slobodne tečnosti unutar trbušne šupljine ili uvećanje nadbubrežnih žlezda. Na veoma lak i precizan način prikazujemo stanje abdominalne aorte i otkrivamo aneurizme ili druge morfološke izmene.
Ultrazvuk abdomena i male karlice.
Ovim pregledom se dobija uvid u stanje abdominalnih organa: jetre, žučne kese, pankreasa, bubrega, slezine, mokraćne bešike, prostate, materice, jajnika.
Zahvaljujući jednostavnosti izvođenja pregleda i neškodljivosti, ultrazvuk predstavlja pouzdanu i efikasnu metodu u otkrivanju oboljenja abdominalnih organa.
Da bi se obavio ovaj pregled pacijent ne treba da jede i pije 6 – 8 sati pre pregleda.
Za pregled male karlice potrebno je da pacijent na pregled dođe sa punom mokraćnom bešikom.
Ultrazvučni pregled štitne žlezde.
Patološke promene štitne žlezde se jednostavno i efikasno otkrivaju ovom metodom.
Eho štitne žlezde uz laboratorijske nalaze hormona, kao i uz pregled endokrinologa i endokrinog hirurga predstavlja pouzdanu metodu za otkrivanje oboljenja i praćenje dejstva terapije.
Ultrazvučni pregled testisa.
Eho testisa je jednostavan i brz pregled koji sa velikom sigurnošcu otkriva eventualne ciste, tumore i druga oboljenja testisa.
Za ovaj pregled nije potrebna priprema.
protekal-poliklinika-ultrazvucna-dijagnostika

Protekal Poliklinika

Beograd, Savski venac, Dr Ive Popovića Đanija 3a 011 4140781
cena: Cenovnik
ULTRAZVUK - Ultrazvučni pregledi.
U Poliklinici Protekal možete dobiti preglede najsavremenijim ultrazvučnim aparatom od strane renomiranih stručnjaka iz datih oblasti.
PREGLEDI KOJE PRUŽAMO SU SLEDEĆI: Ultrazvuk abdomena, Ultrazvuk štitne žlezde, Ultrazvuk dojki, Ultrazvuk srca, Dopler karotidnih arterija, Dopler vena i arterija nogu, Dopler abdominalne aorte.
ULTRAZVUK ABDOMENA.
Predstavlja osnovnu i najšire rasprostranjenu metodu pregleda parenhimatoznih organa abdominalne-trbušne šupljine: jetre, žučne kese i žučnih puteva, pankreasa- gušterače, slezine, bubrega i nadbubrežnih žlezda, kao i mokraćne bešike i prostate kod muškaraca, a uterusa- materice i jajnika kod žena.
Ovim pregledom može se vizuelizovati i trbušni deo aorte.
UZ abdomena radimo kod: svih bolova u stomaku i nekih bolova u leđima, mučnina i povraćanja, nadutosti, naglih uvećanja stomaka, upala i promena na žučnoj kesi i bubrezima, nejasnih febrilnih stanja, otežanog mokrenja i pojave krvi u mokraći, povreda u predelu trbuha i svih drugih stanja prema proceni lekara.
Ovim pregledom otkrivamo i pratimo urođene anomalije, zapaljenske promene-akutne i hronične, utvrđujemo postojanje cisti, tumora-benignih i malignih, masne jetre, ciroze jetre, kalkuloze (kamenaca) žučne kese i bubrega, kao i prisustvo slobodne tečnosti u trbušnoj duplji i dilatacije i aneurizme (proširenja) aorte i aterosklerotskih plakova na krvnim sudovima.
Pregled zahteva prethodnu pripremu koja podrazumeva neunošenje hrane 5-6 sati pred pregled (najbolje 12h), kao i uzimanje laganih obroka dva dana pred pregled i izbegavanje hrane koja nadima stomak, bogatu biljnim vlaknima kojih ima najviše u žitaricama, voću i povrću.
Sat i po pred pregled popiti 2-3 čaše vode i ne mokriti da bi tečnost bila prisutna u mokraćnoj bešici.
U hitnim stanjima pregled se radi bez navedene pripreme.
poliklinika-dr-roncevic-ultrazvucna-dijagnostika
Ultrazvuk, kolor dopler, 3D, 4D.
Centar za IMAGING kolor Doppler,ultrazvuk i 3D,4D ultrazvuk Pregled na digitalnom aparatu najnovije generacije sa svim postojećim opcijama pregleda.
Ultrazvuk 2D, real time, ultrazvuk u boji, 3D, 4D, color Doppler, ontinuirani i pulsni Doppler, power Doppler color flow.
Pregled može biti prenešen na medije: USB, CD, DVD u obliku slike i video clipa.
Pregled vrši subspecijalista za klinički ultrazvuk sa licencom. 20 godina iskustva u ultrazvučnoj dijagnostici uz bogato medicinsko iskustvo.
ULTRAZVUK, KOLOR DOPLER STOMAČNIH ORGANA, UROLOŠKOG i GENITALNOG SITEMA kod svih uzrasta.
Ultrazvučni pregledi u kliničkoj gastroentrologiji mogu da se vrše kod pacijenta kod asimtomatskog pacijenta i kod pacijenta sa tegobama.
Ovo je jednostavna, ne baš skupa, bezbedna, bezbolna i dosta precizna metoda kojom se može dijagnostikovati većina stomačnih bolesti čak i u stadijumu kad ne daju simtome i poremećaje laboratorijskih nalaza.
Zbog toga bi trebalo makar jednom godišnje raditi ove preglede čak i onda kada nema tegoba.
Osnovi simtomi u kliničkoj gastroenterologiji kada neodložno treba uraditi ovaj tip dijagnostike su BOL u stomaku ili druge stomačne tegobe uključujući i KRVARENJE na neki od otvora.
Postoje i drugi isto tako važni INDIKATIVNI simtomi koji ukazuju na stomačno obolenje a kada je potrebno obavezno uraditi ultrazvuk a to su: gubitak apetita,nepodnošenje neke hrane, gubitak u težini, loš osećaj u ustima ili neprijatan zadah, suva usta, obložen jezik, podrigivanje,gorušica, osećaj punoće u stomaku, oticanje stomaka, nadimanje, krčanje creva, prolivi ili opstipacija, pritisak u stomaku ili iza grudne kosti, otvrdnuća u stomaku, srčane smetnje i preskoci, probadanje u stomaku, preznojavanje, povrćanje, bledilo, iscrpljenost, slabost, bezražno povećanje telesne težine
poliklinika-medilek-tim-ultrazvucna-dijagnostika

Poliklinika Medilek tim

Beograd, Zvezdara, Koste Trifkovića 1 011 2862372
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
Dijagnostika je postupak kojim se definiše bolest.
Lekar postavlja dijagnozu na osnovu anamneze, fizikalnog pregleda i ostalih dijagnostičkih metoda.
U dijagnostici poremećaja i bolesti neophodna je primena moderne tehnologije, stoga se možemo pohvaliti najmodernijim aparatom "Toshiba" za ultrazvučnu i dopler dijagnostiku i timom vrhunskih specijalista sa višegodišnjim iskustvom u oblasti radiologije i neuroradiologije na čelu sa dr Slobodanom Ćulafićem.
Zahvaljujući jednostavnosti izvođenja pregleda i neškodljivosti, ultrazvuk predstavlja pouzdanu i efikasnu metodu u otkrivanju mnogih bolesti.

Poliklinika Holimed Plus

Beograd, Batajnica, Pukovnika Milenka Pavlovića 14 011 4123536 |
011 4123537 |
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA. Omogućavamo vam brzu i kvalitetnu dijagnostiku kao i pregled od strane stručnjaka iz svih oblasti interne medicine. ULTRAZVUK: ultrazvuk srca i krvnih sudova, ultrazvuk štitaste žlezde, ultrazvuk dojki, ultrazvuk abdomena, ultrazvuk mekih tkiva vrata, ultrazvuk male karlice i urotrakta, ultrazvuk kukova kod beba. DOPPLERI, Color doppler je ultrazvučni pregled kojim stičemo uvid u oblik, stanje zidova krvnih sudova (vena i arterija) i kvalitetet cirkulacije.
opsta-bolnica-st-medica-ultrazvucna-dijagnostika

Opšta bolnica ST Medica

Beograd, Voždovac, Kumodraška 241v 011 2460697
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
Ultrazvuk ABDOMENA, SRCA, DOJKI.
Ultrzvuk ŠTITNE ŽLEZDE.
KOLOR DOPLER KRVNIH SUDOVA GLAVE i VRATA, KOLOR DOPLER BUBREŽNIH ARTERIJA.
OSTALI ULTRAZVUČNI PREGLEDI
fmms-onkomedikus-ordinacija-za-radiologiju-i-onkologiju-ultrazvucna-dijagnostika
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
Ultrazvučni pregled je jednostavna, orijentaciona i brza metoda, putem koje je moguće otkriti uzroke subjekitvnih tegoba, ali uočiti i promene na vitalnim organima.

Opšta bolnica Analife

Beograd, Zemun, Skadarska 5 011 3196808 |
011 3196809 |
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA. 2D/3D Ultrazvuk štitne žlezde, pljuvačnih i limfnih žlezda vrata. Ultrazvuk krvnih sudova: arterije i vene: vrata, ruku, nogu. Ultrazvuk male karlice. Ultrazvuk dojke, pazušnih jama, podključnih i nadključnih regija. Urološki ultrazvuk: bubrezi, mokraćna bešika, prostata, testisi. Ultrazvuk ploda i trudnoće. Ultrazvuk abdomena, Kardiološki ultrazvuk, Ultrazvuk kukova, Ultrazvuk beba, Ultrazvuk Ahilove tetive. Ultrazvuk štitne žlezde, pljuvačnih i limfnih žlezda vrata. Ultrazvuk krvnih sudova: arterije i vene: vrata, ruku, nogu, Ultrazvuk male karlice, Ultrazvuk dojke, pazušnih jama, podključnih i nadključnih regija. Urološki ultrazvuk: bubrezi, mokraćna bešika, prostata, testisi
opsta-bolnica-medical-centar-ultrazvucna-dijagnostika

Opšta bolnica Medical Centar

Beograd, Palilula, Mije Kovačevića 10 011 2084242
Ultrazvučna dijagnostika u opštoj bolnici Medical Centar u Beogradu.
Ultrazvuk je aparat koji se koristi za snimanje unutrašnjih organa.
To su talasi koji se iz sonde usmeravaju ka unutrašnjim organima i kada naidju na prepreku (organ koji se snima) na ekranu se prikazuje slika posmatranog dela tela.
Ovom metodom može se snimiti većina organa u telu: štitna žlezda (tireoidea), dojka, srce, jetra i slezina, žučni putevi, pankreas, mokraćna bešika, bubrezi i bubrežni putevi, genitalni organi kod žena, prostata kod muškaraca, ureteri, kukovi i centralni nervni sistem kod beba, kao i ligamenti, tetive i mišići.
Snimanje je potpuno bezbolno, bez štetnog efekta i zračenja.
Ultrazvukom se sa lakoćom otkrivaju kamen u žučnoj kesici i žučnim putevima, kamen u bubregu, prati i kontroliše trudnoća, rast i razvoj bebe u stomaku, otkrivaju se tumorske promene, krvarenje ili slobodna tečnost u stomaku.
Ukoliko je potrebno da se pregleda protok kroz krvne sudove glave, vrata, ruku ili nogu, tada se radi COLOR DOPLER ULTRAZVUK.
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA. U okviru Poliklinike Beograd mogu se obaviti Ultrazvučni pregledi. Oprema sa obučenim radiolozima i tehničarima može da obezbedi kompletnu dijagnostiku Poliklinike kao i pacijenata koji su hospitalizovani. U okviru Poliklinike „Beograd“ mogu se obaviti: Ultrazvuk abdomena, Ultrazvuk vrata, Ultrazvuk srca, Ultrazvuk dojke, Ultrazvuk skrotuma i testisa, Ultrazvuk mekih tkiva, Ultrazvuk štitaste žlezde, Ultrazvuk zglobova, Transrektalni UZ prostate, Fetalna ehokardiografija, Ultrazvuk CNS-a kod beba, Ultrazvuk kukova kod beba, Dopler krvnih sudova abdomena, Dopler krvnih sudova vrata, Dopler krvnih sudova gornjih ekstremiteta, Dopler krvnih sudova donjih ekstremiteta
ginekoloska-ordinacija-sindjeliceva-ultrazvucna-dijagnostika
ULTRAZVUČNI PREGLEDI U ORDINACIJI SINĐELIĆEVA.
Ginekološki ultrazvuk.
Ultrazvuk abdomena.
Ultrazvuk štitne žlezde.
Ultrazvuk dojke.
Kolor dopler krvnih sudova vrata.
Kolor dopler krvnih sudova noge.
poliklinika-medicor-ultrazvucna-dijagnostika

Poliklinika Medicor

Novi Beograd, Bulevar umetnosti 15/1 011 2137311
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA BEOGRAD POLIKLINIKA MEDICOR Jetra, žučni putevi, žučna kesa, slezina, gušterača, bubrezi, bešika, prostata, trbušna aorta,..
Svakako najčešći pregled u domenu ultrazvučne dijagnostike, jer za kratko vreme, vrlo pouzdano i bezbolno, može da nam pomogne u dijagnostici brojnih obolenja trbušnih organa kao što su “masna jetra”, tumori, ciste i apscesi jetre, upale žučnih puteva i žučne kese,kao i kamenci i tumori žučne kese, upale i tumori gušterače, ciste, tumori, kamenci i zastojne promene bubrega, kao i obolenja nadbubrežnih žljezdi,tumori i upale mokraćne bešike odnosno prostate, zakrečenje ili aneurizma- proširenje trbušne aorte ili da zaključimo da su pregledani organi zdravi.
egzakta-medika-ultrazvucna-dijagnostika

Egzakta Medika

Beograd, Zemun, Ulica 22. oktobra br. 16 065 2615544
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA - EGZAKTA MEDIKA Ultrazvučna dijagnostika predstavlja veoma modernu i rasprostranjenu neinvazivnu dijagnostičku proceduru kojom se, na potpuno bezbolan i neškodljiv način, mogu dijagnostikovati različita oboljenja.
poliklinika-intermed-plus-ultrazvucna-dijagnostika-738778
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA - INTERMED PLUS Ultrazvučna dijagnostika Zemun.
west-medic-ultrazvucna-dijagnostika-879696

West Medic

Beograd, Senjak, Bulevar Vojvode Putnika 30-34 065 2535291
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA - WEST MEDIC Usluga ultrazvučne dijagnostike Beograd.
citymedik-ultrazvucna-dijagnostika-274929

CITYmedik

Beograd, Zvezdara, Milana Rakića br. 6-8 064 0020063
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA - CITYMEDIK UZ snimanja u ordinaciji CITYmedik.
ars-medica-beograd-ultrazvucna-dijagnostika-610653

Ars Medica Beograd

Beograd, Stari Grad, Trg Nikole Pašića 8 063 239972
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA - ARS MEDICA Usluga snimanja ultrazvukom.
Ultrazvuk je neinvazivna medicinska dijagnostička metoda. Ultrazvučni pregled, sonografija ili ehosonografija koristi malu ultrazvučnu sondu i gel kako ne bi telo pacijenta izložili visoko frekventnim talasima zvuka. Ultrazvuk je sigurna i bezbolna dijagnostička metoda, a stvara slike unutrašnjosti tela koristeći zvučne talase. Ultrazvukom se sa lakoćom otkrivaju kamen u žučnoj kesici i žucnim putevima, kamen u bubregu, prati i kontroliše trudnoća, rast i razvoj bebe u stomaku, otkrivaju se tumorske promene, krvarenje ili slobodna tečnost u stomaku. Ultrazvučna dijagnostika spada u metode pregleda koji na potpuno neinvazivan način, bez štetnih efekata na organizam i tkiva, daju veoma lak i tačan uvid u stanje organa koji se nalaze u trbuhu, izgled štitaste žlezde, testisa, promena u potkožnom sloju kože i vrata. Ultrazvuk se danas koristi u skoro svim granama medicine za detekciju raznih vrsta povreda i oboljenja. Ultrazvučnim pregledom abdmena pregledaju se parenhimatozni organi: jetra, žučna kesa, žučni putevi, pankreas, slezina, bubrezi, mokraćni putevi, bešika i prostata. Načini proizvodnje ultrazvuka - Elektrostrikcija - najrasprostranjeniji generator ultrazvuka je kvarcni generator, čiji je rad zasnovan na tzv. piezoelektričnom efektu. To je pojava da se na nekim kristalima (kvarc, turmalin i dr.) koji su pogodno odrezani javlja električna polarizacija kada se silom izvrši elastična deformacija. Umesto sile, može se postići obrnut efekt - elektrostrikcija - stavljanjem pločica u nazmenično električno polje vrlo visoke frekvencije. Kada se frekvencija naizmeničnog napona poklopi sa sopstvenom (vlastitom) frekvencijom kvarcne pločice, nastupa rezonancija. Usled rezonancije, pločica jako vibrira i proizvodi ultrazvučne talase znatne amplitude. Upotrebom turmalina mogu se dobiti ultrazvučne oscilacije i do nekoliko stotina MHz.Magnetostrikcija je metoda dobijanja ultrazvuka zasnovana je na svojstvu nekih materijala da delovanjem magnetnog polja menjaju dimenzije (gvožđe, kobalt, nikal itd.). Ovi se materijali u jačem magnetnom polju uglavnom skraćuju, te je ova pojava nazvana magnetostrikcijom (striktura - stezanje, sužavanje). Ako se kratak štap od ovih materijala nalazi u promenjivom magnetnom polju, onda se dovodi u rezonantno logitudinalno oscilovanje, kad se kroz elektromagnet propušta naizmenična struja odgovarajuće frekvencije.
Back to Top