Reumatologija Beograd

Registruj se
Prijavi se
Reumatologija Beograd
Bole Vas ledja?
Ukočili ste se na poslu?
Nemojte rizikovati da bol predje u ozbiljno oboljenje, već se na vreme obratite reumatologu i otidjite na pregled u neku od reumatoloških ordinacija u Beogradu.
Nemojte zanemarivati bolove, već se obratite doktoru reumatologije i otklonite svaku sumnju da je bol prolazna.
Beograd Vam nudi i privatne i državne reumatološke ordinacije, na Vama je da se odlučite koju od njih ćete da posetite.
Budimo odgovorni prema svom zdravlju...
poliklinika-mb-reumatologija

Poliklinika MB

Beograd, Batajnica, Matrozova bb 011 7870084 |
011 7870310 |
cena: Cenovnik
REUMATOLOGIJA BEOGRAD POLIKLINIKA MB Sa željom da Vaše zdravlje uvek bude na zavidnom nivou, nastojimo da Vam omogućimo brzu, preciznu i kvalitetnu uslugu po pitanju pregleda i dijagnostike Vašeg zdravstvenog stanja.
Za dobro zdravlje svakako da su najvažniji preventivni pregledi, kao i praćenje zdravstvenog stanja kod obolelih osoba, zbog čega Vam poliklinika MB nudi pouzdanu uslugu i vrhunski tim stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u radu.
ginekoloska-akuserska-ordinacija-radojcic-reumatologija
REUMATOLOGIJA BEOGRAD GINEKOLOŠKA - AKUŠERSKA ORDINACIJA RADOJČIĆ Počeci rada Ginekološko akušerske ordinacije „Radojčić“ datiraju od 1996.godine.
Prve lokacije rada su bile Cetinska 6, Milana Rakića 26, od 2000.
Kosovska 28.
Septembra 2009.
godine ordinacija se preseljava na prelepu lokaciju pored Svetosavskog platoa u Ulicu Braničevska 2.
Prostor je namenski zidan za potrebe ordinacije, po svim zakonskim propisima za zdravstvenu ustanovu.
U mogućnosti smo pružiti zdravstvene usluge kako iz ginekologije i akušerstva, tako i konsultativne preglede eminetnih stručnjaka iz oblasti endokrinologije, urologije, reumatologije, hirurgije, dermatologije.
Budućnost vidimo u daljem stručnom usavršavanju i uvođenju najsavremenije opreme, prateći svetske standarde moderne medicine.
bel-medic-opsta-bolnica-i-dom-zdravlja-1-reumatologija
REUMATOLOGIJA BEOGRAD BEL MEDIC OPŠTA BOLNICA I DOM ZDRAVLJA Reumatologija. Uzrok bolova u kostima i mišićima, otoka i jutarnje ukočenosti zglobova, može biti i neko od oko 100 oboljenja, među kojima su različite forme artritisa, osteoporoza, fibromijalgija i mnoge sistemske bolesti. Da li je reč o prolaznim tegobama ili oboljenju koje zahteva lečenje, odgovoriće Vam naši specijalisti. Pregled interniste reumatologa, Rendgensko snimanje kostiju, zglobova i kičme, Ultrazvuk zgloba, Kapilaroskopija, Test salivacije.
poliklinika-intermed-plus-reumatologija
REUMATOLOGIJA BEOGRAD POLIKLINIKA INTERMED PLUS Reumatologija je subspecijalistička grana interne medicine koja se bavi dijagnozom i terapijom reumatskih oboljenja.
Specijalista reumatologije uglavnom rešava probleme vezane za zglobove, meka tkiva, autoimunske bolesti, vaskulitise i nasledne poremećaje vezivnog tkiva.
Mnoga od ovih oboljenja su uzrokovana poremećajima imunskog sistema te prema tome reumatologija u najvećoj meri predstavlja proučavanje imuniteta.
Neka od najčešćih oboljenja u reumatologiji su: reumatoidni artritis, sistemski lupus eritematodes, sistemska skleroza, dermatomiozitis, Sjogrenov sindrom, razne vrste vaskulitisa poput poliarteritis nodosa, kao i oboljenja koja se mogu javiti udruženo sa ovim oboljenjima.
Simptomi reumatskih oboljenja uključuju jutrarnju ukočenost (>30min), oticanje, crvenilo i povećanje temperature u predelu zahvaćenog zgloba, gubitak funkcije zgloba.
Može biti zahvaćen jedan ili više zglobova istovremeno.
Pored manifestacija na zglobovima ova oboljenja se manifestuju i raznim promenama (osipima) po koži koji se posebno javljaju kao preosetljivost prilikom izlaganja suncu (fotosenzitivnost), očnim simptomima poput suvoće i crvenila oka.
nasa-poliklinika-dr-rodoljub-ristic-reumatologija
REUMATOLOGIJA.
Reumatološke bolesti karakterišu bolovi u kostima i mišićima, otok i jutarnja ukočenost zglobova.
Ove smetnje mogu ukazivati na neko od stotinak reumatoloških oboljenja, među kojima su različite forme artritisa, osteoporoza, fibromijalgija i mnoge sistemske bolesti.
Punkcije i infiltracije zglobova.
klinika-impuls-reumatologija

Klinika Impuls

Beograd, Karaburma, Višnjička 91a 011 2970702
cena: Cenovnik
REUMATOLOGIJA.
Pregled spec reumatologa, Blokade – intraartikularne injekcije, Punkcije kolenog zgloba.
Reumatologija se bavi dijagnostikom, praćenjem i terapijom oboljenja koštano zglobnog sistema, uključujući i sistemske bolesti vezivnog tkiva i osteoporozu..
Ciljano rendgenološko snimanje (kičmenog stuba i perifernih zglobova-kukova, kolena, ramena) kao i CT skener predstavljaju dopunu u dijagnostici reumatoloških oboljenja.
Osim medikamentozne terapije mogu se ordinirati i blokade to jestintraartikularne injekcije kao i različite procedure fizikalne terapije koja je sastavni deo lečenja većine reumatoloških oboljenja.
zdravstvena-ustanova-mr-cukarica-reumatologija
REUMATOLOG.
Najčešći simptomi reumatskih bolesti su: bolovi u leđima, kostima, zglobovima i mišićima, povišena temperatura, umor i brzo zamaranje.
Nakon razgovora sa pacijentom i detaljnim kliničkim pregledom u nasoj ustanovi možete dijagnostikovati Vašu reumatsku bolest.
Odmah po obavljenom pregledu dobija se lekarski izveštaj i preporuka o daljem lečenju.
poliklinika-medikom-reumatologija
Reumatologogija je grana interne medicine u kojoj se dijagnostikuju i leče bolesti vezivnog tkiva, zglobova i koštanog sistema.
Neke od najčešćih bolesti kojima se bave reumatolozi su: reumatoidni artritis, osteoartritis, gonartroza, sistemski lupus, fibromijalgija.
U Medikomu je moguće uraditi pregled interniste reumatologa, ultrazvučni pregled zgloba, kompletno imunološko ispitivanje, blokadu lekom određene regije.
Ukoliko je potrebno reumatolog indikuje punkciju zgloba sa/bez infiltracije leka kao i intraartikularne injekcije i aspiracije.
ZAKAŽITE PREGLED KOD REUMATOLOGA
poliklinika-antamedica-reumatologija
REUMATOLOGIJA – REUMATOLOG.
Reumatske bolesti: Difuzne bolesti vezivnog tkiva, Reumatoidni artritis, Juvenilni artritis, SLE (Sistemski eritemski lupus), SSc (Sistemska skleroza), Difuzni fascitis sa eozinofilijom, Poliomiozitis, Vaskulitisi, Sjogrenov sindrom, Sindromi preklapanja.
Spondiloartritisi: Ankilozirajući, Reiterov sindrom, Psorijazni artritis, Artritis povezan sa inflamatornim bolestima creva.
Osteoartritisi (Degenerativne bolesti zglobova).
Reumatski sindromi vezani za infektivne agense.
poliklinika-centar-plus-reumatologija

Poliklinika Centar Plus

Beograd, Stari Grad, Terazije 16 011 2688331 |
011 2687780 |
REUMATOLOGIJA.
Glavni simptomi zapaljenskih reumatskih bolesti su bol u strukturama lokomotornog aparata a glavni znak poremećaj funkcije zahvaćenih delova.
Za dijagnozu bolesti su značajni dobro uzeta anamneza, detaljan fizikalni pregled bolesnika, dopunski pregledi: laboratorijske i imunoserološke analize,muskuloskeletni ultrazvučni pregled- jednostavna, neizvazivna metoda kojom se dobro vizualizuju promene i klasična radiografija zahvaćenih zglobova.
Pojavi ovih oboljenja može da prethodi prodomalna faza u kom periodu se bolesnik žali na bolove u zglobovima bez objektivnih promena, zamor,malaksalost,gubitak apetita, lako povišenu temperatu.
Anamnestički najvažniji simptomi su bol, otok, dugotrajna jutarnja ukočenost zglobova (30-60 min), a traju najkrace 6 nedelja.
Fizikalnim pregledom se zapažaju simetrican otok malih zglobova šaka i stopala,ograničen obim pokreta u zglobovima, deformacija zglobova, atrofija lokalnih mišičnih grupa.
Lečenje je kompleksno, programirano, individualno : Opšte mere – odmor i obavezna edukacija bolesnika.Medikamentno lečenje – primena simptomatskih lekova, lekova koji modifikuju tok bolesti, bioloskih lekova, fizičko i hirurško lečenje.
Osteoporoza-smanjena koštana čvrstina kosti je u stalnom porastu jer je produžen životni vek, savremenog nacina zivota i zbog upotrebe lekova koji utiču na koštanu masu.
Od osteoporoze prema procenama Svetske zdravstvene organizacije u svetu ima oko 200 miliona obolelih.
Postoje dva osnovna oblika ove bolesti.
Prvi se javlja kod žena oko pedesete godine u menopauzi, posledica je sniženja ženskih polnih hormona.
Drugi oblik osteoporoze, tzv.
Senilna-staračka osteoporoza, javlja se oko sedamdesete godine i posljedica je slabijeg metabolizma kalcijuma u starijem dobu.
I muškarci mogu oboleti od osteoporoze, a najčešći je uzrok alkoholizam, bolesti endokrinih žlezda, smanjeno lučenje polnih hormona, nedostatak vitamina D, maligna oboljenja.
Osteoporoza je nemi proces,gubitak koštane mase teče tiho, prvi znaci bolesti su značajno smanjenje telesne visine,deformiteti kičmenog stuba (pogrbljeno držanje), bol u leđima i sklonost prelomima (kuka, podlaktice i kičmenih pršljenova).
Najpouzdanija metoda za otkrivanja osteoporoze je denzitometrija (DEXA) ispitivanje mineralne koštane mase (gustine kosti) na lumbalnoj kičmi i butnoj kosti,jednom godišnje u prve dve do tri godine lečenja, kasnije ređe.
DEXA je bezbolan, brz i suguran način za rano otkrivanje smanjene koštane mase, a koristi se i za praćenje efekta lečenja.
Osteoporoza se moze sprećiti i na vreme lečiti te se preporučuje lekarski pregled kojim se mogu odrediti navike pacijenta, prisutni klinički faktori rizika za osteoporozu ili pojavu osteoporoze u porodici.
Osteoporoza se danas može uspešno lečiti- adekvatna ishrana,fizička aktivnost, lekovi, fizikalna terapija i korekcijom životnih navika može se popraviti kvalitet života.
poliklinika-i-laboratorija-millenium-medic-reumatologija
Reumatologija.
Pregled specijaliste interne medicine reumatologa, kontrola, terapija, dijagnoza.
Reumatoidni artritis, GIHT, Osteoartritis, Spodiloza, Tendosinovitis, Burzitis, Lumbago, Išijas, Sindrom bolnog ramena, Mišićni reumatizam.
I ostale reumatoidne bolesti.
dr-zutic-reumatologija

Dr Žutić

Novi Beograd, Antifašističke borbe 21a 011 3018333 |
064 1162334 |
REUMATOLOGIJA.
PREGLED LEKARA SPECIJALISTE REUMATOLOGA.
vanna-care-poliklinika-reumatologija

VANNA CARE poliklinika

Novi Beograd, Bulevar Milutina Milankovića 188 011 6130000
cena: Cenovnik
Reumatologija.
Specijalistički pregled interniste reumatologa, Ultrazvučni pregled zglobova, Savetovalište za osteoporozu, Intravenska, intramuskularna i intraartikularna terapija, Punkcija zgloba
artcor-klinika-reumatologija

Artcor Klinika

Beograd, Banovo brdo, Osiječka 37a 011 4207372 |
069 4207372 |
Reumatologija je se bavi svim degenerativnim promenama kičmenog stuba, oštećenjima hrskavice izmedju pršljenova, sklerotičnim promenama kostiju i ostalih reumatskih obolenja.
poliklinika-eginski-reumatologija

Poliklinika Eginski

Beograd, Kanarevo Brdo, Vukasovićeva 50a 011 3513737 |
011 3513467 |
Reumatologija.
Pregled specijaliste interne medicine reumatologa, kontrola, terapija, dijagnoza, ultrazvučni pregled: Reumatoidni artritis, GIHT, Osteoartritis, Spodiloza, Tendosinovitis, Burzitis, Lumbago, Išijas, Sindrom bolnog ramena, Mišićni reumatizam i ostale reumatoidne bolesti.
Najčešći simptomi reumatskih bolesti: bolovi u kostima, zglobovima i mišićima, bolovi u leđima, povišena temperatura, umor i brzo zamaranje, pogoršanje tegoba na hladnoći i kod pogoršanja vremenskih prilika.
U većini slučajeva potrebno je uraditi: specijalistički pregled interniste reumatologa: ultrazvučni Dopplerski pregled zahvaćenog zgloba, mišića, tetivea, meniskusa, cista i drugih reumatoloških promena; punkcija cista ili vodenih kolekcija zglobova/najčeće kod kolena sa evakuacijom sadržaja i ubacivanje ili instilacijom odgovarajućeg leka u obolelo mesto Diprofos, Artros, Ortovisc, davanje th ili tzv blokada kod bolnih stanja kičme i mišića, propisivanje specifične terapije za različita reumatološka obolenja, određivanje drugih mera kao npr ulošci u obuću, različite pomoćne vežbe, saveti, određivanje smernica daljeg dejstva i procedura za odgovarajuću bolest.
poliklinika-dr-roncevic-reumatologija
Reumatologija.
Reumatološke bolesti su u porastu ne samo kod ljudi u godinama nego i kod mlađih zbog čega dolazi zbog pogoršanja uslovima rada i života, loših navika, nekretanja, gojaznosti, isharne.
U porastu su degenerativna obolenja kičme i zglobova kod svih uzrasta.
Najčešći simptomi reumatskih bolesti: bolovi u kostima, zglobovima i mišićima, bolovi u leđima povišena temperatura, umor i brzo zamaranje, pogoršanje tegoba na hladnoći i kod pogoršanja vremenskih prilika.
U većini slučajeva potrebno je uraditi: specijalistički pregled interniste reumatologa, analiza radioloških snimaka uključujući i DEXA snimak koštane gustine, ultrazvučni Dopplerski pregled zahvaćenog zgloba, mišića, tetivea, meniskusa, cista i drugih reumatoloških promena, punkcija cista ili vodenih kolekcija zglobova najčeće kod kolena sa evakuacijom sadržaja i ubacivanje ili instilacijom odgovarajućeg leka u obolelo mesto, davanje th ili tzv blokada kod bolnih stanja kičme i mišića, propisivanje specifične terapije za različita reumatološka obolenja, određivanje drugih mera kao npr ulošci u obuću, različite pomoćne vežbe, saveti, određivanje smernica daljeg dejstva i procedura za odgovarajuću bolest.
poliklinika-holimed-plus-reumatologija

Poliklinika Holimed Plus

Beograd, Batajnica, Pukovnika Milenka Pavlovića 14 011 4123536 |
011 4123537 |
REUMATOLOGIJA, Reumatske bolesti: Difuzne bolesti vezivnog tkiva: Reumatoidni artritis, Juvenilni artritis, SLE (Sistemski eritemski lupus), SSc (Sistemska skleroza), Difuzni fascitis sa eozinofilijom, Poliomiozitis, Vaskulitisi, Sjogrenov sindrom, Sindromi preklapanja.
Spondiloartritisi, Ankilozirajući, Reiterov sindrom, Psorijazni artritis, Artritis povezan sa inflamatornim bolestima creva.
Osteoartritisi (Degenerativne bolesti zglobova), Primarni, sekundarni i erozivni.
Reumatski sindromi vezani za infektivne agense, Direktni i imunoreaktivni.
Metaboličke i endokrine bolesti povezane sa reumatskim stanjima, Giht, Pseudogiht, Hidroksiapatitna artropatija, Hemofilija, Amiloidoza.
Neoplazme (primarne i sekundarne).
Neurovaskularne bolesti, Charcotov zglob, Raznaudov fenomen.
Bolesti kosti i hrskavice, Osteoporoza, Osteomalacija, Pagetova bolest, Tietzov sindrom – kostohondritis.
Vanzglobne bolesti, Burzitis, Entezopatije, Poremećaj intervertebralnog diska.
Razne bolesti povezane sa zglobnim manifestacijama
dom-zdravlja-clinicanova-reumatologija

Dom zdravlja Clinicanova

Beograd, Savski venac, Višegradska 26 011 7151777 |
060 3980808 |
REUMATOLOGIJA.
Reumatološka oboljenja “nose sa sobom” svakodnevne komplikacije u životu pacijenta, ograničenu pokretljivost, bol, potrebu za povećanom pažnjom, a u teškim slučajevima i za stalnim nadzorom lekara specijaliste.
Uzrok bolova u kostima i mišićima, otoka i jutarnje ukočenosti zglobova, može biti i neko od oko sto oboljenja, među kojima su različite forme artritisa, osteoporoza, fibromijalgija i mnogih sistemskih bolesti.
Da li je reč o prolaznim tegobama ili oboljenju koje zahteva lečenje, odgovoriće Vam naši specijalisti reumatologije.
PREGLEDE INTERNISTE REUMATOLOGA.
ŠTA JE REUMA?
bolovi se često nazivaju istim imenom- reuma.
Reč “Reuma” potiče iz grčkog jezika, a znači-strujanje.
Dok god ne budu lično pogođeni, samo mali broj ljudi zna da se iza tog opšteg naziva kriju različita oboljenja.
Nema dela lokomotornog sistema čoveka, otpornog na reumatske bolesti.
Reuma označava skup različitih tegoba od kojih pati 10% stanovništva, a svima je zajednička bol i ograničenje pokreta u zahvaćenom delu (zglobu, delu kičme, ruke ili noge).
Reumatizam je naziv za različite bolesti i tegobe u organima za kretanje (kostima, zglobovima, mišićima).
Karakteristična bol u zglobovima i ograničena pokretljivost, zajednički su simptomi svih reumatskih bolesti.
opsta-bolnica-st-medica-reumatologija

Opšta bolnica ST Medica

Beograd, Voždovac, Kumodraška 241v 011 2460697 |
011 2472946 |
REUMATOLOGIJA.
Stalno zaposleni reumatolozi i konsultanti profesori i docenti Medicinskog fakulteta u Beogradu, kao i ostalo ljubazno osoblje naše bolnice, poštujući osnovni princip medicine, da se čovekovo telo leči kao celina, a ne samo pojedinačni organi, pružiće vam svu potrebnu pažnju i pristupiti sistematskom lečenju.
opsta-bolnica-alfa-medic-reumatologija

Opšta bolnica Alfa Medic

Beograd, Palilula, Osmana Đikića 3 011 7858888
REUMATOLOGIJA.
Reumatološka oboljenja nose sa sobom svakodnevne probleme za pacijente, ograničenu pokretljivost, bol, potrebu za povećanom pažnjom a u teškim slučajevima i za stalnim nadzorom profesionalaca.
Reumatska oboljenja dovode do privremene, delimične ili trajne onesposobljenosti.
Stoga je od velikog značaja rano dijagnostikovanje i lečenje reumatskih oboljenja, od kojih nisu pošteđeni ni mladi ljudi.
Uzrok bolova u kostima i mišićima, otoka i jutarnje ukočenosti zglobova, može biti i neko od oko 100 oboljenja, među kojima su različite forme artritisa, osteoporoza, fibromijalgija i mnoge sistemske bolesti.
Alfa Medic opšta bolnica sa svojim lekarima specijalistima stoji Vam na raspolaganju za: Pregled interniste reumatologa, Rendgensko snimanje kostiju, zglobova i kičme, Ultrazvuk zgloba, Test salivacije.
Terapija: Intravenska terapija, Intramuskularna terapija, Punkcija zgloba, Intraartikularne injekcije, Lokalna infiltracija leka
opsta-bolnica-medicinski-sistem-beograd-msb-reumatologija
Reumatologija: klinički pregled, osteodensitometrija.
Pregled specijaliste reumatologa
opsta-bolnica-una-reumatologija

Opšta bolnica Una

Beograd, Voždovac, Vojvode Skopljanca 19 011 7858777
Reumatska oboljenja mogu dovesti do privremene, delimične ili trajne onesposobljenosti.
Zato je od velikog značaja rano dijagnostikovanje i lečenje reumatskih oboljenja, od kojih nisu pošteđeni ni mladi ljudi.
U ordinaciji za reumatologiju možete obaviti sledeće preglede: Ultrazvučni pregled zglobova i mekih tkiva, Dijagnostiku i dalje lečenje povezane sa koštanim i vezivnim tkivom, Pregledi interniste reumatologa, Reuma faktor, Infiltracije zglobova
poliklinika-dr-hadzagic-reumatologija

Poliklinika Dr Hadžagić

Beograd, Bežanijska Kosa, Vajara Živojina Lukića 53 011 2270564 |
063 361732 |
cena: Cenovnik
Reumatologija.
Pregledi lekara specijaliste reumatologa.
Dijagnostika i lečenje svih vrsta obolenja kostiju i zglobova.
Dijagnostika i lečenje sistemskih bolesti (reumatoidni artritis)
egzakta-medika-reumatologija

Egzakta Medika

Beograd, Zemun, Ulica 22. oktobra br. 16 065 2615544 |
011 2190059 |
REUMATOLOGIJA - EGZAKTA MEDIKA Reumatološka oboljenja nose sa sobom svakodnevne probleme za pacijente, ograničenu pokretljivost, bol, potrebu za povećanom pažnjom a u teškim slučajevima i za stalnim nadzorom specijalista.
Uzrok bolova u kostima i mišićima, otoka i jutarnje ukočenosti zglobova, može biti i neko od oko 100 oboljenja, medju kojima su različite forme artritisa, osteoporoza, fibromijalgija i mnoge sistemske bolesti. Da li je reč o prolaznim tegobama ili oboljenju koje zahteva lečenje, najbolje ce vam reći reumatolog. Reumatološka oboljenja nose sa sobom svakodnevne probleme za pacijente, ograničenu pokretljivost, bol, potrebu za povećanom pažnjom a u teškim slučajevima i za stalnim nadzorom profesionalaca. Poznato je da postoje različite reumatske bolesti koje mogu biti izazvane zapaljenjem, mehaničkim oštećenjima ili promenama u metabolizmu. Reumatologija je oblast medicine koja se bavi dijagnostikom, praćenjem i lečenjem oboljenja koštano zglobnog sistema, uključujući sistemske bolesti vezivnog tkiva i osteoporozu. Reumatska oboljenja dovode do privremene, delimične ili trajne onesposobljenosti. Stoga je od velikog značaja rano dijagnostikovanje i lečenje reumatskih oboljenja, od kojih nisu poštedjeni ni mladi ljudi.
Back to Top