Ortopedija Batajnica

Registruj se
Prijavi se
Ortopedija Batajnica
poliklinika-holimed-plus-ortopedija

Poliklinika Holimed Plus

Beograd, Batajnica, Pukovnika Milenka Pavlovića 14 011 4123536 |
011 4123537 |
ORTOPEDIJA.
Iz oblasti ortopedije u Poliklinici HOLIMED Plus se radi: ortopedski pregledi i dijagnostika povreda i bolnih stanja u prostoru Poliklinike ili u kucnoj poseti, lečenje zglobova intraartikularnim injekcijama (injekcije u obolele zglobove: koleno, lakat, rame ili male zglobove), lečenje bolnih sindroma (bolno rame, bolna peta, sindrom karpalnog tunela i dr), lečenje povreda: repozicija i gipsana imobilizacija, lečenje ulcusa crurisa i dijabetičnog stopala izuzetno efikasnom, novom metodom, hirurške intervencije kao što su: urastao nokat, krivi prsti, čukljevi, burse.
Ultrazvučni pregledi u ortopediji.
Ultrazvučni pregled kukova kod beba.
Osim kliničkog pregleda, ultrazvučni pregled koji se radi krajem prvog meseca života, zatim u trećem i šestom mesecu, daje potpuni uvid u stanje kukova deteta što je presudno za dijagnostiku i eventualno lečenje.
Propuštena mogućnost lečenja razvojnog poremećaja kuka dovodi do iščašenja kukova i invaliditeta, pa je jasno da je prevencija od ogromnog značaja.
Ostale indikacije za ultrazvučni pregled u ortopediji.
Promene koje se nalaze potkožno, u mišićima, na tetivama ili zglobovima se ne vide na RTG snimku kao što se vidi kost, pa je zato tu ultrazvučni pregled dragocen.
Ortopedija se bavi lečenjem povreda koštano-zglobnog sistema i njihovih komplikacija, kao i hirurškim lečenjem deformiteta, degenerativnih i reumatskih oboljenja, tumora i drugih patoloških stanja koštano-zglobnog sistema. Rana ortopedija podrazumevala je korekciju stanja najčešće kao što su skolioze, paralize, tuberkuloze kostiju, a potom i urođene deformitete kao što su iščašenje kukova i deformiteti stopala. Postepeno ortopedija uključuje prelome, te dislokaciju i traumu skeleta. Na ortopedskim klinikama danas, se pretežno bave hirurškim zahvatima, ali isto tako usko sarađuju i sa konzervativnim granama. Genska terapija u ortopediji više nije naučna fantastika već se primenjuje i u kliničkoj praksi, a pre svega za nasledne bolesti, a potom i za stečene. Koleno, rame, lakat, zglob i stopalo delovi su tela na koje obično ne obraćamo pažnju. Njihovu važnost najčešće osetimo tek nakon neke povrede i jedino što u tom trenutku želimo je siguran i čvrst oslonac, brz oporavak i povratak svakodnevnim aktivnostima u najbržem mogućem roku.
Back to Top