Ultrazvučna dijagnostika Palilula

Registruj se
Prijavi se
Ultrazvučna dijagnostika Palilula
radioloska-ordinacija-ultramedika-ultrazvucna-dijagnostika
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
U ORDINACIJI ULTRAMEDIKA preglede radi isključivo Doc Dr sci med Tihomir Mihailović sa iskustvom od 30 godina u ultrazvučnoj dijagnostici svih oblasti koje se primenjuju u svetskoj medicini.
Tu se na prvom mestu misli dijagnostika tumora DOJKI, MATERICE, JAJNIKA, PROSTATE, organa trbušne duplje (jetre, pankreasa, bubrega slezine, želudca, debelog i tankog creva) itd.
Ovi pregledi su jedinstveni u SRBIJI tj u ovoj ordinaciji, jer se za njihov kvalitet brine ultrazvučna tomografija, xMATRIX 4D, i SONOELASTOGRAFIJA.
Senzitivna sonoelastografija u EPIQ-u 7 je sigurno,pored kvalitetne ultrazvučne slike, garancija najpreciznije dijagnostike tumora i procena stepena njihove malignosti organa kao što su: DOJKE, ŽENSKI i MUŠKI POLNI ORGANi, ŠTITNA ŽLEZDA, PANKREAS, JETRA, BUBREZI, itd.
Ako je ultrazvučni aparat premium klase i poseduje xMATRIX 4D i senzitivnu Elastografiju a doktor ima iskustva i znanja, a poseduje linearne sonde od 12-5 i 18-5 MHz kao što je slučaj u ordinaciji ULTRAMEDIKA.
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA. Ultrazvuk krvnih sudova vrata, Ultrazvuk abdominalne aorte sa viscelarnim granama, Ultrazvuk krvnih sudova donjih ekstremiteta, Ultrazvuk krvnih sudova gornjih ekstremiteta, Ultrazvuk štitaste žlezde, Ultrazvuk dojke, Ultrazvuk abdomena, Ultrazvuk urotrakta i male karlice Ultrazvuk zglobova
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA. Ultrazvuk urotrakta, Ultrazvuk štitaste žlezde i mekih tkiva vrata, Ultrazvuk ginekološki, Ultrazvuk abdomena, Kolor dopler magistralnih arterija vrata, Kolor dopler arterija baze mozga, Ultrazvuk srca, Ultrazvuk male karlice, Ultrazvuk dojke, Ultrazvuk mekih tkiva, Ultrazvuk zglobova, Kolor dopler vena ruku i nogu, Folikulometrija ultrazvuk, Ekspertski ultrazvuk. Šta je urološki ultrazvučni pregled? Urološki ultrazvučni pregled je bezbolna i neinvazivna dijagnostička metoda kojom se vrši pregled bubrega, mokraćne bešike, nadbubrežnih žlezda, kao i prostate i testisa kod muškaraca. Kako se radi ultrazvuk urotrakta?Kada je potrebno izvršiti ovaj pregled? Eho urotrakta je neophodno učiniti kod osoba koje imaju tegobe vezane za mokrenje, pojavu krvi u mokraći, kod kamenja u mokraćnim kanalima, kod muskaraca koji su primetili izrasline na testisima, kao i kod onih koje nemaju tegobe, ali imaju više od 50 godina radi ranog dijagnostiovanjabenigne hiperplazije prostate. Kod žena su česti cistitisi, odnosno zapaljenja mokraćne bešike, kao i pojava kamenja u mokraćnim putevima koji treba da budu evaluirani eho pregledom.
opsta-bolnica-medical-centar-ultrazvucna-dijagnostika

Opšta bolnica Medical Centar

Beograd, Palilula, Mije Kovačevića 10 011 2084242
Ultrazvučna dijagnostika u opštoj bolnici Medical Centar u Beogradu.
Ultrazvuk je aparat koji se koristi za snimanje unutrašnjih organa.
To su talasi koji se iz sonde usmeravaju ka unutrašnjim organima i kada naidju na prepreku (organ koji se snima) na ekranu se prikazuje slika posmatranog dela tela.
Ovom metodom može se snimiti većina organa u telu: štitna žlezda (tireoidea), dojka, srce, jetra i slezina, žučni putevi, pankreas, mokraćna bešika, bubrezi i bubrežni putevi, genitalni organi kod žena, prostata kod muškaraca, ureteri, kukovi i centralni nervni sistem kod beba, kao i ligamenti, tetive i mišići.
Snimanje je potpuno bezbolno, bez štetnog efekta i zračenja.
Ultrazvukom se sa lakoćom otkrivaju kamen u žučnoj kesici i žučnim putevima, kamen u bubregu, prati i kontroliše trudnoća, rast i razvoj bebe u stomaku, otkrivaju se tumorske promene, krvarenje ili slobodna tečnost u stomaku.
Ukoliko je potrebno da se pregleda protok kroz krvne sudove glave, vrata, ruku ili nogu, tada se radi COLOR DOPLER ULTRAZVUK.
Back to Top