Ortopedija Beograd

Registruj se
Prijavi se
Ortopedija Beograd
bel-medic-opsta-bolnica-i-dom-zdravlja-ortopedija
ORTOPEDIJA BEOGRAD BEL MEDIC OPŠTA BOLNICA I DOM ZDRAVLJA Ortopedija. Pregled ortopeda. Dijagnostika Rentgensko snimanje kostiju, zglobova i kičme Ultrazvuk zgloba i mišića.
opsta-bolnica-medical-centar-ortopedija

Opšta bolnica Medical Centar

Beograd, Palilula, Mije Kovačevića 10 011 2084242
ORTOPEDIJA.
Opšta ortopedija koštano zglobne hirurgije.
Bavi se dijagnostikom i lečenjem povreda koštano-zglobnog sistema i oboljenja, posebno degenerativnih što uključuje i zbrinjavanje urgentnih stanja u ovoj oblasti.
Ortopedska hirurgija raspolaže posebnom operacionom salom u kojoj je moguće izvesti i najsloženije koštano-zglobne operacije.
Takođe, poseduje artroskop novije generacije na kome se obavljaju intervencije.
Izvode se razne vrste resekcionih, mobilizacionih, dinamičkih, amputacionih, korektivnih, stabilizacionih, rekonstruktivnih i aloartroplastičnih operacija, a zapaženi su rezultati u oblasti aloartroplastike kuka, kolena i uspešni počeci aloartroplastike ramena, kao i kompresiono- distrakcione osteosinteze metodom po Ilizarovu.
Među najčešće se javljaju povrede zgloba kuka.
Shodno indikacijama, sa uspehom se preduzimaju i „salvage“ ( procedure spasavanja ) i aloplastične procedure.
Veliko iskustvo je stečeno u lečenju traumatizovanih pacijenata, počev od politraume, otvorenih i zatvorenih preloma svih tipova, luksacija i luksacionih preloma zglobova, do različitih mekotkivnih povreda.
Traumatologija je grana medicine koja se bavi hitnim prijemom i lečenjem svih nezgoda.
U večini slučajeva to su saobraćajne nezgode, razne kućne, kao i nezgode na poslu.
U ovoj službi se izvode najsloženiji ortopedsko-traumatološki hirurški zahvati, izuzev hirurgije kičme.
Posebno je razvijena hirurgija kuka, koja se izvodi na pacijentima različite starosne strukture (od dve godine do najdublje starosti).
Uspešno se obavljaju najkompleksnije operacije displastičnog kuka kod dece i odraslih.
Posebno ističemo periacetabularnu osteotomiju karlice i hirurgiju acetabulofemoralnog impingementa.
Ugradnja veštačkog kuka i atroskopija kolena predstavljaju rutinske hirurške intervencije.
Najveći napredak u sportskoj traumatologiji, u lečenju povređenih zglobova, omogućila je endoskopska hirurgija, odnosno artroskopija kad je reč o kolenu.
Ne postoji ni jedan zglob u ljudskom telu u koji se ne može ući sa odgovarajućom artroskopskom opremom, a prednosti te hirurgije u odnosu na otvorenu su izuzetno velike: na mestu gde se instrument uvodi u zglob povreda mekih tkiva je minimalna, rezovi su zanemarivi kao ogrebotine, pa se pacijent, ako su mu ostale strukture kolena očuvane, vrlo brzo vraća sportu.
SPORTSKE POVREDE, Iz godine u godinu, iz dana u dan, pred sportiste se postavljaju sve veći zahtevi te je izloženost povredama sve veća.
Granice ljudskih mogućnosti se svakodnevno pomeraju.
Dokaz za to je činjenica da seniorske svetske rekorde od pre 30 godina, danas nadmašuju juniori.
Zbog toga sportske povrede zauzimaju visoko mesto u redosledu učestalosti povreda u savremenom svetu.
Da bi se ta učestalost smanjila, od velikog je značaja kako preventiva tako i postupak neposredno posle povređivanja.
Preventiva proizilazi iz razumevanja suštine i mogućnosti različitih tokova u procesima izlečenja povreda.
Ove povrede su, po svojoj prirodi, najčesće lake povrede, ali mogu napraviti velike probleme u odnosu na takmičarsku sposobnost, zbog varljivog uverenja da je moguće brže izlečenje nego što to dozvoljavaju prirodni procesi.
Lečenje sportskih povreda je specifično, a ciljevi su tačno definisani: povređeni sportista mora biti potpuno izlečen, a oporavak mora biti celovit, jer se, inače, rizikuje ponovno povređivanje, koje je najčešće teže od predhodnog.
opsta-bolnica-medicinski-sistem-beograd-msb-ortopedija
Ortopedija: specijalistički pregled, rentgensko snimanje, repozicija, imobilizacija - gips

Poliklinika Dr Hadžagić

Beograd, Bežanijska Kosa, Vajara Živojina Lukića 53 011 2270564 |
063 361732 |
Ortopedija. Pregledi lekara specijaliste hirurga ortopeda. Dijagnostika i lečenje svih vrsta obolenja kostiju i zglobova

Ortho clinic

Novi Beograd, Milutina Milankovića 162 065 8138735 |
011 7138735 |
ORTOPEDIJA - ORTHO CLINIC Ortopedsko lečenje, rehabilitacija, fizikalne terapije.
ORTOPEDIJA. Zahvaljujući kompletnoj i modernoj opremi i velikom kliničkom iskustvu, ortopedi Poliklinike Beograd mogu da zbrinu većinu povreda kostiju, zglobova i mišića, i da leče degenerativne i zapaljenske promene koštano-zglobnog sistema. U Poliklinici Beograd mogu se obaviti: pregledi lekara specijaliste ortopedije, ortopedski ultrazvučni pregled, rentgen dijagnostika, zbrinjavanje i lečenje povreda zglobova i preloma kosti, gipsana imobilizacija, apikacija (davanje) intraartikularnih injekcija koje se primenjuju u savremenom lečenju degenerativnih bolesti zglobova, ortopedske intervencije

Poliklinika Holimed Plus

Beograd, Batajnica, Pukovnika Milenka Pavlovića 14 011 4123536 |
011 4123537 |
ORTOPEDIJA. Iz oblasti ortopedije u Poliklinici HOLIMED Plus se radi: ortopedski pregledi i dijagnostika povreda i bolnih stanja u prostoru Poliklinike ili u kucnoj poseti, lečenje zglobova intraartikularnim injekcijama (injekcije u obolele zglobove: koleno, lakat, rame ili male zglobove), lečenje bolnih sindroma (bolno rame, bolna peta, sindrom karpalnog tunela i dr), lečenje povreda: repozicija i gipsana imobilizacija, lečenje ulcusa crurisa i dijabetičnog stopala izuzetno efikasnom, novom metodom, hirurške intervencije kao što su: urastao nokat, krivi prsti, čukljevi, burse. Ultrazvučni pregledi u ortopediji. Ultrazvučni pregled kukova kod beba. Osim kliničkog pregleda, ultrazvučni pregled koji se radi krajem prvog meseca života, zatim u trećem i šestom mesecu, daje potpuni uvid u stanje kukova deteta što je presudno za dijagnostiku i eventualno lečenje. Propuštena mogućnost lečenja razvojnog poremećaja kuka dovodi do iščašenja kukova i invaliditeta, pa je jasno da je prevencija od ogromnog značaja. Ostale indikacije za ultrazvučni pregled u ortopediji. Promene koje se nalaze potkožno, u mišićima, na tetivama ili zglobovima se ne vide na RTG snimku kao što se vidi kost, pa je zato tu ultrazvučni pregled dragocen.
ORTOPEDIJA. Dijagnostika bolesti i povreda sistema za kretanje sastoji se od anamneze, kliničkog pregleda, laboratorijske i radiološke pretrage, kao i drugih specijalnih ispitivanja. Ortopedskim pregledom dijagnostičke procedure mogu obuhvatiti i ispitivanje funkcije drugih organa, obzirom da se neki znakovi bolesti tek sekundarno manifestuju kao ortopedski problem. Anamneza: Bolesnik se javlja na pregled najčešće zbog bola, otoka, ograničenosti pokreta i drugih subjektivnih smetnji, kao što su mišićna slabost ili osećaj trnjenja.
Ortopedija se bavi lečenjem povreda koštano-zglobnog sistema i njihovih komplikacija, kao i hirurškim lečenjem deformiteta, degenerativnih i reumatskih oboljenja, tumora i drugih patoloških stanja koštano-zglobnog sistema. Rana ortopedija podrazumevala je korekciju stanja najčešće kao što su skolioze, paralize, tuberkuloze kostiju, a potom i urođene deformitete kao što su iščašenje kukova i deformiteti stopala. Postepeno ortopedija uključuje prelome, te dislokaciju i traumu skeleta. Na ortopedskim klinikama danas, se pretežno bave hirurškim zahvatima, ali isto tako usko sarađuju i sa konzervativnim granama. Genska terapija u ortopediji više nije naučna fantastika već se primenjuje i u kliničkoj praksi, a pre svega za nasledne bolesti, a potom i za stečene. Koleno, rame, lakat, zglob i stopalo delovi su tela na koje obično ne obraćamo pažnju. Njihovu važnost najčešće osetimo tek nakon neke povrede i jedino što u tom trenutku želimo je siguran i čvrst oslonac, brz oporavak i povratak svakodnevnim aktivnostima u najbržem mogućem roku.
Back to Top