Reumatologija Karaburma

Registruj se
Prijavi se
Reumatologija Karaburma
klinika-impuls-reumatologija

Klinika Impuls

Beograd, Karaburma, Višnjička 91a 011 2970702
cena: Cenovnik
REUMATOLOGIJA.
Pregled spec reumatologa, Blokade – intraartikularne injekcije, Punkcije kolenog zgloba.
Reumatologija se bavi dijagnostikom, praćenjem i terapijom oboljenja koštano zglobnog sistema, uključujući i sistemske bolesti vezivnog tkiva i osteoporozu..
Ciljano rendgenološko snimanje (kičmenog stuba i perifernih zglobova-kukova, kolena, ramena) kao i CT skener predstavljaju dopunu u dijagnostici reumatoloških oboljenja.
Osim medikamentozne terapije mogu se ordinirati i blokade to jestintraartikularne injekcije kao i različite procedure fizikalne terapije koja je sastavni deo lečenja većine reumatoloških oboljenja.
Uzrok bolova u kostima i mišićima, otoka i jutarnje ukočenosti zglobova, može biti i neko od oko 100 oboljenja, medju kojima su različite forme artritisa, osteoporoza, fibromijalgija i mnoge sistemske bolesti. Da li je reč o prolaznim tegobama ili oboljenju koje zahteva lečenje, najbolje ce vam reći reumatolog. Reumatološka oboljenja nose sa sobom svakodnevne probleme za pacijente, ograničenu pokretljivost, bol, potrebu za povećanom pažnjom a u teškim slučajevima i za stalnim nadzorom profesionalaca. Poznato je da postoje različite reumatske bolesti koje mogu biti izazvane zapaljenjem, mehaničkim oštećenjima ili promenama u metabolizmu. Reumatologija je oblast medicine koja se bavi dijagnostikom, praćenjem i lečenjem oboljenja koštano zglobnog sistema, uključujući sistemske bolesti vezivnog tkiva i osteoporozu. Reumatska oboljenja dovode do privremene, delimične ili trajne onesposobljenosti. Stoga je od velikog značaja rano dijagnostikovanje i lečenje reumatskih oboljenja, od kojih nisu poštedjeni ni mladi ljudi.
Back to Top