Sudski tumač za engleski jezik Rakovica

Registruj se
Prijavi se
Sudski tumač za engleski jezik Rakovica
SUDSKI TUMAČ ZA ENGLESKI JEZIK - AQUILA PREVODI Prevod dokumentacije sa overom sudskog tumača za engleski jezik.
SUDSKI TUMAČ ZA ENGLESKI JEZIK - TANJA KLIPA Brz i povoljan prevod sa overom za engleski jezik.

Sudski tumač za engleski jezik Jasmina Ninkov

Beograd, Rakovica, Osme crnogorska brigade 3 063 399750 |
011 3511795 |
SUDSKI TUMAČ ZA ENGLESKI JEZIK - JASMINA NINKOV Overen prevod za engleski jezik od strane prevodioca Jasmine Ninkov.
SUDSKI TUMAČ ZA ENGLESKI JEZIK - LJUDMILA DŽOKIĆ Prevod i overa dokumenata za engleski jezik! Kontaktirajte Ljudmilu Džokić!
SUDSKI TUMAČ ZA ENGLESKI JEZIK - SVETLANA MIHAILOVIĆ Svetlana Mihailović je ovlašćeni sudski tumač za engleski jezik.
SUDSKI TUMAČ ZA ENGLESKI JEZIK - LJILJANA KRSTIĆ Ljiljana Krstić pruža uslugu sudskog tumačenja i overe dokumenata za engleski jezik.

Sudski tumač za engleski jezik Sladjana Milošević

Beograd, Rakovica, Frana Levstika 10/19 064 1812484
SUDSKI TUMAČ ZA ENGLESKI JEZIK - SLADJANA MILOŠEVIĆ Sladjana Milošević pruža uslugu prevođenja dokumenata sa i na englesi jezik, sa overom.

Sudski tumač za engleski jezik Tina Samardžić

Beograd, Rakovica, Nikole Marakovića 21/33 063 240264
SUDSKI TUMAČ ZA ENGLESKI JEZIK - TINA SAMARADŽIĆ Overen prevod za engleski jezik od strane sudskog tumača Tine Samardžić.

Sudski tumač za engleski jezik Snežana Đokić

Beograd, Rakovica, Kraljice Jelene 15/19 062 1363538 |
011 3561867 |
SUDSKI TUMAČ ZA ENGLESKI JEZIK - SNEŽANA ĐOKIĆ Prevod i overa tekstova i dokumentacije sa i na engleski jezik.
SUDSKI TUMAČ ZA ENGLESKI JEZIK - NADA ŽUGIĆ Nada Žugić pruža uslugu sudskog prevođenja dokumenata za engleski jezik.

Sudski tumač za engleski jezik Snežana Gilbert

Beograd, Rakovica, 11 krajiške divizije 41 061 2512806
SUDSKI TUMAČ ZA ENGLESKI JEZIK - SNEŽANA GILBERT Prevod dokumentacije sa overom za engleski jezik od strane tumača Snežane Gilbert.
LOKACIJE
Engleski jezik (engl. English language ili English) je zapadnogermanski jezik koji potiče iz Engleske, a takođe se koristi kao maternji jezik u drugim državama Ujedinjenog Kraljevstva - Škotskoj, Velsu, i Severnoj Irskoj, u Republici Irskoj, SAD, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu, Južnoj Africi, i brojnim drugim zemljama. Engleski je trenutno četvrti najrasprostranjeniji maternji jezik na svetu (posle kineskog, španskog i hindua), sa nekih 380 miliona govornika. Ima status lingva franka u mnogim delovima sveta, usled vojnog ekonomskog, naučnog, političkog i kulturnog uticaja Britanske Imperije u 18. i 19. veku i još jačeg globalnog uticaja Sjedinjenih Američkih Država tokom 20. veka. Zbog globalnog uticaja engleskog u svetu nauke, umetnosti, televizije i na Internetu u poslednjim decenijama, engleski je danas najrasprostranjeniji jezik koji se uči kao drugi jezik na svetu. Od mnogih učenika širom sveta se zahteva da uče engleski, a znanje engleskog jezika je korisno ili čak neophodno za mnoga zanimanja. Engleski je zapadnogermanski jezik koji potiče od jezika koje su u prvoj polovini prvog milenijuma u Britaniju doneli germanski doseljenici iz raznih delova severozapadne Nemačke. Među ovim plemenima su bili Frizijci, Angli, Sasi i Jiti. Prvobitni germanski jezik je zatim primio uticaje od dva talasa invazije. Prvo od strane govornika jezika skandinavske grane germanske familije, koji su kolonizovali delove Britanije u osmom i devetom veku. Drugi talas su činili Normani u 11. veku, koji su govorili varijetet francuskog. Ove dve invazije su engleski učinili visoko kreolizovanim; kreolizacija nastaje od kohabitacije govornika različitih jezika, koji razvijaju hibridni jezik za osnovnu komunikaciju. Kohabitacija sa Skandinavcima je uslovila značajno gramatičko pojednostavljivanje i leksičko obogaćivanje anglo-frizijskog jezgra engleskog; kasnija normanska okupacija je dovela do kalemljenja razrađenijeg sloja reči iz romanske grane evropskih jezika na germansko jezgro; ovaj novi sloj je ušao u engleski kroz korišćenje na sudovima i u vlasti. Stoga se engleski razvio u pozajmljivački jezik značajne gipkosti i ogromnog fonda reči.
Back to Top