Akupunktura Vračar

Registruj se
Prijavi se
Akupunktura Vračar
tao-acu-med-aesthetic-centar-akupunktura
Akupunktura je tradicionalna kineska medicina stara preko 5000 godina i predstavlja specifičan metod lečenja i prevencije mnogih bolesti.
Onog trenutka kada je akupunktura kao metoda lečenja naučno dokazana, SZO je Akupunkturu priznala kao komplementarnu metodu lečenja 1979.godine sa jasno definisanim indikacijama.
Domovina akupunkture je Kina.
Kinezi su oduvek bili dobri naučnici i praktičari.
Na temelju svojih iskustava ustanovili su da pritisak na određeni deo tela smanjuje bol u unutrašnjosti tela.
Ustanovili su da za olakšanje bolova u trbuhu nije potrebno pritiskati celo telo već samo određene tačke na trbuhu.
Probali su da u te iste tačke ubodu trn ili iglu od bambusa (kasnije i metalnu iglu), i shvatili da je uspeh mnogo veći.
Počeli su da otkrivaju sve više akupunkturnih tačaka i da primenjuju ovu metodu lečenja kod raznih bolnih stanja.
Po kineskoj filozofiji, TAO akupunktura pretpostavlja kruženje vitalne energije kroz ljudski organizam.
Pored vitalne energije, u akupunkturi značajno mesto imaju dva suprotna principa Yin i Yang.
Lečenje akupunkturom.
Pre započinjanja svakog akupunkturnog tretmana, pacijenta treba upoznati sa suštinom lečenja.
Lečenje se sprovodi u seansama.
Terapija traje pola sata, a uglavnom se sprovodi 10 tretmana.
U zavisnosti od indikacije i tretmani se mogu ponavljati.
U akutnim stanjima lečenje se sprovodi svaki dan, u trajanju 7- 10 dana.
Kod hroničnih bolesti 2-3 puta nedeljno, 10-20 tretmana.
U akupunkturnom tretmanu se koriste jednokratne sterilne metalne iglice, veoma tanke i savitljive, u različitim dimenzijama, koje se moraju otpakovati pred samim pacijentom čime se ukazuje na ozbiljnost u samom postupku i stiče poverenje.
vitalis-centar-akupunktura

Vitalis centar

Beograd, Vračar, Kralja Milutina 35 011 3629558
MODERNA AKUPUNKTURA, Od tradicionalnog do savremenog.
Akupunktura više nije nepoznata širokim masama ljudi, sve više privlači pažnju i njihovo interesovanje, zbog izuzetno efikasnog načina delovanja, zbog neobičnog i vrlo zanimljivog filozofskog pristupa, zbog alternativnog načina lečenja koji ima samo pozitivne efekte na organizam, a za razliku od savremenih lekova, bez štetnih neželjenih posledica.
Prednost akupunkture nad drugim medicinskim disciplinama je u tome što posmatra čoveka u celini i leči njegov najveći problem, recimo bol (prouzrokovan glavoboljom, išijasom, neuralgijom bilo kojeg živca) a istovremeno pozitivno deluje na ceo organizam, dovodi ga u ravnotežu.
Jer ni jedna bolest nije izolovana i uvek je povezana sa drugim pratećim simptomima, koji su često glavni uzrok bolesnog stanja.
Akupunkturom se uspostavlja ravnoteža celog organizma, koja je poremećena bolesnim stanjem.
Još jedna vrlo važna prednost akupunkture nad drugim medicinskim disciplinama je prirodan način lečenja, bez unošenja ikakvih supstanci u organizam, za razliku od modernih načina lečenja lekovima (hemikalije), hirurškim putem sečenja, unošenjem radioaktivnih izotopa, radioaktivnim i rentgenskim zračenjem, koji su svi, koliko korisni sa jedne strane, u određenom trenutku potencijalno opasni pri dužoj upotrebi.
Akupunkturu je Svetska zdravstvena organizacija priznala kao ravnopravnu medicinsku disciplinu, a da bi je priznala, ona je morala da ima naučni dokaz delovanja : eksperimentalni, klinički i laboratorijski.
Akupunktura to sve ima.
Akupunktura dakle, kao takva nije više alternativna medicina po načinu delovanja, ali je alternativna po svojim efektima: leči i isceljuje mnoge bolesti kod kojih savremena medicina nije uopšte u stanju i mogućnosti da postigne takve efekte.
centar-za-bol-i-fizikalnu-terapiju-analgesis-akupunktura-517127
AKUPUNKTURA - ANALGESIS Metod lečenja akupunkturom u centru Analgesis.
ordinacija-tradicionalne-medicine-san-akupunktura
AKUPUNKTURA, Tradicionalna akupunktura.
Akupunktura kao deo tradicionalne kineske medicine predstavlja metod koji se koristi za regulisanje protoka energije ili životne sile u telu pacijenta.
U određene tačke duž meridijana tela (meridijanima protiče životna energija "Chi") postavljaju se iglice koje svojim delovanjem uspostavljaju ravnotežu energije u organizmu jer bolest nastaje kada su ove tačke blokirane.
Akupunktura je tehnika stara nekoliko hiljada godina.
Danas se praktikuje u kombinaciji sa drugim metodama kao što je elektro akupunktura ili moksibustija (njih takođe praktikujemo u ŠAN ordinaciji).
Dobre rezultate akupunktura pokazuje u lečenju: alergija, problema sa stresom, sa lošim spavanjem, upalnih procesa organa za disanje, bolova u leđima, glavobolje, tegoba tokom menopauze, ali i problema sa neželjenim kilogramima.
Takođe, akupunkturom osnažujemo imuni sistem i podstičemo normalan tok energije kroz sve meridijane tela.
Neophodno je da tretman akupunkture obavlja lekar licenciran za ovu vrstu delatnosti kako ne bi došlo do neželjenih problema i pogoršanja stanja pacijenta.
U ordinaciji ŠAN, pod nadzorom dr Zorana Mančića, ovu tehniku uspešno izvodimo posebno ili u kombinaciji sa ostalim tehnikama, zavisno od potreba pacijenta.
Elektro akupunktura koristi pulsirajuću električnu struju koja preko akupunkturnih igala stimuliše akupunkturne tačke na telu pacijenta.
Ovaj tradicionalni metod razvijen je u Kini 1934 godine kao dodatak manuelnoj akupunktri.
Prednost korišćenja električne akupunkture je što ona zamenjuje dugotrajno pomeranje igle rukom, pritom se pacijentu obezbeđuje potrebna količina stimulacije.
Elektro akupunktura smanjuje i ukupno vreme tretmana pružajući konstantan stimulans na akupunkturnu tačku.
Dobra strana elektro akupunkture je što ona može da proizvede jaču stimulaciju ukoliko je potrebno kao kod slučajeva neuralgije ili paralize, bez oštećenja tkiva.
Dobri rezultati su vidljivi kod lečenja neuroloških oboljenja, hroničnog bola, spazama i paralize.
Neophodno da ovaj tretman, kao i onaj klasične akupunkture, obavlja registrovani lekar.
Akupunktura uha.
U TKM (tradicionalnoj kineskoj medicini) poznato je da ljudsko uho oslikava ljudsko telo u obliku fetusa.
Aurikulo akupunkturom se akupunkturne tačke na uhu aktiviraju posebnim aurikulo iglicama ili malim magnetima.
Poznat i kao aurikulomedicina i aurikuloterapija, ovaj vid lečenja uspešno se koristi kao samostalan metod ili u kombinaciji sa ostalim terapijama koje primenjujemo u lekarskoj ordinaciji ŠAN.
Ova metoda je posebno korisna kod dijete, to jest ukoliko je potrebno da pacijent izgubi određen broj kilograma za kratko vreme.
Na sasvim prirodan način, bez problema kao što je osećaj gladi, može se doći do željene telesne težine.
Kao i kod ostalih metoda.
Neophodno je da aurikulo akupunkturu izvodi stručno lice registrovano za ovaj vid delatnosi.

Laeda aesthetic center

Beograd, Vračar, Kruševačka 30 011 2850608 |
011 2447777 |
AKUPUNKTURA - LAEDA AESTHETIC CENTER - antistres terapija - terapija smanjenja bola, - tretmani za regulaciju telesne mase - tretmani za odvikavanje od pušenja
Back to Top