Pulmološke ordinacije Beograd

Registruj se
Prijavi se
Pulmološke ordinacije Beograd
Zagadjen vazduh i cvetanje u proleće samo su neki od uzroka otežanog disanja i bolesti respiratornih kanala.
Da biste pobedili dosadni kašalj i tako zvano škripanje u plućima, obratite se pulmološkoj ordinaciji.
U pulmološkim ordinacijama u Beogradu možete uraditi testove koji će pokazati šta Vam smeta iz Vaše okoline i šta ugrožava Vaš normalan život.
Pulmologija je danas toliko napredovala, da uopšte ne morate da čekate da Vam ne bude dobro, već otidjite kod pulmologa kojeg Vam nudi Beograd i on će Vam odrediti preventivnu terapiju.
Poboljšajte kvalitet života jednim odlaskom u pulmološku ordinaciju...
bel-medic-opsta-bolnica-i-dom-zdravlja-pulmoloske-ordinacije
PULMOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD BEL MEDIC OPŠTA BOLNICA I DOM ZDRAVLJA Pulmologija, Pulmološka ordinacija. Pregled ambulantnih i hospitalizovanih pacijenata, kožne alergološke probe, spirometriju, bronhoprovokativni i bronhodilatacioni test, tumačenje radiografskih snimaka.
pulmoloska-ordinacija-tara-md-pulmoloske-ordinacije
PULMOLOŠKA ORDINACIJA.
ASTMA, Smirivanje simptoma – dijagnostikom i specijalističkim pregledom Vam pomažemo da dođete do pravilne terapije kako bi ublažili simptome astme i poboljšali svoj kvalitet života.
KAŠALJ, Lečenje kašlja – kašalj je simptom koji može da ima svaki čovek i esencijalni je zaštitini i odbrambeni akt čije odsustvo može da bude jako štetno pa čak i da dovede do letalnog ishoda.
DEČIJA PULMOLOGIJA, Prevencija i rano otkrivanje – zajedno sa roditeljima radimo na prevenciji, dijagnostikovanju i terapiji pulmoloških smetnji deteta, za što bolji kvalitet života cele porodice.
HRONIČNI BRONHITIS, Hronična opstrukcija pluća – hronični bronhitis je potrebno na vreme tretirati, u suprotnom dolazi do drastičnog pada koncentracije kiseonika u krvi te boca sa kiseonikom može postati neizbežna.
TUBERKULOZA, Rana dijagnostika i tretman – jedinstvenim tuberkulinskim testiranjem omogućavamo rano otkrivanje i prevenciju kako bi sprečili opake simptome koji mogu rezultovati letalnim ishodom.
UPALA PLUĆA, Prevencija i lećenje – iako je upala pluća i dalje veliki problem savremene medicine, pomažemo Vam da ublažite i otklonite simptome oveinfekcija donjih disajnih puteva.
ordinacija-za-bolesti-pluca-i-disajnih-puteva-pulmonova-pulmoloske-ordinacije
PULMOLOŠKA ORDINACIJA.
SPIROMETRIJA, Ispitivanje disajne funkcije.
PULS OKSIMETRIJA, Određivanje koncentracije kiseonika u krvi.
OKSIGENOTERAPIJA, Primena kiseonika u lečenju akutnih i hroničnih plućnih bolesti i bolesti disajnih puteva.
ASPIRACIJA, Odstranjivanje sluzi i stranih sadržaja iz disajnih puteva kod teških bolesnika i bolesnika sa hiperprodukcijom sluzi.
ANALIZA donetog rentgenograma, rentgen filma pluća.
TERAPIJSKE PROCEDURE, Inhalaciona terapija, Gornjih disajnih puteva, inhalatorom.
Donjih disajnih puteva, nebulizatorom Oksigenoterapija, terapija kiseonikom.
Infuziona terapija kratkotrajna ili kontinuirana i druga parenteralna terapija.
Osnovna delatnost Specijalističke ordinacije Pulmonova je dijagnostika i lečenje akutnih i hroničnih bolesti pluća i disajnih puteva, kao i posledica koje nastaju u drugim organima usled plućnih oboljenja.Osim svoje osnovne delatnosti “Pulmonova” je kadrovski i tehnički spremna za pružanje hitne, neodložne prve pomoći, kao i za opštemedicinske preglede.
ordinacija-za-pulmologiju-pulmo-san-pulmoloske-ordinacije
ORDINACIJA ZA PULMOLOGIJU i POREMEĆAJE SPAVANJA.
Pulmologija, Medicina spavanja, Opstruktivna, Sleep Apnoja i Hipoventilacioni sindrom gojaznih, Kućna mehanička ventilacija, Mišićna snaga, Kiseonička terapija, Aparati za iskašljavanje, Inhalacije, CPAP BiPAP terapija.
Plućna funkcija, Spirometrija, bronhodilatacijski test, Uređaj za merenje mišićne snage respiratornih mišića kod bolesnika sa NMD, Uređaj za merenje vršnog protoka pri kašlju (PEF - kašalj).
Medicisnke usluge pružaju vrhunski specijalisti u svojim oblastima, lekari profesori beogradskog medicinskog fakulteta, uz profesionalan tim besprekorno obučenih sestara i tehničara.
Opšta pulmologija, Astma, Karcinom pluća, Hronične opstruktivne bolesti pluća (HOBP), Respiratorne infekcije, Neuromuskularne bolesti i respiratorni problemi, Fibroze pluća.
opsta-bolnica-una-pulmoloske-ordinacije

Opšta bolnica Una

Beograd, Voždovac, Vojvode Skopljanca 19 011 7858777
Pulmologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem pacijenata koji imaju problema sa disanjem i plućima.
Lekari koji rade u bolnici UNA imaju dugogodišnje iskustvo i uspešno se bave prevencijom, dijgnostikom i lečenjem svih plućnih bolesti.
Pregledom lekara specijaliste pneumoftiziologa, procenjuje se funkcionalno stanje respitarornog trakta, odnosno disajnog sistema i na osnovu tegoba i objektivnog nalaza predlažu se neophodne dijagnostičke procedure.
U bolnici UNA leče se oboljenja pluća izazvana infekcijom: akutni bronhitis, zapaljenje pluća i plućne maramice, tuberkuloza,bronhiektazije, gljivična oboljenja pluća.
Bronhijalna astma.
Hronična opstruktivna bolest pluća.
Emfizem pluća.
Hronična respiratorna insuficijencija.
Embolija i infarkt pluća.
Tumor bronhija, pluća i plućne maramice.
Fibroza pluća, sarkoidoza
poliklinika-antamedica-pulmoloske-ordinacije

Poliklinika Antamedica

Beograd, Vračar, Nebojšina 30 011 3441515
PULMOLOŠKA ORDINACIJA.
PREGLED PULMOLOGA.
KAŠALJ – NAJČEŠĆI SIMPTOM ČOVEKA.
Kašalj je jedan od najčešćih simptoma zbog kojih se pacijenti javljaju na pregled kod lekara u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, kao i kod pulmologa, verovatno zbog toga što kašalj može snažno i negativno da utiče na kvalitet života pacijenata.
dr-zutic-pulmoloske-ordinacije

Dr Žutić

Novi Beograd, Antifašističke borbe 21a 011 3018333
PULMOLOGIJA.
PREGLED LEKARA SPECIJALISTE PULMOLOGA.
Spirometriju (merenje kapaciteta pluća).
artcor-klinika-pulmoloske-ordinacije

Artcor Klinika

Beograd, Banovo brdo, Osiječka 37a 011 4207372
Pulmologija je grana interne medicine koja se bavi bolestima pluća i organa za disanje.
PULMOLOG – specijalista interne medicine se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti pluća i disajnih puteva.
Tu su uključene pneumonije, astme, otkrivanje raka pluća, bronhitisa, upale plućne maramice i ostalih bolesti pluća.
west-medic-pulmoloske-ordinacije-207091

West Medic

Beograd, Senjak, Bulevar Vojvode Putnika 30-34 065 2535291
PULMOLOŠKE ORDINACIJE - WEST MEDIC Usluge iz oblasti pulmologije Beograd.
opsta-bolnica-medicinski-sistem-beograd-msb-pulmoloske-ordinacije
Centar za pulmologiju.
Dijagnostika i lečenje dece i odraslih.
Maligna, upalna i alergijska oboljenja organa za disanje su danas mnogo češće zastupljena, kako među decom tako i među odraslima.
Za ovakvo stanje odgovorni su različiti faktori rizika kao i genetska predispozicija.
Savremene dijagnostičke metode koje primenjujemo u našoj bolnici omogućavaju brzo i pouzdano postavljanje dijagnoze.
Najsavremenije metode lečenja i prevencije bolesti pluća i disajnih puteva sa uspehom se primenjuju u kliničkoj praksi u MSB-u.
Iako su tegobe u početku često izražene u blažoj formi, one remete kvalitet života i nije potrebno da osoba trpi i čeka da se organizam sam izbori.
Neuzimanje terapije ili korišćenje neadekvatne terapije dovodi do iscrpljivanja imunog sistema.
Upravo što ranija dijagnoza i redovna primena preporučene terapije sprečavaju pojavu težih oblika bolesti, pogoršanja i prelaska u hronični oblik.
Rhinitis virosa, Rhinosinisitis acuta et chronica, Pharyngotonsilitis, Laryngotracheitis, Bronchitis, Pneumonia, Pleuritis, Neoplasma pulmonum.
egzakta-medika-pulmoloske-ordinacije

Egzakta Medika

Beograd, Zemun, Ulica 22. oktobra br. 16 065 2615544
PULMOLOŠKE ORDINACIJE - EGZAKTA MEDIKA Prevencija, dijagnostika i lečenje astme, bakterijske ili virusne upale pluća, opstruktivnih bolesti pluća i emfizema su uska specijalnost našeg tima pulmologa koji su vam na raspolaganju za preglede poput rentgena pluća, spirometrije.
poliklinika-eginski-pulmoloske-ordinacije

Poliklinika Eginski

Beograd, Kanarevo Brdo, Vukasovićeva 50a 011 3513737
Pulmologija je medicinska specijalnost koja se bavi bolestima pluća i respiratornog sistema.
U poliklinici Eginski možete obaviti pulmološki pregled, oksimetriju i dodatne specijalističke preglede u cilju dijagnoze i terapije bolesti pluća (HOBP, asthma, bronchitis, pneumonia , TBC i druge bolesti pluća).
Pregled vrši specijalista interne medicine pneumoftiziolog.
alfa-medica-poliklinika-pulmoloske-ordinacije

Alfa MEDICA poliklinika

Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 106a 011 3118591
Pulmologija je grana interne medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem pacijenata koji imaju problem sa disanjem i plućima.
Poliklinika Alfa MEDICA opremljena je najsavremenijim aparatima za dijagnostikovanje i lečenje: astme, plućne hipertenzije, hronične opstruktivne bolesti pluća, virusne i bakterijske upale pluća.
Kada doktori preporučuju snimanje pluća?
Kada postoje simptomi: Kašlja, Malaksalosti, Povišene temperature – 37,5°C, Jednom godišnje kao prevenciju u očuvanju zdravlja.
Funkcionalna dijagnostika pluća: Spirometrija, Inhalacije, Bronhoskopija, Alergološko testiranje
poliklinika-dr-roncevic-pulmoloske-ordinacije
Pulmologija.
U Poliklinici Dr Rončević u sklopu velikog broja kvalitetnih usluga raznih specijalistikih profila, možete ostvariti i kvalitetnu pulmološku dijagnostiku: plućnih bolesti s terapijom.
Pulmolološka obrada obuhvata: specijalistički pregled, analiza radiološkog nalaza na srcu i plućima, spirometrija i pulsna oksimetrija, određivanje i sprovođenje terapije.
ultrazvučna Dopplerska dijagnostika odredjenih promena u grudnom košu, terapijske procedure i primena lekova intravenski, intramuskularno, inhalacije preko inhalatora medikamenata efikasne kod: bronhoopstruktivnih bolesti; HOBP (hronični bronchitis, bronhijalna astma), kod nadražajnog kašlja ili ubrzavanja iskašljavanja i sanacije upalnih promena disajnih puteva stanja nakon viroza, tegoba s paranazalnim sinusima i upalama gornjih resp.puteva i nosa, lečenje osećaja slivanja iz zadnjeg dela nosa.
Kod alergijskih bronhospazama, učenje vežbi disanja, preoperativne pregledi pulmologa i davanje saglasnosi za operaciju, alergološke probe i određivanje antialergijskih lekova, paket laboratorijskih analiza i pregleda koji obezbeđuju sticanje uvida u opšte stanje pacijenta i ranu detekciju faktora rizika.
SPIROMETRIJA je neinvazivna bezbolna metoda procene funkcije disajnog sistema na osnovu izmrenog kapaciteta pluća, volumena izdahnutog vazduha i brzine protoka vazduha kroz disajne puteve.
Metoga je brza a merenja automatska i njom se utvrđuju različita stanja pluća kao ASTMA, PLUĆNA FIBROZA i HRONIČNA OBSTRUKTIVNA BOLEST PLUĆA.
Procenjuje se isto tako i uspešnost preduzete terapije kod ovih obolenja.
Normalne vrednosti plućnih parametara su određene visinom,težinom i starošću pacijenta.
Najčešći uzrok smanjenja ovih parametra je pušenje bilo da je aktivno ili pasivno.
Obolenje pluća na koje često nailazimo je HOBP. To je najčešće teško obolenje kod koga su 75% pušači.
Spirometrija može ukazati na ovu bolest i u ranoj fazi kada je bolest asimtomtska i kada se uspešnije leči.
Kod pušača takođe se može sagledati stepen oštećenja plućne funkcije.
Prema nalazu Svetske zdravstvene organizacije u 20 veku bolesti pluća uzrokovane pušenjem su ubile 100 miliona ljudi, a predviđa se da bi to u 21 veku se mogla biti 1 milijarada.
Spirometrija i pulsna oksimetrija se u poliklinici dr Rončević radi rutinski ili u okviru sistematskih i skining pregleda.
poliklinika-medilek-tim-pulmoloske-ordinacije

Poliklinika Medilek tim

Beograd, Zvezdara, Koste Trifkovića 1 011 2862372
PULMOLOŠKA ORDINACIJA.
PREGLED LEKARA SPECIJALISTE PULMOLOGA.

Poliklinika Holimed Plus

Beograd, Batajnica, Pukovnika Milenka Pavlovića 14 011 4123536 |
011 4123537 |
PULMOLOGIJA. Oboljenja pluća i medijastinuma: Oboljenja donjih disajnih puteva i pluća izazvana infektivnim agensima: Akutni bronhitis, Pneumonija, Apsces pluća, Tuberkuloza, Bronhiektazije, Mikoze pluća. Bronhijalna astma, Hronična opstruktivna bolest pluća, Respiratorna insuficijencija. Tumori bronha i pluća: Benigni tumori pluća, Primarni maligni tumori pluća, Sekundarni (metastatski) tumori pluća. Hitna stanja u pulmologiji: Strano telo u disajnim putevima, Embolija i infarkt pluća, Pneumotoraks, Masivne hemoptizije, Akutni respiratorni distress sindrom. Ehinokokoza pluća, Intersticijske bolesti pluća: Sarkoidoza, Idiopatska fibroza pluća, Deskvamativna intersticijska pneumonija, Intersticijska bolest pluća udružena sa respiratornim bronhiolitisom, Nespecifični intersticijski pneumonitis, Akutni intersticijski pneumonitis, Idiopatski obliterišući bronhiolitis sa pneumonitisom u organizaciji, Limfocitni intersticijski pneumonitis. Atelektaza pluća, Oboljenja pleure: Pleuralni izliv, Tumori pleure. Oboljenja medijastinuma: Tumori i ciste medijastinuma, Medijastinitis
Pulmološki pregled obavlja lekar specijalista pulmologije. U klinici radimo kompletne pulmološke dijagnostičke preglede i terapiju: dijagnostika i terapija akutnih i hroničnih bolesti, gornjih i donjih disajnih puteva, dijagnostika i terapija asthme i HOBP, dijagnostika i terapija pneumoniaja, rana dijagnostika Ca pluća, dijagnostika meta promena u plućima, dijagnostika i terapija hroničnog kašlja, terapija zastojnih promena na plućima, dijagnoza i terapija alergijskih bolesti. Postavlja se radna ili konačna dijagnoza. Pacijent se upućuje ciljano na dalje preglede i određuje terapija ako je to potrebno. Funkcionalno ispitivanje pluća: Spirometrija
PULMOLOGIJA. PULMOLOŠKA ORDINACIJA. PREGLED LEKARA SPECIJALISTE PULMOLOGA.

Klinika Impuls

Beograd, Karaburma, Višnjička 91a 011 2970702
PULMOLOGIJA. Pregled spec pulmologa, Pregled spec pulmologa alergologa, Alergo testovi (alergološke kožne probe na inhalacione i nutritivne alergene), Spirometrija (test plućne funkcije, Rentgen pluća, Skener pluća (CT pluća), Kompletne laboratorijske analize i mikrobiološke analize ( sputum-ispljuvak). Opšta bolnica IMPULS pruža usluge dijagnostifikovanja i lečenja pacijenata sa bolestima pluća i disanja. Naši doktori za plućne bolesti uspešno tretiraju respiratorna stanja koja uključuju hroničnu obstruktivnu bolest pluća, astmu, plućnu hipertenziju, virusne i bakterijske infekcije pluća.
PULMOLOŠKI PREGLED. Specifično usmeren i strpljiv razgovor sa pacijentom vođen od strane iskusnog i stručnog osoblja je, pored savremene opreme za dijagnostiku, uslov za kvalitetan i potpun pulmološki pregled. Analiziranje subjektivnih tegoba pacijenta, kao što su gušenje, kašalj, brzo zamaranje, “sviranje u grudima”, osobito posle boravka u prirodi, uz kijavicu, potom bol u grudima i drugo, veoma su bitni za postavljanje korektne dijagnoze i određivanje adekvatne terapije. Nakon sagledavanja i analize pacijentovih tegoba vrši se fizički pregled kojim se pregledaju vidljive spoljne promene na telu, i uz eventualnu palpatornu proveru uočenih izmena, vrši se auskultatorni pregled pluća i rada srca, kao i merenje krvnog pritiska. Uz sagledavanje pacijentovih tegoba i nalaza dobijenih fizičkim pregledom, pacijent se upućuje na RTG grudnog koša, MSCT skener grudnog koša, potom određuju i eventualni dopunski pregledi (laboratorijski nalazi, plućna funkcija, kao i alergološka obrada).
Pulmologija je grana interne medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem pacijenata koji imaju problema sa disanjem i plućima. Lekari poliklinike MEDIKOM sa dugogodišnjim iskustvom se uspešno bave prevencijom, dijgnostikom i lečenjem svih plućnih bolesti: oboljenja pluća izazvana infekcijom: akutni bronhitis, zapaljenje pluća i plućne maramice, tuberkuloza, bronhiektazije, gljivična oboljenja pluća; Bronhijalna astma; Hroničnu opstruktivnu bolest pluća /HOBP/; Emfizem pluća; Hronična respiratorna insuficijencija; Embolija i infarkt pluća; Fibroza pluća, sarkoidoze. Pregled interniste pulmologa pneumoftiziologa. Inhalaciona terapija; Intravenska terapija; Intramuskularna terapija; Dijagnostičke procedure. Spirometrija (test plućne funkcije), Bronhodilatatorni („Ventolinski“), Citološki pregled ispljuvka, Bakteriološki pregled ispljuvka, Pregled ispljuvka na bacil tuberkuloze, PPD proba. Spirometrija (test plućne funkcije) je dijagnostička metoda kojom se meri kapacitet pluća i protok vazduha kroz disajne puteve. Metoda je neinvazivna i zahteva saradnju pacijenta. Veoma je značajna za postavljenje dijagnoze astme, hronične obstruktivne bolesti pluća i plućne fibroze. Bronhodilatatorni test („Ventolinski“ test) se izvodi kada je potrebno proceniti protoke vazduha kroz disajne puteve pre i posle davanja Ventolina ili Beroduala (lekova koji šire bronhije). Ima dijagnostički značaj kod potvrde astme.
Pulmologija. U poliklinici Millenium Medic možete obaviti pulmološki pregled, spirometriju, oksimetriju i dodatne specijalističke preglede u cilju dijagnoze i terapije bolesti pluća (HOBP, asthma, bronchitis, pneumonia, TBC i druge bolesti pluća). Pregled vrši specijalista interne medicine pulmolog.

VANNA CARE poliklinika

Novi Beograd, Bulevar Milutina Milankovića 188 011 6130000
PULMOLOGIJA. Specijalistički pregled pulmologa, Interpretacija rentgenskih, CT i NMR snimaka, Spirometrija, Lečenje akutnih i hroničnih respiratornih infekcija, Lečenje astme, hroničnog bronhitisa i drugih opstruktivnih poremećaja, Inhalaciona terapija, Intravenska aplikacija terapije.
PULMOLOGIJA, Pulmološki pregled. U Našoj Poliklinici radimo kompletne pulmološke dijagnostičke preglede i terapiju: dijagnostika i terapija akutnih i hroničnih bolesti, gornjih i donjih disajnih puteva, dijagnostika i terapija asthme i HOBP, dijagnostika i terapija pneumonia rana dijagnostika Ca pluća, dijagnostika meta promena u plućima, dijagnostika i terapija hroničnog kašlja, terapija zastojnih promena na plućima (uz konsultaciju kardiologa), dijagnoza i terapija alergijskih bolesti. DIJAGNOSTIKA, Funkcionalno ispitivanje pluća: Spirometrija, Bronhodilatatorni test (sa Berodualom, Spalmotilom), Bronhoprovokativni test (provokacija fizičkim opterećenjem na Treadmill-u). TERAPIJA, Inhalaciona terapija (bronhodilatatori, inhalatorni kortikosteroidi), Infuziona terapija, Intramuskularna terapija. Spirometrija. Spirometrija predstavlja način ispitivanja ventilacione sposobnosti pluća. Pomoću ove metode merimo plućne kapacitete i volumene. Spirometrija je dijagnostička metoda, ali isto tako služi i za praćenje uspeha terapije. Neophodna je u dijagnostičkom i terapijskom tretmanu opstruktivnih bolesti (astma, HOBP), restriktivnih bolesti (plućna fibroza, kongestivna srčana insuficijencija) ili mešovitih poremećaja. Način izvođenja je veoma jednostavan: pacijent sa zapušenim nosem diše u spirometar. U početku način disanja odgovara normalnom aktu respiracije. Nakon toga uz savete lekara pacijent počinje sa forsiranim udahom i izdahom. Uz stručnu pomoć lekara i saradnju pacijenata za kratko vreme i uz malo truda dobijamo značajne podatke o kapacitetu i volumenu pacijentovih pluća.
Pulmologija je grana interne medicine koja se bavi dijagnostikovanjem, lečenjem i sprečavanjem bolesti pluća i respiratornog trakta kao što su upale nosa, sinusa, ždrela, bronhija i pluća. Bolesti pluća su veoma česta u našem podneblju, što je povezano sa ubrzanim tempom življenja u savremenom dobu, neodgovarajućim uslovima života (zagadenje vazduha i siromašni socijalni status) i neprimerenim navikama našeg stanovništva (pušenje, odsustvo primene zaštitnih mera na radu idr.). Jasno je da bez kiseonika nema života, tako da su bolesti pluća obično praćene simptomima koji značajno snižavaju kvalitetu života. Najčešći simptom plućnih bolesnika je hronični kašalj koji zahteva detaljan klinički pregled, dijagnostičku obradu radi isključenja opstruktivne plućne bolesti. Pravovremena dijagnoza i uočavanje simptoma koji se odnose na poteškoće s disanjem mogu sprečiti ili bolje kontrolisati i lečiti mnoge plućne bolesti. Ako se noću budite zbog problema sa disanjem ili zbog kašlja, ili se ujutru budite umorni, slabi i sa glavoboljom, posetite lekara.
Back to Top