Ultrazvučna dijagnostika Novi Beograd

Registruj se
Prijavi se
Ultrazvučna dijagnostika Novi Beograd
bel-medic-opsta-bolnica-i-dom-zdravlja-ultrazvucna-dijagnostika

Bel Medic Opšta bolnica i Dom zdravlja

Novi Beograd, Palmira Toljatija 1 011 3091050
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA BEOGRAD BEL MEDIC OPŠTA BOLNICA I DOM ZDRAVLJA Ultrazvučni pregledi: srca, abdomena, štitne žlezde, dojke, testisa mekih tkiva, zglobova, vrata, ultrazvuk centralnog nervnog sistema (mozga) - bezbolna, neinvazivna dijagnostika koja radiologu omogućava vizuelizaciju, moždanog tkiva i komora i registrovanje urođenih i stečenih anomalija mozga, Dopler ultrazvučna dijagnostika svih krvnih sudova i transkranijalni dopler. Ultrazvuk srca (ehokardiografija) sa Color Doplerom. Ultrazvuk srca (ehokardiografija) je dijagnostička metoda koja koristi ultrazvučni talas za vizuelizaciju srčanih struktura. Izvodi se posebnom sondom koja se prislanja i pokreće preko prednjeg zida grudnog koša, te se ova metoda stručno zove transtorakalni ultrazvuk srca.
cardiopraxis-internisticko-kardioloska-ordinacija-ultrazvucna-dijagnostika
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
Ultrazvuk srca i stomaka.
Pregled je neinvazivan, bezbolan i relativno jeftin te se, bez ikakve štete po pacijenta, može ponavljati više puta.
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA. Ultrazvuk urotrakta, Ultrazvuk štitaste žlezde i mekih tkiva vrata, Ultrazvuk ginekološki, Ultrazvuk abdomena, Kolor dopler magistralnih arterija vrata, Kolor dopler arterija baze mozga, Ultrazvuk srca, Ultrazvuk male karlice, Ultrazvuk dojke, Ultrazvuk mekih tkiva, Ultrazvuk zglobova, Kolor dopler vena ruku i nogu, Folikulometrija ultrazvuk, Ekspertski ultrazvuk. Šta je urološki ultrazvučni pregled? Urološki ultrazvučni pregled je bezbolna i neinvazivna dijagnostička metoda kojom se vrši pregled bubrega, mokraćne bešike, nadbubrežnih žlezda, kao i prostate i testisa kod muškaraca. Kako se radi ultrazvuk urotrakta?Kada je potrebno izvršiti ovaj pregled? Eho urotrakta je neophodno učiniti kod osoba koje imaju tegobe vezane za mokrenje, pojavu krvi u mokraći, kod kamenja u mokraćnim kanalima, kod muskaraca koji su primetili izrasline na testisima, kao i kod onih koje nemaju tegobe, ali imaju više od 50 godina radi ranog dijagnostiovanjabenigne hiperplazije prostate. Kod žena su česti cistitisi, odnosno zapaljenja mokraćne bešike, kao i pojava kamenja u mokraćnim putevima koji treba da budu evaluirani eho pregledom.
alfa-medica-poliklinika-ultrazvucna-dijagnostika

Alfa MEDICA poliklinika

Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 106a 011 3118591
Ultrazvučna dijagnostika Alfa MEDICA poliklinike na potpuno neinvazivan način, bez štetnih efekata na organizam i tkiva, daje veoma lak i tačan uvid u stanje organa koji se nalaze u trbuhu, izgled štitaste žlezde, testisa, promena u potkožnom sloju kože i vrata.
Kod nas, na jednom mestu, bez čekanja možete obaviti pregled organa abdomena: jetre, žučne kese, žučnih kanala, pankreasa i slezine.
Takođe, možete obaviti preglede bubrega, mokraćne bešike i prostate kod muškaraca.
Ultrazvukom se sa lakoćom otkrivaju kamen u žučnoj kesici i žučnim putevima, kamen u bubregu, prati i kontroliše trudnoća, rast i razvoj bebe u stomaku, otkrivaju se tumorske promene, krvarenje ili slobodna tečnost u stomaku.
Kod pojedinih stanja veoma je važno prikazati eventualno postojanje uvećanih limfnih žlezda u stomaku, prisustvo ascita, odnosno slobodne tečnosti unutar trbušne šupljine ili uvećanje nadbubrežnih žlezda. Na veoma lak i precizan način prikazujemo stanje abdominalne aorte i otkrivamo aneurizme ili druge morfološke izmene.
Ultrazvuk abdomena i male karlice.
Ovim pregledom se dobija uvid u stanje abdominalnih organa: jetre, žučne kese, pankreasa, bubrega, slezine, mokraćne bešike, prostate, materice, jajnika.
Zahvaljujući jednostavnosti izvođenja pregleda i neškodljivosti, ultrazvuk predstavlja pouzdanu i efikasnu metodu u otkrivanju oboljenja abdominalnih organa.
Da bi se obavio ovaj pregled pacijent ne treba da jede i pije 6 – 8 sati pre pregleda.
Za pregled male karlice potrebno je da pacijent na pregled dođe sa punom mokraćnom bešikom.
Ultrazvučni pregled štitne žlezde.
Patološke promene štitne žlezde se jednostavno i efikasno otkrivaju ovom metodom.
Eho štitne žlezde uz laboratorijske nalaze hormona, kao i uz pregled endokrinologa i endokrinog hirurga predstavlja pouzdanu metodu za otkrivanje oboljenja i praćenje dejstva terapije.
Ultrazvučni pregled testisa.
Eho testisa je jednostavan i brz pregled koji sa velikom sigurnošcu otkriva eventualne ciste, tumore i druga oboljenja testisa.
Za ovaj pregled nije potrebna priprema.
fmms-onkomedikus-ordinacija-za-radiologiju-i-onkologiju-ultrazvucna-dijagnostika
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
Ultrazvučni pregled je jednostavna, orijentaciona i brza metoda, putem koje je moguće otkriti uzroke subjekitvnih tegoba, ali uočiti i promene na vitalnim organima.
poliklinika-medicor-ultrazvucna-dijagnostika

Poliklinika Medicor

Novi Beograd, Bulevar umetnosti 15/1 011 2137311
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA BEOGRAD POLIKLINIKA MEDICOR Jetra, žučni putevi, žučna kesa, slezina, gušterača, bubrezi, bešika, prostata, trbušna aorta,..
Svakako najčešći pregled u domenu ultrazvučne dijagnostike, jer za kratko vreme, vrlo pouzdano i bezbolno, može da nam pomogne u dijagnostici brojnih obolenja trbušnih organa kao što su “masna jetra”, tumori, ciste i apscesi jetre, upale žučnih puteva i žučne kese,kao i kamenci i tumori žučne kese, upale i tumori gušterače, ciste, tumori, kamenci i zastojne promene bubrega, kao i obolenja nadbubrežnih žljezdi,tumori i upale mokraćne bešike odnosno prostate, zakrečenje ili aneurizma- proširenje trbušne aorte ili da zaključimo da su pregledani organi zdravi.
Back to Top