Ortopedija Subotica

Registruj se
Prijavi se
Ortopedija Subotica
poliklinika-medic-ortopedija
ORTOPEDIJA.
Traumatska stanja, povrede.
Imobilizacija sa gipsanim longetama i plastičnim udlagama.
Dijagnostika stanja kuka kod male dece.
Hirurške intervencije vezane za urasli nokat, čukljeve, fibrome i ostala tumorozna tkiva na koštanom sistemu, a koja su moguća uz primenu lokalne anestezije.
Sportske povrede, uganuća, ruptura tetiva itd.
poliklinika-badawi-ortopedija
ORTOPEDIJA POLIKLINIKA BADAWI Kod ortopeda se javljaju ljudi koji imaju: bolove u kolenima, kukovima, u kičmi, ili drugim zglobovima, tetivama i mišićima.
Bolovi mogu biti praćeni zatezanjem, ukočenošću, grčevima i ograničenim pokretima.
Pomenute tegobe mogu biti posledica bolesti ili povreda, no svejedno sve to može znatno umanjiti kvalitet života.
Ortopedija se bavi lečenjem povreda koštano-zglobnog sistema i njihovih komplikacija, kao i hirurškim lečenjem deformiteta, degenerativnih i reumatskih oboljenja, tumora i drugih patoloških stanja koštano-zglobnog sistema. Rana ortopedija podrazumevala je korekciju stanja najčešće kao što su skolioze, paralize, tuberkuloze kostiju, a potom i urođene deformitete kao što su iščašenje kukova i deformiteti stopala. Postepeno ortopedija uključuje prelome, te dislokaciju i traumu skeleta. Na ortopedskim klinikama danas, se pretežno bave hirurškim zahvatima, ali isto tako usko sarađuju i sa konzervativnim granama. Genska terapija u ortopediji više nije naučna fantastika već se primenjuje i u kliničkoj praksi, a pre svega za nasledne bolesti, a potom i za stečene. Koleno, rame, lakat, zglob i stopalo delovi su tela na koje obično ne obraćamo pažnju. Njihovu važnost najčešće osetimo tek nakon neke povrede i jedino što u tom trenutku želimo je siguran i čvrst oslonac, brz oporavak i povratak svakodnevnim aktivnostima u najbržem mogućem roku.
Back to Top