Akupunktura Dorćol

Registruj se
Prijavi se
Akupunktura Dorćol
ordinacija-za-fizikalnu-medicinu-dr-dusica-stefanovic-akupunktura
AKUPUNKTURA.
Lečenje funkcionalnih poremećaja primenom iglica, lasera ili statičkih magneta.
Zasniva se na uravnotežavanju postojeće unutrašnje energije koja je u disbalansu Yin-Yang.
Svaki problem je posledica deficita ili suficita energije na određenom energetskom kanalu.
Stimulisanjem, tj dodavanjem ili oduzimanjem energije određenih tačka kanala uspostavlja se izgubljena ravnoteža, stimuliše se lučenje sopstvenih tkivnih analgetika - endorfina, steroida.
U telu ima 12 parnih kanala i 6 neparnih i UKUPNO 365 TAČAKA.
Akupunktura se koristi u lečenju: bolova u kičmi, glavobolja, neuralgije, nedostatka vitalne energije - bronhitisa, astme, alergijskih stanja, impotencije, steriliteta, poremećaja menstrualnog ciklusa, nesanice, paralize nerava, obstipacije, psihosomatskih poremećaja.
Ordinaciju vodi SPECIJALISTA fizikalne medicine i rehabilitacije - Dr med Dušica Stefanović.
Od 1986 do 1995 radila na VMA gde je i specijalizirala.
Od 1990 se bavi AKUPUNKTUROM koju je usavršila na VMA i odobrenje za samostalni rad dobila od Ministarstva zdravlja 2006.
specijalna-ginekoloska-bolnica-beograd-akupunktura
AKUPUNKTURA.
Beba kao cilj, motivisala je tim Specijalne ginekološke bolnice “Beograd” da značajnu pažnju posveti integrativnoj medicini – spoju najviših dostignuća u nauci i tradicionalnoj medicini i alternativnih metoda koje se zasnivaju, pre svega, na akupunkturi i ishrani.
Mnoga istraživanja pokazala su da akupunktura može da ima značajan doprinos, ne samo tome kako se osoba oseća u toku tretmana, već i da bude značajan faktor povećanja stepena uspešnosti lečenja steriliteta.
Akupunkturom, odnosno bockanjem iglicama određenih tačaka, aktiviraju se energetski tokovi u meridijanima, a to utiče na: smanjenje napetosti i stresa, poboljšanja cirkulacije, bolji imunološki i endokrinig odgovor.
Rezultat je često značajno veći stepen uspešnosti tertmana i trudnoća.
Metoda je bezbedna i pouzdana.
Aplikovane iglice aktiviraju prirodne sposobnosti tela stimulišuci lučenje beta–endorfina koji utiču na poboljšanje funkcija jajnika.
Istovremeno se postiže povećanje prokrvljenosti materice i senzibilitet receptora endometrijuma, jer se pospešuje lučenje TH2 citokina, a smanjuje TH1 citokina, što dovodi do poboljšane blastocitne implantacije.
Na taj način se poveća stopa uspeha IVF.
Akupunktura daje naročito dobre rezultate kod funkcionalnog steriliteta žena.
U tim slučajevima reproduktivni organi su zdravi, ali ne dolazi do začeća zbog disbalansa hormona i poremećaja ovulacije.
Akupunktura se preporučuje i muškarcu i ženi jer je neophodno uskladiti mnoge funkcije kod oba partnera da bi došlo do oplodnje.
Jedan od njih je i PH faktor.
Akupunktura deluje holistički - na hormone i na psihu, na fizičku funkciju reproduktivnog sistema, cirkulaciju, libido i potenciju.
Ona obezbeđuje lečenje više različitih faktora koji mogu da dovedu do steriliteta oba partnera.
Akupunktura je terapija otklanjanja bola i lečenja odredjenih bolesti uz pomoć tankih iglica, koje se zabadaju pacijentu u precizno odredjene tačke. Akupunktura je sastavni deo i proizvod drevne kineske filizofije i kulture, koje se značajno razlikuju od savremene zapadno-evropske. Iz klasične akupunkture u poslednje vreme su se razvile i druge vrste akupunkture kao što su aurikulopunktura, akupunkturna analgezija, kraniopunktura, farmakopunktura itd. Akupunktura se bazira na učenju da je čovek, kao uostalom i sve živo, ispunjen životnom energijom, koja kruži našim telom odredenim putevima ili meridijanima. Akupunkturom se ne stvara nova energija već se ponovo uspostavlja energetska ravnoteža. Sa njom se može efikasno suzbiti bol, pa se već uveliko primenjuje umesto klasične anestezije. Prednostima metode smatraju se jednostavnost postupka, ekonomičnost i mali broj neželjenih dejstava i kontraindikacija u koje praktično spada samo “strah od igle”.
Back to Top