Ultrazvučna dijagnostika Savski venac

Registruj se
Prijavi se
Ultrazvučna dijagnostika Savski venac
ordinacija-za-ultrazvucnu-dijagnostiku-medicus-ultrazvucna-dijagnostika
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
Osnovna delatnost ordinacije je kompletna ultrazvučna dijagnostika koja se sprovodi na dva savremena ultrazvučna aparata sa doplerom od kojih je jedan sa 4D opcijom.
U specijalističkoj ordinaciji MEDICUS se obavljaju kompletni ultrazvučni pregledi stomaka što obuhvata preglede jetre, žučne kese, žučnih puteva i pankreasa kao funkcionalne organske celine, zatim bubrega, mokraćne bešike, prostate i seminalnih vezikula kod muškaraca i ginekoloških organa kod žena, takođe kao funkcionalne organske celine ultrazvučni pregled slezine, dubokih limfnih žlezda stomaka i velikih krvnih sudova abdomena (stomaka) sa akcentom na pregled stomačne aorte kada se preventivnim rutinskim ultrazvučnim pregledom može pronaći patološko proširenje aorte (ANEURZMA) kao slučajni nalaz koga pacijent ne oseća kao problem, a koja može da rupturira (prsne) i ugrozi u kratkom vremenskom periodu život pacijenta.

EUROMEDIK Bolnica Dom zdravlja Poliklinika

Beograd, Savski venac, Višegradska 20 011 3650660 |
011 3650700 |
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA. Ultrazvuk urotrakta, Ultrazvuk štitaste žlezde i mekih tkiva vrata, Ultrazvuk ginekološki, Ultrazvuk abdomena, Kolor dopler magistralnih arterija vrata, Kolor dopler arterija baze mozga, Ultrazvuk srca, Ultrazvuk male karlice, Ultrazvuk dojke, Ultrazvuk mekih tkiva, Ultrazvuk zglobova, Kolor dopler vena ruku i nogu, Folikulometrija ultrazvuk, Ekspertski ultrazvuk. Šta je urološki ultrazvučni pregled? Urološki ultrazvučni pregled je bezbolna i neinvazivna dijagnostička metoda kojom se vrši pregled bubrega, mokraćne bešike, nadbubrežnih žlezda, kao i prostate i testisa kod muškaraca. Kako se radi ultrazvuk urotrakta?Kada je potrebno izvršiti ovaj pregled? Eho urotrakta je neophodno učiniti kod osoba koje imaju tegobe vezane za mokrenje, pojavu krvi u mokraći, kod kamenja u mokraćnim kanalima, kod muskaraca koji su primetili izrasline na testisima, kao i kod onih koje nemaju tegobe, ali imaju više od 50 godina radi ranog dijagnostiovanjabenigne hiperplazije prostate. Kod žena su česti cistitisi, odnosno zapaljenja mokraćne bešike, kao i pojava kamenja u mokraćnim putevima koji treba da budu evaluirani eho pregledom.
protekal-poliklinika-ultrazvucna-dijagnostika

Protekal Poliklinika

Beograd, Savski venac, Dr Ive Popovića Đanija 3a 011 4140781
cena: Cenovnik
ULTRAZVUK - Ultrazvučni pregledi.
U Poliklinici Protekal možete dobiti preglede najsavremenijim ultrazvučnim aparatom od strane renomiranih stručnjaka iz datih oblasti.
PREGLEDI KOJE PRUŽAMO SU SLEDEĆI: Ultrazvuk abdomena, Ultrazvuk štitne žlezde, Ultrazvuk dojki, Ultrazvuk srca, Dopler karotidnih arterija, Dopler vena i arterija nogu, Dopler abdominalne aorte.
ULTRAZVUK ABDOMENA.
Predstavlja osnovnu i najšire rasprostranjenu metodu pregleda parenhimatoznih organa abdominalne-trbušne šupljine: jetre, žučne kese i žučnih puteva, pankreasa- gušterače, slezine, bubrega i nadbubrežnih žlezda, kao i mokraćne bešike i prostate kod muškaraca, a uterusa- materice i jajnika kod žena.
Ovim pregledom može se vizuelizovati i trbušni deo aorte.
UZ abdomena radimo kod: svih bolova u stomaku i nekih bolova u leđima, mučnina i povraćanja, nadutosti, naglih uvećanja stomaka, upala i promena na žučnoj kesi i bubrezima, nejasnih febrilnih stanja, otežanog mokrenja i pojave krvi u mokraći, povreda u predelu trbuha i svih drugih stanja prema proceni lekara.
Ovim pregledom otkrivamo i pratimo urođene anomalije, zapaljenske promene-akutne i hronične, utvrđujemo postojanje cisti, tumora-benignih i malignih, masne jetre, ciroze jetre, kalkuloze (kamenaca) žučne kese i bubrega, kao i prisustvo slobodne tečnosti u trbušnoj duplji i dilatacije i aneurizme (proširenja) aorte i aterosklerotskih plakova na krvnim sudovima.
Pregled zahteva prethodnu pripremu koja podrazumeva neunošenje hrane 5-6 sati pred pregled (najbolje 12h), kao i uzimanje laganih obroka dva dana pred pregled i izbegavanje hrane koja nadima stomak, bogatu biljnim vlaknima kojih ima najviše u žitaricama, voću i povrću.
Sat i po pred pregled popiti 2-3 čaše vode i ne mokriti da bi tečnost bila prisutna u mokraćnoj bešici.
U hitnim stanjima pregled se radi bez navedene pripreme.
Back to Top