Reumatologija Zemun

Registruj se
Prijavi se
Reumatologija Zemun
poliklinika-intermed-plus-reumatologija
REUMATOLOGIJA BEOGRAD POLIKLINIKA INTERMED PLUS Reumatologija je subspecijalistička grana interne medicine koja se bavi dijagnozom i terapijom reumatskih oboljenja.
Specijalista reumatologije uglavnom rešava probleme vezane za zglobove, meka tkiva, autoimunske bolesti, vaskulitise i nasledne poremećaje vezivnog tkiva.
Mnoga od ovih oboljenja su uzrokovana poremećajima imunskog sistema te prema tome reumatologija u najvećoj meri predstavlja proučavanje imuniteta.
Neka od najčešćih oboljenja u reumatologiji su: reumatoidni artritis, sistemski lupus eritematodes, sistemska skleroza, dermatomiozitis, Sjogrenov sindrom, razne vrste vaskulitisa poput poliarteritis nodosa, kao i oboljenja koja se mogu javiti udruženo sa ovim oboljenjima.
Simptomi reumatskih oboljenja uključuju jutrarnju ukočenost (>30min), oticanje, crvenilo i povećanje temperature u predelu zahvaćenog zgloba, gubitak funkcije zgloba.
Može biti zahvaćen jedan ili više zglobova istovremeno.
Pored manifestacija na zglobovima ova oboljenja se manifestuju i raznim promenama (osipima) po koži koji se posebno javljaju kao preosetljivost prilikom izlaganja suncu (fotosenzitivnost), očnim simptomima poput suvoće i crvenila oka.
egzakta-medika-reumatologija

Egzakta Medika

Beograd, Zemun, Ulica 22. oktobra br. 16 065 2615544
REUMATOLOGIJA - EGZAKTA MEDIKA Reumatološka oboljenja nose sa sobom svakodnevne probleme za pacijente, ograničenu pokretljivost, bol, potrebu za povećanom pažnjom a u teškim slučajevima i za stalnim nadzorom specijalista.
Back to Top