Ultrazvučna dijagnostika Zvezdara

Registruj se
Prijavi se
Ultrazvučna dijagnostika Zvezdara
eurodijagnostika-dijagnosticki-centar-ultrazvucna-dijagnostika

Eurodijagnostika - dijagnostički centar

Beograd, Zvezdara, Čingrijina 16 011 3822272
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
Ultrazvuk.
U našem centru moguće je obaviti sve vrste ultrazvučnih pregleda: Abdomena i male karlice, Ultrazvuk Štitne žlezde, Ultrazvuk Mekih tkiva, Ultrazvuk Zglobova, Ultrazvuk Dojke.
poliklinika-i-laboratorija-labomedica-ultrazvucna-dijagnostika
Ultrazvučna dijagnostika Abdomena, Ultrazvučna dijagnostika Male karlice, Urotrakta, Ultrazvučna dijagnostika Dojki, Ultrazvučna dijagnostika Mekih tkiva, Zglobova, Ultrazvučna dijagnostika Štitne žlezde, Kariotida, Ultrazvučna dijagnostika Srca, Krvnih sudova, Ultrazvučna dijagnostika Donjih i gornjih ekstremiteta, Transkranijalni dopler.
Metoda koja za prikaz unutrašnjih organa koristi prolaz ultrazvučnh talasa kroz telo.
Ultrazvučni talasi su zvučni talasi visokih frekvencija koji su iznad praga čujnosti ljudskog uha.
Osnovni princip rada ultrazvuka se temelji na svojstvu piezoelektričnog kristala koji se nalazi unutar ultrazvučne sonde.
Dovodom električne struje dolazi do deformacije kristala, pri čemu se oslobađaju ultrazvučni talasi koji se odašilju u kratkim implusima.
Odaslani ultrazvučni talasi se usmeravaju iz sonde prema unutrašnjim organima uz istovremeno registrovanje odbijenih ultrazvučnih talasa iz tela.
Što je veći broj kristala u ultrazvučnim sondama to je kvalitet slike bolji i samim time preciznost dijagnostikovanja mogućih abnormalnosti, te današnji najmoderniji ultrazvučni aparati imaju i do nekoliko stotina piezoelektričnih kristala u sondi.
S obzirom na gustoću tkiva i pojedinih organa zvučni talasi se različito reflektuju (odbijaju) ka sondi i stvaraju sliku.
Tkiva koja imaju veću gustinu kao vezivno tkivo ili kamenci imaju najbolji odjek, na slici stvaraju hiperehogenu zonu (svetlo područje slike) dok zrak koji ima najmanju gustoću se vidi kao hipoehogena zona (tamno gotovo crno područje slike).
Ultrazvuk je danas nezamenjiv u dijagnostici bolesti jetre i žučnih puteva, pregledu dojke, dijagnostici morfologije i funkcije (hemodinamike) srca, prikazu krvnih sudova i protoka u njima, otkrivanju poremećaja i bolesti genitalnog trakta i abnormalnosti trudnoće u dijagnostici patologije lokomotornog sistema (prikaza mišica i ligamenata) tako i uopštenom dijagnostikovanju tumora.
Takođe se razlikuju standarni crno-beli ultrazvuk i tzv ultrazvuk u boji odnosno Color Dopller ultrazvuk koji omogućava prikaz protoka u krvnim sudovima, što je važno za preciznu dijagnozu eventualnih suženja krvnog suda (karotidne arterije, bubrežne arterije ili aorte) prikaz patoloških vaskularizacija tumora (karcinom jajnika), bolesti srčanih zalistaka (aortna stenoza) i procene hemodinamike srca (procena srčane funkcije).
poliklinika-medilek-tim-ultrazvucna-dijagnostika

Poliklinika Medilek tim

Beograd, Zvezdara, Koste Trifkovića 1 011 2862372
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
Dijagnostika je postupak kojim se definiše bolest.
Lekar postavlja dijagnozu na osnovu anamneze, fizikalnog pregleda i ostalih dijagnostičkih metoda.
U dijagnostici poremećaja i bolesti neophodna je primena moderne tehnologije, stoga se možemo pohvaliti najmodernijim aparatom "Toshiba" za ultrazvučnu i dopler dijagnostiku i timom vrhunskih specijalista sa višegodišnjim iskustvom u oblasti radiologije i neuroradiologije na čelu sa dr Slobodanom Ćulafićem.
Zahvaljujući jednostavnosti izvođenja pregleda i neškodljivosti, ultrazvuk predstavlja pouzdanu i efikasnu metodu u otkrivanju mnogih bolesti.
citymedik-ultrazvucna-dijagnostika-274929

CITYmedik

Beograd, Zvezdara, Milana Rakića br. 6-8 064 0020063
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA - CITYMEDIK UZ snimanja u ordinaciji CITYmedik.
Back to Top