Klimatizacija i ventilacija Mirijevo

Registruj se
Prijavi se
Klimatizacija i ventilacija Mirijevo
jadran-klimatizacija-i-ventilacija

JADRAN

Beograd, Mirijevo, Kornatska 2 011 2781333
KLIMATIZACIJA I VENTILACIJA JADRAN Projektovanje sistema ventilacije mora zadovoljiti zahteve u oblastima ekološke, zdravstvene i protivpožarne zaštite.
Sistemi ventilacije i klimatizacije su deo širokog asortimana naše ponude, shodno potrebama objekta, njegovoj nameni, konstrukciji ili gabaritu, kao i funkciji, vršimo ugradnju, osposobljavanje, puštanje u rad ovih sistema, instalacija i opreme.
Ujedno nudimo projektantska rešenja, sistema, shodno tipu i nameni objekta, bilo da je ugostiteljski, poslovni, trgovinski, javni, industrijski, sportsko rekreativni, stambeni, pomoćni stambeni objekat u pitanju.
Sistemi za klimatizaciju i ventilaciju veoma često se spominju zajedno jer su u pitanju procesi koji su neophodni u industrijskoj i komercijalnoj upotrebi. Sistemi za klimatizaciju i ventilacioni sistemi novije generacije zadovoljavaju najviše svetske standarde kvaliteta i u pogledu kompleksnosti i funkcionalnosti teži se ka što manjem utrošku energije. Klimatizacija je mogućnost upravljanja temperaturom, količinom relativne vlage, čistoćom i distribucijom vazduha. Klima uređaji pružaju preciznu kontrolu temperature. Uvek možete stvoriti okruženje u kojem se osećate najbolje, uz izbor prave temperature. Ne samo da stvaraju komfor, već se uz njih osećate sveže i aktivno čak i u najekstremnijim spoljašnjim uslovima. Klima uređaji mogu pružiti i grejanje. Možete uživati uz savršenu konstantnu temperaturu tokom cele godine, bez obzira na spoljašnje uticaje. To je ekološki prihvatljiva alternativa za tradicionalne načine grejanja, zbog toga što energiju spoljnog vazduha prenosi (zagrejanog) u unutrašnjost prostora. Klimatizacioni uređaji obavezno uključuju dovođenje svežeg vazduha u prostor koji se klimatizuje, tj. uključuju i ventilaciju prostora, jer u tehničkom smislu, uređaji koji nemaju dovod svežeg vazduha nisu uređaji klimatizacije. Jednom rečju klimatizacija obuhvata grejanje, hlađenje, odvlaživanje, prečišćavanje i ventilaciju vazduha. Ventilacija je proces menjanja vazduha u zatvorenim prostorijama, to jest proces provetravanja bilo da je u pitanju industrijski ili komercijalni objekat. Neophodnost kvalitetnog sistema za ventilaciju je neosporna. Veliki i arhitektonski kompleksni objekti zahtevaju pažljivo isprojektovan i postavljen ventilacioni sistem, a u projektu treba voditi računa o svim, pa i najsitnijim detaljima. Utrošak energije u poređenju sa učinkovitošću, odnosno kapacitetom klimatizacionog ili ventilacionog sistema nema samo ekonomski značaj već i ekološki, pošto je ekološka svest i važnost čuvanja i štednje energetskih resursa globalni prioritet.
Back to Top