Pulmološke ordinacije Batajnica

Registruj se
Prijavi se
Pulmološke ordinacije Batajnica
poliklinika-holimed-plus-pulmoloske-ordinacije

Poliklinika Holimed Plus

Beograd, Batajnica, Pukovnika Milenka Pavlovića 14 011 4123536 |
011 4123537 |
PULMOLOGIJA.
Oboljenja pluća i medijastinuma: Oboljenja donjih disajnih puteva i pluća izazvana infektivnim agensima: Akutni bronhitis, Pneumonija, Apsces pluća, Tuberkuloza, Bronhiektazije, Mikoze pluća.
Bronhijalna astma, Hronična opstruktivna bolest pluća, Respiratorna insuficijencija.
Tumori bronha i pluća: Benigni tumori pluća, Primarni maligni tumori pluća, Sekundarni (metastatski) tumori pluća.
Hitna stanja u pulmologiji: Strano telo u disajnim putevima, Embolija i infarkt pluća, Pneumotoraks, Masivne hemoptizije, Akutni respiratorni distress sindrom.
Ehinokokoza pluća, Intersticijske bolesti pluća: Sarkoidoza, Idiopatska fibroza pluća, Deskvamativna intersticijska pneumonija, Intersticijska bolest pluća udružena sa respiratornim bronhiolitisom, Nespecifični intersticijski pneumonitis, Akutni intersticijski pneumonitis, Idiopatski obliterišući bronhiolitis sa pneumonitisom u organizaciji, Limfocitni intersticijski pneumonitis.
Atelektaza pluća, Oboljenja pleure: Pleuralni izliv, Tumori pleure.
Oboljenja medijastinuma: Tumori i ciste medijastinuma, Medijastinitis
Pulmologija je grana interne medicine koja se bavi dijagnostikovanjem, lečenjem i sprečavanjem bolesti pluća i respiratornog trakta kao što su upale nosa, sinusa, ždrela, bronhija i pluća. Bolesti pluća su veoma česta u našem podneblju, što je povezano sa ubrzanim tempom življenja u savremenom dobu, neodgovarajućim uslovima života (zagadenje vazduha i siromašni socijalni status) i neprimerenim navikama našeg stanovništva (pušenje, odsustvo primene zaštitnih mera na radu idr.). Jasno je da bez kiseonika nema života, tako da su bolesti pluća obično praćene simptomima koji značajno snižavaju kvalitetu života. Najčešći simptom plućnih bolesnika je hronični kašalj koji zahteva detaljan klinički pregled, dijagnostičku obradu radi isključenja opstruktivne plućne bolesti. Pravovremena dijagnoza i uočavanje simptoma koji se odnose na poteškoće s disanjem mogu sprečiti ili bolje kontrolisati i lečiti mnoge plućne bolesti. Ako se noću budite zbog problema sa disanjem ili zbog kašlja, ili se ujutru budite umorni, slabi i sa glavoboljom, posetite lekara.
Back to Top