Nutricionisti, dijetičari Savski venac

Registruj se
Prijavi se
Nutricionisti, dijetičari Savski venac
protekal-poliklinika-nutricionisti-dijeticari

Protekal Poliklinika

Beograd, Savski venac, Dr Ive Popovića Đanija 3a 011 4140781 |
011 2664252 |
cena: Cenovnik
Poliklinika Protekal od 2009.godine se bavi lečenjem gojaznosti po integralnom principu.
Iako je osnovna terapija “ketogena dijeta” u program je uključena psihoterapija i fizička aktivnost.
Bioelektičnom impedancom vršimo procenu veličine i sastava ljudskog organizma koje odslikavaju nedovoljan ili preteran unos hrane, nedovoljnu fizičku aktivnost i prisustvo bolesti.
U zavisnosti od zdravstvenog stanja i godina starosti gojaznost se može tretirati različitim dijetma: balansirana niskokalorična dijeta za decu i odrasle, hrono ishrana i dijetoterapija kod različitih oboljenja.
Jedinstvena Protekal ketogena dijeta se sprovodi samo pod kontrolom lekara i smatra se najefikasnijom dijetom u lečenju prekomerne telsne mase, dijabetes melitusa tip 2, rezistencije na insulin, policističnih jajnika, povišenih nivoa triglicerida, holesterola i krvnog pritiska.
U poliklinici je do kraja 2015 god.
tretirano vise od 4000 pacijenata koji su imali problem sa prekomernom težinom, a ketogena dijeta po sistemu.
Proteinska dijeta.
Proteinska dijeta je proizašla iz doktorske disertacije profesora Džordža Blekburna.
dom-zdravlja-clinicanova-nutricionisti-dijeticari

Dom zdravlja Clinicanova

Beograd, Savski venac, Višegradska 26 011 7151777 |
060 3980808 |
NUTRICIONISTI, DIJETIČARI.
Higijena ishrane je oblast medicine koji se bavi pravilnom ishranom zdravih i bolesnih ljudi.
PREGLEDE LEKARA SPECIJALISTE HIGIJENE ISHRANE DIJETOLOGA, PROCENE STANJA UHRANJENOSTI, STANDARDNI PLAN ISHRANE.
Za zdrav, normalan i dug život neophodno je unositi kvalitetnu vodu i kvalitetnu hranu, sa svim potrebnim, odgovarajućim, hranljivim sastojcima.
Nutricionizam je nauka koja proučava, na koje načine organizam koristi hranljive sastojke iz hrane i tečnosti.
euromedik-bolnica-dom-zdravlja-poliklinika-nutricionisti-dijeticari
Pregled nutricioniste.
Izrada jelovnika nutricionista
Ishrana, odnosno nutricija se tumači kao nauka o organskim procesima pomoću kojih organizam prisvaja i koristi hranu i tečnosti za normalno funkcionisanje, rast i održavanje, kao i održavanje ravnoteže izmedu zdravlja i bolesti. Nauka o ishrani se kroz istoriju brzo razvijala. Na hranu se gledalo kao na gorivo i sve što je bilo potrebno je da unesemo dovoljnu količinu odredjenih sastojaka kako bismo živeli zdravo. Medjutim, ubrzo je usledila serija brzih otkrića koja je počela sa otkrićem dijetetskih vlakana, što je ukazalo na veoma velike praznine u dotadašnjem znanju o uticaju koji hrana ima na naše zdravlje i normalno funkcionisanje. Danas je jasno da ishrana predstavlja jedan od najvažnijih faktora za ljudsko zdravlje. Nutricionizam, iako mlada nauka, u poslednjih trideset godina je iznedrila brojna značajna otkrića u vezi za zdravom ishranom. Brojna značajna otkrica tokom poslednjih trideset godina bila su vezana za debljinu i ponašanje masnog tkiva. Gojaznost se više ne smatra prvenstveno genetskim ili metaboličkim poremećajem već je postalo jasno da je gomilanje kilograma normalan odgovor organizma na abnormalanu okolinu, laku dostupnost hrane bogate energijom i bitno smanjenu telesnu aktivnost zbog urbanizacije.
Back to Top