Dermatološke ordinacije Palilula

Registruj se
Prijavi se
Dermatološke ordinacije Palilula
ordinacija-za-kozne-i-polne-bolesti-dr-bojic-dermatoloske-ordinacije
DERMATOLOŠKA ORDINACIJA.
Dobrodošli u ordinaciju Dr Bojić.
Pružamo specijalističke preglede iz oblasti dermatovenerologije.
Lekar u toku razgovora uzima podatke o bolesti, njenom trajanju i toku, eventalnom ranijem lečenju.
Potom sledi detaljan pregled kože, kose, noktiju, predela usne šupljine ili polnih organa.
Ponekad je neophodno učiniti i dodatne terapijske postupke i analize: dermoskopiju, uzimanje briseva ili biopsiju promene.
Na osnovu anamneze i kliničkog nalaza, izdaje se pisani izveštaj u kome su preporuke o daljem lečenju, dijagnostičkim ili terapijskim postupcima.
Savetujemo da na naše telefone zakažete preged da bi lekar isplanirao vreme za vas i da ne biste čekali.
nasa-poliklinika-dr-rodoljub-ristic-dermatoloske-ordinacije
DERMATOLOGIJA.Dermatološki pregled obuhvata pregled kože, vidljivih sluznica, dlake i nokatnih ploča.
Tokom pregleda neophodno je da se dobro uzeta anamneza poveže sa inspekcijom to jest pregledom ne samo obolelog mesta, površine već sa inspekcijom čitavog pacijenta.
Korišćenje savremenih dijagnostičkih aparata omogućava brže postavljanje dijagnoze i samim tim ranije započinjanje terapije.
Često je u sklopu dermatološkog pregleda neophodno uzeti biopsiju, odnosno isečak radi definitivne dijagnoze.
Pregled dermatologa obuhvata brzo dijagnostikovanje bakterijskih, gljivičnih, virusnih promena na koži.
Obuhvata praćenje poremećaja znojenja, terapiju akni, praćenje i uklanjanje mladeža , kao i svih pigmentnih i nepigmentih promena na koži.
Takođe, pregled dermatologa obuhvata i dijagnostiku i praćenje alergijskih manifestacija po koži.
Uklanjanje krpelja sa kože još je jedan od oblasti dermatologije.
Vazna oblast u dermatologiji je estetska dermatologija koja se bavi izgledom i lepotom kože i potkožnog tkiva.
Promene na koži kao što su: prošireni kapilari, kožni čvorići, različiti tipovi bradavica, keratoza, stečene pege i fleke, uspešno se u NAŠOJ POLIKLINICI uklanjaju voćnim kiselinama, tečnim azotom i ELEKTROKAUTEROM.
euromedik-bolnica-dom-zdravlja-poliklinika-dermatoloske-ordinacije
Dermatološki pregled je vrsta specijalističkog pregleda koji obuhvata pregled kože i sluzokože celog tela i kožnih dodataka: noktiju i kose.
Pregled je bezbolan, ne zahteva pripremu pacijenta, obavlja se preledom golim okom ili nekim od aparata lupom i načešće dermatoskopom, a osim pregleda lupom-uveličavajućim staklom i lampom, za pregled pigmentacija i nepigmentovanih promena na koži i sluzokožama koristi se dermatoskop sa mernim podeocima i svetlom.
Za praćenje pacijenata sa neuobičajenim ili rizičnim promenama na koži koristi se fotoaparat sa dermatoskopom.
Pregled prosečno traje oko 20-30 minuta, zavisno od stanja bolesnika i težine bolesti.
Dermatološki pregled obuhvata: Anamnezu – uzimanje podataka o postojećim tegobama i smetnjama.
Ličnu i porodičnu anamnezu- podatke o prethodnim i sadašnjim kožnim i drugim bolestima od značaja, alergijama, lekovima koje pacijent uzima i bolestima kod krvnih srodnika).
Dermatološki pregled (status).
Završno mišljenje i određivanje terapije.
Dopunske dijagnostičke ili estetske procedure: biopsije promena na koži, uklanjanje bradavica tečnim azotom ili radiotalasnim aparatom, hemijski piling za uklanjanje fleka i vraćanje elastičnosti i ujednačavanje tena, konturiranje lica i ublažavanje bora hijaluronskom kiselinom.
Anamneza obuhvata detaljan opis i uzimanje podataka od strane pacijenta u vezi bolesti.
Tegoba koje se javljaju naglo ili postepeno i zahtevaju da se obavezno obavi dermatološki preged su sledeće: različiti osipi (naročito praćeni povišenom temperaturom, svrabom, slabošću, gušenjem), različite pojave mehurova i rana na koži i sluzokožama, promene izgleda mladeža, povrede mladeža, hronične bolesti kod kojih je došlo do pogoršanja: psorijaza, ekcem, seboreja, rozacea, opadanje kose, promene na nogama, naroćito rane nastale na mestu proširenih vena, sve vrste sexualno prenosivih bolesti itd.
Završno mišljenje i terapija: sastoji se u prepisivanju masti, gotovih ili pravljenih krema, šamona i tinktura ili tableta po odreženom režimu,radi brzog povlačenja ili umanjenja tegoba.Ponekad terapija zahteva i upućivanje drugim specijalistima radi dodatnih analiza i usaglašavanja terapije ili utvrđivanja uzroka osnovne bolesti, koja se manifestuje na koži
Dermatološke ordinacije u Beogradu, dermatološke ordinacije Beograd nudi Vam cene pregleda kod dermatologa u Beogradu, gde se sve nalaze dermatovenerološke ordinacije i dermatovenerološke klinike u Beogradu i puno forografija i informacija o samim ordinacijama, klinikama i uslugama. Uporedite cene pregleda u dermatološkim tojest dermatovenerološkim ordinacijama. Kako se rešiti bubuljica, akni, mitesera? Crvenilo i promene na koži i sluzokoži? Lečenjem kožnih bolesti i promena na koži bave se dermatovenerološke klinike i ordinacije u Beogradu koje Vam predstavljamo. Obratite se nekoj od njih i zakažite pregled, u prijatnom ambijentu dočekaće Vas ljubazno osoblje, a lečenje ćete poveriti lekarima specijalistima dermatovenerologije, diskrecija je zagarantovana. - Dermatovenerologija je nauka o koži i polno prenosivim bolestima. Ona je jedinstvena specijalnost koja obuhvata medicinske i hirurške aspecte. Dermatolog se stara o bolestima u najširem smislu reči, kao i o nekim kozmetičkim problemima kože, kose, i noktiju. Dermatologija dermatologija proučava: mikroskopsku građu kože i vidljivih sluznica, makroskopsku građu kože i vidljivih sluznica, funkcije kože, oboljenja kože, lečenje oboljenja kože. Venerologija venerologija je nauka o polnim bolestima. Venerologija proučava: bolesti koje se prenose polnim putem, (engl. Sexually transmited diseases, std), lečenje std, epidemiologiju std. Skoro svaku osobu je tokom života mučila neka vrsta kožne bolesti. To mogu biti problemi poputkapilara, hiperpigmentacijskih mrlja, gljivične infekcije, različiti osipi, alergije na koži itd. Te promene se neretko ignorišu, pa se razviju hronična oboljenja koja se vrlo teško. Zato su tu dermatolozi koji vas mogu uputiti u najbolje terapije, tretmane ili lečenja. Svako doba života sa sobom donosi potrebu za adekvatnnom brigom, o kojoj će vas najbolje posavetovati u dermatološkoj ordinaciji. Koža nije samo funkcionalni organ, već je i deo neverbalne vizualne komunakacije. Potreba da se izgleda bolje i mladje sve je izraženija. To je dovelo do razvitka posebne grane medicine: estetske dermatologije. Pravilnom negom i odredjenim dermatološkim tretmanima možemo mnogo poboljšati i izgled kože, i na taj način i njene fiziološke funkcije. Tako da je pitanje lepote ustvari, pitanje zdravlja.
Back to Top