Ortopedija Novi Sad

Registruj se
Prijavi se
Ortopedija Novi Sad
hiruska-ordinacija-aesculap-ortopedija
ORTOPEDIJA - AESCULAP Dečija ortopedija.
mc-poliklinika-ortopedija

MC Poliklinika

Novi Sad, Bulevar cara Lazara 79b 021 6372232 |
021 6372234 |
ORTOPEDIJA BEOGRAD MC POLIKLINIKA Iz oblasti ortopedije rade se pregledi koštano-zglobnog sistema.
U sklopu dijagnostičkih i terapijskih procedura vrše se punkcije zgloba, intraartikularne injekcije i lokalna infiltracija leka, videoskopskih intervencija u zglobu kolena (artroska operacija meniskusa) i druge procedure.
specijalisticka-lekarska-ordinacija-praksis-ortopedija
ORTOPEDIJA U našoj ustanovi rade, doktori i konsultanti iz oblasti ortopedije, te Vam u svakom času stoje na raspolaganju.
Ortopedija se bavi lečenjem povreda koštano-zglobnog sistema i njihovih komplikacija, kao i hirurškim lečenjem deformiteta, degenerativnih i reumatskih oboljenja, tumora i drugih patoloških stanja koštano-zglobnog sistema. Rana ortopedija podrazumevala je korekciju stanja najčešće kao što su skolioze, paralize, tuberkuloze kostiju, a potom i urođene deformitete kao što su iščašenje kukova i deformiteti stopala. Postepeno ortopedija uključuje prelome, te dislokaciju i traumu skeleta. Na ortopedskim klinikama danas, se pretežno bave hirurškim zahvatima, ali isto tako usko sarađuju i sa konzervativnim granama. Genska terapija u ortopediji više nije naučna fantastika već se primenjuje i u kliničkoj praksi, a pre svega za nasledne bolesti, a potom i za stečene. Koleno, rame, lakat, zglob i stopalo delovi su tela na koje obično ne obraćamo pažnju. Njihovu važnost najčešće osetimo tek nakon neke povrede i jedino što u tom trenutku želimo je siguran i čvrst oslonac, brz oporavak i povratak svakodnevnim aktivnostima u najbržem mogućem roku.
Back to Top