Sudski tumač za slovenački jezik Stari Grad

Registruj se
Prijavi se
Sudski tumač za slovenački jezik Stari Grad
prevodilacka-agencija-todorovic-sudski-tumac-za-slovenacki-jezik
SUDSKI TUMAČI ZA SLOVENAČKI JEZIK BEOGRAD PREVODILAČKA AGENCIJA TODOROVIĆ
prevodilacka-agencija-queen-victoria-sudski-tumac-za-slovenacki-jezik
SUDSKI TUMAČ ZA SLOVENAČKI JEZIK - PREVODILAČKA AGENCIJA QUEEN VICTORIA Naš sudski tumač za slovenački jezik će u skladu sa zakonskim obavezama koje imaju brzo, efikasno i kvalitetno prevesti i overiti Vašedokumente, a Vi možete biti uvereni da će takva dokumentacija biti prihvaćena u bilo kojoj instituciji koja to od Vas zahteva.
prevodilacka-agencija-korak-do-prevoda-sudski-tumac-za-slovenacki-jezik
SUDSKI TUMAČ ZA SLOVENAČKI JEZIK - KORAK DO PREVODA - Prevod sa overom sudskog tumača za slovenački jezik - Prisustvo sudskog prevodioca za slovenački jezik (izlazak na teren)
LOKACIJE
Slovenački jezik isto tako poznat i pod nazivom slovenski jezik, je materinski jezik oko 2.000.000 Slovenaca u Republici Sloveniji, gde je službeni jezik, te pripadnika slovenske manjine u Austriji (oko 60.000 u Koruškoj i Štajerskoj), Italiji (oko 100.000 u Beneškoj Sloveniji, Reziji, Trstu i Gorici), Hrvatskoj (11.800-13.100) i Mađarskoj (2.700). Broj slovenačkih emigranata u Americi, Zapadnoj Europi i Australiji procjenjuje se na oko 400.000. Najstariji su pisani spomenici koji pokazuju tipične slovenačke jezičke crte "Brižinski spomenici" pisani latinicom oko 1000-te godine. Na njihovu se temelju nije razvila nikakva srednjovekovna slovenačka pismenost, tako da tek od polovine 16-og veka i vremena reformacije možemo govoriti o izgradnji slovenačkog književnog jezika. Taj je jezik izgrađen većim delom na donjokranjskim i tek manjim delom na gornjokranjskim govorima. Njegov je začetnik Primož Trubar koji je 1550 štampao Katekizam i Abecedarij, 1557 - 1560 preveo Novi zavet te 1564 izdao slovenački crkveni red Cerkovna ordninga. Prvu je slovenačku gramatiku Arcticae horulae 1584 napisao Adam Bohorič, a prvi rečnik (nemačko-latinsko-slovenačko-italijanski) 1592 Jeronim Megiser.
Back to Top