Akupunktura Dorćol

Registruj se
Prijavi se
Akupunktura Dorćol
specijalna-ginekoloska-bolnica-beograd-akupunktura
AKUPUNKTURA.
Beba kao cilj, motivisala je tim Specijalne ginekološke bolnice “Beograd” da značajnu pažnju posveti integrativnoj medicini – spoju najviših dostignuća u nauci i tradicionalnoj medicini i alternativnih metoda koje se zasnivaju, pre svega, na akupunkturi i ishrani.
Mnoga istraživanja pokazala su da akupunktura može da ima značajan doprinos, ne samo tome kako se osoba oseća u toku tretmana, već i da bude značajan faktor povećanja stepena uspešnosti lečenja steriliteta.
Akupunkturom, odnosno bockanjem iglicama određenih tačaka, aktiviraju se energetski tokovi u meridijanima, a to utiče na: smanjenje napetosti i stresa, poboljšanja cirkulacije, bolji imunološki i endokrinig odgovor.
Rezultat je često značajno veći stepen uspešnosti tertmana i trudnoća.
Metoda je bezbedna i pouzdana.
Aplikovane iglice aktiviraju prirodne sposobnosti tela stimulišuci lučenje beta–endorfina koji utiču na poboljšanje funkcija jajnika.
Istovremeno se postiže povećanje prokrvljenosti materice i senzibilitet receptora endometrijuma, jer se pospešuje lučenje TH2 citokina, a smanjuje TH1 citokina, što dovodi do poboljšane blastocitne implantacije.
Na taj način se poveća stopa uspeha IVF.
Akupunktura daje naročito dobre rezultate kod funkcionalnog steriliteta žena.
U tim slučajevima reproduktivni organi su zdravi, ali ne dolazi do začeća zbog disbalansa hormona i poremećaja ovulacije.
Akupunktura se preporučuje i muškarcu i ženi jer je neophodno uskladiti mnoge funkcije kod oba partnera da bi došlo do oplodnje.
Jedan od njih je i PH faktor.
Akupunktura deluje holistički - na hormone i na psihu, na fizičku funkciju reproduktivnog sistema, cirkulaciju, libido i potenciju.
Ona obezbeđuje lečenje više različitih faktora koji mogu da dovedu do steriliteta oba partnera.
Back to Top