Akupunktura Zvezdara

Registruj se
Prijavi se
Akupunktura Zvezdara
sempre-viva-centar-akupunktura

Sempre Viva Centar

Beograd, Zvezdara, Mariborska 7 011 4050481
O AKUPUNKTURI.
Akupunktura je odavno uverila i modernu medicinu i pacijente u svoju efikasnost.
Opravdano, jer i pored svih otkrića savremene medicine nisu prestale migrene, alergije, noćno mokrenje kod dece, i mnoge druge bolesti.
Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije akupunkturom može da se leči oko 900 bolesti i različitih sindroma.
Među udarnim dijagnozama koje se mogu tretirati su: bronhitis, bronhijalna astma, bol u predelu želuca, spazam dijafragme, hijatus hernija, srčane bolesti, hipertetnzija, artritis, urtikarija, lumbalni bol, bol u ramenu, bol u laktu (teniski lakat), bolesti tetivnih omotača, uganuća i ušinuća na donjim ekstremitetima, bolesti bilijarnog trakta, mastitis, erizipel, gušavost i hipertireoza, hemoroidi i prolaps rektuma, neredovne menstruacije, amenoreja i dismenoreja, prolaps uterusa, nepravilan položaj fetusa, nedostatak mleka, akutni konjuktivitis, mijopija, atrofija optičkog nerva, tonzilitis faringitis, hronični laringitis i hronični sinuzitis, apopleksija, paraplegija, epilepsija, glavobolja, neuralgija trigenijusa, paraliza facijalisa, neuralgija ishijadikusa, polineuritis, neurastenija i histerija, retencija mokraće, spermatoreja i impotencija, infekcija urinarnog trakta.
Akupunktura je terapija otklanjanja bola i lečenja odredjenih bolesti uz pomoć tankih iglica, koje se zabadaju pacijentu u precizno odredjene tačke. Akupunktura je sastavni deo i proizvod drevne kineske filizofije i kulture, koje se značajno razlikuju od savremene zapadno-evropske. Iz klasične akupunkture u poslednje vreme su se razvile i druge vrste akupunkture kao što su aurikulopunktura, akupunkturna analgezija, kraniopunktura, farmakopunktura itd. Akupunktura se bazira na učenju da je čovek, kao uostalom i sve živo, ispunjen životnom energijom, koja kruži našim telom odredenim putevima ili meridijanima. Akupunkturom se ne stvara nova energija već se ponovo uspostavlja energetska ravnoteža. Sa njom se može efikasno suzbiti bol, pa se već uveliko primenjuje umesto klasične anestezije. Prednostima metode smatraju se jednostavnost postupka, ekonomičnost i mali broj neželjenih dejstava i kontraindikacija u koje praktično spada samo “strah od igle”.
Back to Top