Dermatološke ordinacije Palilula

Registruj se
Prijavi se
Dermatološke ordinacije Palilula
DERMATOLOŠKA ORDINACIJA. Dobrodošli u ordinaciju Dr Bojić. Pružamo specijalističke preglede iz oblasti dermatovenerologije. Lekar u toku razgovora uzima podatke o bolesti, njenom trajanju i toku, eventalnom ranijem lečenju. Potom sledi detaljan pregled kože, kose, noktiju, predela usne šupljine ili polnih organa. Ponekad je neophodno učiniti i dodatne terapijske postupke i analize: dermoskopiju, uzimanje briseva ili biopsiju promene. Na osnovu anamneze i kliničkog nalaza, izdaje se pisani izveštaj u kome su preporuke o daljem lečenju, dijagnostičkim ili terapijskim postupcima. Savetujemo da na naše telefone zakažete preged da bi lekar isplanirao vreme za vas i da ne biste čekali.
DERMATOLOGIJA.Dermatološki pregled obuhvata pregled kože, vidljivih sluznica, dlake i nokatnih ploča. Tokom pregleda neophodno je da se dobro uzeta anamneza poveže sa inspekcijom tj. pregledom ne samo obolelog mesta, površine već sa inspekcijom čitavog pacijenta. Korišćenje savremenih dijagnostičkih aparata omogućava brže postavljanje dijagnoze i samim tim ranije započinjanje terapije. Često je u sklopu dermatološkog pregleda neophodno uzeti biopsiju, odnosno isečak radi definitivne dijagnoze. Pregled dermatologa obuhvata brzo dijagnostikovanje bakterijskih, gljivičnih, virusnih promena na koži. Obuhvata praćenje poremećaja znojenja, terapiju akni, praćenje i uklanjanje mladeža , kao i svih pigmentnih i nepigmentih promena na koži. Takođe, pregled dermatologa obuhvata i dijagnostiku i praćenje alergijskih manifestacija po koži. Uklanjanje krpelja sa kože još je jedan od oblasti dermatologije. Vazna oblast u dermatologiji je estetska dermatologija koja se bavi izgledom i lepotom kože i potkožnog tkiva. Promene na koži kao što su: prošireni kapilari, kožni čvorići, različiti tipovi bradavica, keratoza, stečene pege i fleke, uspešno se u NAŠOJ POLIKLINICI uklanjaju voćnim kiselinama, tečnim azotom i ELEKTROKAUTEROM.
Dermatološki pregled je vrsta specijalističkog pregleda koji obuhvata pregled kože i sluzokože celog tela i kožnih dodataka: noktiju i kose. Pregled je bezbolan, ne zahteva pripremu pacijenta, obavlja se preledom golim okom ili nekim od aparata lupom i načešće dermatoskopom, a osim pregleda lupom-uveličavajućim staklom i lampom, za pregled pigmentacija i nepigmentovanih promena na koži i sluzokožama koristi se dermatoskop sa mernim podeocima i svetlom. Za praćenje pacijenata sa neuobičajenim ili rizičnim promenama na koži koristi se fotoaparat sa dermatoskopom. Pregled prosečno traje oko 20-30 minuta, zavisno od stanja bolesnika i težine bolesti. Dermatološki pregled obuhvata:
Back to Top