Ortopedija Zemun

Registruj se
Prijavi se
Ortopedija Zemun
poliklinika-beograd-ortopedija
ORTOPEDIJA.
Zahvaljujući kompletnoj i modernoj opremi i velikom kliničkom iskustvu, ortopedi Poliklinike Beograd mogu da zbrinu većinu povreda kostiju, zglobova i mišića, i da leče degenerativne i zapaljenske promene koštano-zglobnog sistema.
U Poliklinici Beograd mogu se obaviti: pregledi lekara specijaliste ortopedije, ortopedski ultrazvučni pregled, rentgen dijagnostika, zbrinjavanje i lečenje povreda zglobova i preloma kosti, gipsana imobilizacija, apikacija (davanje) intraartikularnih injekcija koje se primenjuju u savremenom lečenju degenerativnih bolesti zglobova, ortopedske intervencije
Ortopedija se bavi lečenjem povreda koštano-zglobnog sistema i njihovih komplikacija, kao i hirurškim lečenjem deformiteta, degenerativnih i reumatskih oboljenja, tumora i drugih patoloških stanja koštano-zglobnog sistema. Rana ortopedija podrazumevala je korekciju stanja najčešće kao što su skolioze, paralize, tuberkuloze kostiju, a potom i urođene deformitete kao što su iščašenje kukova i deformiteti stopala. Postepeno ortopedija uključuje prelome, te dislokaciju i traumu skeleta. Na ortopedskim klinikama danas, se pretežno bave hirurškim zahvatima, ali isto tako usko sarađuju i sa konzervativnim granama. Genska terapija u ortopediji više nije naučna fantastika već se primenjuje i u kliničkoj praksi, a pre svega za nasledne bolesti, a potom i za stečene. Koleno, rame, lakat, zglob i stopalo delovi su tela na koje obično ne obraćamo pažnju. Njihovu važnost najčešće osetimo tek nakon neke povrede i jedino što u tom trenutku želimo je siguran i čvrst oslonac, brz oporavak i povratak svakodnevnim aktivnostima u najbržem mogućem roku.
Back to Top