Ultrazvučna dijagnostika Vračar

Registruj se
Prijavi se
Ultrazvučna dijagnostika Vračar
poliklinika-as-medicus-biorezonanca-ultrazvucna-dijagnostika
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA BEOGRAD POLIKLINIKA AS MEDICUS BIOREZONANCA Danas se ultrazvučna dijagnostika smatra jednom od osnovnih i najednostavnijih metoda za postavljanje dijagnoze neke bolesti. Ona je našla svoje mesto u kardiologiji i dijagnostici oboljenja digestivnog trakta, kao i u endokrinologiji, bolestima dojke i krvnih sudova.
U Poliklinici As Medicus vršimo sledeće vrste ultrazvučnih pregleda:Ultrazuvuk srca i krvnih sudova, Ultrazuvuk štitaste žlezde, Ultrazuvuk dojki, Ultrazuvuk abdomena, Ultravuk zglobova, Ultrazuvuk mekih tkiva vrata, Ultrazuvuk male karlice i urotrakta, Ultrazuvuk kukova kod beba.
poliklinika-panacea-ultrazvucna-dijagnostika

Poliklinika Panacea

Beograd, Vračar, Velimira Bate Živojinovića 5 011 7857555
cena: Cenovnik
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
Ultrazvuk je aparat namenjen za korišćenje snimanja unutrašnjih organa.
To su talasi koji se iz sonde usmeravaju ka unutrašnjim organima i kada naidju na prepreku tj organ koji se snima na ekranu se prikazuje slika posmatranog dela tela.
Sa ovom metodom se može snimiti većina organa u telu, kao što su štitna žlezda, dojka, srce, jetra i slezina, žučni putevi, pankreas, mokraćna bešika, bubrezi i bubrežni putevi, genitalni organi kod žena, kod muškaraca prostata, ureteri, kukovi i centralni nervni sistem kod beba, kao i ligamenti, tetive i mišići.
Snimanje je u potpunosti bezbolno, bez štetnog efekta i zračenja.
Pomoću ultrazvuka sa lakoćom se otkrivaju kamen u žučnoj kesici i žučnim putevima, kamen u bubregu, prati i kontroliše trudnoća, rast i razvoj bebe u stomaku, otkrivaju se tumorske promene, krvarenje ili slobodna tečnost u stomaku.
Kada se pregleda protok kroz krvne sudove glave, vrata, ruku ili nogu, tada se radi COLOR DOPLER ULTRAZVUK.
U poloklinici Panacea možete obaviti sledeće ultrazvučne preglede.
ordinacija-za-ultrazvucnu-dijagnostiku-hrast-dr-popovic-ultrazvucna-dijagnostika
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
Ultrazvuk abdomena, Ultrazvuk na terenu, Ultrazvuk srca, Ultrazvuk srca kod dece, Ultrazvuk dojki, Ultrazvuk štitne žlezde, Urološki ultrazvuk, Ultrazvuk prostate, Ultrazvuk testisa i penisa, Ultrazvuk zglobova, mišića, Ultrazvuk mekih tkiva, Ultrazvuk pazuha, prepona, Ultrazvuk pleuralnih izliva, Ultrazvuk za sportiste, Ultrazvučni pregled kila.
Ordinacija HRAST DR POPOVIĆ osnovana je u aprilu 2012 godine, a ostvarenje je želje jednog doktora da on i njegove koleginice doktorke i kolege doktori uz dijagnostički ultrazvuk podare svojim pacijentima strpljenje, pažnju i vreme.

Poliklinika Intertim

Beograd, Vračar, Svetog Save 41 011 3447488
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA. Ultrazvučni pregled stomaka. Ultrazvučni pregled stomaka (ultrasonografija abdomena) se koristi za dijagnostiku oboljenja solidnih organa u stomaku kao što su jetra, žučna kesa, gušteraća, stomačna aorta, nadbubrežne žlezde, bubrezi, mokraćna bešika i prostate. Ovim pregledom se može utvrditi veličina i struktura organa, postojanje cističnih i tumorskih formacija, postojanje kamenaca itd. Pregled je neinvazivan, bezbolan i relativno jeftin pa se, bez ikakve štete po bolesnika, može ponavljati više puta. Za izvođenje ovog pregleda potrebno je da bolesnik preskoči prethodni obrok, a kod gojaznih pacijenata ponekad je potrebna i primena laksativa (sredstava za čišćenje creva). Na pregled treba doći sa punom mokraćnom bešikom. Pregled traje 20 do 30 minuta.
dijagnosticki-centar-hram-ultrazvucna-dijagnostika

Dijagnostički centar Hram

Beograd, Vračar, Skerlićeva 22 011 3441886
cena: Cenovnik
Ultrazvučna dijagnostika.
U našem centru moguće je obaviti sve vrste ultrazvučnih pregleda: Ultrazvuk Abdomena i male karlice, Ultrazvuk Štitne žlezde, Ultrazvuk Mekih tkiva, Ultrazvuk Zglobova, Ultrazvuk Dojke.
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA. U poliklinici MEDIKOM je moguće uraditi ultrazvučne i dopler preglede unutrašnjih organa na dva savremena nova ultrazvučna aparata. Pregledi se zakazuju, u najbržem mogućem roku, najčešće za isti dan kada je pregled upućen ili u toku narednih dan ili dva. Ultrazvuk je aparat koji se koristi za snimanje unutrašnjih organa. To su talasi koji se iz sonde usmeravaju ka unutrašnjim organima i kada naidju na prepreku (organ koji se snima) na ekranu se prikazuje slika posmatranog dela tela. Ovom metodom može se snimiti većina organa u telu: štitna žlezda (tireoidea), dojka, srce, jetra i slezina, žučni putevi, pankreas, mokraćna bešika, bubrezi i bubrežni putevi, genitalni organi kod žena, prostata kod muškaraca, ureteri, kukovi i centralni nervni sistem kod beba, kao i ligamenti, tetive i mišići. Snimanje je potpuno bezbolno, bez štetnog efekta i zračenja. Ultrazvukom se sa lakoćom otkrivaju kamen u žučnoj kesici i žučnim putevima, kamen u bubregu, prati i kontroliše trudnoća, rast i razvoj bebe u stomaku, otkrivaju se tumorske promene, krvarenje ili slobodna tečnost u stomaku. Ukoliko je potrebno da se pregleda protok kroz krvne sudove glave, vrata, ruku ili nogu, tada se radi COLOR DOPLER ULTRAZVUK.
sb-medic-internisticka-ordinacija-ultrazvucna-dijagnostika
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA.
ULTRAZVUK REALNIH ARTERIJA, ULTRAZVUK SRCA, ULTRAZVUK ŠTITASTE ŽLEZDE.
ULTRAZVUK ABDOMENA.
Uz abdomena je neinvazivna dijagnostička metoda i jedna je od osnovnih metoda ispitivanja u internoj medicini.
UZ abdomena podrazumeva pregled unutrašnjih organa: pankreasa, jetre, žučne kese i žučnih puteva, slezine, bubrega, nadbubrežne žlezde, mokraćne bešike, prostate, abdominalne aorte.
Pregled je potreban kod bolova u abdomenu, u predelu bubrežnih loža, kod hipertoničara, u slučaju da su laboratorijske analize ukazale na potrebu za ovim pregledom a po preporuci lekara.
Situacije u kojima se obavezno savetuje ultrazvučni pregled stomaka su: Bol u stomaku i/ili leđima, Mučnina i povraćanje, Naglo uvećanje trbuha, Povrede u predelu trbuha, Nejasna febrilna stanja.
poliklinika-antamedica-ultrazvucna-dijagnostika

Poliklinika Antamedica

Beograd, Vračar, Nebojšina 30 011 3441515
Ultrazvuk abdomena, male karlice i vrata, ginekoloski i uroloski ultrazvuk i ultrazvuk trudnica.
Šta je ultrazvuk?
Metoda koja za prikaz unutrašnjih organa koristi prolaz ultrazvučnh talasa kroz telo.
Ultrazvučni talasi su zvučni talasi visokih frekvencija koji su iznad praga čujnosti ljudskog uha.
Osnovni princip rada ultrazvuka se temelji na svojstvu piezoelektričnog kristala koji se nalazi unutar ultrazvučne sonde.
Dovodom električne struje dolazi do deformacije kristala, pri čemu se oslobađaju ultrazvučni talasi koji se odašilju u kratkim implusima.
Odaslani ultrazvučni talasi se usmeravaju iz sonde prema unutrašnjim organima uz istovremeno registrovanje odbijenih ultrazvučnih talasa iz tela.
Što je veći broj kristala u ultrazvučnim sondama, to je kvalitet slike bolji i samim tim preciznost dijagnostikovanja mogućih abnormalnosti, pa današnji najmoderniji ultrazvučni aparati imaju i do nekoliko stotina piezoelektričnih kristala u sondi.
S obzirom na gustinu tkiva i pojedinh organa zvučni talasi se različito reflektuju (odbijaju) nazad i stvaraju sliku.
Tkiva koja imaju veću gustinu, kao vezivno tkivo ili kamenci imaju najbolji odjek, na slici stvaraju hiperehogenu zonu (svetlo područje slike) dok se tečnost vidi kao hipoehogena zona (tamno gotovo crno područje slike).
Primena ultrazvuka u dijagnostici.
Ultrazvuk je danas nezamenljiv pregled u dijagnostici bolesti jetre i žučnih puteva, pregledu dojke, dijagnostici morfologije i funkcije (hemodinamike) srca, prikazu krvnih sudova i protoka u njima, otkrivanju poremećaja i bolesti genitalnih organa i abnormalnosti trudnoće, u dijagnostici patologije lokomotornog aparata (prikaza mišića i ligamenata) i uopšte u dijagnostici tumora.
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA. U poliklinici Millenium Medic, pored specijalističkih pregleda moguće je uraditi i sledeće ultrazvučne preglede: Ultrazvuk Abdomena, Ultrazvuk Male karlice, Ultrazvuk Urotrakta, Ultrazvuk Dojki i pazušnih regija, Ultrazvuk Mekih tkiva i zglobova, Štitne žlezde, Ultrazvuk Karotida, Ultrazvuk Srca, Kolor dopler krvnih sudova, Donjih i gornjih ekstremiteta.

EUROMEDIK Bolnica Dom zdravlja Poliklinika

Beograd, Vračar, Alekse Nenadovića 7 011 2448008 |
011 2444111 |
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA. Ultrazvuk urotrakta, Ultrazvuk štitaste žlezde i mekih tkiva vrata, Ultrazvuk ginekološki, Ultrazvuk abdomena, Kolor dopler magistralnih arterija vrata, Kolor dopler arterija baze mozga, Ultrazvuk srca, Ultrazvuk male karlice, Ultrazvuk dojke, Ultrazvuk mekih tkiva, Ultrazvuk zglobova, Kolor dopler vena ruku i nogu, Folikulometrija ultrazvuk, Ekspertski ultrazvuk. Šta je urološki ultrazvučni pregled? Urološki ultrazvučni pregled je bezbolna i neinvazivna dijagnostička metoda kojom se vrši pregled bubrega, mokraćne bešike, nadbubrežnih žlezda, kao i prostate i testisa kod muškaraca. Kako se radi ultrazvuk urotrakta?Kada je potrebno izvršiti ovaj pregled? Eho urotrakta je neophodno učiniti kod osoba koje imaju tegobe vezane za mokrenje, pojavu krvi u mokraći, kod kamenja u mokraćnim kanalima, kod muskaraca koji su primetili izrasline na testisima, kao i kod onih koje nemaju tegobe, ali imaju više od 50 godina radi ranog dijagnostiovanjabenigne hiperplazije prostate. Kod žena su česti cistitisi, odnosno zapaljenja mokraćne bešike, kao i pojava kamenja u mokraćnim putevima koji treba da budu evaluirani eho pregledom.
poliklinika-dr-roncevic-ultrazvucna-dijagnostika
Ultrazvuk, kolor dopler, 3D, 4D.
Centar za IMAGING kolor Doppler,ultrazvuk i 3D,4D ultrazvuk Pregled na digitalnom aparatu najnovije generacije sa svim postojećim opcijama pregleda.
Ultrazvuk 2D, real time, ultrazvuk u boji, 3D, 4D, color Doppler, ontinuirani i pulsni Doppler, power Doppler color flow.
Pregled može biti prenešen na medije: USB, CD, DVD u obliku slike i video clipa.
Pregled vrši subspecijalista za klinički ultrazvuk sa licencom. 20 godina iskustva u ultrazvučnoj dijagnostici uz bogato medicinsko iskustvo.
ULTRAZVUK, KOLOR DOPLER STOMAČNIH ORGANA, UROLOŠKOG i GENITALNOG SITEMA kod svih uzrasta.
Ultrazvučni pregledi u kliničkoj gastroentrologiji mogu da se vrše kod pacijenta kod asimtomatskog pacijenta i kod pacijenta sa tegobama.
Ovo je jednostavna, ne baš skupa, bezbedna, bezbolna i dosta precizna metoda kojom se može dijagnostikovati većina stomačnih bolesti čak i u stadijumu kad ne daju simtome i poremećaje laboratorijskih nalaza.
Zbog toga bi trebalo makar jednom godišnje raditi ove preglede čak i onda kada nema tegoba.
Osnovi simtomi u kliničkoj gastroenterologiji kada neodložno treba uraditi ovaj tip dijagnostike su BOL u stomaku ili druge stomačne tegobe uključujući i KRVARENJE na neki od otvora.
Postoje i drugi isto tako važni INDIKATIVNI simtomi koji ukazuju na stomačno obolenje a kada je potrebno obavezno uraditi ultrazvuk a to su: gubitak apetita,nepodnošenje neke hrane, gubitak u težini, loš osećaj u ustima ili neprijatan zadah, suva usta, obložen jezik, podrigivanje,gorušica, osećaj punoće u stomaku, oticanje stomaka, nadimanje, krčanje creva, prolivi ili opstipacija, pritisak u stomaku ili iza grudne kosti, otvrdnuća u stomaku, srčane smetnje i preskoci, probadanje u stomaku, preznojavanje, povrćanje, bledilo, iscrpljenost, slabost, bezražno povećanje telesne težine
ginekoloska-ordinacija-sindjeliceva-ultrazvucna-dijagnostika
ULTRAZVUČNI PREGLEDI U ORDINACIJI SINĐELIĆEVA.
Ginekološki ultrazvuk.
Ultrazvuk abdomena.
Ultrazvuk štitne žlezde.
Ultrazvuk dojke.
Kolor dopler krvnih sudova vrata.
Kolor dopler krvnih sudova noge.
Back to Top