Sudski tumač za rumunski jezik Stari Grad

Registruj se
Prijavi se
Sudski tumač za rumunski jezik Stari Grad
prevodilacka-agencija-todorovic-sudski-tumac-za-rumunski-jezik
SUDSKI TUMAČI ZA RUMUNSKI JEZIK BEOGRAD PREVODILAČKA AGENCIJA TODOROVIĆ
prevodilacka-agencija-queen-victoria-sudski-tumac-za-rumunski-jezik
SUDSKI TUMAČ ZA RUMUNSKI JEZIK - PREVODILAČKA AGENCIJA QUEEN VICTORIA Naš sudski tumač za rumunski jezik će u skladu sa zakonskim obavezama koje imaju brzo, efikasno i kvalitetno prevesti i overiti Vašedokumente, a Vi možete biti uvereni da će takva dokumentacija biti prihvaćena u bilo kojoj instituciji koja to od Vas zahteva.
prevodilacka-agencija-korak-do-prevoda-sudski-tumac-za-rumunski-jezik
SUDSKI TUMAČ ZA RUMUNSKI JEZIK - KORAK DO PREVODA - Prevod sa overom sudskog tumača za rumunski jezik - Prisustvo sudskog prevodioca za rumunski jezik (izlazak na teren)
LOKACIJE
Rumunski jezik (rum. română, limba română) je istočnoromanski jezik koji se govori u Rumuniji i Moldaviji. Pored latinskog, iz kojeg je prevashodno nastao, na rumunski jezik su uticali i brojni drugi jezici (dački, mađarski, ukrajinski, grčki, srpski, bugarski, makedonski, ruski, nemački, i trački). Dakle rumunski jezik je nastao iz latinskog i dačkog uz uticaj mnogih jezika među kojima je najči uticaj crkvenoslovenskog, tako da se još od srednjeg veka na teritorijama Transilvanije, Vlaške i Moldavije formirao jedan jezik (sa manjim lokalnim razlikama)koji je imao razne denominacije (vlaški, moldavski, rumanski), latinsku osnovu i ćirilično pismo. Rumunija (rum. România) je država u jugoistočnoj, delimično u srednjoj Evropi. Na istoku izlazi na Crno more, a graniči se na jugu sa Bugarskom, na jugozapadu sa Srbijom, na severozapadu sa Mađarskom, na severu sa Ukrajinom i na severoistoku sa Moldavijom. Površina Rumunije iznosi 238.391 km². Po površini ona je 78. država u svetu. Prema popisu iz 2011. godine Rumunija je imala 19.599.506 stanovnika. Glavni i najveći grad Rumunije je Bukurešt, a ostali veći gradovi su Brašov, Temišvar, Kluž, Konstanca, Krajova i Jaši.
Back to Top