Sportska medicina Beograd

Registruj se
Prijavi se
Sportska medicina Beograd
Sportista ste i hoćete da proverite svoje zdravlje?
Nadjite odgovarajuću ordinaciju sportske medicine u Beogradu i uradite sve neophodne analize.
Shodno tome, koliko Sportskih klubova i udruženja ima Beograd, i ordinacije sportske medicine su izuzetno zastupljene.
Nadjite spesijalistu sportske medicine po svojim merama uz našu pomoć i imajte potupni uvid u svoje zdravlje i izdržljivost.
Sportska medicina je najvažnija grana medicine za jednog sportistu!
ordinacija-dr-gifing-1-sportska-medicina

Ordinacija Dr Gifing

Beograd, Vračar, Braće Nedića 1 011 2423182
cena: Cenovnik
SPORTSKA MEDICINA BEOGRAD CENTAR DR GIFING Pre nekoliko godina sportska medicina je postala bogatija za jednu savremenu dijagnostičku metodu koja je od velike koristi kako doktorima sportske medicine, tako fizijatrima, fizioterapeutima, kondicionim trenerima, pa i menadžmentu sportskih klubova.
Zahvaljujući Centru dr Gifing, ova metoda je odnedavno dostupna i u Srbiji. TMG ili tenziomiografija je dijagnostička neinvazivna metoda kojom se dobijaju podaci o kontraktilnim osobinama mišića, to jest o njihovim funkcionalnim karakteristikama.
Izum je profesora S.
Đorđevića, svetski poznatog sportskog radnika i trenera.
ordinacija-sportske-medicine-vita-maxima-sportska-medicina
SPORTSKA MEDICINA.
Ordinacija Vita Maxima, prva ordinacija sportske medicine u Srbiji, je kroz saradnju sa Udruženjem za medicinu sporta Srbije prerasla u pravi centar za testiranje sportista.
Na osnovu potpisanog ugovora članovi Udruženja za medicinu sporta Srbije volonterski učestvuju u testiranju sportista i tako stiču neophodna znanja iz sportskomedicinske dijagnostike.
Opremljena najsavremenijom opremom za dijagnostiku u potpunosti ispunjava sve uslove predviđene zakonom o zdravstvenoj zaštiti, pre svega jednim od najmodernijih Color Doppler aparata iz familije Logic GE, zatim najmoćnijim ergospirometrom, poznatijim kao Quark b2 firme COSMED, EKG apartima Fukuda i holterom CUSTO, od samog početka se razlikovala od naizgled sličnih ordinacija.
Uspostavljen sistem i metodologija rada kroz tri ambulante u potpunosti može da zadovolji pregled i najzahtevnijih sportskih timova.
Dokaz za to je rad sa većinom nacionalnih selekcija, juniorima i kadetima, košarkaškim klubovima Prve lige, najboljim fudbalskim klubovima, pre svega FK Partizanom i sportistima drugih sportskih saveza.
Centar sportske medicine – preporuke za predtakmičarski pregled.
Ordinacija Vita Maxima je na osnovu potpisanog ugovora sa Udruženjem za medicinu sporta Srbije omogućava da se određene ideje sprovedu i služe na dobrobit cele zajednice.

Poliklinika Fizikus

Beograd, Savski venac, Deligradska 27 011 2643242 |
011 2645554 |
SPORTSKA MEDICINA, pregled i overa takmičarskih legitimacija, antroprometrija, motorička testiranja, biohemijska testiranja, dinamometrija, ergospirometrija, fleksimetrija, ocena takmičarske sposobnosti, procena konačne visine, terenski testovi, test opterećenja, ultrazvuk skeletnog sistema, ishrana i suplementacija, identifikacija talenata. U oblasti medicine sporta, vršimo periodične sistematske preglede sportista i overu takmičarskih legitimacija, uz osnovni pregled - EKG u miru, antropometrija, pregled srca i pluća, lokomotornog sistema, TA, testom opterećenja i krvnom slikom. Raspolažemo mogućnostima najsavremenijih funkcionalnih testiranja sportista, svih kategorija i uzrasta, u laboratorijskim i terenskim uslovima.Vršimo procenu i prognozu sportske forme i dostignuća, obezbeđujemo neophodne informacije treneru u izradi plana treninga, ishrane i suplementacije. Na osnovu rezultata testiranja pomažemo u predselekciji za vrstu sporta i poziciju u timu. Kod mlađih kategorija sportista vršimo procenu biološkog sazrevanja i konačne visine. Sportsku medicinu u Poliklinici vodi stručni tim na čelu sa prof.dr Sergejom Ostojićem i dr Milkom Poljak, a o njihovom radu govori i veliki broj zadovoljnih klijenata sa kojima godinama saradjujemo (Sportsko društvo Crvena zvezda, Sportsko društvo Partizan, FK Rad, FK Spartak, FK Donji Srem, Teniski savez Srbije, Odbojkaški savez Srbije, Atletski savez, Olimpijski komitet)
poliklinika-eginski-sportska-medicina

Poliklinika Eginski

Beograd, Kanarevo Brdo, Vukasovićeva 50a 011 3513737
Sportska medicina.
ultrazvuk mišićno-tetivnih struktura, procena konačne visine, identifikacija talenta, sportska ishrana i suplementacija, punkcija zgloba, grupni sportsko – medicinski pregledi.
Sport i fizička aktivnost imaju važnu ulogu u svim područjima ljudskog života.
Fizička aktivnost pozitivno utiče na usvajanje zdravog načina života, unapređuje zdravlje i kvalitet života.
Sport je danas "medij" kojim se šire poruke mira, jednakosti i prijateljstva među ljudima.
Redovna fizička aktivnost jedan je od ključnih faktora za zdrav život.
Nemoguće je nabrojati sve pozitivne aspekte fizičke aktivnosti, no bez sumnje neke od njih su: unapređenje zdravlja i kvaliteta života, produžuje očekivano trajanje života i smanjuje rizik za hronično nezaraznih bolesti kao što su bolesti srca i krvnih sudova, šećerna bolest, maligne bolesti i sl.
Pozitivni aspekti redovne fizičke aktivnosti uočavaju se kod fizičkog i mentalnog zdravlja, kao i psihosocijalnog razvoja.
Nikada nije prerano da se započne s usvajanjem zdravih navika i edukacijom o važnosti fizičke aktivnosti: studije pokazuju da većina dece koja se bave sportom i fizički su aktivna u detinjstvu, zadrže takve navike i kasnije kad odrastu.
Sport ima pozitivan učinak na razvoj osobenosti - deca koja se od malena bave nekom sportskom aktivnošću, već u ranoj životnoj dobi razvijaju radne navike i samodisciplinu.
Sport sa druge strane ima pozitivnu ulogu i u emocionalnom razvoju dece budući da olakšava i proces njihove socijalizacije.

Poliklinika Holimed Plus

Beograd, Batajnica, Pukovnika Milenka Pavlovića 14 011 4123536 |
011 4123537 |
SPORTSKA MEDICINA. OBAVEŠTENJE ZA SVE SPORTISTE, SPORTSKE KLUBOVE i SPORTSKA UDRUŽENJA. U našoj poliklinici Holimed vršimo preglede sportista i ispunjavamo sve kadrovske uslove i uslove opreme na osnovu novog PRAVILNIKA koji je donet na osnovu Zakona o sportu i na osnovu Zakona o zdravstvenoj zaštiti (koji vam šaljemo u nastavku teksta). Ranije smo sportske preglede radili u ordinaciji "CEA" a sada bismo želeli da nastavimo saradnju u poliklinici Holimed u kojoj imamo lekara Sportske medicine i pružamo identično iste uslove kao u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije i Sportskom centru Tašmajdan. Najkasnije 2 dana pre zakazanog pregleda sportista, trener ili neko drugo lice zaduzeno za njih treba doci u polikliniku po obrazac koji treba popuniti sportista (do 16g potpisuje ga roditelj ili staratelj) I doneti ga popunjenog na pregled kod naseg lekara. Takodje cemo sportisti, treneru, objasniti sta je jos potrebno da donesu od medicinske dokumentacije i lekarskih analiza. Preglede vršimo u ordinaciji ili u vašem sportskom klubu u zavisnosti od dogovora.
Zakon o sportu odredio je obavezu da se sportisti pregledaju na svakih šest meseci i da te preglede obavljaju specijalisti medicine sporta.Sportska medicina je oblast zdravstva koja primenjuje medicinu i nauku u sprečavanju, prepoznavanju, lečenju, i rehabilitaciji povreda izazvanih sportom, vežbanjem, ili rekreacionim aktivnostima.Uključivanju u takmičarske aktivnosti predhodi obavezni pregled lekara specijaliste medicine sporta koji svoje mišljenje o sposobnosti sportiste upisuje u njegovu takmičarsku knjkižicu.Ovi pregledi se obavljaju periodično, u zavisnosti od uzrasta i sportske grane.Pravilno odabrana i individualno dozirana fizička aktivnost je veoma važan faktor u očuvanju i unapredjenju zdravlja.Dobro izvršeni pregledi, sa ispravnim dijagnostičkim zaključkom, jednako su važni za sve sportiste i rekreativce, a posebno za juniore i početnike.Lekarski pregled sportista može pomoći u pronalaženju problema koji mogu negativno uticati na učešće u sportu.Trenažni proces u savremenom sportu je naporan, dugotrajan i uključuje intenzivni ponavljajući rad, koji organizam sportiste u pojedinim fazama dovodi do granica maksimalnih iscrpljenja. Samo zdrave osobe mogu da biti izložene ovako teškom radu i jedino one imaju uslova da ostvare visoke sportske rezultate.
Back to Top