Ultrazvučna dijagnostika Beočin

Registruj se
Prijavi se
Ultrazvučna dijagnostika Beočin
poliklinika-ns-lab-ultrazvucna-dijagnostika

Poliklinika NS LAB

Beočin, 16. oktobra 18a 021 872790
Ultrazvučna dijagnostika predstavlja veoma modernu i rasprostranjenu dijagnostičku proceduru kojom se, na potpuno bezbolan i neškodljiv način, mogu dijagnostikovati razlicita oboljenja.
Primena ultrazvuka u modernoj medicini je neizostavna u kardiologiji, gastroenterologiji, urologiji, endokrinologiji, ginekologiji, onkologiji, reumatologiji, ortopediji, i sl.
Indikacije za obavljanje ovih pregleda postavlja lekar odgovarajuce specijalnosti, nakon obavljenog pregleda.
Ultrazvuk abdomena je jedna od osnovnih i nezaobilaznih dijagnostickih metoda u savremenoj medicini koja pruža dragocene informacije o stanju unutrašnjih organa stomaka: žucne kese i žucnih puteva, gušterace, slezine, bubrega, nadbubrežnih žlezda, mokracne bešike, prostate i krvnih sudova stomaka.
Ultrazvučni pregled se najčešće radi kod: bolova u trbuhu, promena i oboljenja na jetri, upala i promena na žučnoj kesi i bubrezima, smetnji pri mokrenju i pojave krvi u mokraći, nekih zaraznih oboljenja, svih drugih stanja prema proceni lekara.
Da bi se ultrazvučni pregled abdomena (stomaka) obavio neophodna je prethodna priprema koja podrazumeva gladovanje 5-6 sati pre pregleda uz unos obične vode i to najmanje 2-3 caše vode 90 minuta pre pregleda (da bi tecnost bila prisutna u mokraćnoj bešici).
Naravno, vodu ne treba prazniti iz mokracne bešike pre pregleda.
Za ostale ultrazvučne i kolor Doppler preglede krvnih sudova nije potrebna prethodna priprema.
Ultrazvuk vrata daje uvid u stanje štitaste žlezde, paraštitastih žlezda, pljuvačnih žlezda i limfnih žlezda vratne regije.
Potrebno ga je uraditi kod oboljenja i promena na ovim organima, kao i kod svake pojave otoka i bola na vratu.
Ultrazvučni pregled dojki se radi jednom godišnje ili češce ukoliko postoji sumnja na oboljenje ili promene na dojkama.
Kod žena nakon tridesete godine života treba raditi sistematski ultrazvuk dojki svakih šest meseci.
Back to Top