Reumatologija Kanarevo Brdo

Registruj se
Prijavi se
Reumatologija Kanarevo Brdo
poliklinika-eginski-reumatologija

Poliklinika Eginski

Beograd, Kanarevo Brdo, Vukasovićeva 50a 011 3513737 |
011 3513467 |
Reumatologija.
Pregled specijaliste interne medicine reumatologa, kontrola, terapija, dijagnoza, ultrazvučni pregled: Reumatoidni artritis, GIHT, Osteoartritis, Spodiloza, Tendosinovitis, Burzitis, Lumbago, Išijas, Sindrom bolnog ramena, Mišićni reumatizam i ostale reumatoidne bolesti.
Najčešći simptomi reumatskih bolesti: bolovi u kostima, zglobovima i mišićima, bolovi u leđima, povišena temperatura, umor i brzo zamaranje, pogoršanje tegoba na hladnoći i kod pogoršanja vremenskih prilika.
U većini slučajeva potrebno je uraditi: specijalistički pregled interniste reumatologa: ultrazvučni Dopplerski pregled zahvaćenog zgloba, mišića, tetivea, meniskusa, cista i drugih reumatoloških promena; punkcija cista ili vodenih kolekcija zglobova/najčeće kod kolena sa evakuacijom sadržaja i ubacivanje ili instilacijom odgovarajućeg leka u obolelo mesto Diprofos, Artros, Ortovisc, davanje th ili tzv blokada kod bolnih stanja kičme i mišića, propisivanje specifične terapije za različita reumatološka obolenja, određivanje drugih mera kao npr ulošci u obuću, različite pomoćne vežbe, saveti, određivanje smernica daljeg dejstva i procedura za odgovarajuću bolest.
Uzrok bolova u kostima i mišićima, otoka i jutarnje ukočenosti zglobova, može biti i neko od oko 100 oboljenja, medju kojima su različite forme artritisa, osteoporoza, fibromijalgija i mnoge sistemske bolesti. Da li je reč o prolaznim tegobama ili oboljenju koje zahteva lečenje, najbolje ce vam reći reumatolog. Reumatološka oboljenja nose sa sobom svakodnevne probleme za pacijente, ograničenu pokretljivost, bol, potrebu za povećanom pažnjom a u teškim slučajevima i za stalnim nadzorom profesionalaca. Poznato je da postoje različite reumatske bolesti koje mogu biti izazvane zapaljenjem, mehaničkim oštećenjima ili promenama u metabolizmu. Reumatologija je oblast medicine koja se bavi dijagnostikom, praćenjem i lečenjem oboljenja koštano zglobnog sistema, uključujući sistemske bolesti vezivnog tkiva i osteoporozu. Reumatska oboljenja dovode do privremene, delimične ili trajne onesposobljenosti. Stoga je od velikog značaja rano dijagnostikovanje i lečenje reumatskih oboljenja, od kojih nisu poštedjeni ni mladi ljudi.
Back to Top