Akupunktura Novi Sad

Registruj se
Prijavi se
Akupunktura Novi Sad
poliklinika-nada-diva-akupunktura
AKUPUNKTURA BEOGRAD POLIKLINIKA NADA DIVA Akupunktura kao tradicionalna kineska metoda lečenja leži u tvrdnji da zdravlje rezultira iz pravilnog odnosa i sklada na relaciji JANG-JIN i normalnog i neometanog kruženja “vitalne energije”.
Akupunktura se može primenjivati kao samostalna metoda lečenja ili u kombinaciji sa savremenim metodama lečenja (fizikalna terapija, medikamentna terapija).
Akupunktura je terapija otklanjanja bola i lečenja odredjenih bolesti uz pomoć tankih iglica, koje se zabadaju pacijentu u precizno odredjene tačke. Akupunktura je sastavni deo i proizvod drevne kineske filizofije i kulture, koje se značajno razlikuju od savremene zapadno-evropske. Iz klasične akupunkture u poslednje vreme su se razvile i druge vrste akupunkture kao što su aurikulopunktura, akupunkturna analgezija, kraniopunktura, farmakopunktura itd. Akupunktura se bazira na učenju da je čovek, kao uostalom i sve živo, ispunjen životnom energijom, koja kruži našim telom odredenim putevima ili meridijanima. Akupunkturom se ne stvara nova energija već se ponovo uspostavlja energetska ravnoteža. Sa njom se može efikasno suzbiti bol, pa se već uveliko primenjuje umesto klasične anestezije. Prednostima metode smatraju se jednostavnost postupka, ekonomičnost i mali broj neželjenih dejstava i kontraindikacija u koje praktično spada samo “strah od igle”.
Back to Top